Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- JThomas
#2526 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
u ovoj fazi kapitalizma i politike koja je trenutno "na snazi" u razvijenom svijetu, kandidati se samo po priči i razlikuju. a po djelima neuporedivo manje. tu i mi idemo u korak sa amerikom, šta god da je na zidu, u programu i u grbu rade isto 
- Banksy
#2527 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
NAKON REZULTATA AMERIČKIH IZBORA, EUROPI PRIJETI 'SCENARIJ IZ HORORA'?
Poslije Trumpa, na vrhu političke piramide možemo očekivati Marine Le Pen...
BERLIN - Još u svibnju, dok se pobjeda Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima činila gotovo nemogućom, jedan visoki europski dužnosnik upozorio je na Twitteru prije summita G7 u Tokiju na "scenarij iz horora".
Zamislite, napisao je Martin Selmayr, predstojnik ureda šefa Europske komisije Jean-Claudea Junckera, da umjesto Baracka Obame, Francoisa Hollandea, Davida Camerona i Mattea Renzija na summit G7 druge godine dođu Donald Trump, Marine Le Pen, Boris Johnson i Beppe Grillo.
Mjesec dana kasnije Britanija je šokirala svijet glasovanjem za izlazak iz EU-a. Cameron je podnio ostavku na dužnost premijera, a Johnson, bivši londonski gradonačelnik koji je predvodio kampanju za Brexit, postao je ministar vanjskih poslova.
Sada kada je Trump pobijedio na izborima svoju demokratsku protukandidatkinju Hillary Clinton, populistički tsunami koji se prije nekoliko mjeseci činio bizarnim postaje stvarnost a posljedice za europski politički krajolik mogle bi biti ogromne.
Godine 2017. birači u Nizozemskoj, Francuskoj i Njemačkoj, a moguće i u Italiji i Britaniji, izaći će na izbore nakon trijumfa Trumpa i Brexita kao i toksične politike koja je vodila te kampanje.
Europske populističke stranke, koje su pozdravile Trumpovu pobjedu u srijedu, sigurno neće zaboraviti lekcije izvučene iz toga.
"Danas Sjedinjene Države, sutra Francuska", napisao je na Twitteru osnivač francuske Nacionalne fronte Jean-Marie Le Pen, otac njezine čelnice Marine Le Pen.
...
http://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/n ... ./5242511/
-
hajducka travica
#2528 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Dobra je stvar sto je pobijedio Donald Tramp.
https://www.youtube.com/watch?v=qZUV9dI ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=qZUV9dI ... e=youtu.be
- jeza u ledja
#2529 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Razbacivao sam se anketama jer me zanimaju. Sve su bile za Hillary Clinton. To je mnogo veci problem cijele te branse, ne moj. Koristio sam ad hominem manje nego ti, a to sam ti vec i rekao jer si to ranije spomenuo, a upravo je bilo obrnuto.raoul duke wrote: Toliko si se razbacivao sa anketama i blatio sve koji su bili protiv Hillary, koristio ad hominem argument na razlicite nacine (od prozivanja Srbinima, kojekakvim masonima, itd.) i sad se cudis sto te raja ismijava ovdje.
Give me a break..
Isto kao sto je obrnuta ta tvoja zamisao o tome ko koga ovdje ismijava, unatoc prilozenom na par zadnjih stranica.
I dobro sam pazio koga prozivam cetnikom, tako da nemoj zajebavat.
