Burkini, Evropa i demokratija

Post Reply
John Cleese

#2526 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by John Cleese »

Fudo387 wrote:
Image

Mislim, eto je, seta Evropom, zabavlja se, ide na koncerte...jel.
Da li bi nju francuska policija hapsila i prisiljavala da skida ovo cudo sa tintare?
Da li bi kod prosjecnog beclije izazvala strah i averziju ako bi je sreo na ulici?
Uhapsili bi je zbog pozdrava, vec su to radili. (Za samu kapu nesto i nisam siguran da bi na prvu skontali sta je...)

http://www.24sata.hr/sport/navijac-bih- ... vor-436303

...sto nema nikakve veze sa burkinijem.

Vec rekoh da, sto se mene tice, za zabranu o kojoj na ovoj temi pricamo nema valjanog razloga te da je ista cist pasjaluk i ispoljavanje netrpeljivosti.
animals

#2527 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

Fudo387 wrote:
animals wrote:
ABH017 wrote:
A ja se ne svađam ni sa kim. Ja to ne volim. Samo pišem.
Šta bi trebalo učiniti, kad neko napiše "zašto vi muslimani ne oblačite kupaće kostime kako je Islam propisao?"?
To bi bilo isto kao kad bi ja napisao: zašto vi kršćani kradete kad vam vaša vjera to zabranjuje?!
Vec sam napisao, sav problem muslimana je, dolazak na zapad
i nemogucnost prilagodjavanja tom modernom zapadnom zivotu,
jer je njihova religija, koja im je ispred svega, nespojiva sa tim nacinom zivota..
Nespojiva velis?
A po cemu je recimo ova mladjahna djevojcica spojiva sa modernim evropskim drustvima?

Image

Mislim, eto je, seta Evropom, zabavlja se, ide na koncerte...jel.
Da li bi nju francuska policija hapsila i prisiljavala da skida ovo cudo sa tintare?
Da li bi kod prosjecnog beclije izazvala strah i averziju ako bi je sreo na ulici?
Poredjenje ti bezveze..
Nisam vidio da Hrvati ovakvi hodaju ulicama Beca..
ili plazama bilo koje zemlje..
kad naucis sta je metafora, javi se..
Fudo387

#2528 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Fudo387 »

John Cleese wrote:Uhapsili bi je zbog pozdrava, vec su to radili. (Za samu kapu nesto i nisam siguran da bi na prvu skontali sta je...)
Zanemari pozdrav.
Meni je paznju privukla neprestana drljavina novopecenog beclije o nekoj evropskoj civilizaciji u koju se neki ljudi tesko uklapaju.
Pa me sad zanima, a sta je toj jebenoj civilizaciji prihvatljivo?
Je li ova mlada dama na fotografiji nesto zbog cega se ta civilizacija ne bi ni po supku pocesala ili bi joj rekli da ne moze takva na plazu?
animals wrote:Poredjenje ti bezveze..Nisam vidio da Hrvati ovakvi hodaju ulicama Beca..
Ne mora nuzno biti Bec, eto neka bude jebeni Zagreb.
Ili Zagreb mozda nije Evropa?
animals

#2529 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

A to u Zagrebu na ulicama i u skolama u ustaskim uniformama..
nisam znao Fudo..
Fudo387

#2530 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Fudo387 »

animals wrote:A to u Zagrebu na ulicama i u skolama u ustaskim uniformama..
nisam znao Fudo..
Nije bolan, ova se slikala u Kandaharu.
Fudo387

#2531 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Fudo387 »

sherbett wrote:Ustaski pozdrav "za dom spremni" kao i svako drugo isticanje ustaskog znakovlja je zakonski regulirano. Zabranjeno je. Ova retardirana curica pojma nema sta ona ima na sebi niti sta to predstavlja. Naravno, to ne opravdava njenu malogradjanstinu i seljakluk..da ne kaazem sta ruznije. No, to nije ni tema.

