V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Paul F.

#2526 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Paul F. »

tandmand wrote:Većina Bošnjaka želi povratak Republike BiH i sve dok Bakir i ekipa ne izadju sa takvim stavom u javnost, neće biti napretka. Oni već unaprijed zastupaju zamišljeni kompromis, tako da ih niko ne uzima ozbiljno i kao nekakvu snagu.
E jbg, opet ja najgluplji. ja sam konto da je Hare to već radio...
tandmand

#2527 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by tandmand »

Paul F. wrote:
tandmand wrote:Većina Bošnjaka želi povratak Republike BiH i sve dok Bakir i ekipa ne izadju sa takvim stavom u javnost, neće biti napretka. Oni već unaprijed zastupaju zamišljeni kompromis, tako da ih niko ne uzima ozbiljno i kao nekakvu snagu.
E jbg, opet ja najgluplji. ja sam konto da je Hare to već radio...
Hare nije radio, samo je klapao bezveze ...
emmir1

#2528 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by emmir1 »

Ko je gledao sinoć SrebrenicaSurvivors mogao je da vidi užasnu sudbinu tih ljudi.

Posebno na kraju kada kaže da nemaju od čega da žive.

Sirotinja preživljava od 200 maraka i to je poraz nas Bošnjaka.

To je poraz politike Bakira Izetbegovića koja je bez ikakvog smisla i imam dojam da nema ni glavu ni rep.

Bakir se bavi Al Shidijem i kako se obogatit dok su ljudi u Srebrenici prepušteni sami sebi.

Srebrenica se sada koristi da bi ubrali koji politički poen, žrtve niko ne pominje.

Nisu samo žrtve oni koji su ukopani, nisu samo majke Srebrenice žrtve.

Gledam sinoć žena živi sa ocem i kaže žive od 318 km penzije, kada joj otac umre neće imati od čega da živi i ostat će sama jer su svi ostali pobijeni.

Napad na Vučića je sramota i udar na sve srebreničane i to je još jedan dokaz da niko ne misli kako je tim ljudima i kako je zaspat u Srebrenici .

Još jedan udar ovaj put na BIH smo doživjeli tekbiranjem i time pred cijelim svijetom pokazali dzihadske potencijale.

Na kraju, naša politika mora doživjeti zaokret.

Ili da krenemo u dijalog bez dvosmislenosti ili da prekinemo sa tom pričom i jasno im jebemo mater.

Ova manipuliranja ne vode nikuda i stanje je zamrznutog rata koje odgovara nekolicini ljudi.

Da ne pominjem da smo juče Dodiku koji je bio na dnu mora dobacili bocu kisika i oživili ga.
and

#2529 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by and »

Partijaner wrote:
and wrote:zašto na komemoraciji u srebrenici nije bio hašim taći koji je iskreno htio da oda počast žrtvama i dobio je poziv?
ko mu je zabranio da dođe na dženazu?
http://www.telegraf.rs/vesti/1654108-re ... srebrenicu
trebalo je i vučiću isto biti rečeno
Ludzak

#2530 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Ludzak »

emmir1 wrote:Ko je gledao sinoć SrebrenicaSurvivors mogao je da vidi užasnu sudbinu tih ljudi.

To je poraz politike Bakira Izetbegovića koja je bez ikakvog smisla i imam dojam da nema ni glavu ni rep.

Bakir se bavi Al Shidijem i kako se obogatit dok su ljudi u Srebrenici prepušteni sami sebi.

Srebrenica se sada koristi da bi ubrali koji politički poen, žrtve niko ne pominje.

Gledam sinoć žena živi sa ocem i kaže žive od 318 km penzije, kada joj otac umre neće imati od čega da živi i ostat će sama jer su svi ostali pobijeni.

Napad na Vučića je sramota i udar na sve srebreničane i to je još jedan dokaz da niko ne misli kako je tim ljudima i kako je zaspat u Srebrenici .

Još jedan udar ovaj put na BIH smo doživjeli tekbiranjem i time pred cijelim svijetom pokazali dzihadske potencijale.

Ili da krenemo u dijalog bez dvosmislenosti ili da prekinemo sa tom pričom i jasno im jebemo mater.

Ova manipuliranja ne vode nikuda i stanje je zamrznutog rata koje odgovara nekolicini ljudi.

Da ne pominjem da smo juče Dodiku koji je bio na dnu mora dobacili bocu kisika i oživili ga.
Šta je tu Bakir kriv ?? Bakir je najbolji vođa kojeg smo imali i to se vidi po drugom mandatu. :D
Arteta

#2531 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Arteta »

emmir1 wrote:Ko je gledao sinoć SrebrenicaSurvivors mogao je da vidi užasnu sudbinu tih ljudi.

