Svijet bez religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Kako bi svijet bio bolje mjesto?

Da nema nikako religija (Agnosticizam, Apateizam, Ateizam, ... )
117
65%
Da ima samo jedna religija
22
12%
Da su svi Deisti
12
7%
Svijet je dobar kakav jeste
30
17%

Total votes: 181

Smrcak15

#2526 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote:
r_faruk wrote:da se nadovezem na onaj kamen i pranje gu*ice desnom, lijevom rukom. jel bilo na planeti ista osim pustinje, kako se pere gu*ica na grenlandu, sjevernom i juznom polu (i ovo je k'o pustinja) ?

i jos uvijek nisam dobio odgovor gdje je u kuranu opisano kako se posti na sjevernom i juznom polu (ima neki dogovor kako bi trebalo, to znam)? takodjer jesu li opisani sjeverni i juzni pol u kuranu, bez brojeva i ostalog, ono, u fazonu imate iznad nas i ispod nas dio zemlje na kome je toliko hladno da samo pingvini mogu izdurat'.
Islam je kao i ostale religije, lokalna religija. Pisan od arapa za arape.
Sve sto je spomenuto u kuranu nalazi se u radijusu od nekih 2000 km od Mekke.
Gdje se nalaze van allenovi pojasevi i ozonski omotac?

Gdje se nalaze Pulsari, da i oni nisu mozda 2000km od mekke

Nebo kao ruza

Image
Image

[055:037] When the sky disintegrates, and turns rose colored like paint.

37. Pa kad se rascijepi nebo i bude ružičasto kao balzam,
ili
37. Pa kad se rascijepi nebo i bude ruza crveno kao balzam,

Arabic (from right to left):

‏55:37 فاذا انشقت السماء فكانت وردة كالدهان

Notice in this Noble Verse the following two key Words:

Rose (وردة). Ruza

Colored like paint (كالدهان).

Kad bude Smak svijeta nebo ce izgledati ovako, sigurno ce explodirati zvijezda blizu nas i stvoriti jednu ovakvu formu.

Pitanje za Tebe kako neko moze u 7 stoljecu znati da nebo moze izgledati kao ruza, a vidis ocit primjer gore, tu je potreban teleskop. da i ovo nije mozda 2000 km iznad mekke :-)
r_faruk

#2527 Re: Svijet bez religija

Post by r_faruk »

ovo nije nebo
Smrcak15

#2528 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

r_faruk wrote:ovo nije nebo
rijec Samaa se koristi za nebo i za univerzum.
shbc

#2529 Re: Svijet bez religija

Post by shbc »

Jos da milijarde ljudi sirom svijeta ne jede svinjetinu, da ljudi po selima u Srbiji se haman samo njom ne hrane pa zdraviji i duze zive od svih nas zajedno, da se clanci o stetnosti ne mogu naci o sve i jednoj namirnici koju ljudi jedu, da banana nema vise slicnosti sa ljudskim DNK od svinje a nije zabranjena, da koka ne pojede vise smeca od nje a nije zabranjena... Mozda bi imalo smisla to tvoje pravdanje pravila koje je doneseno samo zato sto se u pripizdinama odakle je Muhamed svinjsko meso brze kvarilo.
Optimus Prime

#2530 Re: Svijet bez religija

Post by Optimus Prime »

Smrcak15 wrote:
Ne budi smijesan.

