Kifla

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kiflina politicka buducnost nakon napustanja SDA?

Tankosava
62
55%
Imalmenetuj
29
26%
Akobogda
7
6%
Masala
14
13%

Total votes: 112

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2526 Re: Kifla mandatar

Post by _BataZiv_0809 »

JThomas wrote:nemamo mi šta diskutovati kad se ti očito ozbiljno pitaš je li se konaković okoristio ili nije.
:lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2527 Re: Kifla mandatar

Post by Chmoljo »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Sve što objave printani i/ili elektronski mediji je istina...ja sam mislio da si ti za bar dvije klase iznad toga. Prizanjem prevario sam se.
a sve što ne odgovara onome što želiš da čuješ je laž i neistina...

Konaković nikada nije demantovao isto. u stvari, potvrdio je napisano, sa izgovorom da odranije pozanje materiju i da je čitao udžebnike koji se koriste na ispitima...
Drvosjeca iz Dejcica

#2528 Re: Kifla mandatar

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

madner wrote:Suplja prica. Konakovici aferimi su poznati zadnjih 10 godina.
Sa svim tim aferima je za SDA bio najbolji covjeka da obnasa premijersku funkciju.

Sada kada napusti SDA to mu nece moci oprostiti. :D

Sto se tice vode, Dinini su sjebali uhodanu semu. SDA halka koja je postavila bivseg direktora je uvozila cijevi velikog profila i radila na mrezi. Profit je bio veliki ucinak mali.
Čaršija priča i što jeste i što nije, tako je od kada je ljudi i vijeka zato ja te argumente, da je nešto opšte poznatao i da to "znaju i ptice na grani" uzimam sa debelom rezervom. Daleko od toga da je Konaković moralni uzor i kapacitet ali onim što je uradio, pokušao uraditi i izašao iz SDA halke je porastao u mojim očima. Nekima kao što sam rekao ranije ne valja nikako bez obzira je li u SDA ili izvan pa smatram da neću puno pogriještii ako kažem da im Konakvić kvari talove pa su toliko ogorčeni njim. Kamo sreće da je nama Konaković najveći problem...ih...
Drvosjeca iz Dejcica

#2529 Re: Kifla mandatar

Chmoljo wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Sve što objave printani i/ili elektronski mediji je istina...ja sam mislio da si ti za bar dvije klase iznad toga. Prizanjem prevario sam se.
a sve što ne odgovara onome što želiš da čuješ je laž i neistina...
Da postavimo argument drugim redosljedom. Sve ono što ti odgovara to je po automatizmu apsolutna istina. Ja ipak sve te naslove i članke, pogotovo sa naših prostora, uzimam sa debelom rezervom dok se ne pokaže suprotno. Dakle ja kažem možda jeste možda nije dobio ocjene na lijpe oči i za razliku od tebe ne uzimam mahalske priče i članke šestorazrednim medija kao relevantne i istine bezuslovno.
Chmoljo wrote:Konaković nikada nije demantovao isto. u stvari, potvrdio je napisano, sa izgovorom da odranije pozanje materiju i da je čitao udžebnike koji se koriste na ispitima...
Pa i ja bih rekao slično, dobro je odgovorio. Da imamo i N od novinarstva taj novinar bi došao do podataka sa fakulteta pa podastr'o mu pod nos kao i javnosti. Neki se zadovoljavaju polupismenim novinarima i smiješnim nepotpisanim tračevima ** No links ** portalom, zemljo otvori se.
PM72

