ovo nije muskarac, ovo je pateticni moronacSidius wrote:
muskraci trebaju da se bore za svoja prava i da budu ranopravni sa pravima zena, a zakone, koji im smetaju, nisu nametnule feminstiinje ni kompletna zenska populacija
ovo nije muskarac, ovo je pateticni moronacSidius wrote:
A sto zenskinje udara nisko u slucaju svadje? Zato sto ocekuje da je musko nece presastavit koji put. Naravno to je sve socioloski konstrukt na koji sirovine ne padaju pa su zato sigurne kuce pune.Connaisseur Karlin wrote:ovo nije muskarac, ovo je pateticni moronacSidius wrote:![]()
![]()
muskraci trebaju da se bore za svoja prava i da budu ranopravni sa pravima zena, a zakone, koji im smetaju, nisu nametnule feminstiinje ni kompletna zenska populacija
a tko od zena kaze da je OK tuci muskracetriconja wrote:A sto zenskinje udara nisko u slucaju svadje? Zato sto ocekuje da je musko nece presastavit koji put. Naravno to je sve socioloski konstrukt na koji sirovine ne padaju pa su zato sigurne kuce pune.Connaisseur Karlin wrote:
ovo nije muskarac, ovo je pateticni moronac![]()
![]()
Filmovi, naročito takozvani porodični, pa i romantične komedije itd, nisu realan život, ali često su opterećeni političkom korektnosti i društveno prihvatljivim ponašanjem.Connaisseur Karlin wrote:
a tko od zena kaze da je OK tuci muskrace![]()
problem je da ovakva prica tipa sa yt, obicnog kmecavaca iskljucivo postane aktelna ako se nesto desi iz krugova feminizma; Zasto se muskraci ne bore , ako im tako nesto smeta? Tko im brani?
Filmovi nisu mjerilo stvarnosti, tačno. Ali, filmovi koji ciljaju na široku publiku "poštuju" mainstream *ili barem proklamovani mainstream ako ne stvarni), inače bi loše prošli, ljudi ih ne bi gledali ili bi razne grupe koje se bore za očuvanja porodičnih vrijednosti, ravnopravnost itd dizale frku. Dakle, sistem vrijednosti koji je u društvu prihvatljiv, taj se na filmu koji cilja na široku publiku, takozvani porodični filmovi, prikazuje. To znači da ti filmovi ipak pokazuju tendencije u društvu i šta je "in". Nećeš u LifeTime filmovima vidjeti puno golotinje, tinejdžerkog seksa, pušenje, zlostavljanje ni ljudi ni životinja, drogiranje bez negativnih posljedica, nepoštovanja roditelja, crkve i slična "devijantna" ponašanja. A ako u takvim filmovima devijantnih ponašanja ima, oni koji ga rade budu "kažnjeni" ili su to zabludjele ovčice pa je tema filma kako da budu "izvedeni na pravi put". A na kraju sve bude "dobro" (naravno uz božiju pomoć).Connaisseur Karlin wrote:Hakiz, ne citas , neozibljano pises gluposti !
NE PODRZAVAM NASILJE, NE SAMRAM NIKOGA , NE ZELIM BITI OSAMARENA![]()
filmovi nisu apsolutno mjerilo stvranosti
AleksoMKD wrote:http://www.spiked-online.com/newsite/ar ... oVlNOco-Um
A former stripper at the Windmill Club confronts the feminists trying to shut it down.
The claims were investigated by council officers who have since lodged objections to the licence being renewed. A licensing inspector said a sample of CCTV footage from inside the club in October showed in “excess of 50 per cent of the dances would reflect [licensing] breaches or cause for concern”.
In a letter dated January 4, he said: “There has been a significant improvement... however, conditions are still being breached. It is clear from the footage that an expectation has been created among customers that contact can be expected from performers. The premises is going through a transition phase and will likely face difficulties in managing this expectation.”
o filmovinma necu komenttirati , i dalje je tvoje i takvo pisanje o filmovima besmilesno , svako zna, da posotje razni zanrvoi i motivi snimanja filmovaHakiz wrote:Filmovi nisu mjerilo stvarnosti, tačno...Connaisseur Karlin wrote:Hakiz, ne citas , neozibljano pises gluposti !
Usput, to kmečanje velikim slovima: Otkud ti ideja da si ti mjerilo vrijednosti pa da to šta ti bi ili ne bi ima ikakvu važnost za ostatak od 7 milijardi ljudi?