Pulzari naravno nisu spomenuti u kuranu niti ova teleskopska slika ima ikakve veze sa onim ajetom.
Asocijacije tih nejasnih, neprecizno dvosmislenih ajeta sa tim fenomenima su presmjesne. To ti je vec nasiroko objasnjeno i ako smatras da nije tako, ostaje ti ono sto sam ti ponudio , ato je da odes u CERN i da im predstavis te dokaze. Kada ti oni potrvrde da je u kuranu opisan pulzar, onda mozes dolaziti sa ovakvim argumentima. Do tada ces kao i obicno biti ismijan za nebuloze koje iznosis. :run:

Dakle, u kuranu se ne spominje ni snijeg a kamo li sta drug izvan onog radijusa kojeg sam spomenuo. Vec sam ti objasnio da su autori kurana vjervali da je starogrcki model svemira ispravan. Katastrofalna naucna greska u kuranu.
Smrcak15

#2531 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

shbc wrote:Jos da milijarde ljudi sirom svijeta ne jede svinjetinu, da ljudi po selima u Srbiji se haman samo njom ne hrane pa zdraviji i duze zive od svih nas zajedno, da se clanci o stetnosti ne mogu naci o sve i jednoj namirnici koju ljudi jedu, da banana nema vise slicnosti sa ljudskim DNK od svinje a nije zabranjena, da koka ne pojede vise smeca od nje a nije zabranjena... Mozda bi imalo smisla to tvoje pravdanje pravila koje je doneseno samo zato sto se u pripizdinama odakle je Muhamed svinjsko meso brze kvarilo.
tesko je meni i tebi dikustovati ovdje koliko koga strefi nevolja zbog jedenja svinjskog mesa, mi ovdje mzoemo da pricamo o onome sto sam iznio, dali mozes osporiti nrpaijer taj tekst od Hrvstakog doktora naprimjer? mozes li nas ubijediti da nije tako??

Kvarilo se ne kvarilo , svinjsko meso sadrzi toxine i maste u velikim kolicinama koje su stetene za nas, pa bilo ono smrznuto ili nebilo, toxini nece pobjeci.
Smrcak15

#2532 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote:
Smrcak15 wrote:
Ne budi smijesan.

Pulzari naravno nisu spomenuti u kuranu niti ova teleskopska slika ima ikakve veze sa onim ajetom.
Asocijacije tih nejasnih, neprecizno dvosmislenih ajeta sa tim fenomenima su presmjesne. To ti je vec nasiroko objasnjeno i ako smatras da nije tako, ostaje ti ono sto sam ti ponudio , ato je da odes u CERN i da im predstavis te dokaze. Kada ti oni potrvrde da je u kuranu opisan pulzar, onda mozes dolaziti sa ovakvim argumentima. Do tada ces kao i obicno biti ismijan za nebuloze koje iznosis. :run:

Dakle, u kuranu se ne spominje ni snijeg a kamo li sta drug izvan onog radijusa kojeg sam spomenuo. Vec sam ti objasnio da su autori kurana vjervali da je starogrcki model svemira ispravan. Katastrofalna naucna greska u kuranu.

Ovako se ne osporava oponent u diskusiju, moras da pokazes rijec po rijec da to neznaci to, kao sto sam ja uzimao i prevodio lexikonom rijec po rijec da se to zaista radi o pulsarima

nejasni su ako ih ne poslozis na pravo mjesto

evo ja tu tebi dati neke isarete pa da vidim hoces li odgonetnuti nesto drugo mimo pulsara

pulsar u Kuran je opisan u 3 rijeci

1. Kuca (pulsira obrtajima i na taj nacin odsilja kucajuce signale kad se slusa sa radio aparatom)
2. Probusuje (propbusuje sa gamma zrakama, neutrinima x zrakama, to sve probija materiju
3. Zvijezda je

samo moze pulsar da se uklopi u ove 3 rijeci, nista drugo, a hajde sad ti fino nadji neku drugu zvijezdu koja ima slicne karakteristike? jer jasno je receno da je zvijezda, "Nedzm" =zvijezda
Optimus Prime

#2533 Re: Svijet bez religija

Post by Optimus Prime »

Smrcak15 wrote:

Ovako se ne osporava oponent u diskusiju, moras da pokazes rijec po rijec da to neznaci to, kao sto sam ja uzimao i prevodio lexikonom rijec po rijec da se to zaista radi o pulsarima

nejasni su ako ih ne poslozis na pravo mjesto

evo ja tu tebi dati neke isarete pa da vidim hcoes li odgovonetnu nesto drugo mimo pulsara

pulsar u Kuran je opisan u 3 rijeci

1. Kuca (pulsira obrtajima i na taj nacin odsilja kucajuce signale kad se slusa sa radio aparatom)
2. Probusuje (propbusuje sa gamma zrakama, neutrinima x zrakama, to sve probija materiju
3. Zvijezda je

samo moze pulsar da se uklopi u ove 3 rijeci, nista drugo, a hajde sad ti fino nadji neku drugu zvijezdu koja ima slisno karakteristike? jer jasno je receno da je zvijezda, "Nedzm" =zvijezda
Koliko osoba stoji iza tvog profila?

Nema mjeseca dana, da sam ti natenane objasnio zasto je to netacno.
Ali ti ili patis od amnezije ili vas ima nekoliko koji po zadatku sire ove nebuloze.

To sto pises jednostavno nije tacno. Niko, ama bas niko relevantan iz naucne zajednice ne smatra da u kuranu postoji bilo kakav opis bilo kojeg prirodnog fenomena kojega smo otkrili u zadnjih par stotina godina. I zato postoje vrlo dobri razlozi.

Opet kazem, otidji u NASA-u ili CERN pa predstavi svoje dokaze i do tada nas nemoj vise umarati sa nebulozama. :D
Lopov-eliminator

#2534 Re: Svijet bez religija

Post by Lopov-eliminator »

Rijec je o jednom covjeku koji je '83. godiste i naprasnoj amneziji, jer je doticni spreman uraditi apsolutno sve da bi progurao svoju selefisticku ideologiju. Slagati, izignorisati, podmetnuti, iskriviti, za njega su sve to samo sredstva za dolazak do cilja.
Smrcak15

#2535 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote:
Koliko osoba stoji iza tvog profila?

Ali ti ili patis od amnezije ili vas ima nekoliko koji po zadatku sire ove nebuloze.

To sto pises jednostavno nije tacno. Niko, ama bas niko relevantan iz naucne zajednice ne smatra da u kuranu postoji bilo kakav opis bilo kojeg prirodnog fenomena kojega smo otkrili u zadnjih par stotina godina. I zato postoje vrlo dobri razlozi.

Opet kazem, otidji u NASA-u ili CERN pa predstavi svoje dokaze. :D
apsolutno nista nisi objasnio

de mi prevedi sta znaci rijeci Tariq, sta znaci Sakib?

cuj nije, iako iznesem dokaze iz arapsko engleskih leksikona i ti meni kazes nije tacno, jesi li ti slijep, ili se pravis shosha ovdje :-)

mozes li barem reci zasto nije tacno , sa argumentima, dokazima, daj nesto covjce , ako mislis da ce te neko prihvatiti to sto ti kazes bez ikakvih dokaza onda si u debeloj zabludi, meni nemora niko vjerovati ali ce ljudi vidjeti da iznosim dokaze iz relevantnih izvora,, a odakle to ti vadis,

jeli mislis da je ovo dokaz :
"To sto pises jednostavno nije tacno."

Niko, ama bas niko relevantan iz naucne zajednice ne smatra da u kuranu postoji bilo kakav opis bilo kojeg prirodnog fenomena kojega smo otkrili u zadnjih par stotina godina.
cuj to, a sta je ovo onda, Keith more nemusliman govori o ebriologiji u Kuranu i kako je u skladu sa modernim cinjenicama

zasto volis da petljas i lazes narod, ili lazes namjerno ili si neinformisan, a ako si neiformisan ne ulijeci mi u miniran teren jer ce te intelektualno taj nepoznati teren raznijeti i odnijeti u zrak. :D

Ja i slusam dakwinse i krausse i razno razne ateiste u raznim bojama , da vidim kakvim se argumentima sluze, opipljujem teren prije nego udjem u intelektualni dvoboj sa njima. Mudrost je poznavati cime se sluzi oponenti, a nije mudrost zaletit se grlom u jagode ko indijanci sa strijelama i kopljima na atomsku velesilu.
Optimus Prime