-
TomANDJerry
#2530 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Desilo se sto se nazalost desilo .... samo totalna budala i neko tko je neupucen moze tvrditi da je americka politika "uvijek ista" , jeste - sigurno bi Al Gore da je pobijedio 2000-te umjesto Busha napao Irak itd , itd ... ovo je lose za BiH , koliko lose ne znamo - ali sigurno lose
Ono sto bi se moglo desiti jeste jacanje EU (pogotovo nakon Brexita i ovoga) , dakle pravljenje nekog malog NATO-a unutar NATO-a (vec se najavilo pravljenje nekih EU oruzanih snaga) --- tako jedini nacin kako ovo moze izaci dobro za normalne ljude (rasiste , fasiste , budaletine i teoreticare zavjere tu ne brojim) u Evropi jeste jacanje EU oko Njemacke i politike Angele Merkel --- ali znamo da ni njoj ne ide dobro u zadnje vrijeme
Ono sto bi se moglo desiti jeste jacanje EU (pogotovo nakon Brexita i ovoga) , dakle pravljenje nekog malog NATO-a unutar NATO-a (vec se najavilo pravljenje nekih EU oruzanih snaga) --- tako jedini nacin kako ovo moze izaci dobro za normalne ljude (rasiste , fasiste , budaletine i teoreticare zavjere tu ne brojim) u Evropi jeste jacanje EU oko Njemacke i politike Angele Merkel --- ali znamo da ni njoj ne ide dobro u zadnje vrijeme
-
detroit-mercy
#2531 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
I sve to dok se ruse i posljednje barijere za slobodnu trgovinu izmedju USA, Canade i EUaTomANDJerry wrote:Desilo se sto se nazalost desilo .... samo totalna budala i neko tko je neupucen moze tvrditi da je americka politika "uvijek ista" , jeste - sigurno bi Al Gore da je pobijedio 2000-te umjesto Busha napao Irak itd , itd ... ovo je lose za BiH , koliko lose ne znamo - ali sigurno lose
-
detroit-mercy
#2532 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
On nije dobio izbore na prici o vanjskoj politici nego na pricu o boljem zivotu za gradjane, boljoj ekonomiji i slicno. Pogledati tradicionalno demokratske drzave koje su glasale za Trampa, dosta njih su drzave sa jakom radnickom klasom. Ups, kako toBanksy wrote:It_is_a_Leclerc wrote:
Što se Trumpa tiče, riječ je o debilu. Dakle, fiziološkom debilu, i u to ne ostavljam ni minimuma sumnje, ni mjesta za dilemu.
Od njegove politike koju će mu voditi otrcani republikanski pragmatici, tipa Guliani i Gingrich, očekujem :
a) jačanje Rusije na svim stranama i "frontovima". Trumpov suludi izolacionizam, po mehanizmu gravitacije i antigravitacije će ojačati ruski utjecaj svugdje uključujući Balkan. To će otprilike ići ka ideji daljnjeg razbijanja ionako slabe bosanskohercegovačke državnosti.
b) marginaliziranje NATO-a, saradnje sa EU i G8 sa ekonomskim i sigurnosnim, pa čak i teritorijalnim širenjem ruskog utjecaja na prostor Evrope (podsjetit ću da je Trump zasad jedini živi američki političar koji je priznao anektirani Krim kao dio Rusije)
c) pogoršanje odnosa sa susjednim zemljama, zemljama latinske i srednje amerie, uključujući Kubu.
d) ponovno otvaranje nedavno zatvorenih i daljnje financiranje i širenje kapaciteta mučionica tipa Gitmo, uz sporadično činjenje i prikrivanje ratnih zločina.
e) pogoršavanje odnosa sa Iranom, ignorisanje potpisanog sporazuma i daljnja nuklearna prijetnja na tom prostoru.
f) stavljanje van snage Sporazuma o klimatskim promjena iz Pariza.
g) daljnje pogoršavanje rasne netrpeljivosti u SAD-u, s obzirom da je Trump jedini kandidat koji je imao otvorenu podršku KKK-a.
To iznad bi stajalo kad bi se njegova obećanja shvatila doslovno - vjerujem da u njih iskreno ne vjeruju ni oni njegovi retardi koji su ga zaokružili - zato, nadajmo se da se predizborna retorika neće materijalizirati, a da će ''centri moći'', o kojima će neminovno biti ovisan, zauzdati i primiriti ludilo.
-
bole1st
#2533 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zasto si gledao ankete kad sam ti rekao tacno koliko ce ko uzeti elektora cak i kako ce biti na popular vote-u.jeza u ledja wrote:Razbacivao sam se anketama jer me zanimaju. Sve su bile za Hillary Clinton.raoul duke wrote: Toliko si se razbacivao sa anketama i blatio sve koji su bili protiv Hillary, koristio ad hominem argument na razlicite nacine (od prozivanja Srbinima, kojekakvim masonima, itd.) i sad se cudis sto te raja ismijava ovdje.
Give me a break..
Zadnji dan je bilo malo korekcije anketa za Klintonicu, a ja nisam korigovao procjenu, pa ispada da nisam bas skroz pogodio (a to je taman u tih 1%).
