Novi rat

Locked
L u c i f e r

#2526 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

PM72 wrote:I šta će poduzeti?
Ništa.Čekaće reakciju MZ i USA.Ako je i ne bude - nikom ništa.Sraće sedam dana dok se sve zaboravi...svakog čuda nakon tri dana dosta.
Bošnjaci nisu dopustili veliki srbiju ni 92, kad su bili goloruki.

Neće ni 2015, kad su dobro naoružani, opremljeni, vojno školovani i genocidom motivisani za odbranu.

Prezirem četničko - defetistički agitprop - add foe.
Bodkin

#2527 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

mudrac2 wrote:
PM72 wrote:

Da bi dobio neku komandnu funkciju moraš se edukovati.Oni iz Jukinog štaba sa početka rata bili su pismeniji od tebe (odbranili dobar dio :thumbup: ) a nisu imali svi zajedno 20 godina škole.Barem su znali da se Bosna piše velikim slovom.Ti mi ličiš na jednog firauna iz Švrakinog koji je na ukradenoj Askoni napisao velikim slovima - TEO BIH.
dobro kolektore, nek si me ispravio, to je vrlo bitno. glede škole, imam puno više od srednje policijske.

nego haj ti lagano put dijaspore, sretno.
Kolektore :lol: :lol:
Bodkin

#2528 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

L u c i f e r wrote:
Ništa.Čekaće reakciju MZ i USA.Ako je i ne bude - nikom ništa.Sraće sedam dana dok se sve zaboravi...svakog čuda nakon tri dana dosta.

Neće ni 2015, kad su dobro naoružani, opremljeni, vojno školovani i genocidom motivisani za odbranu.

Pukao si totalno. Nekad si bio normala forumas ali si pukao
General_Jackson

#2529 Re: Novi rat

Post by General_Jackson »

Nismo još osnovali ni ratnu mornaricu, ništa bez toga mi ne počinjite nikakav rat :D
L u c i f e r

#2530 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

dale cooper wrote:Šta se ovo ljudima digao kurac na ratovanje? :|
Ja najbolje znam koliko je godina života rat uzeo mom pokojnom ocu, koliko je ostavio traga na njega i doprinio
ranijoj smrti nego što je trebalo. :sad: A nedvojbeno je ostavio trag i na mene koji sam bio dijete tada. :|
Pitaj Mileta, šta pitaš naš?

Sva priča o ratu je posljedica priče o referendumu.
155_mm

#2531 Re: Novi rat

Post by 155_mm »

cekek wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/mogherin ... /150716113

"Inicijativa za održavanje referenduma odvlači pažnju od stvarnih socioekonomskih problema s kojima se građani ove zemlje svakodnevno suočavaju. Fokus bi sada trebao biti na finaliziranju i provedbi reformi koje imaju za cilj stabilizaciju privrede i otvaranje novih radnih mjesta, posebno za mlade ljude, unaprjeđenje vladavine prava i borbu protiv korupcije"
svaka diaspora ista. i ova mogherini nesto gusla o suverenitetu i integritetu. pa integritet i suverenitet se mora braniti i vojno. moze li neko ovoj zeni da kaze da prestane sa tom ratnohuskackom retorikom. hvala u naprijed.
L u c i f e r

#2532 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

Bodkin wrote:
L u c i f e r wrote:

Pukao si totalno. Nekad si bio normala forumas ali si pukao
Zato što sam spreman na odbranu svoje domovine?

Nečuven koncept doista.

Žuti karton pred add foe.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2533 Re: Novi rat

Post by japin_mutapi »

Sociolog wrote:nema ratova jos najmanje 20-25 godina, i oni uvijek pocinju u proljece.... Ovdje su sukobi svako 40-50 godina
vakat je da se ta tradicija promijeni
PM72

#2534 Re: Novi rat

Post by PM72 »

L u c i f e r wrote:

:lol:
Car si.
A čime smo to "dobro naoružani i opremljeni"? pa nemamo bolan goriva za helikoptere,nedao Bog da šta plane nakon dva dana letanja odmah kukaju Vijeću ministrara i išću pare za remont i gorivo.Nemamo gumenih čamaca za poplave a kad napišeš "genocidom motivisan za obranu" a planiraš nekog napasti je meni pomalo :lol:
cekek

#2535 Re: Novi rat

Post by cekek »

L u c i f e r wrote:
Ja najbolje znam koliko je godina života rat uzeo mom pokojnom ocu, koliko je ostavio traga na njega i doprinio
ranijoj smrti nego što je trebalo. :sad: A nedvojbeno je ostavio trag i na mene koji sam bio dijete tada. :|

Istina, ali malo je ipak dublja situacija. Da se ne ponavljam, eno na prethodnoj strani na kraju pitanje, volio bi čuti tvoje mišljenje
Bodkin

#2536 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

L u c i f e r wrote:

Nečuven koncept doista.