VIse je to poraz Alije nego Bakira, ali hajde.
tandmand

#2532 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by tandmand »

Nakon što je Bakir pokazao zube :D Dodik ima malo više razumijevanja za Republiku BiH. :izet:
DODIK:
On je istakao da ga je posebno dirnula jučerašnja reakcija Majki Srebrenice i zahvalio se na tome, ali je ponovio da ovo udruženje ne bi trebalo da se bavi politikom.

Govoreći o pomirenju u BiH i budućnosti zemlje predsjednik RS je naglasio da se mora razgovarati.

"BiH možemo da napravimo i upakujemo samo kao zajedničku zemlju dovoljnu za sve i ona ne može da bude organizovana ni za jedan narod ekskluzivno, ako budemo sposobni da to uradimo moći ćemo prevazići probleme"
, rekao je Dodik, prenosi Anadolu Agency.
zavrzlama

#2533 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by zavrzlama »

tandmand wrote:Nakon što je Bakir pokazao zube :D Dodik ima malo više razumijevanja za Republiku BiH. :izet:
DODIK:
On je istakao da ga je posebno dirnula jučerašnja reakcija Majki Srebrenice i zahvalio se na tome, ali je ponovio da ovo udruženje ne bi trebalo da se bavi politikom.

Govoreći o pomirenju u BiH i budućnosti zemlje predsjednik RS je naglasio da se mora razgovarati.

"BiH možemo da napravimo i upakujemo samo kao zajedničku zemlju dovoljnu za sve i ona ne može da bude organizovana ni za jedan narod ekskluzivno, ako budemo sposobni da to uradimo moći ćemo prevazići probleme"
, rekao je Dodik, prenosi Anadolu Agency.
:shock: ...ako je ovo dodik izjavio on je na teskim drogama...pa upravo je njegov entitet imenom,krsnim slavama i obiljezjima strogo eskluzivitet samo jednog naroda ,srpskog.. :-) ..ili je krenuo u rusenje aparthejda :lol:
sani1985

#2534 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by sani1985 »

Mi kao da ne zelimo,niti hocemo da shvatimo realno stanje:Da je Bosna okupirana zemlja od srbo-cetnika u svakom pogledu.Ponizavaju nas svakako,dozvoljavamo sebi svasta,a ovo juce je katastrofa.Sve,i vise od toga je receno ovdje,i istina je sve..http://www.klix.ba/vijesti/bih/mehmedov ... /150712057
Tomahawk11
Globalni moderator

#2535 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Tomahawk11 »

Kod njih se groblja ne održavaju tj ne postoji služba zadužena za to. Prije dženaze porodica plati nekome da pokosi dio groblja gdje će se ukop obavljati.
:-) cccc
Point.

#2536 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Point. »

Tomahawk11 wrote:
Kod njih se groblja ne održavaju tj ne postoji služba zadužena za to. Prije dženaze porodica plati nekome da pokosi dio groblja gdje će se ukop obavljati.
:-) cccc
Koliko neznanja.
Biene Maya

#2538 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Biene Maya »

!
Last edited by Biene Maya on 14/07/2015 01:19, edited 1 time in total.
mirza_15

#2539 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by mirza_15 »

Jao teorija. Ne znam da li bih se smijao ili plakao.
Zastozato

#2540 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Zastozato »

Biene Maya wrote:
ronnie wrote:
Hadzi Lojo wrote:Holandjani u svim emisijama o Srebrenici kada govore o dogadjajima vezanim za pad Srebrenice uvijek spominju da su amerikanci imali svoga agenta na srspskoj strani. Kad nesto razmislim taj agent nije niko drugi bio do nas ljubljeni Alija, danas ga mijenja njegov ljubljeni sin Bakir.
Jebo te zivot, on ama bas nista nije ucinio da pokusa ispraviti babine greske nego samo nastavlja njegovim stopama i cini jos gore greske!
Pa on je pozvao Vucica da dodje u Sarajevo, pa stime je popljuvao sve zrtve odbrane BiH.
Pa Alija je bio Srbin, njegovi su došli iz Beograda. Za razliku od Tuđmana on je imao podršku od SANU. :izet:
Bas tako! I to je ono najtragicnije za bosnjacki narod! Kada se sjetim popisa iz 1991. godine, Alija se svim silama borio da se Bosnjaci izjasne kao muslimani, a ne Bosnjaci. Samo nekih 13 hiljada gradjana se izjasnilo na popisu da su Bosnjaci, a sam Alija se izjasnjavao kao Srbin, a mogao je biti neopredjeljen kao i ostalih milion Bosanaca.
Pa tek onda dolazi pakao od 1992. godine. Alija se samo borio da udovolji Srbima, a na stetu Bosnjaka, a narod pravio budalom i stalno varao i lagao!
A u Deytonu, Srebrenicu nije ni spomenuo, a kamo li Prijedor koji je vec 1992. poklonio Srbima i narod ostavio na klanje. A kada mu je sin sjeo na tron, prvo sto je uradio, dao je untervju za beogradski B92. Prvo se Srbima izvinuo u ime bosnjackog naroda, za sve zlocine sto su Bosnjaci pocinili prema Srbima.
A onda sponosom kaze: Ja sam porijeklom iz Beograda, mi smo se prije prezivali Jukic, a kada smo presli na islam, promjenili smo prezime. I to je ta tragedija Bosnjaka, da ga vode ljudi u najkriticnijim trenutcima, koji prvo nemaju nikakve veze sa Bosnom niti Bosnjacima. Ne zaboravimo krv nije voda! To samo slijepci ne vide, da su nas Izetbegovici i razni Tihici potpuno unistili. A tek povratak .....ne smijem vise ni razmisljati sto su sve Alija i oko Alije radili i pokusavali da se nitko nevraca u svoje kuce!
I ti se svasta napisa. Samo provjerene informacije molim.
Biene Maya

