Sirija vol. 2

Locked
General War

#2526 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

jefferson wrote: ZNam ja sta su gravitacione ili "glupe" bombe, ali neki forumasi misle a je to neki poseban izum:)
Aha...ok :lol:
PeppermintSA

#2527 Re: Sirija vol. 2

Post by PeppermintSA »

https://www.youtube.com/watch?v=7gIaPDQWdpA
ne bih bio u koži ISIL-ovih kozojeba :izet: :izet: :izet:
tututuuuu

#2528 Re: Sirija vol. 2

Post by tututuuuu »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
tututuuuu wrote: Pa da ih Brkica vise ne obara. :D
Kao i što sam očekivao, velika rupa u tvom znanju i poznavanju nekih elementarnih stvari.
prika, nemoj se ljutiti na mene, budimo drugovi :D
kamen spoticanja

#2529 Re: Sirija vol. 2

Post by kamen spoticanja »

Od jutros rekordan broj F16 aviona patrolira nebom uz sirijsku granicu...18 komada
http://m.sabah.com.tr/dunya/2015/11/25/ ... f-16-ucagi
KUZNETSOV

#2530 Re: Sirija vol. 2

Post by KUZNETSOV »

PeppermintSA wrote:https://www.youtube.com/watch?v=7gIaPDQWdpA
bolje ovo :lol:

General War

#2531 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Sto, sto oni orangutani ne znaju strojevim ko rusi sa klipa :lol: ?
General War

#2532 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

KUZNETSOV wrote:

Ali je ovo realnost :D
Mlohavi

#2533 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Bombardovale ruje granicni prelaz kod Azaza. Bombing on the edge, a uletit ce garant u Tursku :thumbup:

Evo malo iz juznog Alepa

Drvosjeca iz Dejcica

#2534 Re: Sirija vol. 2

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

KUZNETSOV wrote:

Kad se onanišemo hajmo malo i na ovo onanisati.

Gledaj paše i sultana na balkonu. :thumbup:
Kikibombona

#2535 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

kamen spoticanja wrote:Od jutros rekordan broj F16 aviona patrolira nebom uz sirijsku granicu...18 komada
http://m.sabah.com.tr/dunya/2015/11/25/ ... f-16-ucagi
A Rusi ubise po Al Nusra/IF/turkmenskim polozajima uz granicu u Sirijom (gdje oboren avion)... i po prvi put, ako se ne varam, na sjeveru Alepa u okolini grada Azaz, gdje su Turci zamislili da bude 'safe zone' i gdje uopste nema SAA. Tamo se klepaju Al Kaida/Islamski front sa Kurdima.

Ima li neko podatak da li su Rusi ikada ranije dejstvovali na sjeveru provincije Alep tik uz granicu sa Turskom? :-)

Ovo se moze shvatiti kao podrska kurdskim snagama koje od jucer napada Al Kaida i saveznici... ili cista provokacija Turske...

Odnosi su zategnuti, ali sam siguran da nece eskalirati. Bice more ovih provokacija u nastavku. Zbog toga bi bilo najbolje da se ovaj rat sto prije zavrsi. Mislim, davno je trebao, da je postojao interes velikih sila. Sirija je devastirana u svakom pogledu. Tragedija nevidjena, cije ce se negativne politicke, drustve, ekonomske i svake druge posljedice osjecati decenijama u buducnosti.
Last edited by Kikibombona on 25/11/2015 15:16, edited 2 times in total.
tututuuuu

#2536 Re: Sirija vol. 2

Post by tututuuuu »

joj, a tuge. ciji brat ima vecegA. Ahhh :lol:

Objektivno Rusi imju veceg, al Turci imaju SAD. Pa oni imaju dva, malog i velikog.
Drvosjeca iz Dejcica

#2537 Re: Sirija vol. 2

tututuuuu wrote:joj, a tuge. ciji brat ima vecegA. Ahhh :lol:

Objektivno Rusi imju veceg, al Turci imaju SAD. Pa oni imaju dva, malog i velikog.
Brat, brat nego šta. :thumbup:
Mlohavi

#2538 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Kikibombona wrote:
A Rusi ubise po Al Nusra/IF/turkmenskim polozajima uz granicu u Sirijom (gdje oboren avion)... i po prvi put, ako se ne varam, na sjeveru Alepa u okolini grada Azaz, gdje su Turci zamislili da bude 'safe zone' i gdje uopste nema SAA. Tamo se klepaju Al Kaida/Islamski front sa Kurdima.