-
TomANDJerry
#2534 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
te barije se vec ponovo grade , i ne samo trgovinske vec nazalost i mnogo ozbiljnije. Krenulo je sa Brexitom , nastavlja se sa Trumpom , ako se jos u Njemackoj se nesto desi svijet je gurnut nazad barem 50 godinadetroit-mercy wrote:I sve to dok se ruse i posljednje barijere za slobodnu trgovinu izmedju USA, Canade i EUaTomANDJerry wrote:Desilo se sto se nazalost desilo .... samo totalna budala i neko tko je neupucen moze tvrditi da je americka politika "uvijek ista" , jeste - sigurno bi Al Gore da je pobijedio 2000-te umjesto Busha napao Irak itd , itd ... ovo je lose za BiH , koliko lose ne znamo - ali sigurno lose
Ono sto bi se moglo desiti jeste jacanje EU (pogotovo nakon Brexita i ovoga) , dakle pravljenje nekog malog NATO-a unutar NATO-a (vec se najavilo pravljenje nekih EU oruzanih snaga) --- tako jedini nacin kako ovo moze izaci dobro za normalne ljude (rasiste , fasiste , budaletine i teoreticare zavjere tu ne brojim) u Evropi jeste jacanje EU oko Njemacke i politike Angele Merkel --- ali znamo da ni njoj ne ide dobro u zadnje vrijeme.
-
RNG_25
#2535 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Za razliku od stavova tebi sličnih, dobrota (kao i zlo uostalom) čovjeka nije limitirana religijom kojom isti pripada. Trump, neovisno od svoje nereligioznosti (ako je nereligiozan) i ostalog pokazuje osobine koje ga u totalitetu uzvisuju i iznad previše današnjih primjerice arapa, bez obzira na nominalnu pripadnost Islamu potonjih.zeina wrote:RNG_25 wrote:Ma nemoj? Čak i ako bi smatrali moral i etiku posve relativnom, Trump je opet relativno bolji od Hillary, taman da je to samo nijansa bolje. No kako moral i etika nisu relativni, Trump je daleko bolji od Hillary po svemu. To što ne dijelim njegovu religiju (ako je ima), njegove svjetonazore i ponašanje me ne sprječava da vidim veličinukada mi se predoči.
A kako je Trump samo čovjek, onda je jasno da i ta veličina ima svoje mane. Željeti nešto više je željeti fantaziju, nažalost to je nespojivo sa ovim svijetom.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
sta reci a ne zaplakati
- madner
#2536 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Trump izdominirao kod muskaraca - bjelaca.
Dakle motor nacije je iza chiefa.
Dakle motor nacije je iza chiefa.
-
RNG_25
#2537 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ništa ti ne brini. Niti će ekonomija propasti, niti je ekonomija najvažnija stvar na svijetu, niti će arapi nešto radikalno učiniti. Potencijalnoj demagogiji i "budaleštini" Trumpa unatoč.Korisničkoime wrote:Ono što ti vidiš i ne vidiš je demagogija koja može biti opasna, jedna je stvar biti blentovina i demagog u nekoj BH mahali a drugo biti blentovina i demagog u najjačoj državi svijeta. Demagozi koriste demagogiju jer nemaju pojma ni o čemu drugome ili još gora opcija bi bila da Trump nije demagog i da misli sve ono što kaže.
Zamisli Trumpa ili njegovi voditeljicu kampanje koja kaže prarafraziram "ne znam šta se uzbuđujete oko izjave da ćemo zabraniti Jevrejima ulazak u SAD to samo Jevreji." Takvu izjavu je dala vezano za muslimane. Eh sada je pitanje da li Trump i njegova ekipa zna koliki udio kapitala drže Saudijski, Katarski i drugi arapski fondovi u privredi SAD, šta bi značilo da se 10 % kapitala arapskih fondova povuče iz SAD. Ko misli da na nas to ne utiče onda se s njim nema potrebe ni diskutovati ekonomija država više kao takva odavno ne postoji ekonomija je sistem uvezanih posuda na globalnoj razini i ne može se dogoditi da je u SAD ekonomski haos a da je u Evropi sve ok s time i kod nas.
Lik je ili teški demagog ili teška budaletina ne zna se šta je gore.
- Styling
#2538 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Da li se ovo istorija ponavlja kao sa Al Goreom? Izgleda da Clinton je dobila popular votes ali ne electoral votes.
Znaci vise je naroda glasalo za nju.
- Connaisseur Karlin
#2539 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
daStyling wrote:Da li se ovo istorija ponavlja kao sa Al Goreom? Izgleda da Clinton je dobila popular votes ali ne electoral votes.
