Pa u sustini, i nema se tu puno toga kopiratiirac300 wrote:Da, Zen je odlican, samo nekako sam uvjeren da su ovi iz Lambda tima i digli ruke od Exodusa zbog Zena i slicnih addona koji ih kopiraju.
Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
- dječak sa šibicama
#2526 Re: Kodi/XBMC Media centar
- TAFKAP
#2527 Re: Kodi/XBMC Media centar
Valjda su popravili sa novim firmwareom, ali nemam taj box, tako da nisam siguran.
- karanana
#2528 Re: Kodi/XBMC Media centar
A znaci ima zen i ima zem i oba su dobra. Ja konto to jedan addon. Ja imam onaj indopaki sportski i dobar je. Moram onda i ovaj zen provjeriti.
- vicious
#2529 Re: Kodi/XBMC Media centar
Zen jeste odličan, u zadnje vrijeme bolji i od exodusa što se tiče hd sourceova. Jedina mana mu je što nema integracije sa trakt accountom.karanana wrote:A znaci ima zen i ima zem i oba su dobra. Ja konto to jedan addon. Ja imam onaj indopaki sportski i dobar je. Moram onda i ovaj zen provjeriti.
- Reisova
#2530 Re: Kodi/XBMC Media centar
Koji skin na Kodiju koristite? Kod mene je confluence dakle stari jer cim se upali odmah se sve vidi i sada je problem ne radi mi Maintaincw tool sa kojim sam brisala cashe... Ima li ko ideju ?!vicious wrote:Zen jeste odličan, u zadnje vrijeme bolji i od exodusa što se tiče hd sourceova. Jedina mana mu je što nema integracije sa trakt accountom.karanana wrote:A znaci ima zen i ima zem i oba su dobra. Ja konto to jedan addon. Ja imam onaj indopaki sportski i dobar je. Moram onda i ovaj zen provjeriti.
- karanana
#2531 Re: Kodi/XBMC Media centar
Kod mene je defaultni confluence. Imo sam onaj sa onom slikom frajera sa koznom maskom oko lica i usta, dobro izgleda ali vjerovatno je pretezak pa mi je cesto padi. Cache cistim u settingsima android boxa, nadjem kodi aplikaciju i clear cache.
- irac300
#2532 Re: Kodi/XBMC Media centar
Taj addon se sada zove Indigo i u njemu se nalaze svi alati koji su potrebni. Deinstaliraj taj stari, a onda idi u add-ons=install from zip file=fusion=begin here i onda plugin indigo instaliraj. Onda idi u programs i nađi Indigo, u njemu se među ostalim nalazi i maintenance tool. Ovo uputstvo je uz pretpostavku da imaš već Fusion izvor.Reisova wrote:Koji skin na Kodiju koristite? Kod mene je confluence dakle stari jer cim se upali odmah se sve vidi i sada je problem ne radi mi Maintaincw tool sa kojim sam brisala cashe... Ima li ko ideju ?!vicious wrote:Zen jeste odličan, u zadnje vrijeme bolji i od exodusa što se tiče hd sourceova. Jedina mana mu je što nema integracije sa trakt accountom.karanana wrote:A znaci ima zen i ima zem i oba su dobra. Ja konto to jedan addon. Ja imam onaj indopaki sportski i dobar je. Moram onda i ovaj zen provjeriti.
-
Jeti2
#2533 Re: Kodi/XBMC Media centar
Kako sam nadogradio na krypton-a trzucka mi video u full hd-u i hd, dok sa jarvisom nisam imao problema nikakvih.
Omator mi je laptop ali radilo je na jarvis 16.1
spec:
intel pentium t4300 2,1Ghz
intel gma 4500m
4gb rama
Omator mi je laptop ali radilo je na jarvis 16.1
spec:
intel pentium t4300 2,1Ghz
intel gma 4500m
4gb rama
- irac300
#2534 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nije direktno vezano za Kodi, ali preporuka za odlicnu aplikaciju za gledanje sportskog sadrzaja - arena4viewer!
http://www.arena4viewer.in
Na ovom linku imaju verzije za telefon/box i za android tv.