Ima li neko podatak da li su Rusi ikada ranije dejstvovali na sjeveru policije Alep tik uz granicu sa Rusijom? :-)

Ovo se moze shvatiti kao podrska kurdskim snagama koje od jucer napada Al Kaida i saveznici... ili cista provokacija Turske...

Odnosi su zategnuti, ali sam siguran da nece eskalirati. Bice more ovih provokacija u nastavku. Zbog toga bi bilo najbolje da se ovaj rat sto prije zavrsi. Mislim, davno je trebao, da je postojao interes velikih sila. Sirija je devastirana u svakom pogledu. Tragedija nevidjena, cije ce se negativne politicke, drustve, ekonomske i svake druge posljedice osjecati decenijama u buducnosti.
Ti bi i u padu uginule patke iznad "Kurdistana" vidio podrsku kurdskim snagama i provokaciju Turske. :run:
KUZNETSOV

#2539 Re: Sirija vol. 2

Post by KUZNETSOV »

đaba neoosmanlijo kada nemate tradiciju... parade u moskvi se odrzavaju evo sace 100 godina, inace ta turska parada previse spora if you ask me :lol: naokolo sve turske zastave, sve neko blještavilo, nigdje neceg tradicionalnog i ljepog... niđe kremlja jarane :lol: zaboravih turci nemaju nesto takvo, poznati su po dabogsacuva arhitekturi :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#2540 Re: Sirija vol. 2

Mlohavi wrote:
Kikibombona wrote:

Ima li neko podatak da li su Rusi ikada ranije dejstvovali na sjeveru policije Alep tik uz granicu sa Rusijom? :-)

Ti bi i u padu uginule patke iznad "Kurdistana" vidio podrsku kurdskim snagama i provokaciju Turske. :run:
:pisnuo: :lol: Najbolji opis Kikija do sada. :thumbup:
KUZNETSOV

#2541 Re: Sirija vol. 2

Post by KUZNETSOV »

nego drvosjeco kakvu to pobjedu turci slave? genocid nad armenskim narodom? pa oni pobjede nisu imali od bitke za sevastopolj jarane :lol: a i to ne bi imali da nije francuza i britosa :lol:
Last edited by KUZNETSOV on 25/11/2015 15:22, edited 1 time in total.
Ironmen

#2542 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

General War wrote:
KUZNETSOV wrote:

Ali je ovo realnost :D

Realnije je ipak ovo https://www.youtube.com/watch?v=7I-EH7Jk1vk
salik79

#2543 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Mlohavi wrote:Zbog pada aviona smirila se sva desavanja u Siriji??? Kontraofanziva jug Alepa nista to?

Koliko vidim danas samo Rusi aktivni, bombarduju Azaz, srce zamisljene Turske safe zone.

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/turci ... /151125045

Audio zapis upozorenja koje su poslali ruskim pilotima. Valjda i genijalci koji se pitaju kako 10 upozorenja u 17 sekundi shvate nakon sto poslusaju...

Ovo moze biti samo dokaz da Rusi nisu bili u turskom zracnom prostoru. Po ovom snimku se jedino da zakljuciti da ih turski lovci upozoravaju da se "priblizavaju turskom zracnom prostoru i da je promptno nuzna promjena kursa prema jugu". Dakle, niti jednom rijecju nisu upozoreni da su narusili turski zracni prostor!?

Eh, ko je ovdje lud, pitanje je sad?!!
General War

#2544 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Tuzno je viditi putincad uplakanu...

Image
KUZNETSOV

#2545 Re: Sirija vol. 2

Post by KUZNETSOV »

General War wrote:Tuzno je viditi putincad uplakanu...