#2536 Re: Svijet bez religija

Post by Optimus Prime »

Lopov-eliminator wrote:Rijec je o jednom covjeku koji je '83. godiste i naprasnoj amneziji, jer je doticni spreman uraditi apsolutno sve da bi progurao svoju selefisticku ideologiju. Slagati, izignorisati, podmetnuti, iskriviti, za njega su sve to samo sredstva za dolazak do cilja.
Zato mu svaki put kad postira kakvu mudzizu, treba naljepiti da ode po dokaz u CERN.
Nek tamo pokusa provuci tezu da je ustvari Muhamed otkrio pulzare, a ne Anthony Hewish.
irac300

#2537 Re: Svijet bez religija

Post by irac300 »

Haha... Kako vam se da s njim raspravljati? :D Iskreno, ja dođem ovdje da se ismijem. :D Pa lik ne zna za goveđu pantljičaru, a lupa gluposti o svinji. Pa to se uči u trećem ili četvrtom razredu osnovne škole. On pokušava preko interneta i youtube namjenskih kanala da nadoknadi svo eskiviranje iz škole, al' nažalost sve uči pogrešno. Žalosno života mi, al' s druge strane, nisam mu ja kriv što nije volio školu, imam pravo da se smijem ljudskom neznanju, da ne kažem težu riječ. :D
Smrcak15

#2538 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Lopov-eliminator wrote:Rijec je o jednom covjeku koji je '83. godiste i naprasnoj amneziji, jer je doticni spreman uraditi apsolutno sve da bi progurao svoju selefisticku ideologiju. Slagati, izignorisati, podmetnuti, iskriviti, za njega su sve to samo sredstva za dolazak do cilja.
pokazi ljudima kako ja to lazem, podmecem, i iskrivljujem :thumbup: daj nek narod vidi slobodono nek vide svojim ocima to sto ti pricas, iznesi dokaze ako istinu govoris a ako ne doneses onda ce narod lahko vidjeti ko ovdje zaista laze i petlja ;-)
Smrcak15

#2539 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote:
Zato mu svaki put kad postira kakvu mudzizu, treba naljepiti da ode po dokaz u CERN.
Nek tamo pokusa provuci tezu da je ustvari Muhamed otkrio pulzare, a ne Anthony Hewish.
pa vjeruj mi da imam mogucnost da se druzim sa nekim naucnikom vrlo rado bi mu pokazao ove stvari da cujem sta ima reci, a vrlo rado bi da se upoznam sa nekim vjestim matematicarem da mogu pokazati neke stavri da cujem misljenje to tim stvarima.
Optimus Prime

#2540 Re: Svijet bez religija

Post by Optimus Prime »

Smrcak15 wrote: cuj to, a sta je ovo onda, Keith more nemusliman govori o ebriologiji u Kuranu i kako je u skladu sa modernim cinjenicama
Sva sreca pa sam strpljiv, mada sam ti i ovo objasnio prije par hefta.

Nije bitno sto Keith govori. To sto on ima titulu doktora ne znaci nista.
On nikada nije napisao naucni rad na ovu temu. Bio je ismijan od strane svojih kolega za ove izjave i naknadno se distancirao. Mozes progooglati.

Bio je doktor na saudijskom dvoru i vjerovatno dobio novac da siri ove nebuloze.
Optimus Prime

#2541 Re: Svijet bez religija

Post by Optimus Prime »

Smrcak15 wrote:
pa vjeruj mi da imam mogucnost da se druzim sa nekim naucnikom vrlo rado bi mu pokazao ove stvari da cujem sta ima reci, a vrlo rado bi da se upoznam sa nekim vjestim matematicarem da mogu pokazati neke stavri da cujem misljenje to tim stvarima.
Ja te apsolutno podrzavam u ovoj namjeri :thumbup:
Vjerovatno postoje ljudi iz tvog dzemata koje takve ljude poznaju.