#2541 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Biene Maya »

.
Last edited by Biene Maya on 14/07/2015 01:20, edited 1 time in total.
skupljac_zeljeza

#2542 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by skupljac_zeljeza »

Biene Maya wrote:Zastozato; ne trebam ja nista da provjeravam, jer sam ja to sve dozivjela i prezivjela!!!
Hajd' po redu. Šta je Alija rekao Adilu Zulfikarpašiću dok su o tome vijećali zašto ne bi bilo dobro da se na tom popisu pišemo kao Bošnjaci?
nikad_vise

#2543 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by nikad_vise »

To je definitivno poraz ali i dokaz nezrelosti svih dosadasnjih Bosnjackih garnitura.Za ocekivati je da se ubuduce vise pozornosti posveti Srebrenici,ali kakvo je sad stanje i u nasim gradovima u federaciji,nije ni cudo sto je u Srebrenici tako,o kojoj bi se kao trebali brinuti.U Gracanici gdje zivim znam ih mnogo koji zive bez ikakvih primanja a takva je sitvacija sirom BiH pa i u Srebrenici.IZ je takođe juce izdala fetvu u kojoj obavezuje muslimane BiH ali i muslimane sirom svijeta da ulazu u Srebrenicu i ozive ovaj grad.

Dolazak Al Shidija je ok stvar za i onako losu ekonosku sitvaciju.Izgradili su par finih objekata,zaposlili su nekolicinu novih radnika i renovirat ce ako Bogda i Kosevo :)

Islamska zajednica je vec pustila probni balon sto se tice distrikta Srebrenice,i svaki buduci nemiri prema povratnicima ce ici u tom pravcu da se ukaze da RS ne vodi racuna o tom mjestu i da se vrsi aperhajd nad tim ljudima.Inace je i dosad MUP RS-a ulijetao po vrticima i maltretirao povratnike.Kao da im je do sada bilo mirno i sve puno suzivota.

Tekbir je islamski uzvik kojim se slavi ili veliča Allah dž.š. Arapski izvornik je Allahu ekber (الله أكبر), što znači Allah je najveći.
Trebamo se svi kolektivno izvinuti Srbiji i svim tim fasistima zato sto kao muslimani velicamo Allaha.
:zzzz:

Pomirenje i dijalog ne mogu biti sa nekim ko je neiskren i ko rehabilituje cetnike,negira pokolj tvog naroda,slavi ubice tvog naroda,i poziva svakodnevno na nova ubijanja tvog naroda.

Ovo mi nikako nije jasno pa bi volio malo siru elaboraciju?Vucic isaketan dobio neki poen,Dodik na aparatima i dobio neke poene?
Moze li mi iko objasniti kako su ova dvojica profitirali iz ovog konacnog pokazivanja muda od strane Bosnjaka? :thumbup:
FAP mashina

#2544 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by FAP mashina »

nikad_vise wrote: Moze li mi iko objasniti kako su ova dvojica profitirali iz ovog konacnog pokazivanja muda od strane Bosnjaka? :thumbup:
Nazalost forumska salonjerija je zaspala, moraces da sacekas do sutra za odgovore. Danas su pisali svasta. Vruce bilo a spek mastan, udarilo im u glavu.
Mir s tobom.
nikad_vise

#2545 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by nikad_vise »