Obavezno je imati acestream instaliran.
http://www.arena4viewer.in
Na ovom linku imaju verzije za telefon/box i za android tv.
Obavezno je imati acestream instaliran.
- _Reds_
#2536 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ja sam kupovao za prijateklja kojem se nije peglalo taj od jednog lika sa pika, mislim da je topbest ili tako nesto, ima on raznih tih boxeva. Ok decko, podesi box sa top addonim, i ovim aplikacijama što ima besplatno po netu aktuelno da se nadje.Ammarzinho wrote:Ovdje pise da ovaj ima Android 6.0.1 http://m.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_414192.htmlTAFKAP wrote:Koliko vidm taj Nexbox a95x ima "samo" Android 5 kao OS, bolje bi bilo da nadjes neki sa Android 6, onda mozes externi µSD da formatiras kao internu memoriju, npr. ovaj Mini M8S II, i on je preporucivan ovdje na temi.
Pogledacu i ovaj tvoj svakako, hvala
Inache kad ste kod ovih aoplikacija ima i ona arpaska, ima u hd-u bein sportove, i rade gotovo uvijek.
- Hugo Chavez
#2537 Re: Kodi/XBMC Media centar
http://www.kodisimplified.com/repositor ... intenance/Reisova wrote:... Ima li ko ideju ?!
- irac300
#2538 Re: Kodi/XBMC Media centar
Izgleda da smo mi koji smo zaglavili na Jarvisu baš najebali.dječak sa šibicama wrote:Pa u sustini, i nema se tu puno toga kopiratiirac300 wrote:Da, Zen je odlican, samo nekako sam uvjeren da su ovi iz Lambda tima i digli ruke od Exodusa zbog Zena i slicnih addona koji ih kopiraju.mislim, manje vise ambiciozan autor zna sta mu je raditi, napravi sto jednostavniji addon za korisnike, linkove nadjes na istom mjestu, to je ko ove stranice sto nude live tv sve zavisi koliko dobru podrsku dajes onome sto nudis.
Za one koji imaju problema sa filmovima predjite na kodi 17 , stranice koje hostaju strimove polako prelaze u https a kodi 16 ili stariji nepodrzava takvu vrstu strimove...VAZI za sve addone nema veze sa addoonima nego sa podrškom strimove u kodiju
- dječak sa šibicama
#2539 Re: Kodi/XBMC Media centar
E jbg onda, mogu baciti tv box jer mi je 4.4.2 android
Iako radi dvije godine savrseno dobro.
Sa druge strane, ovi sto predju na Kodi 17 imaju gomilu problema, trza snimak, ne radi ovo ne radi ono, znam ih nekoliko koji su se vratili na Jarvis.
A Kodi vec 18-ku izbacuje.
Seru ga i oni opasno.
Iako radi dvije godine savrseno dobro.
Sa druge strane, ovi sto predju na Kodi 17 imaju gomilu problema, trza snimak, ne radi ovo ne radi ono, znam ih nekoliko koji su se vratili na Jarvis.
A Kodi vec 18-ku izbacuje.
Seru ga i oni opasno.
- irac300
#2540 Re: Kodi/XBMC Media centar
Isti sam ti i sam. A ne kupuje mi se novi Box. Moram isprobat ovaj SPMC, da li će kod njega biti ovih problema.
-
Jeti2
#2541 Re: Kodi/XBMC Media centar
Iz kojeg izvora dodajete taj "zen" addon??
- irac300
#2542 Re: Kodi/XBMC Media centar
https://seo-michael.co.uk/how-to-install-zen-kodi/Jeti2 wrote:Iz kojeg izvora dodajete taj "zen" addon??