Samo se bojim da ti ni oni nece moci objasniti da su to sve nebuloze. Jednostavno si previse indoktriniran.
Vjerujes vise kuranu nego spopstvenim culima. :D
Smrcak15

#2542 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote:
Smrcak15 wrote: cuj to, a sta je ovo onda, Keith more nemusliman govori o ebriologiji u Kuranu i kako je u skladu sa modernim cinjenicama

On nikada nije napisao naucni rad na ovu temu. Bio je ismijan od strane svojih kolega za ove izjave i naknadno se distancirao. Mozes progooglati.

Bio je doktor na saudijskom dvoru i vjerovatno dobio novac da siri ove nebuloze.

nemoj dalje svega ti, polozio si. :thumbup:
Optimus Prime

#2543 Re: Svijet bez religija

Post by Optimus Prime »

Smrcak15 wrote:
Optimus Prime wrote:

nemoj dalje svega ti, polozio si. :thumbup:
Jok, dje bi on.
Kako da ti ti najlakse objasnim?

Dakle ni jedan embrijolog na citavom svijetu osim njega (mada se i on distancirao) ne dijeli njegovo misljenje da u koranu postoji tajno znanje iz embrijologije.
Last edited by Optimus Prime on 26/04/2016 12:57, edited 1 time in total.
Smrcak15

#2544 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote:
Smrcak15 wrote:
Ja te apsolutno podrzavam u ovoj namjeri :thumbup:
Vjerovatno postoje ljudi iz tvog dzemata koje takve ljude poznaju.

Samo se bojim da ti ni oni nece moci objasniti da su to sve nebuloze. Jednostavno si previse indoktriniran.
Vjerujes vise kuranu nego spopstvenim culima. :D
vidi jednu stvar, vjerujem u Kuran zato sto ga analizriam detaljno pa to sporedim sa naukom

a tvoji dokazi tipa: "ja kazem nije tacno" nista ovdje neznaci, i narod moze da vidi da apsolutno nista ne pridonosis u diskusiji barem sto se tice argumenata i dokaza.

ja kad ti tvrdim nesto onda ti i donesem dokaz , izvor da moze narod da provjeri
Smrcak15

#2545 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote: Jok, dje bi on.

Dakle ni jedan embrijolog na citavom svijetu osim njega (mada se i on distancirao) ne dijeli njegovo misljenje.
ali ti opet nekontas neke stvari izgleda, Keth more uopste nije bitan niti bilo ko od naucnika, dovoljno je da vidis sta tacn Kuran kaze Preko lexikona, i da vidis naucne radove i sta nauka kaze pa to sporedis, netreba tebi niko onda vise objasnjavati kad ono ocito postane.
Optimus Prime

#2546 Re: Svijet bez religija

Post by Optimus Prime »

Smrcak15 wrote:[

vidi jednu stvar, vjerujem u Kuran zato sto ga analizriam detaljno pa to sporedim sa naukom

a tvoji dokazi tipa: "ja kazem nije tacno" nista ovdje neznaci, i narod moze da vidi da apsolutno nista ne pridonosis u diskusiji barem sto se tice argumenata i dokaza.

ja kad ti tvrdim nesto onda ti i donesem dokaz , izvor da moze narod da provjeri
Glup covjek obicno ne konta da je glup.
Dokazi koje iznosis nisu dokazi, nego samo neosnovane spekulacije. Kombinacija zestoke indoktrinacije sa ispodprosjecnim IQ-om te sprijecava da to spoznas.

Postoje mnogo, mnogo kompetentniji ljudi od tebe koji su za razliku od tebe u stanju da provjere te izjave.Nakon analize svaki od njih ce odbaciti te tvrdnje.

