Netflix proradio u BiH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
mirota

#2526 Re: Netflix proradio u BiH

Post by mirota »

hopi wrote: 23/06/2024 23:52 zavšrio sa netflixom, plex i torent i ćao
nećeš ga vala
valjda znaju šta rade, da će im takvi potezi povećati broj korisnika, vidjećemo

slično ko sa you tube na tvu, jbte prvi smart tv prije recimo 5 godina non stop se vrtio you tube, super radilo
u zadnje vrijeme ga nikako ne upalim, krenem prema ikoni i odmah imam takav otpor ne mogu ga smisliti
ovaj plex je cudo, koristim par dana, sve na 1 mjestu, adio hbo, amazon, netflix
Dilibus

#2527 Re: Netflix proradio u BiH

Post by Dilibus »

mirota wrote: 30/12/2025 06:52
hopi wrote: 23/06/2024 23:52 zavšrio sa netflixom, plex i torent i ćao
nećeš ga vala
valjda znaju šta rade, da će im takvi potezi povećati broj korisnika, vidjećemo

slično ko sa you tube na tvu, jbte prvi smart tv prije recimo 5 godina non stop se vrtio you tube, super radilo
u zadnje vrijeme ga nikako ne upalim, krenem prema ikoni i odmah imam takav otpor ne mogu ga smisliti
ovaj plex je cudo, koristim par dana, sve na 1 mjestu, adio hbo, amazon, netflix
Stremio zakon,imas bukvalno sve a bez reklama.
mirota

#2528 Re: Netflix proradio u BiH

Post by mirota »

Stremio imam ali zadnjih nedelja nesto dobrano stuca, a ne da mi se stalno podesavati
Emojti

#2529 Re: Netflix proradio u BiH

Post by Emojti »

Koja je najbolja alternativa netflixu?
Meni se ovo nimalo ne svidja, crne linije gore i dole koje je nemoguce ukloniti na TV-u. Nedostatak prevoda za dosta filmova i serija, izbor filmova tanak. Cak primjetim i neki snijeg na slici iako mi je internet jako dobar i podeseno da pusta u najvecoj kvaliteti. Npr Breaking Bad sam gledao sa USB sticka i slika je fantasticna, slucajno mi brat pusti preko netflixa slika ima nekog snijega nije bas cista ali to i razumijem stream je.
Better Call Saul 1 sezona nema hrv titl, a druga ima. Cirkuz
starboy018

#2530 Re: Netflix proradio u BiH

Post by starboy018 »

Emojti wrote: 28/01/2026 13:34 Koja je najbolja alternativa netflixu?
Meni se ovo nimalo ne svidja, crne linije gore i dole koje je nemoguce ukloniti na TV-u. Nedostatak prevoda za dosta filmova i serija, izbor filmova tanak. Cak primjetim i neki snijeg na slici iako mi je internet jako dobar i podeseno da pusta u najvecoj kvaliteti. Npr Breaking Bad sam gledao sa USB sticka i slika je fantasticna, slucajno mi brat pusti preko netflixa slika ima nekog snijega nije bas cista ali to i razumijem stream je.
najbolja legalna alternativa ili?
to sve zavisi od toga sta se tebi gleda. od lokalizivanih servisa imas HBO Max koji ima sve prevedeno i SkyShowtime koji ima tanju ponudi

sto se tice kvalitete slike, da li koristis 4K premium paket? mada naravno da ce neki bluray rip od 60GB imati bolju sliku, zvuk i bitrate od netflixa
Emojti

#2531 Re: Netflix proradio u BiH

Post by Emojti »

starboy018 wrote: 28/01/2026 13:50
najbolja legalna alternativa ili?
to sve zavisi od toga sta se tebi gleda. od lokalizivanih servisa imas HBO Max koji ima sve prevedeno i SkyShowtime koji ima tanju ponudi

sto se tice kvalitete slike, da li koristis 4K premium paket? mada naravno da ce neki bluray rip od 60GB imati bolju sliku, zvuk i bitrate od netflixa
Hvala, najvjerovatnije cu prec na HBO Max.
4k premium mi je paket na netflix i podeseno u profilima da pusta u najboljoj kvaliteti. Bluray rip mi je na USB al nije neki bitrate visok s obzirom da 10ak epizoda zauzima malo preko 20GB.
mirota

#2532 Re: Netflix proradio u BiH

Post by mirota »

Emojti wrote: 28/01/2026 13:34 Koja je najbolja alternativa netflixu?
nesto je do tebe, bas sa sinom gledam BB seriju, slika ne moze bolja, isto najskuplji Netflix paket
Emojti

#2533 Re: Netflix proradio u BiH

Post by Emojti »

@mirota
Nije vjeruj mi, dobra je slika kad se gleda izdaleka priblizi se pa ces vidjet ili neces ako ne isprobas bluray verziju s torenta :lol: rezolucija je ok cisto sve al sa snjegom nekim, ipak stream je rekao bi kompresovan pa zbog toga.
I meni je bila top dok nisam poceo konzumirat sadrzaj s torrenta bas zbog nedostatka nekih filmova blackphone, terrifier i martin lawrence klasika.
mirota

#2534 Re: Netflix proradio u BiH

Post by mirota »

meni dovoljno dobro, doduse TB je 32 inca mozda na 55 je losije
P.Starck

#2535 Re: Netflix proradio u BiH

Post by P.Starck »

Emojti wrote: 28/01/2026 15:06 @mirota
Nije vjeruj mi, dobra je slika kad se gleda izdaleka priblizi se pa ces vidjet ili neces ako ne isprobas bluray verziju s torenta :lol: rezolucija je ok cisto sve al sa snjegom nekim, ipak stream je rekao bi kompresovan pa zbog toga.
I meni je bila top dok nisam poceo konzumirat sadrzaj s torrenta bas zbog nedostatka nekih filmova blackphone, terrifier i martin lawrence klasika.
Iz razloga što su uglavnom kultne serije i većina filmova snimane na filmskom formatu od 35mm. Nažalost svi streaming servisi to rade sa digitalizacijom svih starih serija, pa i novijih filmova. Vještački ubacuju crna zrna u sliku koju upscalaju na 4K, kako bi ispoštovali osjećaj filma od 35mm.. Nekada je to ok, podnošljivo ali nekada baš bode oči. Seinfeld je najgori. Žale se na svim paralelama i meridijanima. Netflix je čak nekad dao i neko saopštenje povodom toga. HBO je sličan. Amazon Video po meni je najčišći. TV svakako nije kino!
Fauja Singh

#2536 Re: Netflix proradio u BiH

Post by Fauja Singh »

Ima li neko da bi mijenjao HBO Max accaunt za Netflix?
typeOnegative

#2537 Re: Netflix proradio u BiH

Post by typeOnegative »

Emojti wrote: 28/01/2026 15:06 @mirota
To je namjerno urađeno tako, tkzv "grain effect" filter koji kao poboljšava filmičnost . Ni meni se ne sviđa btw, ali ga maksimalno forsiraju na Netflixu zadnjih par godina iz nekog razloga 😀
Post Reply