#2530 Re: Kifla mandatar

Post by PM72 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
PM72 wrote:
JThomas wrote:nemamo mi šta diskutovati kad se ti očito ozbiljno pitaš je li se konaković okoristio ili nije.
Praviti vilu na Poljinama ne može svako...a on je pravi.Bezbeli od plate.
Ja znam dvojicu koji prave kuće (po gabaritima i uređenosti vile) a nisu ni na kakvom položaju ili u politici. Ne mora to samo po sebi značiti ništa. Evo ja imam dva stana a nisam ukrao, zavrn'o na tenderu ili bilo šta protuzakonito napravio.
Da se "tuspasiš" na Poljinama tj. da kupiš plac treba ti minimalno 300 000 KM a to je ko tri tvoja stana.Pa uložiš 500 000..odakle? rođen 1974,nije imao minute staža niti je igrao u NBA lizi.
Stranka ga progurala u skupštinu a kad bi sabro sve plate i paušale ne bi mogao kupiti plac na Poljinama.Odgovor leži u milionskim dugovima KK Bosna kad je on bio u rukovodstvu a dolaskom na mjesto Premijera otvorili se tenderi i projekti...od svakog ima tal.

Babo mu nije ostavio pare,došao sa Sokoca i jedva se skućio na Soukbunaru...
Prpa.ba

#2531 Re: Kifla mandatar

Post by Prpa.ba »

Diskusija o tome je li Kifla posten ili je izvlacio korist je bespredmetna, naravno da jeste izvlacio korist. Ono sto je potencijalni novitet je da zeli sprijeciti pojedine druge strane u izvlacenju koristi u svrhu uvecanja svoje moci, sto je svojevrsni novitet u odnosu na standardne seme SDAP-a. :mrgreen:
PM72

#2532 Re: Kifla mandatar

Post by PM72 »

Dinče je skont'o da mu je kraj...pojebo je talove novogradskim mafijašima zarad svojih talova.Ima pola godine kako sam pisao da će razguliti iz stranke i prikučiti se Hadžibajriću.
Chmoljo

#2533 Re: Kifla mandatar

Post by Chmoljo »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa i ja bih rekao slično, dobro je odgovorio. Da imamo i N od novinarstva taj novinar bi došao do podataka sa fakulteta pa podastr'o mu pod nos kao i javnosti. Neki se zadovoljavaju polupismenim novinarima i smiješnim nepotpisanim tračevima ** No links ** portalom, zemljo otvori se.
pa i jesu to napisali na osnovu uvida u index. njegov i Nasera Orića.

poslije toga je on izjavio šta je i izjavio.

dakle da sumiramo, kažeš da je sve laž i da je dobro rekao i da bi trebao neko podastrijeti sve to pred njega i javnost.

to je i učinjeno, a on je rekao da je u toj struci već toliko dugo, da mu to nije bio nikakav problem. dakle, nije stvar hoćemo li vjerovati tim kako kažeš mahalskim tračevima, nego hoćemo li vjerovati Konakoviću.

znajući vrlo dobro njegov "rad" u KK Bosna, njegovo statiranje u prvom timu iste, ja znam šta ću. a evo i papak Dežulović isto.

https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/kolu ... -konakovic

šta ćeš kad smo lakovjerni...
ultima_palabra

#2534 Re: Kifla mandatar

Post by ultima_palabra »

Sta je sa ministrima? Ako vlada ostane sa podrskom neke druge vecine, hoce li oni morati izaci da pokazu lojalnost SDA?
Banksy

#2535 Re: Kifla mandatar

Post by Banksy »

Staro par mjeseci.

Danas, ni jednog tvita.

U mjesec dana postao i hadžija i Superhik: Konaković uzima od siromašnih i daje Nedžadu Brankoviću

Građanski savez (GS) danas se oglasio saopštenjem u kojem kako navode, "odluku Vlade Kantona Sarajevo da firmi Saraj inženjering koja u je vlasništvu njihovog stranačkog kolege iz SDA i bivšeg premijera Nedžada Brankovića dodijeli 40 hiljada maraka poreskog novca" smatra sramnom.