Poredjenje nosenja odjece iz religijskih razloga koje je opravdano, nije u nikakvoj korelaciji s oblacenjem odjela za maskerade i ostale povremene manifestacije kretenskih maloumnika. Zagrebom nitko ne seta ovako obucen jer to nit je drustveno prihvatljivo nit normalno u jednom Zagrebu. Cavoglave su druga prica. Dok zena u burki ilj hidzabu moze komotno da seta..doduse, neka se pomiri s faktom da ce ju svi gledati...prosto iz razliga sto mi to ne vidimo svaki dan, pa nas fascinira...

Al porediti religioznu zenu (jal svojevoljno jal nametnuti) zamotanu i ustaske kape...fakat veze s vezom nema
Ne poredim ja nista, vec samo pitam da li ih hapse i prisiljavaju da ovo skinu sa glave?
U toj civilizaciji, jel...
Fudo387

#2532 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Fudo387 »

sherbett wrote:Naravno da da! Stovise, javno ih osudjuju sve do drzavnog vrha
Aha, moze li primjer hapsenja?
Je li onaj pjevac Tupson u zatvoru?
Fudo387

#2533 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Fudo387 »

sherbett wrote:Cak suimu htjeli i koncerte zabraniti
Mo's mislit'...cak! :roll:
Pa zabranise li?
animals

#2534 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

Fudo387 wrote:
nisam znao Fudo..
Fudo, opet ti kazem,nigdje veze..
probaj nesto drugo..
Fudo387

#2535 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Fudo387 »

animals wrote:
Fudo387 wrote:
nisam znao Fudo..
Fudo, opet ti kazem,nigdje veze..
probaj nesto drugo..
Dobro je "civilizacija", ne iznenadjuje me sto nista ne kontas.
animals

#2536 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

Fudo387 wrote:
Pa dobro covjece, poredis religijska pravila milijardu muslimana sa jednom retardiranom djevojcicom,
koja se pali na ustase..i onda ocekujes da neko sa tobom raspravlja.. :-)
Da se milijardu katolika oblaci u odore casni sestara, onda bi ti poredjenje mozda i imalo smisla..
Fudo387

#2537 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Fudo387 »

animals wrote:
Fudo387 wrote:
Pa dobro covjece, poredis religijska pravila milijardu muslimana sa jednom retardiranom djevojcicom,
Da se milijardu katolika oblaci u odore casni sestara, onda bi ti poredjenje mozda i imalo smisla..
Ne poredim ja to dvoje, jos da ti jednom nacrtam i necu vise...
Ti spominjes civilizaciju kojoj su neke stvari neprihvatljive, jer se toboze ne uklapaju u to savrsenstvo od drustva,
Meni je jasno da se radi o cistoj ksenofobiji, pasjaluku, jer da je to neka qrceva civilizacija ta djevojcica ne bi setala okolo u ustaskoj
uniformi. Cuj civilizacija? Zlo najgore vrste je ok, sta, ona je samo retardirana, ne hapsi je, jebi joj mater...je fazona.
Docim ako se pojavi sa maramom na glavi, tjeraj sa plaze.
Je li ti sad malo jasnije koliko ti je teorija o civilizaciji tupava?
ABH017

#2538 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by ABH017 »

Fudo387 wrote:
nisam znao Fudo..
:thumbup:
Aha.
Inače u Hrvatskoj stadioni nisu javna mjesta. :lol:

Ne bi animals popustio taman da ćuskije padaju. Đeš onu nakvu, iz nakvog plemena, zamotanu u hidžab ili burkini, porediti s ovom samosvjesnom, progresivnom Hrvaticom. :oops:
animals

#2539 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

Fudo387 wrote:
animals wrote:
Fudo387 wrote:
Ti spominjes civilizaciju kojoj su neke stvari neprihvatljive, jer se toboze ne uklapaju u to savrsenstvo od drustva,
Meni je jasno da se radi o cistoj ksenofobiji, pasjaluku, jer da je to neka qrceva civilizacija ta djevojcica ne bi setala okolo u ustaskoj
uniformi. Cuj civilizacija? Zlo najgore vrste je ok, sta, ona je samo retardirana, ne hapsi je, jebi joj mater...je fazona.
Opet izvrces..
ja sam napisao da je muslimanima zapadna kultura i njihov nacin zivljenja neprihvatljivi..
a ne obratno..znaci muslimani se ne mogu uklopiti u zapadni sistem..
vec zive u paralelnim drustvima..ali ipak im je drag jer inace ne bi dolazili u tolikom broju..
drage im pare, ali ne i kodexi ponasanja..
svi se uklapaju, Kinezi, Indijci, Filipinci, Japanci..
a ovi o kojima pisemo,ne mogu..ili nece..
animals

