Windows 10
Moderator: Benq
- typeOnegative
#2526 Re: Windows 10
Haha fkt, naporan je ko muha zumzara a šupalj ko švicarski sir..
Sent from my GT-I8262 using Tapatalk
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2527 Re: Windows 10
resetira se sam na 2 kompa
sam od sebe
vjerojatno zbog nekog updatea
sam od sebe
vjerojatno zbog nekog updatea
- ferratilis
#2528 Re: Windows 10
Probajte umjesto Defendera instalirat neki zaseban antivirus, automatski ce iskljucit Defender i nece vam vise dosadjivat. (licno koristim Avira + Malwarebytes)
Kao sto sam vec rekao, programi kao CCleaner ciste history u Defenderu i onda cim se program aktivira, misli da nikad nije radjeno skeniranje pa pocne automatski skenirat. Windows 10 blokira mnoge programe pod izgovorom "sigurnosti", poznati slucajevi su PotPlayer, Defraggler, Glary Utilities, CCleaner, GOM Player i drugi. Zasad se izgleda nista ne moze uradit po tom pitanju, jer svaki update je drugaciji
Kao sto sam vec rekao, programi kao CCleaner ciste history u Defenderu i onda cim se program aktivira, misli da nikad nije radjeno skeniranje pa pocne automatski skenirat. Windows 10 blokira mnoge programe pod izgovorom "sigurnosti", poznati slucajevi su PotPlayer, Defraggler, Glary Utilities, CCleaner, GOM Player i drugi. Zasad se izgleda nista ne moze uradit po tom pitanju, jer svaki update je drugaciji
- typeOnegative
#2529 Re: RE: Re: Windows 10
Ma odmah prvi dan ja to odradim, kod mene je kaspersky + malwarebytes, nit hoću nit mogu defenderu povjerit taj posao jer imam banku , PayPal itd. na kompuferratilis wrote:Probajte umjesto Defendera instalirat neki zaseban antivirus, automatski ce iskljucit Defender i nece vam vise dosadjivat. (licno koristim Avira + Malwarebytes)
-
Mega Man X
#2530 Re: Windows 10
Lično ne koristim nijedan AV jer mi stvarno ne treba.
Igre idu preko Steama, pucam Youtube, FB, Klix forum, Klix.ba itd. Ovo najosnovnije takoreći.
Ne idem sad na deep web nit skidam aman zaman nešta što me može zeznuti. Nit imam kakvih osjetiljivih informacija tipa kreditne, passwordi i sl. na računaru. A i slabo torrent koristim. Više idem na warez-bb gdje provjereno nema virusa.
Nisam koristio AV ima već 4 godine i dobro mi je.
Naravno ko želi da koristi AV, nek koristi slobodno. Niko ne brani vala.
Igre idu preko Steama, pucam Youtube, FB, Klix forum, Klix.ba itd. Ovo najosnovnije takoreći.
Ne idem sad na deep web nit skidam aman zaman nešta što me može zeznuti. Nit imam kakvih osjetiljivih informacija tipa kreditne, passwordi i sl. na računaru. A i slabo torrent koristim. Više idem na warez-bb gdje provjereno nema virusa.
Nisam koristio AV ima već 4 godine i dobro mi je.
Naravno ko želi da koristi AV, nek koristi slobodno. Niko ne brani vala.
-
l33t
#2531 Re: Windows 10
mislim da su opet korisni takvi programi, imas uvijek onih stvari koje mozes rucno ocistiti, registry, cache ili internet cache, a to program ocisti 1 klikom, ne razumijem se toliko tako da laicki govorim..ferratilis wrote:Da mi je nac nekog sistem inzenjera koji se bas razumije u backend Windowsa da ga pitam koliko su uopce korisni programi kao CCleaner na Windowsu 10. Vise puta sam citao kako W8 i W10 koriste memoriju drugacije od prijasnjih Windowsa pa im ne treba ciscenje, pogotovo ne registry cleaneri. Ali, na internetu svako ima svoje misljenje pa nikad ne znas ko je u pravu
- typeOnegative
#2532 Re: Windows 10
Sve to se može obrisati i bez tih programcica, sam Windows ima sasvim funkcionalan "cleaner" u sistemu, a registry svakako nije mudro dirat. Aplikacije brišem revo uninstallerom koji pobrise sve "repove" i u registry-u tako da stvarno n potrebe za tim, niti mi trebaju komplikacije da obrise nešto što ne treba.