"Pošto ta odluka nije bila dovoljno bezobrazna, Vlada KS je još 20 hiljada KM poklonila firmi njegovog sina Adnana Brankovića za "razvoj vjerskog turizma na području Ajvatovice. Mi u GS-u ponašanje Vlade SDA-ovog primitivnog premijera smatramo sramotnim banditizmom kojim je ova Vlada, za koju smo vjerovali da nas više ničim ne može iznenaditi, uspjela nadmašiti čak i samu sebe. Da stvar bude gora, otac i sin Branković nisu jedini stranci bliski ljudi za koje se SDA pobrinula poreskim novcem. Poticaje je dobila firma "Mistral Technologies d.o.o." gdje je Direktor za marketing Damir Saračević ,gle čuda, koji je nedavno postao član Nadzornog odbora "Vodovoda i kanalizacija", kao i firmi Murisa Mujanovića "Mujanovići d.o.o". Podsjećamo da je firma "Mujanović d.o.o" umiješana u veliku aferu te je pod istragom nadlaženih organa RS-a, jer je za subvencije dobijene od SDA-ovog federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica Edina Ramića, povratnicima u Istočnu Bosnu poslala bolesne junice!".

Pored ostalog Građanski savez u svom saopštenju javnosti ističe: "Od ovog sramotnog trošenja novca poreska obveznika za razvoj privatnih biznisa SDA-ove političke elite i klijentele bliske njoj, gori je samo pokušaj pranja vlastite odgovornosti kantonalnog premijera i primitivnog džetsetera Dine Konakovića. Naime, iako njegov potpis stoji na odobrenim subvencijama, Konaković se po običaju pravdao kako on ne stoji iza odluke, ne zna za odluku i kako je on lično, tobože, ne podržava. Ukoliko Konaković zaista govori istinu, tj. ukoliko je on stvarno premijer koji ništa ne zna, ni za šta se ne pita ni o čemu ne odlučuje, onda nam time zapravo indirektno priznaje da se radi vjerovatno o najnesposobnijem premijeru u historiji koji nije u stanju voditi Kanton Sarajevo i držati stvari pod kontrolom, zbog čega je prijeko potrebno da podnese ostavku, što smo mi u GS od njega već niz puta tražili zbog nestašica vode. No, ukoliko Konaković otvoreno laže i zamajava javnost tvrdnjama o svom tobožnjem neznanju za odluke koje se u ime njegove Vlade donose, to je razlog više da podnese ostavku."

Ovom odlukom, smatraju u GS-u "SDA još jednom potvrđuje da oni komad Bosne i Hercegovine nad kojim vladaju zamišljaju kao neofeudalno uređeno društvo u kome građani izvan kruga njihove političke klijentele imaju ulogu svojevrsnih kmetova koji plaćaju drakonske namete kako bi finansirali privatne biznise, izmišljene budžetske poslove i socijalne privilegije SDA-ove stranačke mašinerije. I dok se mali i srednji biznisi opterećuju drakonskim nametima i dok zaposleni svaki mjesec 2/3 iznosa plate daju državi kroz porez i doprinose, uz još 17% PDV-a na sve što kupe, dotle građani za svoj poreski novac dobijaju ceste pune rupa, česme iz kojih ne teče voda i bolnice u koje sa sobom moraju donositi lijekove i gaze. Jer naš poreski novac ne služi za finansiranje javnog dobra koje svi koristimo, nego služi za finansiranje privatnih biznisa SDA-ove političke elite i njenih potomaka. Odavno je 5 do 12 za građanski otpor ovoj legaliziranoj pljački i ponižavanju koji traju već tri decenije i GS još jednom ponavalja poziv svim nominalno opozicionim strankama da zaista pokažu da žele promjenu vlasti tako što će pokrenuti proceduru smjene ove superhikovske družine u KS", navodi se u saopštenju Građanskog saveza.
cvrčak_na_hedonizmu

#2536 Re: Kifla mandatar

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

PM72 wrote:Dinče je skont'o da mu je kraj...pojebo je talove novogradskim mafijašima zarad svojih talova.Ima pola godine kako sam pisao da će razguliti iz stranke i prikučiti se Hadžibajriću.
Koliko vidim spominje se A-SDA = isto govno, drugo pakovanje; Ako Kifla krene javno, sa imenima, protiv SDA onda možda i bude nešto od njega. Ova priča o nepoštenom sistemu i xy osobama aka lopovima je čista demagogija;
S obzirom da se u posljednje vrijeme dovodio u vezi s djelovanjem ASDA, Konakovića smo pitali da li će doći do neke saradnje.