Zato i niko od ovih ljudi koji sire nebuloze koje re-postiras nije nikada dosao na ideju da na primjer od CERN-a dobije potvrdu da je u kuranu opisan pulzar. :-)

Propaganda za naivne i glupe na koju si nasjeo.
Optimus Prime

#2547 Re: Svijet bez religija

Post by Optimus Prime »

Smrcak15 wrote:

Dakle ni jedan embrijolog na citavom svijetu osim njega (mada se i on distancirao) ne dijeli njegovo misljenje.
ali ti opet nekontas neke stvari izgleda, Keth more uopste nije bitan niti bilo ko od naucnika, dovoljno je da vidis sta tacn Kuran kaze Preko lexikona, i da vidis naucne radove i sta nauka kaze pa to sporedis, netreba tebi niko onda vise objasnjavati kad ono ocito postane.
Kazem ti opet, ti si previse indoktriniran i glup da bi spoznao da to nije uopste ocito.
Jer da je ocito onda bi bio naucni konzens da je Muhamed otac embrijologije, a ne Galen.

A to nije slucaj.
Smrcak15

#2548 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote: Glup covjek obicno ne konta da je glup.
Dokazi koje iznosis nisu dokazi, nego samo neosnovane spekulacije. Kombinacija zestoke indoktrinacije sa ispodprosjecnim IQ-om te sprijecava da to spoznas.

Postoje mnogo, mnogo kompetentniji ljudi od tebe koji su za razliku od tebe u stanju da provjere te izjave.Nakon analize svaki od njih ce odbaciti te tvrdnje.

Zato i niko od ovih ljudi koji sire nebuloze koje re-postiras nije nikada dosao na ideju da na primjer od CERN-a dobije potvrdu da je u kuranu opisan pulzar. :-)

Propaganda za naivne i glupe na koju si nasjeo.
Glup covjek obicno ne konta da je glup.
evo vidite narode svojim ocima, sta biva kad se nema argumenata i dokaza, onda se krene ad hominem napadima

Meni takvi napadi samo idu u prilog, jer sto vise napadas na takav nacin a ja budem trazio dokaze a ti nastavljas da nedajes dokaze onda narodu postaje vrlo jasno sa koje strane smrdi :D

koji , jeli to neki naucnik kompetentniji od mene da cita orginalni Kuran, on kad vidi arapski njemu se manta odmah , i kako je kompetentni onda??

Propaganda za naivne i glupe na koju si nasjeo
znaci ja nasjedam na svoju propagandu?

covjce pa ja znam citati i provjeravati sta pise u Kuran, ima sva pomagala da vidi sta koja rijec znaci, imam i nauku na dlanu Preko interneta pa da sporedim, i onda mi kazes nasjedam na propagandu koju sam studiram.

nisam ja slusao od nekoga pa tebi ovdje pisem, nego licno studiram stvari bez ikoga, ja pezicu i kuduzovicu govorim o ovim stvarima a ne oni meni
Smrcak15

#2549 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote:
Smrcak15 wrote:

Kazem ti opet, ti si previse indoktriniran i glup da bi spoznao da to nije uopste ocito.
Jer da je ocito onda bi bio naucni konzens da je Muhamed otac embrijologije, a ne Galen.

A to nije slucaj.
evo vidite narode o cemu ja govorim cijelo vrijeme :thumbup:

imas li kakvih dokaza za svoje tvrdnje, a evo mojih,

detaljna analiza grcke embriologije sa Kuranskom
https://islampapers.files.wordpress.com ... yology.pdf
Optimus Prime

#2550 Re: Svijet bez religija

Post by Optimus Prime »

Smrcak15 wrote:
koji , jeli to neki naucnik kompetentniji od mene da cita orginalni Kuran, on kad vidi arapski njemu se manta odmah , i kako je kompetentni onda??
Odustajem. :-)

Ti si najkompetentniji na citavom svijetu. Jebes Hawkinga, Einsteina i Higgsa.

Jebes i sve one naucnike koji imaju arapski kao maternji jezik.

Niko od njih ne zna. Samo ti, Harum Yahya i Kuduzovic znate. :D
Locked