Arapi u BiH, dobro ili lose?

Locked
Fudo Bosna

#2526 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

It_is_a_Leclerc wrote:
Fudo387 wrote:
Prave bazu za masovno doseljavanje?
Sto jest jest, Bosna je napredna drzava koja doseljeniku pruza sve uslove da zapocne novi zivot.
Bas ce neko iz Dubaija preseliti u Ilijas i zivjeti od branja vrganja i malina.
Kakve ti teorije razvijas, mozak da ti stane.
Bolan, napravio vikendicu, lijepo mu, odmori dusu u tom zelenilu, i ode kuci. Ti stvarno mislis da je neko toliko lud da potomcima ostavi tebe za prvog komsiju i da se jebu sa budalastinama i besmislenim stvarima dok su zivi?
Sta ce mu to?
Vi ako mislite da Arapi dolaze u BiH u potrazi za boljim životom, onda sam vas žestoko precijenio.

Zašto nije vikendicu napravio u Hrvatskoj, Švicarskoj, Urugvaju, Jordanu, Crnoj Gori, Bugarskoj ? Zelenila za odmor duše ne fali,
Zašto, pobogu, u Bosni i Hercegovini ?

Naivni ste, i to žestoko, ako ne vidite stepen organizovasti i razmjere uzmicanja države pred ovim stihijskim problemom. Kad jednom bude previše i kad organizovane grupe počnu zahtjevati da im se sistem prilagodi, onda će biti kasno.
:thumbup: !

Naravno da ne i naravno da nije slucajno sto biraju bas BIH, a nije Bosna jedina drzava sa zelenilom i prirodnim ljepotama. Ovo se iz pozadine namjerno i koordinirano radi, kupuje, a sutra naseljava mozda i u velikom broju...

Akademik pr Durakovic je pokusao skrenuti paznju na to, bio par puta na Face TV, pr dr Resid Hafizovic i jos neki intelektualci, za koje se moze reci sve ali sigurno ne da su "islamofobicni", da su iz "nacionalistickih" razloga protiv Arapa i slicno.

Svaka kritika ili uopce osvrt na taj kriminal sa notarima, polucuju odmah "etikete" tzv "islamofobije", pa taman ako je covjek arabist ili profesor fina, teolog/imam, odmah te optuzuju da si protiv turizma, protiv investicija i slicne nebuloze !
Edin H.

#2527 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Edin H. »

Hoce da se nakace na nasu socijalu, skolstvo i zdravstvene usluge. :twisted:
Matzan

#2528 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Matzan »

Edin H. wrote:Hoce da se nakace na nasu socijalu, skolstvo i zdravstvene usluge. :twisted:
:thumbup:

E, oto!
Fudo Bosna

#2529 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Nema on potrebe da se "nakacuje" na socijalu i zdravstvo, niti to iko pise, osim ako se zeli trolati/spamati na temi.

Oni dolaze jer im odgovara klima, zelenilo, mogu bez posljedica krsiti zakon ove drzave uz pomoc notara i otvarati fiktivne firme, "investirati", moze u " ofisu na Ilidzi" napisati, citiram, " trazim sekretarica sa znanje engkeskog/arapskog jezika", i istoj dati citavih 300/400km da mu rinta po cijeli dan i cisti i kuha kafe ili
radi bez prijave i radnog vremena, jer u vlastitom resortu moze zaposliti bastovana i hausmajstora koji ce raditi za minimalnu nadnicu i druge sluge, pardon radnike...

Naravno, ispocetka , dok ne pusti "korijene" nece ih mlatiti a poslije cak i to moze, i ne prijaviti ga na PIO/zdravstveno, i dati platu ispod svakog nivoa, i nepostivati radno vrijeme, jer ako ga Bosanac i prijavi inspekciji , tu je korumpirani sluzbenik jednog "patriote" Memica, opcinska inspekcija, ili podmiceni referent sa kantonalnog/federalnog nivoa, no sikiriki, njima je ovdje "El Dorado" ! :wink:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#2530 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Toto »

Arape samo u šumu zatjerajte Zaluta za sekudu. Povest žuću da laje ko čopor. Svi bi se predali za minut. Za otkupa bi jamio više veg za 10 duluma.
kucniljubimac

#2531 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by kucniljubimac »

It_is_a_Leclerc wrote:
To što je Bošnjo za hiljadu maraka koje će zaraditi "vozajući Arape" ove godine spreman prodati budućnost svoje djece druga je stvar i druga tema.
Ko ti je rekao za milju maraka slagao te.

Činjenica da ugostitelji ljube dupe kad ih vide, prave arapske menije i ostale stvari idu u prilog da su dobrodosli i neka su, kad mogu gledati kineze po starom mostu mogu i arape, kinez ce tuki ostaviti arap kad udje u lokal svi maste brkove.

