Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post Reply
Banksy

#2526 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Banksy »

Uz sav rat i jad i tugu, i sve političke analize evropskih i globalnih procesa, i sve o čemu pričamo,
ne mogu a da ne primjetim stalno i iznova, ostajem zapanjena, bože, kako su im kako lijepa djeca, prelijepa, jadna djeca.
Challenger__

#2527 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Challenger__ »

Ne postoji direktna krivica jedne drzave,tako nesto ne postoji u globalnoj politici.
Postoji odgovornost, itekako. Bila politička ili pravna. Ako zemlje EU odustaju od načela utvrđivanja krivice za nedjela koja njih direktno pogađaju, to je izraz njihovog političkog oportunizma. A oportunizam se skupo plaća...

Milionskom masom izbjeglica i migranata, sa svim posljedicama koje iz toga proizilaze.
Connaisseur Karlin

#2528 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Connaisseur Karlin »

Challenger__ wrote:
Ne postoji direktna krivica jedne drzave,tako nesto ne postoji u globalnoj politici.
Postoji odgovornost, itekako. Bila politička ili pravna. Ako zemlje EU odustaju od načela utvrđivanja krivice za nedjela koja njih direktno pogađaju, to je izraz njihovog političkog oportunizma. A oportunizam se skupo plaća...

Milionskom masom izbjeglica i migranata, sa svim posljedicama koje iz toga proizilaze.
Da.

Dugo pratim probleme migracije: Meni se najvise gadi stav i reakcija Australije: Tamo su izbjelgice preusmjeravali na blizi otok,nemam sad link,ali od prosle godine sam se razocarala Australijom!!!
Connaisseur Karlin

#2529 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Banksy wrote:Uz sav rat i jad i tugu, i sve političke analize evropskih i globalnih procesa, i sve o čemu pričamo,
ne mogu a da ne primjetim stalno i iznova, ostajem zapanjena, bože, kako su im kako lijepa djeca, prelijepa, jadna djeca.
Medenjaci zasluzuju bolji zivot :) Kad vidim kako pojedini forumashi pisu o izbjeglicama,dodje mi zlo. :sad:
Challenger__

#2530 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Challenger__ »

Connaisseur Karlin wrote:Da.

Dugo pratim probleme migracije: Meni se najvise gadi stav i reakcija Australije: Tamo su izbjelgice preusmjeravali na blizi otok,nemam sad link,ali od prosle godine sam se razocarala Australijom!!!
:lol:

Pa USA bi ih potapale izvan teritorijalnih voda! Ne bi ostrva ni vidjeli! U tome jeste trik: što ne žele sebi traže od drugih. Privatizacija koristi, socijalizacija, na račun Evrope, sopstvenih promašaja.
Connaisseur Karlin

#2531 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Challenger__ wrote:
Connaisseur Karlin wrote:Da.

:lol:

Pa USA bi ih potapale izvan teritorijalnih voda! Ne bi ostrva ni vidjeli! U tome jeste trik: što ne žele sebi traže od drugih. Privatizacija koristi, socijalizacija, na račun Evrope, sopstvenih promašaja.
Ne znam kako si tako nesto zakljucio: u SAD izbjelgice dolaze,u AUSSIE ipak nije tako.
Challenger__

#2532 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Challenger__ »

Connaisseur Karlin wrote:Ne znam kako si tako nesto zakljucio: u SAD izbjelgice dolaze,u AUSSIE ipak nije tako.
Izbjeglice iz njihovih ruševina: Agfanistana, Iraka, Libije i Sirije u odnosu na Evropu i zemlje BI/Male azije su u ravni statističke greške. Da budemo na čisto: ja sam da se ljudima pomogne ali istovremeno da se svjetla političkih reflektora ne preusmjere sa krivaca/tvoraca ove ljudske tragedije.