Ne nego zato sto ga prizivas. Da si bio srbin 91, lupao bi u bubnjeve rata.
Eis zuti a :mrgreen: nemoj me molim te u foe. Ne bih znao sta bih sa sobom. Evo da platim da se ponisti zuti. Moze?
L u c i f e r

#2537 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

cekek wrote:
L u c i f e r wrote:

Istina, ali malo je ipak dublja situacija. Da se ne ponavljam, eno na prethodnoj strani na kraju pitanje, volio bi čuti tvoje mišljenje
Slažem sa da je malo previše koincidencija u ovih nekoliko hefti i mjeseci.

Ne volim špekulirati napamet pa bih se suzdržao o pretpostavki.

Samo velim da moramo držati dobro otvorene oči i biti spremni za odbranu, ako bude bilo potrebno.
japin_mutapi

#2538 Re: Novi rat

Post by japin_mutapi »

General_Jackson wrote:Nismo još osnovali ni ratnu mornaricu, ništa bez toga mi ne počinjite nikakav rat :D
imamo šestu flotu
japin_mutapi

#2539 Re: Novi rat

Post by japin_mutapi »

Image
L u c i f e r

#2540 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

Bodkin wrote:
L u c i f e r wrote:

Nečuven koncept doista.

Eis zuti a :mrgreen: nemoj me molim te u foe. Ne bih znao sta bih sa sobom. Evo da platim da se ponisti zuti. Moze?
Zašto napamet pričaš bolan? Da si pročitao pola mojih postova na ovoj temi shvatio bi da to apsolutno nije istina. Niko manje ne želi rat od nas bivših boraca, jer znamo da je to jebada prve klase.

Samo velim: ako rs krene u otsjepljenje, i ako je u tome ne spriječe stranci, dobiće po pički. To nije pitanje kurčenja, već opstanka.

A ne sikiraj se, neću nikog u foe ko normalno muhabeti. Nemam ništa protiv drugačijeg mišljenja, ako je argumentovano i civilizovano izloženo. Ali da čitam kakofoniju vrijeđanja, trolovanja, začatavanja, kreveljenja i gluposti, ne pada mi na pamet...
cekek

#2541 Re: Novi rat

Post by cekek »

Nevoljko priznajem jedno: ključ teme je u Vučićevim rukama. Kao i 1992 Miloševićevim. E sad, koliko su se interesi Srbije promijenili, a rekao bih mnogo, novi rat i nema baš nekog izgleda.

Al' hajd' ti znaj sa Ronhilom (koji opet nije SAMO BG marioneta).

Pa premuntavanje oko Rezolucije, koja opet, pade iz vedra neba.

Samo da se opet ne slome svi problemi svijeta na našoj kičmi :(
Bodkin

#2542 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

L u c i f e r wrote:
Bodkin wrote:
L u c i f e r wrote:

Nečuven koncept doista.

Zašto napamet pričaš bolan? Da si pročitao pola mojih postova na ovoj temi shvatio bi da to apsolutno nije istina. Niko manje ne želi rat od nas bivših boraca, jer znamo da je to jebada prve klase.

Samo velim: ako rs krene u otsjepljenje, i ako je u tome ne spriječe stranci, dobiće po pički. To nije pitanje kurčenja, već opstanka.

A ne sikiraj se, neću nikog u foe ko normalno muhabeti. Nemam ništa protiv drugačijeg mišljenja, ako je argumentovano i civilizovano izloženo. Ali da čitam kakofoniju vrijeđanja, trolovanja, začatavanja, kreveljenja i gluposti, ne pada mi na pamet...
Znaci nece biti branjenje nego napadanje. To je prvo. Napadacete srbe ako odluce da se odvoje. Drugo, oko je tako ratnohuskacka tema da je to nevjerovatno. Odavno je forum postao do vrha pun neizivljenih debil (ne mislim na tebe) i jedva da se ima sa kim normalno pricati. Znaci samo najveci glupan moze isliti da je rat rjesenje za bilo sta.

Srbe treba politicki ili ekonomski sprijeciti da se odvoje kao sto su njemci grke u tor utjerali, a ne da se napaljena dijaspora i ovi sto su odrasli na igricama reze ovdje na temi.

I to na sta? Na nesto sto se spomene barem sedmicno u zadnjih 1 godina. Referendum i genocid svije rijeci koje su najvise izlizali na forumu...
L u c i f e r

#2543 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

Bodkin wrote: Znaci nece biti branjenje nego napadanje. To je prvo. Napadacete srbe ako odluce da se odvoje. Drugo, oko je tako ratnohuskacka tema da je to nevjerovatno. Odavno je forum postao do vrha pun neizivljenih debil (ne mislim na tebe) i jedva da se ima sa kim normalno pricati. Znaci samo najveci glupan moze isliti da je rat rjesenje za bilo sta.

Srbe treba politicki ili ekonomski sprijeciti da se odvoje kao sto su njemci grke u tor utjerali, a ne da se napaljena dijaspora i ovi sto su odrasli na igricama reze ovdje na temi.