#2540 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

ABH017 wrote:
Fudo387 wrote:
nisam znao Fudo..
:thumbup:
Aha.
Inače u Hrvatskoj stadioni nisu javna mjesta. :lol:

Ne bi animals popustio taman da ćuskije padaju. Đeš onu nakvu, iz nakvog plemena, zamotanu u hidžab ili burkini, porediti s ovom samosvjesnom, progresivnom Hrvaticom. :oops:
Pa i princ Hari se slikao u nacistickoj uniformi..
jel to znaci da su u Engleskoj hoda u nacistickim uniformama..
koji vi argumente potezete :-)
and

#2541 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by and »

animals wrote:
Fudo387 wrote:
animals wrote:
Opet izvrces..
ja sam napisao da je muslimanima zapadna kultura i njihov nacin zivljenja neprihvatljivi..
a ne obratno..znaci muslimani se ne mogu uklopiti u zapadni sistem..
vec zive u paralelnim drustvima..ali ipak im je drag jer inace ne bi dolazili u tolikom broju..
drage im pare, ali ne i kodexi ponasanja..
svi se uklapaju, Kinezi, Indijci, Filipinci, Japanci..
a ovi o kojima pisemo,ne mogu..ili nece..
kome su drage pare?ove tjeraju s plaže, a kad je saudijski princ dolazio plaža bila zatvorena samo za njega.
ovi šeici što su pokupovali psg,dionice u dojč banci i u pola evrope dođu u svojim odorama i svi lete da se slikaju pored njih, čudno ne traže od njih da se prilagode :mrgreen:
insomnia78

#2542 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

Dodju i odu. Ovi nisu turisti niti investitori isl. nego domicilno stanovnistvo koje pokusava zivjeti po nekim svojim zakonima i pravilima koji se kose sa drzavnim.
Fudo387

#2543 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Fudo387 »

animals wrote:Opet izvrces..ja sam napisao da je muslimanima zapadna kultura i njihov nacin zivljenja neprihvatljivi..a ne obratno..znaci muslimani se ne mogu uklopiti u zapadni sistem..vec zive u paralelnim drustvima..ali ipak im je drag jer inace ne bi dolazili u tolikom broju..drage im pare, ali ne i kodexi ponasanja..svi se uklapaju, Kinezi, Indijci, Filipinci, Japanci..a ovi o kojima pisemo,ne mogu..ili nece..
Kako se ne uklapaju?
Po cemu si se ti bolje asimilirao od nekog lika koji je, gle cuda, gradonacelnik Londona?
Vise Arapa doktora radi po Evropi od Hrvata, tog starog evropskog naroda.
Vise je i profesora, inzinjera...
U cemu si ti bolji od njih?
Nicemu.
Ti si obicni dokoni fizikaner koji ne zna 'dje je supalj, a vodio bi rasprave o mo's misliti, sukobu civilizacija.
Ah da, zene im nose maramu na glavi, djaba im sve ostalo.
Kad se tvoja naprdilika sa sve trajnom iz 1982, Svabe padaju u trans. Jedva cekaju da je sretnu i izraze zadovoljstvo sto im je jedna takva
civilizovana i pametna dosla u Bec da im tijesto za kifle potkuhava.
animals

#2544 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

and wrote: kome su drage pare?ove tjeraju s plaže, a kad je saudijski princ dolazio plaža bila zatvorena samo za njega.
ovi šeici što su pokupovali psg,dionice u dojč banci i u pola evrope dođu u svojim odorama i svi lete da se slikaju pored njih, čudno ne traže od njih da se prilagode :mrgreen:
Nisu tjerali muslimane sa plaza, vec je bio samo pokusaj zabrane burkinija,koji je propao..
to su sasvim razlicite stvari..
da se mene pita,zabranio bi i da djevojcice idu sa hidzabom u skole,
jer to vodi samo ka podjelama medju djecom..
insomnia78

#2545 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

Da, istina kralju je data privatna hotelska plaza odnosno bila je zatvorena za ostale. Onda je poceo sa iznivljanjima tipa, bez policajki u obezbedjenju. Na sta je sindikat policije "poludio" te je kralj zamoljen da ne budali bez potrebe
I oko toga se vodila ogromna debata
Hakiz

#2546 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Hakiz »

animals wrote:
and wrote: kome su drage pare?ove tjeraju s plaže, a kad je saudijski princ dolazio plaža bila zatvorena samo za njega.
Nisu tjerali muslimane sa plaza, vec je bio samo pokusaj zabrane burkinija,koji je propao..

