hAZNADAR wrote:
OK, objasni mi molim te kako bi RS uradila sljedece:
- Povezala teritoriju s'bzirom da je Brcko distrikt - i infrastrukturno i komunikacijski,
- obezbjedila jako dugu granicu s'obzirom koliko imaju novca za to i ljudstva,
- promijenila monetu sto povlaci prekid protoka novca i materijalno i digitalno(kako?), koju kolicinu KM bi uspjela zaustaviti i nagomilati da bi se to poslije promijenilo u apoenima, i naravno vrijednost nove monete koja za razliku od KM nema nikakvo pokrice, koje banke imaju da bi izveli to i rezerve,..
- prijenos i dostavu elektricne energije,
- ekstra institucije, ministarstva, diplomatija,.. sto drzava i prijestonica moraju imati,
- i najbitnije novac za sve to u situaciji prezaduzenosti gdje kredite tesko da bi mogli dobiti sami mimo Sarajeva a i kredite uzimaju da otplacuju kamate, privreda propala a dobar dio kapitala u samoj RS je u rukama zemalja, odnosno firmi iz zemalja koje nebi priznale nezavisnost.
-
Fino mi objasni kako je nezavisnost RS izvodljiva a alegorije me mani. Ionako je suvise na ovoj temi.
Nezavisnost RS će biti pokušana mirnim putem, referendumom, organizovano i finansirano iz Srbije, a sve je samo uslovljeno medjunardnim prilikama i procjenom da li to može proći. Svi drugi problemi su tehničke prirode i rješivi su za Srbiju. RS nije nikada zamišljena kao nezavisna država, eventualno u nekom prelaznom obliku do pripajanja Srbiji.
Naša prednost je da se Srbija neće moći otvoreno uključiti dok ne bude prekasno. A za ove 'zbogom oružje' generaciju, potpuno razumljivo, nema brige - sasvim dovoljno ljudstva ima.