I to na sta? Na nesto sto se spomene barem sedmicno u zadnjih 1 godina. Referendum i genocid svije rijeci koje su najvise izlizali na forumu...
Odbrana međunarodno priznatih granica Bosne i Hercegovine nije napad na bilo koga, a ponajmanje na bilo koji od njenih konstitutivnih naroda.

Ponavljaćemo riječ genocid po hiljadu puta dok počinioci ne priznaju njegovo izvršenje kako je to utvrđeno presudama i istorijskim faktima. Kome smeta, njegov problem. Da su tvoji roditelji ili djeca u onim grobnicama, ponavljao bi i ti.

Ponavljam po hiljaditi put: podržavam politički dijalog. Ali nema pregovora u slučaju narušavanja teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine. Nema pregovora oko bošnjačkog rezervata.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2544 Re: Novi rat

Post by Domaci izdajnik »

Ti bi to riješio kao Turci sa Kurdima jel de?
cekek

#2545 Re: Novi rat

Post by cekek »

L u c i f e r wrote:
Bodkin wrote: Znaci nece biti branjenje nego napadanje. To je prvo. Napadacete srbe ako odluce da se odvoje. Drugo, oko je tako ratnohuskacka tema da je to nevjerovatno. Odavno je forum postao do vrha pun neizivljenih debil (ne mislim na tebe) i jedva da se ima sa kim normalno pricati. Znaci samo najveci glupan moze isliti da je rat rjesenje za bilo sta.

Odbrana međunarodno priznatih granica Bosne i Hercegovine nije napad na bilo koga, a ponajmanje na bilo koji od njenih konstitutivnih naroda.

Ponavljaćemo riječ genocid po hiljadu puta dok počinioci ne priznaju njegovo izvršenje kako je to utvrđeno presudama i istorijskim faktima. Kome smeta, njegov problem. Da su tvoji roditelji ili djeca u onim grobnicama, ponavljao bi i ti.

Ponavljam po hiljaditi put: podržavam politički dijalog. Ali nema pregovora u slučaju narušavanja teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine. Nema pregovora oko bošnjačkog rezervata.
To se "uspješno" ispregovaralo prije 20 god.
mudrac2

#2546 Re: Novi rat

Post by mudrac2 »

Bodkin wrote:
L u c i f e r wrote:
Bodkin wrote:

Znaci nece biti branjenje nego napadanje. To je prvo. Napadacete srbe ako odluce da se odvoje. Drugo, oko je tako ratnohuskacka tema da je to nevjerovatno. Odavno je forum postao do vrha pun neizivljenih debil (ne mislim na tebe) i jedva da se ima sa kim normalno pricati. Znaci samo najveci glupan moze isliti da je rat rjesenje za bilo sta.

šta si mislio, počistiti genocidom pa se onda hinjaka odcjepiti?
Jadan nebio bošnjaci su goloruki ustali bosnu braniti, zašto misliš da neće opet, samo ovaj put naoružani?
L u c i f e r

#2547 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

cekek wrote: To se "uspješno" ispregovaralo prije 20 god.
Država Bosna i Hercegovina je opstala kao pravni subjekt.

I to je herojski poduhvat u onim uslovima.

Ostalo je na svima nama da se u miru borimo za njen i naš prosperitet, kao što to na kraju krajeva rade i svi ostali narodi.

Nigdje nisu zidovi od čokolade, a prozori od marmelade.
Bodkin

#2548 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

L u c i f e r wrote:

Sta bih ponavljao? 10 genocida nad bosnjacima? Ili mozda spocitavas da negiram srebrenicki? Jedini koji se desio.

A ti se mozes zavaravati ali u slucaju pokusaja odvajanja KOJE SE NIKAD NECE DESITI BEZ VELIKOG SRANJA NA MEDJUNARODNOJ SCENI ILI PODRSKE ZAPADA, ti bi jurisao na banja luku kao sto su hrvati jurisali na knin. Znaci nikakvo branjenje nego napadanje.

I ja sam apsolutno za politicki dijalog ali nema tog dijaloga koji ce spojiti danasnje stavove srba i bosnjaka. To treba ostaviti buducim generacijama. Vase sve sto trebaju je da se ne pokolju ponovo...
daddy-kool

#2549 Re: Novi rat

Post by daddy-kool »

Ali Kemal wrote:Hajmo jedno tehnicko pitanje :oops:
Ko bi izdao naredbu i kojoj vojsci da se zauzme Djokin toranj i Vojkovići. Ko bi prihvatio tu odgovornost na sebe, a taman se fino snašo :D
Već se to zna, ali to nisu prvi ciljevi.
General_Jackson

#2550 Re: Novi rat

Post by General_Jackson »

japin_mutapi wrote:
General_Jackson wrote:Nismo još osnovali ni ratnu mornaricu, ništa bez toga mi ne počinjite nikakav rat :D
imamo šestu flotu
A-ha isto kao i 92´
Locked