Šta ti je ženo, kakva je to histerija? Smiri malo doživljaj, završićeš na Xanaxu. Prihvati se kutljače, kuhanje smiruje. Usisavanje takođe.Connaisseur Karlin wrote:o filmovinma necu komenttirati , i dalje je tvoje i takvo pisanje o filmovima besmilesno , svako zna, da posotje razni zanrvoi i motivi snimanja filmovaHakiz wrote:Filmovi nisu mjerilo stvarnosti, tačno...Connaisseur Karlin wrote:Hakiz, ne citas , neozibljano pises gluposti !
Usput, to kmečanje velikim slovima: Otkud ti ideja da si ti mjerilo vrijednosti pa da to šta ti bi ili ne bi ima ikakvu važnost za ostatak od 7 milijardi ljudi?![]()
NE KMECIM NE GALAMIM, ALI ZELIM PODVUCI, DA VECINA MUSKARACA NA TEMI KMECI postavljanjem nonsesne komentara i linkova protiv feminstkinja ili feminsiticih gruepa koje obavezno napadaju zene iz odredjenih krugova/populacije , to je meni dovoljan dokaz da postoji dio grupe muskaraca koji nijednom mprilikom nisu pokusali primjetiti ozbiljen potrebe poboljsanja statusa zena u drustvima , i svijestni ste da psotoje problemi , npr. u BiH i u Makedoniji zene nemaju dovoljno razvijen drustveni tatus sa respektom kao muskarci !
Hajde ti i Makedonac malo pisite o statusu zena i femisntinja u BiH i u Makedoniji , umjesto da konsatano pisetet o US ili UK.
vi histerisete konsntatno na temi , pa mogu i ja zagalamiitiHakiz wrote:Šta ti je ženo, kakva je to histerija? Smiri malo doživljaj, završićeš na Xanaxu. Prihvati se kutljače, kuhanje smiruje. Usisavanje takođe.Connaisseur Karlin wrote:o filmovinma necu komenttirati , i dalje je tvoje i takvo pisanje o filmovima besmilesno , svako zna, da posotje razni zanrvoi i motivi snimanja filmovaHakiz wrote:
Filmovi nisu mjerilo stvarnosti, tačno...
Usput, to kmečanje velikim slovima: Otkud ti ideja da si ti mjerilo vrijednosti pa da to šta ti bi ili ne bi ima ikakvu važnost za ostatak od 7 milijardi ljudi?![]()
NE KMECIM NE GALAMIM, ALI ZELIM PODVUCI, DA VECINA MUSKARACA NA TEMI KMECI postavljanjem nonsesne komentara i linkova protiv feminstkinja ili feminsiticih gruepa koje obavezno napadaju zene iz odredjenih krugova/populacije , to je meni dovoljan dokaz da postoji dio grupe muskaraca koji nijednom mprilikom nisu pokusali primjetiti ozbiljen potrebe poboljsanja statusa zena u drustvima , i svijestni ste da psotoje problemi , npr. u BiH i u Makedoniji zene nemaju dovoljno razvijen drustveni tatus sa respektom kao muskarci !
Hajde ti i Makedonac malo pisite o statusu zena i femisntinja u BiH i u Makedoniji , umjesto da konsatano pisetet o US ili UK.
Sto te interesuje?Connaisseur Karlin wrote: Hajde ti i Makedonac malo pisite o statusu zena i femisntinja u BiH i u Makedoniji , umjesto da konsatano pisetet o US ili UK.
Ma, kakve su žene u BiH, dobro i prolaze...Connaisseur Karlin wrote:
vi histerisete konsntatno na temi , pa mogu i ja zagalamiiti![]()
Zasto ne pises na temi o statusu i tretiranju zena u svom okruzenju u BiH
Da su te feministkinje kao što nisu, nadoknadile bi izgubljene plate hostesama. Lako je tuđim poslom voditi rat.Sidius wrote:Samo i feminizam treba imati mjeru, kao sto su one cure u F1 izgubile radno mjesto zbog feministkinja.
a zasto me ne bi interesiralo, tema je o teznji zena ka ravnopravnom treitranju zena u raznimmm drustvimaAleksoMKD wrote:Sto te interesuje?Connaisseur Karlin wrote: Hajde ti i Makedonac malo pisite o statusu zena i femisntinja u BiH i u Makedoniji , umjesto da konsatano pisetet o US ili UK.
Po zakonu su jednake, nazalost u stvarnom zivotu to jako varira no zavisi i iz koje sredine je zena kao i kojoj etnickoj grupi pripada. Definitivno su Romkinje najgore tretirane.
Pocevsi od maloletnickih brakova pa nadalje.
ne, ozbiljno sam pitala, zasto je status zena u BiH jos n alosem nivou u tvom drsutvu? hajmo malo pisati o konkretnim problemima umjesto o filmovimaHakiz wrote:Ma, kakve su žene u BiH, dobro i prolaze...Connaisseur Karlin wrote:
Jesi li to htjela čuti?