Da se razumijemo, mislim na arape turiste (porodice) a ove lazne investitore na tuki.
Hendrix

#2532 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Hendrix »

Kako onda brate i u Srbiji kupuju...sta je sad ovo?!!? Zar nije veliki plan da porobe Bosnjake samo?

http://www.blic.rs/vesti/vojvodina/arap ... -i/d1dt7d3
Arapi kupuju kuće i salaše po Bačkoj, meštani u strahu: Nametnuće nam drugu veru i kulturu

APATIN - U somborskom ataru državljani UAE kupili su desetak salaša i kuća, a u apatinskoj Prigrevici četiri.
Mohamad Sissoko

#2533 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Mohamad Sissoko »

It_is_a_Leclerc wrote:
Matzan wrote:

Tolika glupost da je suvišno pisati neki smislen odgovor.
Vjerujte da, poznavajući vaš rezon i djelovanje na ovom forumu, smislen odgovor nisam niti očekivao. Tako da - opušteno ;)
Ne dajmo im svetu bosansku zemlju, ne dajmo im da nam decu tuku stapom, samo mi ih mozemo tuci stapom braco Bosanci.

Image
frngla

#2534 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by frngla »

Point. wrote:A sta je po tebi to "jedu govna"?
Dok plaćaju poreze, ostavljaju novac i ponašaju se u skladu sa zakonima Bosne i Hercegovine.
Point.

#2535 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Point. »

Kad vidim turkofile kako se prodaju i izdrkavaju na bivseg okupatora nije ni cudo sto otvorenih ruku docekuju "bracu" arape i prodaju dedovinu za saku dolara.
Point.

#2536 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Point. »

frngla wrote:
Dok plaćaju poreze, ostavljaju novac i ponašaju se u skladu sa zakonima Bosne i Hercegovine.
To ne rade ni u svojim maticnim drzavama.
frngla

#2537 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by frngla »

Point. wrote:To ne rade ni u svojim maticnim drzavama.
Image
The 51st State

#2538 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by The 51st State »

kako mogu naseljavati dok im je boravak ogranicen na vrijeme trajanja turisticke vize?
GeeTnT

#2539 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by GeeTnT »

The 51st State wrote:kako mogu naseljavati dok im je boravak ogranicen na vrijeme trajanja turisticke vize?
Mislim da moze podnijeti zahtjev za boravisnu vizu...razlozi mogu biti raznoliki, od prenosa novca u BiH sto mu garantuje boravak....pa sve do stupanja u bracnu zajednicu sa nekim iz BiH..
Sara03

#2540 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sara03 »

frngla wrote:
how yes no :lol:
Sara03

#2541 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sara03 »

Point. wrote:
frngla wrote:
To ne rade ni u svojim maticnim drzavama.
Pitanje je da li uopće znaju šta je porez.
The 51st State

#2542 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by The 51st State »

GeeTnT wrote:
The 51st State wrote:kako mogu naseljavati dok im je boravak ogranicen na vrijeme trajanja turisticke vize?
Mislim da moze podnijeti zahtjev za boravisnu vizu...razlozi mogu biti raznoliki, od prenosa novca u BiH sto mu garantuje boravak....pa sve do stupanja u bracnu zajednicu sa nekim iz BiH..
sto je nedovoljno opet za neku histeriju oko naseljavanja.
GeeTnT

#2543 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by GeeTnT »

Arapi ove godine uvode pdv, obzirom da je vecina googlala gdje se najjbolje izbjegava placanje, google je dao odgovor: Bosna i Hercegovina.
vrapcic

#2544 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by vrapcic »

It_is_a_Leclerc wrote:
Fudo387 wrote:
Point. wrote:Sve stoji to sto Le Klerk pise. To sto vi sve gledate kroz religijsku prizmu to je vas problem. Kultura Bosnjaka i Arapa su nespojive, njima dobrodoslicu mogu iznijeti samo novonastali muslimani koji jos idu na instrukcije kako da zive kod samoproglasenog Shejha Abu ovog onog.
Ja ne znam posteno zanijetit, kad odem za Bajram u dzamiju vrtim se gore dole za ostalima, znaci k'o musliman sam nula bodova. E sad, ne razumijem iz kojeg razloga ne bih pozelio dobrodoslicu nekom liku koji je dosao da posjeti tu nasu nedodjiju, potrosi koju kintu, prohoda okolo? Bas kao sto su mi ok oni koji traze susret sa gospom roveci kamenje po Medjugorju. Otkud toliko averzija prema tim ljudima?
Jel te maltretiraju kad dodju, jel kradu okolo, marisu svijet?
Pa ljudi se polomise od ulaganja u marketing, potrose bruku para da bi privukli neciju paznju i uzeli pare na turizmu, a mi glumimo budale i postavljamo sebi besmislena pitanja, kao, a sto je dos'o majku mu, nisu to cista posla, naselice se...bla, bla, bla? Bezveze.
Niko nema ništa protiv likova koji dolaze da se slikaju, jedu sladoled i kupuju suvenire. Međutim, ja imam protiv i imat ću dok sam živ sve moguće protiv ljudi koji dođu u "turizam" i pritom mimo zakona kupe više stotina dunuma zemljišta različite namjene, osnuju fiktivnu firmu i omoguće pranje para preko istih, te prave bazu za masovno doseljavanja ljudi iz drugog kulturnog, civilizacijskog, jezičkog i svjetonazorskog kruga u sredinu koja je i bez njih dovoljno komplikovana.