- dječak sa šibicama
#2543 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ma zao mi, imam Tronsmart, radi ko zuca, samo sto ima Kitkat android.irac300 wrote:Isti sam ti i sam. A ne kupuje mi se novi Box. Moram isprobat ovaj SPMC, da li će kod njega biti ovih problema.
Platio ga silne pare, da bi ga imao godinama, i sad ovi kenjaju sa linkovima. Seronje.
Sta je SPMC, pomozi
-
Jeti2
#2544 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ne shvacam i dalje mi trzuckaju video-i na svim rezolucijama od kako sam napravio upgrade na 17.1, ne znam dal da napravim cistu instalaciju.. Hmm
- dječak sa šibicama
#2545 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nista ovaj SPMC, samo sminka, sve ostalo radi kao i Kodi. A HD izvor za TWD recimo sinoc nisam uspio naci.
Sve mi se cini da FBI i ovdje svrlja
- shalla
#2546 Re: Kodi/XBMC Media centar
Sinoć uradim fresh instalaciju i pošto onaj Echo build više ne radi instaliram ovaj Xenon i skontam da između ostalog ima jedno 250 kanala LIVE TV, mahom u HD-u 
- irac300
#2547 Re: Kodi/XBMC Media centar
I ja sam se razočarao. Juče sam pokušao još jednu caku koju sam vidio na youtube, da preko root browsera i buildprop editora, napravim trik kao da koristim lolipop 5.0, ali ni to nije upalilo, nisam mogao instalirati Kodi 17. To mi je bila zadnja nada.dječak sa šibicama wrote:Nista ovaj SPMC, samo sminka, sve ostalo radi kao i Kodi. A HD izvor za TWD recimo sinoc nisam uspio naci.
- dječak sa šibicama
#2548 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ovaj put necu kupiti skupo sranje, nego nesto jeftino, pa kad ovi majmuni izmisle Kodi 26 da mogu rahat zafrljaciti uredjaj u smece.
Kazem sranje jer mi sad uredjaj prakticno nicemu ne sluzi, a zvijer od aparata.
Oni to namjerno rade, siguran sam, samo da natjeraju raju da kupuju nove uredjaje.
Kazem sranje jer mi sad uredjaj prakticno nicemu ne sluzi, a zvijer od aparata.
Oni to namjerno rade, siguran sam, samo da natjeraju raju da kupuju nove uredjaje.
-
channel10
#2549 Re: Kodi/XBMC Media centar
Pa prodaj taj sto imas i kupi novi. Novi je cca 80 KM.irac300 wrote:I ja sam se razočarao. Juče sam pokušao još jednu caku koju sam vidio na youtube, da preko root browsera i buildprop editora, napravim trik kao da koristim lolipop 5.0, ali ni to nije upalilo, nisam mogao instalirati Kodi 17. To mi je bila zadnja nada.dječak sa šibicama wrote:Nista ovaj SPMC, samo sminka, sve ostalo radi kao i Kodi. A HD izvor za TWD recimo sinoc nisam uspio naci.
Sve mi se cini da FBI i ovdje svrljaSad se valja navikavati na SD kvalitet, dok mi ne dune da kupim novi uređaj.
- dječak sa šibicama
#2550 Re: Kodi/XBMC Media centar
Kome prodati uredjaj na kojem Kodi ne "hvata" HD signal 
Mada kod mene hvata jos uvijek, nije bas da nema nikako. Samo, nema vise nekad provjerenih izvora poput Sezonlukdizi, Dizimag, Dizilab.
Sad je ostao samo gvideo, i CPN ili kako vec, koji se rijetko kad moze pokrenuti.
Mada kod mene hvata jos uvijek, nije bas da nema nikako. Samo, nema vise nekad provjerenih izvora poput Sezonlukdizi, Dizimag, Dizilab.
Sad je ostao samo gvideo, i CPN ili kako vec, koji se rijetko kad moze pokrenuti.