"Saradnja sa ASDA ima svoje prednosti. Razgovarao sam sa ljudima koji je vode. Dosta sličnih pogleda imamo na stanje u društvu. Druga prednost jeste upravo to što unutar ove stranke u Sarajevu krećemo s nule, formiramo sve organe i garantujemo za svakog čovjeka koji se nađe u organima ili na listi i s tom opcijom smo za sada najbliži, ali slijedeće sedmice dogovaramo neke detalje", zaključio je Konaković, premijer KS i sada već bivši kadar SDA.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/konakov ... /180211021
PM72

#2537 Re: Kifla mandatar

Post by PM72 »

I onda se nađe neko da sere protiv onog sistema i Titine demokratije...majka Bakira Hadžiomerovića bila poslovođa Bezistana i napravila malverzaciju u vrijednosti sadašnjih 20 000 KM i završila na višegodišnjoj robiji...
Ovi heftčno više zavrću...
cvrčak_na_hedonizmu

#2538 Re: Kifla mandatar

PM72 wrote:I onda se nađe neko da sere protiv onog sistema i Titine demokratije...majka Bakira Hadžiomerovića bila poslovođa Bezistana i napravila malverzaciju u vrijednosti sadašnjih 20 000 KM i završila na višegodišnjoj robiji...
Ovi heftčno više zavrću...
Šta te čudi kada je više od pola tih što pljuju po prošlom sistemu čuvalo krave na Romaniji ili u okolini Foče, a ova druga polovina je bila, gradska, fukara.

Izuzetak potvrđuje pravilo, naravno.
kluz franjo

#2539 Re: Kifla mandatar

Post by kluz franjo »

Chmoljo wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa i ja bih rekao slično, dobro je odgovorio. Da imamo i N od novinarstva taj novinar bi došao do podataka sa fakulteta pa podastr'o mu pod nos kao i javnosti. Neki se zadovoljavaju polupismenim novinarima i smiješnim nepotpisanim tračevima ** No links ** portalom, zemljo otvori se.

dakle da sumiramo, kažeš da je sve laž i da je dobro rekao i da bi trebao neko podastrijeti sve to pred njega i javnost.

to je i učinjeno, a on je rekao da je u toj struci već toliko dugo, da mu to nije bio nikakav problem. dakle, nije stvar hoćemo li vjerovati tim kako kažeš mahalskim tračevima, nego hoćemo li vjerovati Konakoviću.

...
Da preciziramo.

Novinarka Belma Bećirbašić u sedmičniku BH Dani 17.10.2008. u tekstu "Imam ključ za fakultet" objavljuje između ostalih i kopiju indeksa Konakovića, i podatke da je u 2006. devet ispita položio u 13 dana (sa pet 10-ki i po dvije 9-ke i osmice) i time "osvojio" diplomu Više trenerske škole.
Dalje se u tekstu navodi, a u skladu sa podacima iz indeksa, da je student Konaković (čim mu se je ukazala "bolonjska" šansa) na FASTO stekao i visoku stručnu spremu iz sportskog menadžmenta. Za to mu je logično trebalo duplo više vremena, pa je tako za 25 dana položio 12 predmeta, od čega čak 10 sa desetkom.
Već sutra, dakle 18.10., Konaković odgovara na svom blogu u Avazu, ne demantujući bilo šta iz teksta BH Dana, već objašnjavajući kako je on puno čitao i sve to znao.
Isto to otprilike ponavlja i prilikom intervjua sa novinarkom Bećirbašić, koji BH Dani objavljuju već u sljedećem broju 24.10.2008. pod naslovom "Šta ću kad sam kapacitet".