FAP mashina wrote:
nikad_vise wrote: Moze li mi iko objasniti kako su ova dvojica profitirali iz ovog konacnog pokazivanja muda od strane Bosnjaka? :thumbup:
Nazalost forumska salonjerija je zaspala, moraces da sacekas do sutra za odgovore. Danas su pisali svasta. Vruce bilo a spek mastan, udarilo im u glavu.
Mir s tobom.
Ja stvarno ne mogu nikako da skontam.Dodik dan nakon toga poceo da halucinira o nekoj boljoj BiH i kompromisima,a onaj isaketani otisao u Beograd i ovaj put umjesto lijeve pruzio desnu ruku pomirenja sa saznanjem da i ne pomislja da dođe u Srebrenicu dok se iskreno ne izvine i ne prizna genocid.
Za uzvat dobio par protokolnih izvinjenja od Bakira,Majki,Durakovica,3-4 tweeta od evropskih zvanicnika i saopstenje od 5 recenica Americke ambasade.

Mediji fino sve prenijele i naveli da je ultranacionalista,prenijeli njegovu izjavu,prenijeli Ruski veto i to je to.
Zacrtana politika na Balkanu od strane SAD-a se nastavlja,rezolucije u SAD i Evropi usvojene,Dodik vec odavno otpisan od Amera i Britanaca i jos se dodatno uvukao u bulju Rusima sto je svakako pohvalno.
sani1985

#2546 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by sani1985 »

SRPSKI PORTAL TELEPROMPTER.RS DONOSI DOKAZE

Istina o izmišljenom atentatu na Vučića!
http://www.cazin.net/clanci/vijest/isti ... -na-vucica
Drinski

#2547 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Drinski »

nikad_vise wrote:
FAP mashina wrote:
Mir s tobom.
Ja stvarno ne mogu nikako da skontam.Dodik dan nakon toga poceo da halucinira o nekoj boljoj BiH i kompromisima,a onaj isaketani otisao u Beograd i ovaj put umjesto lijeve pruzio desnu ruku pomirenja sa saznanjem da i ne pomislja da dođe u Srebrenicu dok se iskreno ne izvine i ne prizna genocid.
Za uzvat dobio par protokolnih izvinjenja od Bakira,Majki,Durakovica,3-4 tweeta od evropskih zvanicnika i saopstenje od 5 recenica Americke ambasade.

Mediji fino sve prenijele i naveli da je ultranacionalista,prenijeli njegovu izjavu,prenijeli Ruski veto i to je to.
Zacrtana politika na Balkanu od strane SAD-a se nastavlja,rezolucije u SAD i Evropi usvojene,Dodik vec odavno otpisan od Amera i Britanaca i jos se dodatno uvukao u bulju Rusima sto je svakako pohvalno.
Slazem se. Bezze se dize hampa.

Međutim, ove nase sluzbe bezbjednosti su čobani a ne bezbjednjaci. Nista ne mogu uraditi kako treba.
sumirprimus

#2548 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by sumirprimus »

Paul F. wrote:
sumirprimus wrote:Bakir:ja sam osramocen....bar se vidlo da bakirova u narodu ne pije ni 2%.....
vodja :D
Eki to. Ja sam konto da ga je narod izglaso. Konto sam također da ta šačica izgrednika nije mjerilo naroda. Al sad vidim da nisam u pravu nakon tvog objašnjenja.
dozvolices da se ne slazemo..
procenat onih koji ce reci,nije trebalo ,al nek su ga,od tuzle do mostara,i do bihaca ako nije preko 90% glavu dajem.ipak ej srebrenica kolektivna trauma bar ja tako mislim.
a baza koja glasa za sda,glasa po difoltu ,ko god bio na njenom celu,alija,suljo,bakir,mujo...tu je nebitan i program i predizobrna obecanja i eurointegracije sta god..
ako bakir koji misli ili pretenduje da je ozibljan politicar,i garantuje sigurnost vucicu,a onda dodje do haosa.bakir ili laze ili je precijenio svoj uticaj van federacije da mu moze garantirat.kako god.njegova ne pije vode.ili laze ili je nemocan.prije ce bit ovo drugo.
ako je nemocan,kako je onda mogao garantirati sigurnost vucicu.onda nije svejstan svojih mogucnosti kao predsjednik sda i clan predsjednistva bih,a ovo nas moze opet skupo kostat.
kako god obrnes i okrenes, lose od ridjobradog po sve nas.
statixx

#2549 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by statixx »

Samo mi nije jasno koja je budala odlucila da Vucic treba prosetati kozjom stazom izmedju 20.000 ljudi, ocekivajuci da mu dlaka na fali. A sam kaze da budala ima u svakom narodu, i da nisu ni oni u deficitu.
madner

#2550 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by madner »

Realno, covjek je dva dana prije slavio negiranje genocida.
Post Reply