- MyTao
#2540 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Mislim da neki i posle svega podcjenjuju Trumpa... nije covjek debil i budala. On je samo iskoristio debile i budale da bi dosao do cilja. Trump je javna licnost vec dugo dugo godina, i svako ko ima imalo mozga moze vidjeti da se radi o covjeku koji prica i radi sve kako bi dosao do cilja.
Pa prije 8 godina, Trump je bio demokrata i sve ono sto republikanci mrze najvise... Onda je postao republikanac, vidio sta prolazi kod tih kozojeba, pa je pokupio dosta poena kada je trazio da Obama izbaci rodni list... Onda je skotao da sto vise prica sranje, vise peona dobija... i eto postao je i predsjednik... Covjek je genije kada je to u pitanju.
Nije on vratio rasizam, i mrznju, on je samo otkrio i dozvolio rasistima i tipovima koji se pale na mrznju da izadju. ta mrznje, rasizam, problemi su uvijek tu bili...
Trump ce sada okrenuti pricu ponovo bar malo... nece on uraditi pola od onog sto je govorio. To mene bas i ne brine.
Ono sto mene brine je to sto covjek nije dorastao da bude predsjednik, nema nikakvo iskustvo, ima jako tanku kozu i veliko je pitanje kako ce reagirati na neke probleme koji ce doci. Moze se desiti da stvarno sjebe sve ono dobro sto smo vidjeli u zadnjih 8 godina... ne sto to zeli, vec sto ne zna.
Drugi problem je to sto sada imamo 50% drzave koji ne samo da su rasisti pa to drze za sebe, vec ce se poceti i kurciti okolo sa tim, kao za vrijeme 50tih i 60tih... Za to je Trump kriv, ali mozda je i dobro sto ih je izveo na svjetlo.
Pa prije 8 godina, Trump je bio demokrata i sve ono sto republikanci mrze najvise... Onda je postao republikanac, vidio sta prolazi kod tih kozojeba, pa je pokupio dosta poena kada je trazio da Obama izbaci rodni list... Onda je skotao da sto vise prica sranje, vise peona dobija... i eto postao je i predsjednik... Covjek je genije kada je to u pitanju.
Nije on vratio rasizam, i mrznju, on je samo otkrio i dozvolio rasistima i tipovima koji se pale na mrznju da izadju. ta mrznje, rasizam, problemi su uvijek tu bili...
Trump ce sada okrenuti pricu ponovo bar malo... nece on uraditi pola od onog sto je govorio. To mene bas i ne brine.
Ono sto mene brine je to sto covjek nije dorastao da bude predsjednik, nema nikakvo iskustvo, ima jako tanku kozu i veliko je pitanje kako ce reagirati na neke probleme koji ce doci. Moze se desiti da stvarno sjebe sve ono dobro sto smo vidjeli u zadnjih 8 godina... ne sto to zeli, vec sto ne zna.
Drugi problem je to sto sada imamo 50% drzave koji ne samo da su rasisti pa to drze za sebe, vec ce se poceti i kurciti okolo sa tim, kao za vrijeme 50tih i 60tih... Za to je Trump kriv, ali mozda je i dobro sto ih je izveo na svjetlo.
-
detroit-mercy
#2541 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zaboravljas da se presjednici okruze gomilom savjetnika za sve, od kako razviti dobar burek do svemirskih istrazivanja. Trump je businessman i kao takav ne upravlja sam svojim kompanijama nego dosta se oslanja na druge. Stvar je samo koga ce izabrati za najblize saradnike, tu bi vec moglo biti iznenadjenjaMyTao wrote:Mislim da neki i posle svega podcjenjuju Trumpa... nije covjek debil i budala. On je samo iskoristio debile i budale da bi dosao do cilja. Trump je javna licnost vec dugo dugo godina, i svako ko ima imalo mozga moze vidjeti da se radi o covjeku koji prica i radi sve kako bi dosao do cilja.
- Drvosjeca iz Dejcica
#2542 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
ja se samo nadam da će imati koliko toliko dobre savjetnike pa mu neće dati da reaguje na prvu, valjda.MyTao wrote:Mislim da neki i posle svega podcjenjuju Trumpa... nije covjek debil i budala. On je samo iskoristio debile i budale da bi dosao do cilja. Trump je javna licnost vec dugo dugo godina, i svako ko ima imalo mozga moze vidjeti da se radi o covjeku koji prica i radi sve kako bi dosao do cilja.
- karanana
#2543 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
hilari na lexaurinima.