Ako postoji u BiH još barem jedna osoba koja je pošteno u 25 dana položila 12 predmeta sa 10 desetki, neka se javi. Odmah da je postavimo za Premijera FBiH ili barem kao direktora u ZOI.
Drvosjeca iz Dejcica

#2540 Re: Kifla mandatar

Chmoljo wrote:

znajući vrlo dobro njegov "rad" u KK Bosna, njegovo statiranje u prvom timu iste, ja znam šta ću. a evo i papak Dežulović isto.

https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/kolu ... -konakovic

šta ćeš kad smo lakovjerni...
Oprosti jesi li ti urednik tog portala ili radiš za njih? Tvojom logikom svako onaj ko ima gotovo sve desetke može se sumnjati da ih je dobio na lijepe oči jednostavnim uvidom u index? :shock: Prijatelju čitaš li ti ono što napišeš. :roll: Za razliku od tebe ja ne tvrdim da je istina i da nije istina već da ne treba vjerovati svemu što piše u novinama i što se objavi na televiziji a još manje šestorazrednim portalima kojima ti slijepo vjeruješ. Živio!
kiligonzales

#2541 Re: Kifla mandatar

Post by kiligonzales »

madner wrote:Suplja prica. Konakovici aferimi su poznati zadnjih 10 godina.
Sa svim tim aferima je za SDA bio najbolji covjeka da obnasa premijersku funkciju.

Sada kada napusti SDA to mu nece moci oprostiti. :D

Sto se tice vode, Dinini su sjebali uhodanu semu. SDA halka koja je postavila bivseg direktora je uvozila cijevi velikog profila i radila na mrezi. Profit je bio veliki ucinak mali.
Zato je i puklo na relaciji NG - KS.
kiligonzales

#2542 Re: Kifla mandatar

Post by kiligonzales »

Banksy wrote:Staro par mjeseci.

Danas, ni jednog tvita.

U mjesec dana postao i hadžija i Superhik: Konaković uzima od siromašnih i daje Nedžadu Brankoviću

Građanski savez (GS) danas se oglasio saopštenjem u kojem kako navode, "odluku Vlade Kantona Sarajevo da firmi Saraj inženjering koja u je vlasništvu njihovog stranačkog kolege iz SDA i bivšeg premijera Nedžada Brankovića dodijeli 40 hiljada maraka poreskog novca" smatra sramnom.

"Pošto ta odluka nije bila dovoljno bezobrazna, Vlada KS je još 20 hiljada KM poklonila firmi njegovog sina Adnana Brankovića za "razvoj vjerskog turizma na području Ajvatovice. Mi u GS-u ponašanje Vlade SDA-ovog primitivnog premijera smatramo sramotnim banditizmom kojim je ova Vlada, za koju smo vjerovali da nas više ničim ne može iznenaditi, uspjela nadmašiti čak i samu sebe. Da stvar bude gora, otac i sin Branković nisu jedini stranci bliski ljudi za koje se SDA pobrinula poreskim novcem. Poticaje je dobila firma "Mistral Technologies d.o.o." gdje je Direktor za marketing Damir Saračević ,gle čuda, koji je nedavno postao član Nadzornog odbora "Vodovoda i kanalizacija", kao i firmi Murisa Mujanovića "Mujanovići d.o.o". Podsjećamo da je firma "Mujanović d.o.o" umiješana u veliku aferu te je pod istragom nadlaženih organa RS-a, jer je za subvencije dobijene od SDA-ovog federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica Edina Ramića, povratnicima u Istočnu Bosnu poslala bolesne junice!".