Neka koristi ko misli da mu bolje radi, ali mislim da je više štete nego koristi od tih programa .
Neka koristi ko misli da mu bolje radi, ali mislim da je više štete nego koristi od tih programa .
-
kolegione
#2533 Re: Windows 10
Ja takodjer ne koristim, nijedan AV i nikad nisam koristio, imam sve pass na chrome i posjecujem sve moguce stranice i nikada nisam imao problema, ne idem na deep web ili dark, da li ce mi se mozda obiti o glavu sumnjam, a defender sam blokirao u registry i sretan sam
-
IstinitaPoruka
#2534 Re: Windows 10
Kupih danas HP X3500 Wireless miš u jednom od trgovačkih centara, ali nema šanse da ga windows 10 pozna. Kako riješiti ovo? Probao sam i na device manageru, i raditi update, jednostavno neće da ga pozna nikako...
- avaks
#2535 Re: Windows 10
Pokusaj drugi usb utor...
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
- semirsar
#2536 Re: Windows 10
kupih i ja nekakav jeftinjak egzoticni mis i takodje ga nije poznao, da bi nakon nekog vremena naprasno sam poceo radit, iako je izbacilo poruku "instalacija nije moguca"
valjda mu je trebalo da isceprka drajvere odnekud... uglavnom, stagod je isceprk'o ev misonja radi k'o singerica
P.S. promjenom usb porta ce pocet novu instalaciju drajvera, pod uslovom da je port u redu, i najcesce uspije, zato sacekaj malo da on to odradi, mozda mu treba malo vise vremena.
valjda mu je trebalo da isceprka drajvere odnekud... uglavnom, stagod je isceprk'o ev misonja radi k'o singerica
P.S. promjenom usb porta ce pocet novu instalaciju drajvera, pod uslovom da je port u redu, i najcesce uspije, zato sacekaj malo da on to odradi, mozda mu treba malo vise vremena.
-
IstinitaPoruka
#2537 Re: Windows 10
windows ga nekim cudom nije prepoznao, a inače je bijesan miš.. skače te tamo, te vamo 
Rješenje: Kad sam gasio komp, windows odradio update i sve ok jutros kad sam upalio
Rješenje: Kad sam gasio komp, windows odradio update i sve ok jutros kad sam upalio
- Maharadza
#2538 Re: Windows 10
Ma ova desetka odličan OS, stvarno nisam neko ko će lahko pohvaliti ali ovdje je MS odradio odličan posao! I osmica (tačnije 8.1) me služila odlično ali ova desetka još bolja! 
- ferratilis
#2539 Re: Windows 10
Priznaj, Microsoft ti je platio da to napisesMaharadza wrote:Ma ova desetka odličan OS, stvarno nisam neko ko će lahko pohvaliti ali ovdje je MS odradio odličan posao! I osmica (tačnije 8.1) me služila odlično ali ova desetka još bolja!
- Maharadza
#2540 Re: RE: Re: Windows 10
Jok, nego otkrili da imam piratski win pa sam prisiljen, ili pozitivna propaganda ili ću morati koristiti WP telefon cijelu iduću godinu. [emoji22]ferratilis wrote:Priznaj, Microsoft ti je platio da to napisesMaharadza wrote:Ma ova desetka odličan OS, stvarno nisam neko ko će lahko pohvaliti ali ovdje je MS odradio odličan posao! I osmica (tačnije 8.1) me služila odlično ali ova desetka još bolja! [emoji106]
- House
#2541 Re: Windows 10
Microsoft bringing new 'Game Mode' to Windows 10 for an enhanced PC gaming experience
Microsoft is working on a brand new "Game Mode" feature for Windows 10 that will enhance the PC gaming experience by minimizing resources used by running apps to almost nothing and allocating freed up resources to the game, making it run faster, better and smoother overall.
