Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post Reply
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2526 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by japin_mutapi »

tih 400.000 ili približno sda može postići i ako njihova podružnica sbih ostvari dobar rezultat
Moenx

#2527 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Moenx »

Sta znaci tasintagma Bosnjacko jedinstvo
LJudi dragi koliko je tu sadizma
Nesto kao ljubavni cin u kojem se unutar zagrljaja nalazi muzjak foke i silovana zenka pingvina
Da li se to zove jedinstvom
SPojiti zanesene guzonje iz tornjeva ili skrinja i siromasno stanovnistvo
Pa ti lideri nas ne mogu povesti i zadiviti svojim intelektom nego nas mogu samo na taj prigrliti
Tom sintagmom bosnjacko jedinstvo
E svasta
palermo

#2528 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by palermo »

Tabhana wrote:Ko će to uzeti glasove od sbb-a na izborima osim sda?

Nema niko, mrtvi sdp? nikad
Sve zavisi od trenda, ako se trend promijeni, naći će se netko ko će uzeti glasove.....poenta je ova,mislim da se od Bakira očekuje (sada govorim o ovim tzv.lelujavim glasačima ) da politički sahrani Fahru.....ukoliko to ne uradi, mislim da njegove akcije mogu samo padati
skupljac_zeljeza

#2529 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by skupljac_zeljeza »

Poslije serije intervjua po drugim televizijama evo i Mato pita Jonathana Moorea ko je kriv za hapšenje Radončića.
palermo

#2530 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by palermo »

japin_mutapi wrote:tih 400.000 ili približno sda može postići i ako njihova podružnica sbih ostvari dobar rezultat
Sumnjam u tu varijantu.....
Moenx

#2531 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Moenx »

palermo wrote:

Sve zavisi od trenda, ako se trend promijeni, naći će se netko ko će uzeti glasove.....poenta je ova,mislim da se od Bakira očekuje (sada govorim o ovim tzv.lelujavim glasačima ) da politički sahrani Fahru.....ukoliko to ne uradi, mislim da njegove akcije mogu samo padati
DF bi mogao ili Prva stranka, Nasa stranka ili pak SBiH
kakavdanakneiskustvu

#2532 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by kakavdanakneiskustvu »

skupljac_zeljeza wrote:Poslije serije intervjua po drugim televizijama evo i Mato pita Jonathana Moorea ko je kriv za hapšenje Radončića.

mato uvlakac,valjda je sam radoncic kriv
mirzadelibasic

#2533 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by mirzadelibasic »

Najveći dio SDA, a ostatak bi se mogao podijeliti između NS, DFa i SDPa.

Ali sta ako se ispostavi da je Fahro nevin, e to je već situacija koja ide njemu na mlin.
HM 2011

#2534 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by HM 2011 »

Najbitnije je skinuti - silom pokušano nametanje stigme odgovornosti za sve probleme tokom posljednjih 25 godina sa SDA..... JEr to je igra crvenih kmera i setelita tokom proteklih 25 godina njihovog participiranja u vlasti..... non stop svaljuju krivicu za komplet 25 godina a oni non stop na ovaj ili onaj način dio vlasti.....

Definitivno SDA nije odgovorna za sve probleme tokom proteklih 25 godina i stavljanje takvog tereta na našu SDA, na SDA koja je jedina pozitivna šansa našem narodu, predstavlja pokušaj dovođenja naroda u zabludu.

Nebrojeno puno stranki je participiralo u vlasti kao rezultat emanacije volje bošnjačkog naroda - stranke su se stvarale, dijelile, razgrađivale, mjenjale imena ali su većinom ostajali isti ljudi - e odgovornost potražite kod svih učesnika u političkom životu ovog naroda a ne samo kod jedne stranke.

Sada pravimo prekretnicu - prekretnicu u kojoj je potrebno izabrati samo jednu stranku iz reda našeg naroda, brojem glasova preko 90% na svim nivoima.....

Koja će to stranka biti osim naše SDA vjerujte mi da ne znam, ali ja tipujem na SDA kao infrastrukturno najjaču stranku našeg naroda i najbolje od onoga što imamo za ponuditi....

Jedina šansa da sam ja u krivu, je da na to mjesto bude izabrana neka druga stranka - međutim posljedice takve aktivnosti su dugotrajan proces vježbanja i uvježbavanja rukovođenja na našim našim leđima, te dolmljenje bez granica obzirom na prazne džepove novih pojava u politici.....