To što je Bošnjo za hiljadu maraka koje će zaraditi "vozajući Arape" ove godine spreman prodati budućnost svoje djece druga je stvar i druga tema.
Slazem se sa boldanim. Ljudi dosli, neka ih slobodno, sve dok postuju zakon. Svaki gost je dobrodosao sve dok postuje pravila i obicaje kuce u koju dolazi i neka ih, Nasi ljudi zarade koji dinar. A, pitajte ako imate raju koja radi u usluznima djelatnostima tipa restorani, pedikiri, spa... kako se ti turisti odnose prema njima i kakve im baksise ostavljaju. Odnos onih pristojnih u odnosu na onekoje moja raja u slengu satorasi i beduini je 2:8. Ovi prvi su super, obrazovani, pristojni, kulturni. A ovi drugi su ti koji se prema njima odnose kao prema nizoj rasi. Sto ne znaci da i zapadnjaci ne mogu u ove dvije kategorije :) :)

Mene uzasavaju i plase onim fiktivni ulagaci koji kupuju ogromne (i malo manje) parcele i nesto kao grade.. Pa odem na njihovu web stranicu i ne znam da li da se smijem ili da placem.. krenite od SCC-a, pa nadalje. Ukucajte imena investitora... A sve neke milionske cifre se spominju i ja legalistap itam a odakle taj novac, ko ga donosi u BiH. Jos niti jednom ne cuh za ozbiljnu investicijsku kucu koja je dosla da ulozi novac, ne mora biti neka velika ali neka pristojna sa pristojnima kredibilitetom i referencama o ulaganjima. Ovako sve neki uhljupi sa sklepanim web stranicama i nula referenci. Ko ne vjeruje neka pogleda. Pa zar nam nije dovoljno nasih lopova i prevaranata, Zar zaista trebamo da budemo smetljiste i crna rupa i meka za probisvijete, kriminalce, i potencijalne teroriste.
Znaci turistika super, podrzavam. Ostalo ne.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2545 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Truba »

što ne kupe neki klub
npl famos
ili olimpik
JThomas

#2546 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by JThomas »

a nije samo po sebi mimo zakona. da jeste ne bi bilo ovako masovno, čak ni kod nas. nego je to tako pušteno. isključivo da se danas uzme neka šaka para bez dugoročnog promišljanja. i sve u tom cilju će biti isto tako pušteno...jer privrede nema. jer država troši više nego što zarađuje, i to neuporedivo više. i sve što odgađa uspostavljanje privrede i sistema je zauhar...
Last edited by JThomas on 26/07/2017 12:05, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#2547 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by It_is_a_Leclerc »

Black swan wrote:što ne kupe neki klub
npl famos
ili olimpik
Ne uklapa se to u ciljeve projekta
JThomas

#2548 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by JThomas »

i rezon države i prosječnog pojedinca je potpuno isti. što bih ja učinio nešto nad sobom i svojom sudbinom, kad mogu prodati zemlju da mi još dvije godine bude dobro i bez toga. a onda kad potrošim i to ću vidjeti šta ću dalje.

pojedinac će kupiti auto, a država zaposliti još hiljadu u administraciji i kupiti službena auta, a rezon je potpuno, u dlaku isti.
statixx

#2549 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by statixx »

Da je neko od vas ganjao da na svojoj parceli gradi nesto slicno, vjerujem da bi se dobro proveo. :D
Obi Wan Bosnian

#2550 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Obi Wan Bosnian »

It_is_a_Leclerc wrote: Niko od nas nema ništa protiv bilo kojeg stranca, investitora, turiste, misionara... No, kao što vidite - imamo protiv projekta doseljavanja ljudi pod krinkom "turizma" i "investicija" protivno zakonima BiH sponzorisano od strane SDA i njihovih jataka, koji su navikli za sitni šićar rasprodavati bosanskohercegovačke nacionalne interese i bošnjačku zemlju u bescijenje.
Ma hajde bolan što si toliko ogorčen? Pa doći će turisti i u Veliku Kladušu jednog dana. Sabur
Locked