Ni manje ni više.
tututuuuu

#2533 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

Connaisseur Karlin wrote:
tututuuuu wrote: Ali zato je tu BiH koje ce otvorenih ruku docekati i primiti ove unesrecene silovatelje. :(
A do tada,neka BiH uziva slobodu od silovatelja,jer silovanje u BiH ne postoji,
nazalost ima. Ali statistika govori dovoljno, a to je da je stopa silovanja i opcenito kriminala x puta veca u migrantskim naseljima i zemljama gdje su migranti u velikim brojkama. Niko ne kaze da su to svi, ali isto tako razumijem istocne zemlje EU sto ih ne zele, osobito kad se vide problemi sto rade po Njemackoj itd... Njemaci ih zvali i sad zele da ih i drugima uvale, jasno da ne zele.
Challenger__

#2534 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Challenger__ »

pirmin wrote:
Challenger__ wrote:Image
:thumbup: :thumbup:

Slika objasnila sav jad i bijedu Evrope vise nego 1000 rijeci.
A sad dodaj mapu sa brojem BI izbjeglica u USA, zemlje koja je ove ljude pretvorila u izbjeglice, pa vidi kako je kolosalna njhova mizerija.
Connaisseur Karlin

#2535 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Challenger__ wrote:
Connaisseur Karlin wrote:Ne znam kako si tako nesto zakljucio: u SAD izbjelgice dolaze,u AUSSIE ipak nije tako.
Izbjeglice iz njihovih ruševina: Agfanistana, Iraka, Libije i Sirije u odnosu na Evropu i zemlje BI/Male azije su u ravni statističke greške. Da budemo na čisto: ja sam da se ljudima pomogne ali istovremeno da se svjetla političkih reflektora ne preusmjere sa krivaca/tvoraca ove ljudske tragedije.

Ni manje ni više.

Pa cijelo vrijeme pisem o potrebnoj pomoci izbjeglicama,a trazenje politickih krivaca nema potrebe,svi su krivi,to smo zajedno zakljucili.

jos malo novih informacija:

http://unhcr.org.au/news/unhcr-unicef-l ... -dot-hubs/
Connaisseur Karlin

#2536 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

tututuuuu wrote:
tututuuuu wrote: Ali zato je tu BiH koje ce otvorenih ruku docekati i primiti ove unesrecene silovatelje. :(
A do tada,neka BiH uziva slobodu od silovatelja,jer silovanje u BiH ne postoji,
nazalost ima. Ali statistika govori dovoljno, a to je da je stopa silovanja i opcenito kriminala x puta veca u migrantskim naseljima i zemljama gdje su migranti u velikim brojkama. Niko ne kaze da su to svi, ali isto tako razumijem istocne zemlje EU sto ih ne zele, osobito kad se vide problemi sto rade po Njemackoj itd... Njemaci ih zvali i sad zele da ih i drugima uvale, jasno da ne zele.
Povraca mi se od tvoje medijske statistike!
Challenger__

#2537 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Challenger__ »

Connaisseur Karlin wrote:svi su krivi,to smo zajedno zakljucili.
Ko je to zaključio? Ja ne. Taman posla da su svi krivi.
tututuuuu

#2538 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

tututuuuu wrote:
Povraca mi se od tvoje medijske statistike!
to je vec tvoj problem. ako imas kakvu drugu statistiku volio bih je pogledati.
Connaisseur Karlin

#2539 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Challenger__ wrote:
Connaisseur Karlin wrote:svi su krivi,to smo zajedno zakljucili.
Ko je to zaključio? Ja ne. Taman posla da su svi krivi.
Bitno je pomoci.Nije vazno ko je kriv ili ne,vazno je da svi pomognu.Ovjde se konstano provlaci ideja da moraju pomoci iskljucivo krvici,a to je vrlo pogresan stav.Zamisli da tako rezonujemo u svakodnevnom zivotu!
Challenger__

#2540 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Challenger__ »