Pored ostalog Građanski savez u svom saopštenju javnosti ističe: "Od ovog sramotnog trošenja novca poreska obveznika za razvoj privatnih biznisa SDA-ove političke elite i klijentele bliske njoj, gori je samo pokušaj pranja vlastite odgovornosti kantonalnog premijera i primitivnog džetsetera Dine Konakovića. Naime, iako njegov potpis stoji na odobrenim subvencijama, Konaković se po običaju pravdao kako on ne stoji iza odluke, ne zna za odluku i kako je on lično, tobože, ne podržava. Ukoliko Konaković zaista govori istinu, tj. ukoliko je on stvarno premijer koji ništa ne zna, ni za šta se ne pita ni o čemu ne odlučuje, onda nam time zapravo indirektno priznaje da se radi vjerovatno o najnesposobnijem premijeru u historiji koji nije u stanju voditi Kanton Sarajevo i držati stvari pod kontrolom, zbog čega je prijeko potrebno da podnese ostavku, što smo mi u GS od njega već niz puta tražili zbog nestašica vode. No, ukoliko Konaković otvoreno laže i zamajava javnost tvrdnjama o svom tobožnjem neznanju za odluke koje se u ime njegove Vlade donose, to je razlog više da podnese ostavku."

Ovom odlukom, smatraju u GS-u "SDA još jednom potvrđuje da oni komad Bosne i Hercegovine nad kojim vladaju zamišljaju kao neofeudalno uređeno društvo u kome građani izvan kruga njihove političke klijentele imaju ulogu svojevrsnih kmetova koji plaćaju drakonske namete kako bi finansirali privatne biznise, izmišljene budžetske poslove i socijalne privilegije SDA-ove stranačke mašinerije. I dok se mali i srednji biznisi opterećuju drakonskim nametima i dok zaposleni svaki mjesec 2/3 iznosa plate daju državi kroz porez i doprinose, uz još 17% PDV-a na sve što kupe, dotle građani za svoj poreski novac dobijaju ceste pune rupa, česme iz kojih ne teče voda i bolnice u koje sa sobom moraju donositi lijekove i gaze. Jer naš poreski novac ne služi za finansiranje javnog dobra koje svi koristimo, nego služi za finansiranje privatnih biznisa SDA-ove političke elite i njenih potomaka. Odavno je 5 do 12 za građanski otpor ovoj legaliziranoj pljački i ponižavanju koji traju već tri decenije i GS još jednom ponavalja poziv svim nominalno opozicionim strankama da zaista pokažu da žele promjenu vlasti tako što će pokrenuti proceduru smjene ove superhikovske družine u KS", navodi se u saopštenju Građanskog saveza.
Ispadosmo Gojimi. :D
JThomas

#2543 Re: Kifla mandatar

Post by JThomas »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Oprosti jesi li ti urednik tog portala ili radiš za njih? Tvojom logikom svako onaj ko ima gotovo sve desetke može se sumnjati da ih je dobio na lijepe oči jednostavnim uvidom u index? :shock: Prijatelju čitaš li ti ono što napišeš. :roll: Za razliku od tebe ja ne tvrdim da je istina i da nije istina već da ne treba vjerovati svemu što piše u novinama i što se objavi na televiziji a još manje šestorazrednim portalima kojima ti slijepo vjeruješ. Živio!
poenta je u vremenskom razmaku silnih desetki, ali eto.
kiligonzales

#2544 Re: Kifla mandatar

Post by kiligonzales »

kluz franjo wrote:
Chmoljo wrote:

...
Da preciziramo.

Novinarka Belma Bećirbašić u sedmičniku BH Dani 17.10.2008. u tekstu "Imam ključ za fakultet" objavljuje između ostalih i kopiju indeksa Konakovića, i podatke da je u 2006. devet ispita položio u 13 dana (sa pet 10-ki i po dvije 9-ke i osmice) i time "osvojio" diplomu Više trenerske škole.
Dalje se u tekstu navodi, a u skladu sa podacima iz indeksa, da je student Konaković (čim mu se je ukazala "bolonjska" šansa) na FASTO stekao i visoku stručnu spremu iz sportskog menadžmenta. Za to mu je logično trebalo duplo više vremena, pa je tako za 25 dana položio 12 predmeta, od čega čak 10 sa desetkom.
Već sutra, dakle 18.10., Konaković odgovara na svom blogu u Avazu, ne demantujući bilo šta iz teksta BH Dana, već objašnjavajući kako je on puno čitao i sve to znao.
Isto to otprilike ponavlja i prilikom intervjua sa novinarkom Bećirbašić, koji BH Dani objavljuju već u sljedećem broju 24.10.2008. pod naslovom "Šta ću kad sam kapacitet".