- Sanjarko
#2542 Re: RE: Re: Windows 10
De ak moze recite mi ak budem popravljo komp i kad budem jel bolje na cenera prec il ostat na 8.1, jer me bas nije dobro posluzio, al istina da je kod mene net najobicniji preko stika.Maharadza wrote:Jok, nego otkrili da imam piratski win pa sam prisiljen, ili pozitivna propaganda ili ću morati koristiti WP telefon cijelu iduću godinu. [emoji22]ferratilis wrote:Priznaj, Microsoft ti je platio da to napisesMaharadza wrote:Ma ova desetka odličan OS, stvarno nisam neko ko će lahko pohvaliti ali ovdje je MS odradio odličan posao! I osmica (tačnije 8.1) me služila odlično ali ova desetka još bolja! [emoji106]
Jos ja duduk i baksuz sto se tehnologije tice.
- Rugafet
#2543 Re: Windows 10
A cuj, najbolje da isprobas pa sam da odlucis. Ja sam presao na 10-tku mada me i w 8.1 odlicno sluzio, isto tako sam sa desetkom vise nego zadovoljan i ne bi se vracao na 8.1. Opet, ako ti OS sluzi iskljucivo za internet i ponekad crtani film onda ostani na osmici i vozi dalje.
- Sanjarko
#2544 Re: Windows 10
Pa koristim ga za svasta, dosta za rad, ne previse samo osnovno, nemam uslova za bolje, a ne bi mozda ni znao koristit.Rugafet wrote:A cuj, najbolje da isprobas pa sam da odlucis. Ja sam presao na 10-tku mada me i w 8.1 odlicno sluzio, isto tako sam sa desetkom vise nego zadovoljan i ne bi se vracao na 8.1. Opet, ako ti OS sluzi iskljucivo za internet i ponekad crtani film onda ostani na osmici i vozi dalje.
Kak sam cuo ovo osnovno za rad su na njemu poboljsali. Nemam na disku osmicu, nije piratska verzija, sistem u Merici instaliran, pa pitam, ak se pirat cener instalira, mozel se vrnut nazad na osmicu i bez diska.
Hvala na odgovorima.
- Rugafet
#2545 Re: Windows 10
Mislis nema cd-a u smislu ima skrivena particija (Recovery) sa koje ako zatreba vratis sisetem u 'fabricko stanje' ? Ako je tako onda da, mozes se vratit na 8 kad god zelis.
- semirsar
#2546 Re: Windows 10
Ako ima recovery particija moze se vratit, a ako ne, pisi propalo. Ako ti nije dobro radilo na 8.1 moguce da ce na 10 svi problemi nestati, ali moguce i da ostanu. Ja mislim da ce se 10-ka pokazati u najboljem svjetlu i da ce svi problemi nestati, barem je to moje iskustvo sa reinstalacijama pe'ses' sistema sto na laptop sto na desktop masinama. 
- opticum
#2547 Re: Windows 10
Poz svima
Trenutno na laptopu imam w7 prof.64bit zanim me koji je naj bolji w10 da stavim za osnovnu upotrebu(internet,youtube,gledanje filmova,kucanje teksta...)?Zanima me vaše mišljenje! Doduše ja sam zadovoljan kako mi radi w7 ali eto neki mi hajvan ne da mira u glavi koji kaže da bi trebo i to da probaš!
Lijep pozdrav
Trenutno na laptopu imam w7 prof.64bit zanim me koji je naj bolji w10 da stavim za osnovnu upotrebu(internet,youtube,gledanje filmova,kucanje teksta...)?Zanima me vaše mišljenje! Doduše ja sam zadovoljan kako mi radi w7 ali eto neki mi hajvan ne da mira u glavi koji kaže da bi trebo i to da probaš!
Lijep pozdrav
-
modem33
#2548 Re: Windows 10
opticum wrote:Poz svima
Lijep pozdrav
ostavi taj win 7 pro .... na win10 nemoj dzabe ici ako nemas SSD disk ...
- Rugafet
#2549 Re: Windows 10
W10 Home slobodno turi na HDD, umjesto toga 7 profesionala.opticum wrote:Poz svima
Lijep pozdrav
- typeOnegative
#2550 Re: Windows 10
+1 za w10 home, radit će ko sat i bolje nego taj 7