Tako da narod ima izbora - ili da podrži samo SDA na svim nivoima ili da podrži nešto drugo i napravi sebi većih problema..... to je moje mišljenje ?
palermo

#2535 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by palermo »

mirzadelibasic wrote:

Ali sta ako se ispostavi da je Fahro nevin, e to je već situacija koja ide njemu na mlin.
Ne može se ispostaviti da je Fahro nevin, može se samo ispostaviti da nema dokaza za osudu. Bit je percepcije potencijalnih glasača, zato ja govorim o političkom sahranjivanju ne o pravosnažnoj osudi i slično.
mirzadelibasic

#2536 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by mirzadelibasic »

palermo wrote:
mirzadelibasic wrote:

Ne može se ispostaviti da je Fahro nevin, može se samo ispostaviti da nema dokaza za osudu. Bit je percepcije potencijalnih glasača, zato ja govorim o političkom sahranjivanju ne o pravosnažnoj osudi i slično.
Mislio sam da se sve ovo moze iskonstruisati u montirani proces i upravo da ga oslobode zbog nedostatka dokaza. Sto naravno ide u korist Fahre i onda je on daleko od sahranjivanja.
howdy

#2537 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by howdy »

HM 2011 wrote:Najbitnije je skinuti - silom pokušano nametanje stigme odgovornosti za sve probleme tokom posljednjih 25 godina sa SDA..... JEr to je igra crvenih kmera i setelita tokom proteklih 25 godina njihovog participiranja u vlasti..... non stop svaljuju krivicu za komplet 25 godina a oni non stop na ovaj ili onaj način dio vlasti.....

Definitivno SDA nije odgovorna za sve probleme tokom proteklih 25 godina i stavljanje takvog tereta na našu SDA, na SDA koja je jedina pozitivna šansa našem narodu, predstavlja pokušaj dovođenja naroda u zabludu.

Nebrojeno puno stranki je participiralo u vlasti kao rezultat emanacije volje bošnjačkog naroda - stranke su se stvarale, dijelile, razgrađivale, mjenjale imena ali su većinom ostajali isti ljudi - e odgovornost potražite kod svih učesnika u političkom životu ovog naroda a ne samo kod jedne stranke.

Sada pravimo prekretnicu - prekretnicu u kojoj je potrebno izabrati samo jednu stranku iz reda našeg naroda, brojem glasova preko 90% na svim nivoima.....

Koja će to stranka biti osim naše SDA vjerujte mi da ne znam, ali ja tipujem na SDA kao infrastrukturno najjaču stranku našeg naroda i najbolje od onoga što imamo za ponuditi....

Jedina šansa da sam ja u krivu, je da na to mjesto bude izabrana neka druga stranka - međutim posljedice takve aktivnosti su dugotrajan proces vježbanja i uvježbavanja rukovođenja na našim našim leđima, te dolmljenje bez granica obzirom na prazne džepove novih pojava u politici.....

Tako da narod ima izbora - ili da podrži samo SDA na svim nivoima ili da podrži nešto drugo i napravi sebi većih problema..... to je moje mišljenje ?
SDA - ne, hvala.
palermo

#2539 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by palermo »

mirzadelibasic wrote:
Mislio sam da se sve ovo moze iskonstruisati u montirani proces i upravo da ga oslobode zbog nedostatka dokaza. Sto naravno ide u korist Fahre i onda je on daleko od sahranjivanja.
To se može desiti samo uz pomoć SDA, a onda SDA gubi glasove, a uvjeren sam SBB ih ne dobija ( ovo je suštinski maksimum SBB-a) . Govorim o montiranom procesu, inače se Fahro može osloboditi zbog nedostatka dokza a da ne bude u javnosti nešto doživljeno kao montirani proces.
Tabhana

#2540 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Tabhana »

Hipotetički, nije kriv, kome će glasovi od sbb-a? Zar većina nije glasalo za sbb radi promjena, tj- da skinu sda sa trona? Nije li koalicijom etikiran kao izdajica svojih glasača?

Sada se koalicija prikazuje kao najjače nešto što se ikad dogodoilo Bej-ha, šta je ta koalicija donijela običnom čovjeku? Budimo realno i iskreni, donijela je jednu veliku ćunu

počela je opet priča dok mi ispravimo šta su pokvarili ovi prije nas
mirzadelibasic

#2541 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by mirzadelibasic »

palermo wrote:
mirzadelibasic wrote:
To se može desiti samo uz pomoć SDA, a onda SDA gubi glasove, a uvjeren sam SBB ih ne dobija ( ovo je suštinski maksimum SBB-a) . Govorim o montiranom procesu, inače se Fahro može osloboditi zbog nedostatka dokza a da ne bude u javnosti nešto doživljeno kao montirani proces.
Fahro je znao da ce biti uhapšen i imao je dovoljno vremena da pripremi teren za javni pritisak o montaži procesa.

Ako ga oslobode (nije bitno uz čiju pomoć), on će imati pogodnosti da aktivno spinuje javnost da je bio u pravu, da je proces montiran, da je on žrtva, da ovo nije pravna država, da on nekome smeta itd. Što je sasvim dovoljno da privuče određeni broj glasača ili da makar vrati one glasove koje je izgubio ulaskom u vlast sa SDA - što bi ga ponovo učinilo jakim političkim faktorom u BiH.

Dokazi, koje mu stavljaju na teret, su za njega, blago rečeno maciji kašalj i teško da ga mogu osuditi na osnovu iskaza Azre Saric i presretnutih razgovora.
jao_situacije

#2542 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by jao_situacije »

mirzadelibasic wrote:
palermo wrote:
mirzadelibasic wrote:
Fahro je znao da ce biti uhapšen i imao je dovoljno vremena da pripremi teren za javni pritisak o montaži procesa.

