Roccohljup wrote:pemanapemani wrote:Roccohljup wrote:e hebiga sad......ispade GS najgora od sve djece....a niti su kad bili u vlasti niti su koketirali sa bilo kim. Kakve ba garancije, koliko puta su SDP, DF, i ostali rekli da neće sa nacionalistima, pa cim ih neko pozove u vlast ko cuke polete radi fotelja.
Mislim da se stav GS po pitanju komšića ko komšića (i DFa) nije promjenio, ali njihova je logika da je prioritet zaustaviti Čovića i po njihovim analizama i pretpostavkama to jedino moze ŽK i zato njemu pružaju podršku. Ja razumijem njihovu logiku i mogu se sloziti da im je cilj isprava, samo mi s ene sviđa sto je to ŽK jer mislim da i ako bude izabran, radit ce isto kao u prethodna dva mandata...a to je veliko nista

Emir i Reuf su dva puta u dvije različite stranke (SDP i DF), u roku od 4 godine koalirali sa SDA i HDZ.
Kako onda uzeti za ozbiljno ovo plamuđenje - nikad sa SDA kriminalcima, nikad sa fašistima iz HDZ.
Ljudi, budite malo dosljedni i govorite NIKAD VIŠE sa njima, eto barem to.
Nisu oni koalirali negu su stranke u kojima su bili koalirale sa SDA i HDZ. A niti Emir niti Reuf nisu bili tu odlučujući faktor koliko ja znam. A ko to (od većih) stranaka nije u nekom momentu koalirao ili koketirao sa vladajućim? neko ce reci nije NS ali oni nisu na drzavnom nivou a i na nivou federacije po broju zastupnika su bili nebitni i SDA i HDZ, a da su ih zvali u koaliciju mozda bi i pristali s aobzirom da su pruzali podršku nekim nakaradnim zakonskim rješenjima predloženim od vladajućih (npr Zakon o Radu gdje je glas Gratza bio presudan).
Nisu bili odlučujući faktor, a zajedno sa Komšićem formirali DF. Suljagić bio kandidat za člana Predsjedništva, Reuf bio ministar u jednom od najbitnijih ministarstava.
U SDP Suljagić bio ministar obrazovanja u KS, pisao knjige o Lagumdžiji. Bajrović bio blizak Zlatkov saradnik, hvalio se da je on najzaslužniji za "najveću pobjedu od 1945." i sl.
Eto, uzmimo da nisu bili nikako bitni, da ih niko nije ništa pitao, ali zašto su onda pristali da budu ministri u koalicijskoj vladi SDP-SDA-HDZ i SDA-DF -HDZ?
Jednostavno, obične ublehe koje bi za malo veću platu prodali rođenu mater, a ne neke ko fol ljevičarske ideale.