Ako postoji u BiH još barem jedna osoba koja je pošteno u 25 dana položila 12 predmeta sa 10 desetki, neka se javi. Odmah da je postavimo za Premijera FBiH ili barem kao direktora u ZOI.
Ta vi znate? Decko je kapacitet :lol:
Platinasta znacka kantona :D
MUNAFIK

#2545 Re: Kifla mandatar

Post by MUNAFIK »

Dino je pokazao da ima MUDA!!!

Sve ostalo je diskutabilno... Pošten... Vakav... Nakav
... Sve se to može natezat i prilagodjavat... Kad bi svakog od nas stavili pod lupu ko Dinu sad, kod svakoga bi se moglo svašta nategnuti i napraviti dobra ili loša prica... Lik je pokazu da ima muda i to je to... A sve što je rekao na FACE TVu je istina koji svi znaku ali niko nikad nije rekao.

Dakle ima muda i nije ništa slagao šta to treba da još uradi da se kifli nešto prizna...
Dr. Kuca

#2546 Re: Kifla mandatar

Post by Dr. Kuca »

Kakva muda? Rsko da u stranci ima lopova, eto mi to nismo znali :lol: . Ali mi smo tuzan narod pa ce dino proci na izborima dobro.
Chmoljo

#2547 Re: Kifla mandatar

Post by Chmoljo »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Oprosti jesi li ti urednik tog portala ili radiš za njih? Tvojom logikom svako onaj ko ima gotovo sve desetke može se sumnjati da ih je dobio na lijepe oči jednostavnim uvidom u index? :shock: Prijatelju čitaš li ti ono što napišeš. :roll: Za razliku od tebe ja ne tvrdim da je istina i da nije istina već da ne treba vjerovati svemu što piše u novinama i što se objavi na televiziji a još manje šestorazrednim portalima kojima ti slijepo vjeruješ. Živio!
Zivio i ti meni.

Taj portal za koji si zapeo nije ni objavio tu vijest. Tu vijest su objavili Dani, sto je forumash avijaticar sve i precizirao.

Naravno, ja budala, misleci da te uistinu interesuje da li se Konakovic okoristio, ti bi i istrazio, i nasao trag o tome. Ali si odlucio da ne vjerujes i ne provjerivsi.

Dosljedno, nema sta :lol:
cvrčak_na_hedonizmu

#2548 Re: Kifla mandatar

MUNAFIK wrote:Dino je pokazao da ima MUDA!!!

Sve ostalo je diskutabilno... Pošten... Vakav... Nakav
... Sve se to može natezat i prilagodjavat... Kad bi svakog od nas stavili pod lupu ko Dinu sad, kod svakoga bi se moglo svašta nategnuti i napraviti dobra ili loša prica... Lik je pokazu da ima muda i to je to... A sve što je rekao na FACE TVu je istina koji svi znaku ali niko nikad nije rekao.

Dakle ima muda i nije ništa slagao šta to treba da još uradi da se kifli nešto prizna...
Imena kolega, imena.

Taj i taj radio to i to, dokazi su ti i ti. Ono što Kifla priča je šuplja i jeftina demagogija bez konkretnih imena. Tu se valjda slažemo ?

Što se mene tiče, bilo kakvo slabljenje SDA je dobro došlo, ali imena kolega, imena. Kao premijer KS ( što i sam priznaje ) ima informacije i dokaze. Dakle, imal šta konkretno......
Dr. Kuca

#2549 Re: Kifla mandatar

Post by Dr. Kuca »

On ce i bez sda provoditi politiku sda to je javno rekao kad je gostova u faceu. Samo ce sad on biti glavni baja.
ultima_palabra

#2550 Re: Kifla mandatar

Post by ultima_palabra »

Pa i treba premijer da bude glavni baja i da odgovara za stanje u kantonu. Sta treba, da je odgovornost na njemu a imenovanja da radi Huso Cesir?
Locked