U državnim školama bi sva obilježja i vjerska i nacionalna trebala biti zabranjena. Mogu samo državna obilježja.
and

#2547 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by and »

animals wrote:
djeca su podijeljena svakako i nemoj misliti da i onoj koja se oblače kao i ostali se ne spomene porijeklo i uvrede na taj račun.
ja ne bih nikome ništa zabranjivao osim prekrivanja lica.
ostalo, ko kako hoće bujrum
animals

#2548 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

Fudo387 wrote:
animals wrote:Opet izvrces..ja sam napisao da je muslimanima zapadna kultura i njihov nacin zivljenja neprihvatljivi..a ne obratno..znaci muslimani se ne mogu uklopiti u zapadni sistem..vec zive u paralelnim drustvima..ali ipak im je drag jer inace ne bi dolazili u tolikom broju..drage im pare, ali ne i kodexi ponasanja..svi se uklapaju, Kinezi, Indijci, Filipinci, Japanci..a ovi o kojima pisemo,ne mogu..ili nece..
Kako se ne uklapaju?
Po cemu si se ti bolje asimilirao od nekog lika koji je, gle cuda, gradonacelnik Londona?
Vise Arapa doktora radi po Evropi od Hrvata, tog starog evropskog naroda.
Vise je i profesora, inzinjera...
U cemu si ti bolji od njih?
Nicemu.
Ti si obicni dokoni fizikaner koji ne zna 'dje je supalj, a vodio bi rasprave o mo's misliti, sukobu civilizacija.
Ah da, zene im nose maramu na glavi, djaba im sve ostalo.
Kad se tvoja naprdilika sa sve trajnom iz 1982, Svabe padaju u trans. Jedva cekaju da je sretnu i izraze zadovoljstvo sto im je jedna takva
civilizovana i pametna dosla u Bec da im tijesto za kifle potkuhava.
Nisam ni rekao nesto za sebe..
ja i zena oboje radimo,ne zivimo na socijali..
nismo trutovi..dijete odgajamo da se druzi i sa Norbertom iz Afrike i sa Albancem Nikijem..
ili Kinezom..ne odvajamo ga i ne ucimo ga da se odvaja od druge djece..
Imao sam i doktora Arapa,fin covjek,civiliziran..
ne kontas ti poentu..
nisam ja protiv Arapa..
ja sam samo protiv stavri,koje ce danas sutra, dovesti mozda do rata u Evropi..
da se djeca uce da zive zajedno, da je religija nebitna,
da se zene medjusobno, onda ne bi ni dolazilo do sukoba..
Fudo387

#2549 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Fudo387 »

animals wrote:nisam ja protiv Arapa..ja sam samo protiv stavri,koje ce danas sutra, dovesti mozda do rata u Evropi..
Kakvog rata?
Kakvih stvari?
insomnia78

#2550 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

Dosta se ovdje nepotrebno dize frka sa obje strane. Podsjecam da se radi o, maksimalno 20 gradova a Francuska ih ima na desetine ako ne i stotine na svojoj obali
Radi se vecinom o gradovima na jugu koji su i onako vise desno naklonjeni. Ko je bio u Marseju i Nici npr shvatice i zasto. Treba takodje uzeti u obzir da u Fr pocinje predizborna kampanja pa tako Sarkozi izjavi glupost tipa: "ja ako pobjedim ja cu uvesti zabranu u citavoj Fr" i svi to prenesu a dobro zna da je to nemoguce bez promjene ustava i tako dalje i k tome slicno. Mozes misliti kad ga FN prozove da prica gluposti
Post Reply