Ko kaže da je na lošem nivou? Na nivou je na kojem treba biti.Connaisseur Karlin wrote:ne, ozbiljno sam pitala, zasto je status zena u BiH jos n alosem nivou u tvom drsutvu? hajmo malo pisati o konkretnim problemima umjesto o filmovimaHakiz wrote:Ma, kakve su žene u BiH, dobro i prolaze...Connaisseur Karlin wrote:
Jesi li to htjela čuti?
hvala, nema problema SidiusSidius wrote:Karlin, ne zamjeri, nisam imao namjeru da napadam... lik je stand up komicar, kontao sam da ce biti smijesno. Vidim da je otislo u pogresnom smijeru, do mene je.
Naravno da feminizam u BiH ima smisla i da nisu samo muskarci krivi, malo je i do zena. Izgleda da su mnoge prihvatile ovakvo stanje i ne bune se.
Samo i feminizam treba imati mjeru, kao sto su one cure u F1 izgubile radno mjesto zbog feministkinja.
aha, na nivou u kojem je muskarac uvijek u bolljem polozaju ( tvoje rijeci)Hakiz wrote:Ko kaže da je na lošem nivou? Na nivou je na kojem treba biti.Connaisseur Karlin wrote:ne, ozbiljno sam pitala, zasto je status zena u BiH jos n alosem nivou u tvom drsutvu? hajmo malo pisati o konkretnim problemima umjesto o filmovimaHakiz wrote:
Ma, kakve su žene u BiH, dobro i prolaze...
Jesi li to htjela čuti?
Mi žene tretiramo apsolutno normalno.Connaisseur Karlin wrote:aha, na nivou u kojem je muskarac uvijek u bolljem polozaju ( tvoje rijeci)Hakiz wrote: Ko kaže da je na lošem nivou? Na nivou je na kojem treba biti.![]()
znaci, vi ste svijesni da zene ne tretirate ravnopravno, i to vam je potpuno normlano da nekoga dozivljavate kao nize bice
tako bijelci misle i tretiraju crnce u USvi ste , muskarci bijelci ,a zene su crnci u BiH
Koleginice, pitao sam sta te interesuje, nisam rekao da te ne treba interesovati (eto, zensko sa pretpostavkama....salim se, salim seConnaisseur Karlin wrote:
a zasto me ne bi interesiralo, tema je o teznji zena ka ravnopravnom treitranju zena u raznimmm drustvima![]()
zaci, ti , kao , muskarac si svijestan da zene nisu dobro treitrane u tvojoj sredini , i o tome nema potrbu da pises na temi![]()
Zasto se to kod vas ne mijenja? to me intresira, i ozbiljno te pitam, hvala
haha, pises isto kao i americki bijelci kazu da tretiraju americke crnce, normlano , sve po zakonuHakiz wrote:Mi žene tretiramo apsolutno normalno.Connaisseur Karlin wrote:
aha, na nivou u kojem je muskarac uvijek u bolljem polozaju ( tvoje rijeci)![]()
znaci, vi ste svijesni da zene ne tretirate ravnopravno, i to vam je potpuno normlano da nekoga dozivljavate kao nize bice
tako bijelci misle i tretiraju crnce u USvi ste , muskarci bijelci ,a zene su crnci u BiH
hvala, a koje stvari, sto konkretno treba mijenjati ?AleksoMKD wrote:Koleginice, pitao sam sta te interesuje, nisam rekao da te ne treba interesovati (eto, zensko sa pretpostavkama....salim se, salim seConnaisseur Karlin wrote:
a zasto me ne bi interesiralo, tema je o teznji zena ka ravnopravnom treitranju zena u raznimmm drustvima![]()
zaci, ti , kao , muskarac si svijestan da zene nisu dobro treitrane u tvojoj sredini , i o tome nema potrbu da pises na temi![]()
Zasto se to kod vas ne mijenja? to me intresira, i ozbiljno te pitam, hvala)
Iskreno ne razumijem potpuno pitanje, stvari su se puno promenile u zadnjih 20ak godina iako ima jos toga sto sigurno treba poboljsati.
Recimo u mojoj porodici nema diskriminacije, osim sto jedna tetka malo maltretira svog muza verbalno (barem se ostatku porodice to cini tako) ali njemu izgleda prija.
Sve firme u kojima radim po zakonu placaju isto za isto radno mesto i isti posao.
Tako smo vaspitani, tako se ponasamo. Ne maltretiraj i ne tuci zene.
Koliko se meni cini, Makedonija tretira zene isto kao i svoje muske gradjane, kao stoku.
EDIT: umalo da stavim one smajlije sto jedan ljubi drugoga ali na vreme sam se korigovao, zamalo da bidem sexualni napasnik.