Image
:lol: :lol: nema nam avetinha on uvijek to bolje prikaze :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#2546 Re: Sirija vol. 2

KUZNETSOV wrote:

đaba neoosmanlijo kada nemate tradiciju... parade u moskvi se odrzavaju evo sace 100 godina, inace ta turska parada previse spora if you ask me :lol: naokolo sve turske zastave, sve neko blještavilo, nigdje neceg tradicionalnog i ljepog... niđe kremlja jarane :lol: zaboravih turci nemaju nesto takvo, poznati su po dabogsacuva arhitekturi :lol:
Jes vala, tradicija saradnje sa Hitlerom i sličnim diktatorima i fašistima je u krvi Rusima. Zato Rusi nikada neće biti u rangu velikih naroda i nacija, vazda ih jebe neki Staljin a danas u obliku Putina. Tradicija od preko 500 godina vladanja ovim prostorom je sasvim dovoljna da Rusima i Srbima mrse račune. Turci nigdje ne žure, inshallah, ili tiha voda brijegove valja. :wink: I šta reće, niđe Kremlja, pa svakom seljaku je njegovo selo najljepše. Kako ide ona od Miroslava Ilića, moje selo lepše od Pariza, lepo izdaleka još lepše iz bliza. :lol: :lol: :lol: :lol:
Kikibombona

#2547 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Mlohavi wrote: Ti bi i u padu uginule patke iznad "Kurdistana" vidio podrsku kurdskim snagama i provokaciju Turske. :run:
Bombardovanje granicnog prelaza Azaz se bez sumnje moze okarakterisati kao agresivno i drsko djelovanje ruske avijacije.

Ovo je prvi put koliko ja znam da Rusi djeluju na samom sjeveru Sirije, gdje su do sada djelovali iskljucivo i samo Amerikanci i savezni. Turska snazno lobira da se u Azazu napravi 'safe zone' i da na tom podrucju bude zabranjeno djelovanje bilo cije avijacije. I Rusi da udare bas tu, gdje SAA uopste nema mogucnost napredovati?

Al Kaida je jucer iz Azaza pokrenula zestoku ofanzivu na kurdski kanton Efrin.

Dobili su po njusci kao i svaki put do sada, ali...
KUZNETSOV

#2548 Re: Sirija vol. 2

Post by KUZNETSOV »

Jes vala, tradicija saradnje sa Hitlerom i sličnim diktatorima i fašistima je u krvi Rusima. Zato Rusi nikada neće biti u rangu velikih naroda i nacija, vazda ih jebe neki Staljin a danas u obliku Putina. Tradicija od preko 500 godina vladanja ovim prostorom je sasvim dovoljna da Rusima i Srbima mrse račune. Turci nigdje ne žure, inshallah, ili tiha voda brijegove valja. :wink: I šta reće, niđe Kremlja, pa svakom seljaku je njegovo selo najljepše. Kako ide ona od Miroslava Ilića, moje selo lepše od Pariza, lepo izdaleka još lepše iz bliza. :lol: :lol: :lol: :lol:
saradnja sa Hitleom :lol: :lol: nego nisi mi rekao koju pobjedu turci slave? :lol:
tzipiripi

#2549 Re: Sirija vol. 2

Post by tzipiripi »

Turci bi ISILov konzulat u Istanbulu, IS je realnost ... :-) http://www.awdnews.com/top-news/turkish ... the-future
Haj makar osmanlije napokon pokazuju svoje pravo terorističko lice. Da se zna na čemu smo njima.
Drvosjeca iz Dejcica

#2550 Re: Sirija vol. 2

KUZNETSOV wrote:nego drvosjeco kakvu to pobjedu turci slave? genocid nad armenskim narodom? pa oni pobjede nisu imali od bitke za sevastopolj jarane :lol: a i to ne bi imali da nije francuza i britosa :lol:
Kakvu pobjedu slave Rusi? Tradiciju okupacije drugih država, Katinjski masakr, protjerivanje ne istomišljenika u Sibir, okupaciju krima i Ukrajine? :oops: Sa druge strane Turci su izvojevali pobjedu tamo gdje su trebali, na rijeci Marici 1371. godine kada su Srbi potučeni do nogu, tada je Srbija de fakto pala pod Tursku i izgubila rat. Kosovo polje je bilo samo produženje agonije ali ko vam je kriv kada vas uče mitomaniji. Ako treba mogu ti još pojasniti. :mrgreen:
Locked