Ako ga oslobode (nije bitno uz čiju pomoć), on će imati pogodnosti da aktivno spinuje javnost da je bio u pravu, da je proces montiran, da je on žrtva, da ovo nije pravna država, da on nekome smeta itd. Što je sasvim dovoljno da privuče određeni broj glasača ili da makar vrati one glasove koje je izgubio ulaskom u vlast sa SDA - što bi ga ponovo učinilo jakim političkim faktorom u BiH.

Dokazi, koje mu stavljaju na teret, su za njega, blago rečeno maciji kašalj i teško da ga mogu osuditi na osnovu iskaza Azre Saric i presretnutih razgovora.
fahro neće biti oslobođen, živi bili pa vidjeli :bih:
palermo

#2543 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by palermo »

mirzadelibasic wrote:

Pa ja ti opet rekoh sve zavisi od SDA. Mogu Fahru osloboditi a da on u tom trenutku bude politički mrtvac. Pretposljedna vijest na šestoj stranici dnevnih novina.

A ako ih Fahro uspije spinovati onda je Bakir(SDA) gubitnik. Dakle, opet dolazimo na tezu koju ja već napisah, ne mora SDA nužno na slijedećim izborima imati 400 000 glasova.
Ukoliko Bakir ne odigra ovo kako treba, mogao bi trend biti drugačiji.
mirzadelibasic

#2544 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by mirzadelibasic »

jao_situacije wrote: fahro neće biti oslobođen, živi bili pa vidjeli :bih:
Volio bih da tako i bude, ali... :-)
Haris.ba

#2545 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Haris.ba »

Čitao sam jučer jedan rad kako je stranka Likud pomela konkurenciju na izborima 2015. u Izraelu, a po svim anketama trebala je da ih izgubi. Najviše zbog nezadovoljstvom naroda ekonomijom.

Likud je 96 sati prije izbora počela robopozivima zvati glasače i pričati im o planu navale Arapa (državljana Izraela) na biračka mjesta, o opasnosti dolaska komunista na vlast...

I narod je u strahu zaboravio i na slabu ekonomiju i korupciju.

Ko misli da će Fahro iz ovoga procesa izaći oslabljen - vara se. Samo spinovanje "bošnjačko jedinstvo" i "montirani proces" - i biće dovoljno.
mirzadelibasic wrote:Dokazi, koje mu stavljaju na teret su za njega, blago rečeno maciji kašalj i teško da ga mogu osuditi na osnovu iskaza Azre Saric i presretnutih razgovora.
Dokazi uopće nisu bezveze. I ako sud bude htio (ako stranci ne kažu, pusti ga), može ga glat osuditi. Čitanje izvoda iz razgovora jeste bilo sa namjerom da se isti nađu u javnosti, jer nije bilo potrebe za čitanjem istih na ročištu. A, kako će se dalje proces odvijati - najbolje će se vidjeti po odluci apelacionog vijeća na žalbu na rješenje o pritvoru.
Samprotivsviju

#2546 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Samprotivsviju »

palermo wrote:Apropo onog što Alphonse reče o 400 000 glasova za SDA na slijedećim izborima, nešto mislim da ako ovo Bake dobro ne odigra, da bi trend mogao biti sasvim drugačiji. I da bi se SDA mogla vratiti na one brojke iz vremena rahmetli Tihića.

A ovo što recimo piše HM (koliko god on bio nebitan) ili još neki forumaši bliski SDA (ne svi), upravo prti put za takva dešavanja.
Mislim da ce DF profitirati od ove situacijr najvise
Tabhana

#2547 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Tabhana »

df tzv sdp
palermo

#2548 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by palermo »

Samprotivsviju wrote:
palermo wrote:Apropo onog što Alphonse reče o 400 000 glasova za SDA na slijedećim izborima, nešto mislim da ako ovo Bake dobro ne odigra, da bi trend mogao biti sasvim drugačiji. I da bi se SDA mogla vratiti na one brojke iz vremena rahmetli Tihića.

A ovo što recimo piše HM (koliko god on bio nebitan) ili još neki forumaši bliski SDA (ne svi), upravo prti put za takva dešavanja.
Mislim da ce DF profitirati od ove situacijr najvise
Ja ipak mislim d sve zavisi od SDA. I eventualno profitiranje drugih stranaka
Samprotivsviju

#2549 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Samprotivsviju »

SDA je pored svije redove baze glasaca dobio dio glasvova bas zbog sukoba sa SBBom...dosta ljudi znam koji nisu redovni SDA glasaci, ali su dali glas SDA iz razloga samo da ne vide Radoncica u vlasti, jer je pred same izbire naglasavala moguca koalicija DF i SBB...kako su se samo prevarili
HM 2011

#2550 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by HM 2011 »

Vidjet ćemo kako će biti - meni je najbitniji najbolji interes naroda a samim tim i pobjeda SDA - na svim nivoima......

Sad šta će biti - opet je na narodu da odluči.
Post Reply