- MyTao
#2544 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Trump se naljuti na magazine koji je rekao da ima male ruke pa je slijedecih 15 godina pljuvao po njima svaki put kada je imao priliku... Takav covjek sa tako tankom kozom ce uraditi sve da nekom dokaze kako ima "velike ruke", cak i kada ga budu savjetovali drugacije.detroit-mercy wrote:Zaboravljas da se presjednici okruze gomilom savjetnika za sve, od kako razviti dobar burek do svemirskih istrazivanja. Trump je businessman i kao takav ne upravlja sam svojim kompanijama nego dosta se oslanja na druge. Stvar je samo koga ce izabrati za najblize saradnike, tu bi vec moglo biti iznenadjenjaMyTao wrote:Mislim da neki i posle svega podcjenjuju Trumpa... nije covjek debil i budala. On je samo iskoristio debile i budale da bi dosao do cilja. Trump je javna licnost vec dugo dugo godina, i svako ko ima imalo mozga moze vidjeti da se radi o covjeku koji prica i radi sve kako bi dosao do cilja.
Drugi problem je to sto sada imamo 50% drzave koji ne samo da su rasisti pa to drze za sebe, vec ce se poceti i kurciti okolo sa tim, kao za vrijeme 50tih i 60tih... Za to je Trump kriv, ali mozda je i dobro sto ih je izveo na svjetlo..
- Drvosjeca iz Dejcica
#2545 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Evo ga...isti Trump
-
bole1st
#2546 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nije Trump raspirivao rasizam nego su CNN i ostale klintonove sluge iz medija pokusali da mu podmetnu rasisticke tendencije ne bi li ga time eliminirali iz trke. Da je narod povjerovao da Trump odjednom postao rasista ne bi osvojio ni jednog jedinog elektora. Optuzba za rasizam se u US jako ozbiljno shvaca, ostao bi na 5-10% glasova max.MyTao wrote: Nije on vratio rasizam, i mrznju, on je samo otkrio i dozvolio rasistima i tipovima koji se pale na mrznju da izadju. ta mrznje, rasizam, problemi su uvijek tu bili...
Srecom, Trump je cijeli zivot u javnosti i nikad nije ispoljavao rasisticke tendencije, covjek je apsolutno "color blind" i onda se takva podmetacina nije primila. Nisu glasaci bas toliko naivni (ne racunajuci demokrate, oni u sve vjeruju
Pravih rasista je u US malo, pogotovo medju bjelcima, ali je tacno da su oni vise glasali za Trumpa nego za Klintonicu, najvise zbog imigracione politike.
Cuj, 50% drzave rasisti, ti kao da si s Marsa pao, ili imas neku besmislenu definiciju rasiste, tipa rasista je svaki covjek koji ne glasa za socijalisteDrugi problem je to sto sada imamo 50% drzave koji ne samo da su rasisti pa to drze za sebe, vec ce se poceti i kurciti okolo sa tim, kao za vrijeme 50tih i 60tih... Za to je Trump kriv, ali mozda je i dobro sto ih je izveo na svjetlo.
Kad imas zakljucak koji ovoliko odudara od stvarnosti, vrati se na pretpostavke koje su dovele do njega. Tacno je da onaj ko glasa za rasistu vjerojatno i sam rasista, ali kriva ti je pretpostavka da je Trump rasista. Preciznije kazavsi, nije tacna pretpostavka da je Trump medju svojim glasacima percipiran kao rasista.
-
megaman4
#2547 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ja smatram, mada ne mora značiti da je tako, da Trump neće dočekati kraj mandata. Ne mislim da njegovo nasilno skidanje s vlasti, nego da će on jednostavno sam odstupiti, jer jer ipak politika mnogo teži posao nego ovo čime se on konkretno bavi, a on je i neiskusan, za razliku od Hillary koja je skoro pa čitav život vezana za politiku. Pored toga, Trump je Showmen i ovo je upravo njemu i trebalo, radi samopromocije. Boli njega briga za svijet, Siriju itd. On je bogat i bez toga. Pošto se on neće puno pitati u svom mandatu, i morat će raditi, kako mu stvarne gazde iz sjene budu govorile, moguće je da odstupi, kako se ne bih njima puno zamjerio ako zagusti. Sada me zanima da li ustav SAD-a poznaje to da predsjednik sam odstupi prije vremena?