Connaisseur Karlin wrote:Bitno je pomoci.Nije vazno ko je kriv ili ne,vazno je da svi pomognu.Ovjde se konstano provlaci ideja da moraju pomoci iskljucivo krvici,a to je vrlo pogresan stav.Zamisli da tako rezonujemo u svakodnevnom zivotu!
Bitno je pomoći, isto tako je bitno utvrditi krivicu, jer će svijet u protivnom zadesiti još veća zla. Ta dva paralelna procesa ne isključuju jedan drugi.
Connaisseur Karlin

#2541 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Challenger__ wrote:
Connaisseur Karlin wrote:Bitno je pomoci.Nije vazno ko je kriv ili ne,vazno je da svi pomognu.Ovjde se konstano provlaci ideja da moraju pomoci iskljucivo krvici,a to je vrlo pogresan stav.Zamisli da tako rezonujemo u svakodnevnom zivotu!
Bitno je pomoći, isto tako je bitno utvrditi krivicu, jer će svijet u protivnom zadesiti još veća zla. Ta dva paralelna procesa ne isključuju jedan drugi.
Najbitnije je trenunto prvo pomoci,o krivcima moze kasnije.Najvece zlo koje covjecanstvo moze sebi uraditi ne nepomogati i dehumanizirati osobe kojim je pomoc porebna.Na zalost,politicko zlo se ne moze u potpunosti eliminisati.
Challenger__

#2542 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Challenger__ »

OK, OK... Vi ste dama i kao žensko biće ste više skloni toj empatičkoj dimenziji ličnosti. Ja kao muškarac volim da sagledavam uzroke i posljedice i u skladu sa tim da pišem.

Lijep pozdrav.
Connaisseur Karlin

#2543 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Challenger__ wrote:OK, OK... Vi ste dama i kao žensko biće ste više skloni toj empatičkoj dimenziji ličnosti. Ja kao muškarac volim da sagledavam uzroke i posljedice i u skladu sa tim da pišem.

Lijep pozdrav.
Hvala,ali emptaija je potrebna i ne eliminira moj racionalan pristup problemu,i definitivno razumijem uzroke i posljedice kao ti.Pokusavam jednostavno podvuci,pomoc je potrebna sad,ne moze se staviti na "halt". Jesam zensko,ali ne vjerujem u zenske i muske emocije,jer prema takvoj logici,radim musko zanimanje,a ja prosto ne vjerujem da emocije,zanimanja,sto god imaju predznak s/pola.

Srdacan pozdrav
Challenger__

#2544 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Challenger__ »

p.s.

grrrr... :oops:

Rekao sam, ponavljam: pomoć i utvrđivanje krivice su dva paralelna procesa koja ne isključuju jedan drugi.

p.p.s.

Bye.
m_l

#2545 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by m_l »

Ovakvih i slicnih, tuznih i tragicnih, slucajeva - milioni.

:(
pirmin

#2546 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by pirmin »

Connaisseur Karlin

#2547 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

pirmin wrote:Nema labavo sa rasistima :thumbup:

https://www.facebook.com/bentode/videos ... 797044841/
Danke pirmin :thumbup: Napokon. :-D
pirmin

#2548 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by pirmin »

:thumbup:
http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/f ... -1.2890242
Connaisseur Karlin

#2549 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

pirmin wrote:

:thumbup:
http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/f ... -1.2890242
Rotiranje novca,logicno. :thumbup: Hvala za prethodni link :kiss:
animals

#2550 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by animals »

Challenger__ wrote:Ne može se direktna krivica USA (pa tek onda GB, u svim slučajevima, pa tek onda Fra i Ita za Libiju) i turska krivica u Siriji prebaciti na čitavu EU.

Nema govora.
Naravno,TO nisam rekla,ali EU je deceniju ranije i tacno 5 godina prije rata znala da joj je imigraciona politika losa jer su postojali interni sukobi medju EU drzavama. Ne postoji direktna krivica jedne drzave,tako nesto ne postoji u globalnoj politici.

Link za forumashe koji kazu da svijet ne zeli izbjeglice:

http://www.refugees-welcome.org.uk/[/quote

Pa normalno..unistis zemlju, raselis joj stanovnike...
tome se ti radujes :-)
Post Reply