Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tema ce da zamre ko i svaki put kada vjetar puhne. Nema ovdje brzog rjesenja, nit vizije, nit para, nit kuture stanovanja, nit vlade, koja ce staviti tonu cumura da kosta 500km i kazniti one koji loze gume...
Jedina rjesenja:
- Preseljenje na selo i onda bogaranje na temama o izgradnji saobracajnica i autoputeva, jer ti treba minimum sat vremena da izadjes u spici iz grada
- Preseljenje u inostranstvo i maloumno insistiranje na politickim temama da je zeljko komsic pravo rjesenje za napacenu bosnu ponosnu
Ima i trece preseljenje, ali onda vise nema na pisanja po forumu
Kad bi naše ukupno zagađenje rasporedili na svih 50.000 km2 bilo bi sve OK.
Hoće svi da žive u maksimalno 10 gradova u BiH.
Praktično već sad na manje od 5% teritorije BiH živi više od 90% stanovništva.
Još po zlu uglavnom u kotlinama.
S4mpion wrote: ↑11/01/2020 23:32
Baš me zanima kojem "mozgu" je palo na pamet da problem rješava tako što će raju iz auta preselit na trotoare, po ovakvom otrovu.
Malo prije prođoh gradom i raja vozi i euro 1 i euro 2 i euro 3 i neka voze, bolje nego da se truju.
Pa i kad voze udišu vanjski zrak koji udje u auto prilikom ulaska/izlaska i autom dodatno zagadjuju ionako pogan zrak
Zeleni12 wrote: ↑11/01/2020 14:44
N1 objavio je da su zabranili i vozila sa euro 3 normom u zoni A.
Zona A je pretpostavljam ona glavna saobracajnica Ilidza -Carsija?
Zvanicno, zona A je sve ispod 700 metara NV.
Ja vozam Renault Scenic na plin a imam Euro 3. Samo kad ga upalim radi na benzin. Svaki drugi mjesec naspem za cvaju marona, zimi. Cijelu zimu ću izgurat s 40 km benzina. Ljeti još manje. Ne krećem dok se ne upali plin.
I mene su uvalili u kategoriju dizelaša
Last edited by °u° on 12/01/2020 10:08, edited 1 time in total.
Zeleni12 wrote: ↑11/01/2020 14:46
Zona A je pretpostavljam ona glavna saobracajnica Ilidza -Carsija?
Zvanicno, zona A je sve ispod 700 metara NV.
Ja vozam Renault Scenic na plin a imam Euro 3. Samo kad ga upalim radi na benzin. Svaki drugi mjesec naspem za cvaju marona, zimi. Cijelu zimu ću izgurat s 40 km benzina. Ljeti još manje. Ne krećem dok se ne upali plin.
I mene su uvalili u kategoriju dizelaša
Pa ko ti je kriv, umjesto da vozaš dvojku diesel ko sav normalan svijet ono našlo na plin voziti.
°u° wrote: ↑12/01/2020 10:09
10:00 sahata i poraslo za stoju od 9:00
Raja se budi, loži se prva vatrica od ćumura bogatim sumporom, djeca veselo trčakaraju u pidžamama, babo pali prvu cigaru, stariji sin već turira Golfa sa friško nasutom ložikom. Idilična scena u simpatično nezavršenom kućerku bez termoizolacije na padinama Sarajeva koja daje gore iskazanu vrijednost mjernog instrumneta napravljenog negdje jal u Japanu jal u Njemačkoj. Huuraaaa
Last edited by Milenkov buraz on 12/01/2020 10:39, edited 3 times in total.
Ci-Nick wrote: ↑12/01/2020 09:27
Pa bice toga jos vise. Urbanizacija u BiH je neminovna.
Nije nista neobicno da vecina stanovnistva zivi u velikim aglomeracijama. Evo jedan zanimljiv kontekst. 100 miliona ljudi zivi u Egiptu na 5% teritorije drzave. A to 5% je upravo povrsina ko BiH. 50 milja km.
elk wrote: ↑12/01/2020 09:24
Tema ce da zamre ko i svaki put kada vjetar puhne. Nema ovdje brzog rjesenja, nit vizije, nit para, nit kuture stanovanja, nit vlade, koja ce staviti tonu cumura da kosta 500km i kazniti one koji loze gume...
Jedina rjesenja:
- Preseljenje na selo i onda bogaranje na temama o izgradnji saobracajnica i autoputeva, jer ti treba minimum sat vremena da izadjes u spici iz grada
- Preseljenje u inostranstvo i maloumno insistiranje na politickim temama da je zeljko komsic pravo rjesenje za napacenu bosnu ponosnu
Jedino hitno rjesenje je preseljenje. Nema drugoga.
Prihvata li Njemacka azil zbog nesposobne drzave da sprijeci zagadjenje?
Ci-Nick wrote: ↑12/01/2020 09:27
Pa bice toga jos vise. Urbanizacija u BiH je neminovna.
Nije nista neobicno da vecina stanovnistva zivi u velikim aglomeracijama. Evo jedan zanimljiv kontekst. 100 miliona ljudi zivi u Egiptu na 5% teritorije drzave. A to 5% je upravo povrsina ko BiH. 50 milja km.
elk wrote: ↑12/01/2020 09:24
Jedina rjesenja:
Jedino hitno rjesenje je preseljenje. Nema drugoga.
Prihvata li Njemacka azil zbog nesposobne drzave da sprijeci zagadjenje?
Mensečini jok Aiko bi iz ovakvog rahat društva išo igdje, tobejarabi
zigzag wrote: ↑12/01/2020 10:36
Zašto bi neko tražio rješenje. Lakše je odselit. Na gotova rješenja. A švabo davno poskupio ugalj. Ovdje ga subvencioniraju a rudnici propadaju.
I ono malo ljudi koji bi nešto i pokušali nemaju s kim.
zigzag wrote: ↑12/01/2020 10:36
Zašto bi neko tražio rješenje. Lakše je odselit. Na gotova rješenja. A švabo davno poskupio ugalj. Ovdje ga subvencioniraju a rudnici propadaju.
I ono malo ljudi koji bi nešto i pokušali nemaju s kim.
Kao vlast bi nešto uradila. A što god urade svi znamo da je neefikasno. Samo dignut cijenu uglja i tržište energenata će samo nadoći. A sve manje zagađuje od uglja.
skafiskafsnjak wrote: ↑11/01/2020 22:39
Koja vukojebina grob te jebo.
A koje mi debile na vlasti imamo...jebala vas auta, uvijek se na auta fokusiraju. Zabranite cumur jebo vas on
Zabranjen je pošto je proglašena uzbuna, ali hajde ti to provedi u praksi.
Je li ovo ozbiljno da Air Care prikazuje 634 na Otoci danas u 10? Ista aplikacija u Ilijašu pokazuje vrijednost 928. Ljudi ovo je za pobune.
Meanwhile u Mostaru : https://ibb.co/1vHqj2k
Last edited by neko_sa_strane on 12/01/2020 11:26, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak wrote: ↑11/01/2020 22:39
Koja vukojebina grob te jebo.
A koje mi debile na vlasti imamo...jebala vas auta, uvijek se na auta fokusiraju. Zabranite cumur jebo vas on
Zabranjen je pošto je proglašena uzbuna, ali hajde ti to provedi u praksi.
Vozače, odnosno njihova auta je najlakše klepit po ušima. Ovo je isključivo da se mogu opravdati pred narodom da nešto rade, ništa drugo.