- ljevoruki
#2548 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
megaman4 wrote:Ja smatram, mada ne mora značiti da je tako, da Trump neće dočekati kraj mandata. Ne mislim da njegovo nasilno skidanje s vlasti, nego da će on jednostavno sam odstupiti, jer jer ipak politika mnogo teži posao nego ovo čime se on konkretno bavi, a on je i neiskusan, za razliku od Hillary koja je skoro pa čitav život vezana za politiku. Pored toga, Trump je Showmen i ovo je upravo njemu i trebalo, radi samopromocije. Boli njega briga za svijet, Siriju itd. On je bogat i bez toga. Pošto se on neće puno pitati u svom mandatu, i morat će raditi, kako mu stvarne gazde iz sjene budu govorile, moguće je da odstupi, kako se ne bih njima puno zamjerio ako zagusti. Sada me zanima da li ustav SAD-a poznaje to da predsjednik sam odstupi prije vremena?
- jeza u ledja
#2549 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ti "ljudi" se uglavnom svodi na vas dvojicu, od kojih jedan pise cesce na forumu nego ja, a drugi je najvise postova napisao na temi o ovim izborima.KB9 wrote:nemoj da se ljutis kad se ljudi citiraju i prozivaju, znas i sam da si, kako je pocela borba trampa i hilari, ti isto citiro svaki post u kojem se podrzavo tramp il pljuvala hilari
Pazi ovog spektakla, sve dok sam spavao:
raoul duke wrote:Idalje cekamo jeza i njegovu redovnu ekipicu da nam pojasne sta se ovo desilo..
KB9 wrote:cekam neko kvalitetno jezovo javljanje, ostalo je mala maca
raoul duke wrote:Jeze je li sve ok? Sta se desava u AmeriKi?
raoul duke wrote:Gdje nam je jez ljudi, da mu nije pozlilo?
raoul duke wrote:CJeza u leda jesi tu oci moje?
KB9 wrote:#prayforjez
raoul duke wrote:Gdje su sada oni pametni Hillaryijini analiticari sa klixa, jeza u leda pici ultimaa?
KB9 wrote:iscekivanje jeza
KB9 wrote:cekam neko kvalitetno jezovo javljanje, ostalo je mala maca
KB9 wrote:jez je u proteklih mjesec-dva odgovorio na svaki post koji nije podrzavo hilari
KB9 wrote:jeze jesi ziv druze?
Na kraju mi posalju PM.
- jeza u ledja
#2550 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Naravno da je Trump rasista, kao i bar pola njegovih glasaca. Problem je u tome sto vecina rasista ne zna uopste sta je rasizam.bole1st wrote:Nije Trump raspirivao rasizam nego su CNN i ostale klintonove sluge iz medija pokusali da mu podmetnu rasisticke tendencije ne bi li ga time eliminirali iz trke. Da je narod povjerovao da Trump odjednom postao rasista ne bi osvojio ni jednog jedinog elektora. Optuzba za rasizam se u US jako ozbiljno shvaca, ostao bi na 5-10% glasova max.MyTao wrote: Nije on vratio rasizam, i mrznju, on je samo otkrio i dozvolio rasistima i tipovima koji se pale na mrznju da izadju. ta mrznje, rasizam, problemi su uvijek tu bili...
Srecom, Trump je cijeli zivot u javnosti i nikad nije ispoljavao rasisticke tendencije, covjek je apsolutno "color blind" i onda se takva podmetacina nije primila. Nisu glasaci bas toliko naivni (ne racunajuci demokrate, oni u sve vjeruju), a vole i da udare kontru kad neko hoce da ih prevari.
Pravih rasista je u US malo, pogotovo medju bjelcima, ali je tacno da su oni vise glasali za Trumpa nego za Klintonicu, najvise zbog imigracione politike.
Cuj, 50% drzave rasisti, ti kao da si s Marsa pao, ili imas neku besmislenu definiciju rasiste, tipa rasista je svaki covjek koji ne glasa za socijalisteDrugi problem je to sto sada imamo 50% drzave koji ne samo da su rasisti pa to drze za sebe, vec ce se poceti i kurciti okolo sa tim, kao za vrijeme 50tih i 60tih... Za to je Trump kriv, ali mozda je i dobro sto ih je izveo na svjetlo..
Kad imas zakljucak koji ovoliko odudara od stvarnosti, vrati se na pretpostavke koje su dovele do njega. Tacno je da onaj ko glasa za rasistu vjerojatno i sam rasista, ali kriva ti je pretpostavka da je Trump rasista. Preciznije kazavsi, nije tacna pretpostavka da je Trump medju svojim glasacima percipiran kao rasista.