Vels-BiH,BiH-Belgija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
prog321

#2526 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by prog321 »

JThomas wrote:pjanić je centralni plejmejker. i u postavci gdje krila glume igrači koji to nisu, a u stvari su svi nagurani u sredini on trpi najviše. em mora raditi ono što ne umije, em nije razvučena odbrana. oni igrači koji su u nas stvarno klasa prema naprijed su on, medunjanin, džeko i ibišević. dva su centralna vezna, a dva špica. i da bi oni mogli igrati svoje, moraju igrati i krila da to razvuku. a umjesto toga, on nama žrtvuje najbolje igrače da bi mu zlato glumilo krilo.
To je to.
ništa vise ne treba reći. Ključaj temu :thumbup:
BosnianHardcore

#2527 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by BosnianHardcore »

ima li gdje link tekme sa bht-a ? :)
jeza u ledja

#2528 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by jeza u ledja »

Mustang1 wrote:2/9 bodova je razlog i da selektor Luxemburga dobije otkaz u danasnje vrijeme :D
Najbolji ucinak u prve 3 kvalifikacione tekme, ne racunajuci bodove protiv patuljaka. :P

Isto tako, sa 3 boda iz 4 utakmice (u novembru) mi bi bili na dobrom putu.

Jel mi dobar spin? :D
SkyLimit

#2529 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by SkyLimit »

Savez će Sušića ostaviti da i dalje jaše, iako je jasno da on nije u stanju izvući maksimum iz ove generacije igrača. U sledećoj utakmici protiv Izraela nama je potrebna pobjeda, no prema mišljenju Sušića, a i Savez se očito slaže, i bod je uspjeh. Izgleda da se pobjede očekuju samo protiv Andore. Ono što hoću da kažem, ako nam se desi još jedan Kipar, recimo izgubimo u Izraelu, tada će biti kasno za sve, pa i za promjenu na klupi. U tom slučaju selektora ne treba ni spomenuti, već jasno krivcima za neuspjeh proglasiti one koji su mu dali novi ugovor i zdušno stojali uz njega sve dok brod definitivno nije potonuo.
Stargate Punk

#2530 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Stargate Punk »

Izrael ima 6 bodova iz dvije utakmice ako ne daj bože pobjede nas u novembru imat će 7 bodova fore i utakmicu manje.
Vels već sad ima 5 bodova fore.
Naše kvalifikacije bi se mogle završiti (u novembru) prije nego Pape dobije otkaz.
jeza u ledja

#2531 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by jeza u ledja »

SkyLimit wrote:Savez će Sušića ostaviti da i dalje jaše, iako je jasno da on nije u stanju izvući maksimum iz ove generacije igrača. U sledećoj utakmici protiv Izraela nama je potrebna pobjeda, no prema mišljenju Sušića, a i Savez se očito slaže, i bod je uspjeh. Izgleda da se pobjede očekuju samo protiv Andore. Ono što hoću da kažem, ako nam se desi još jedan Kipar, recimo izgubimo u Izraelu, tada će biti kasno za sve, pa i za promjenu na klupi. U tom slučaju selektora ne treba ni spomenuti, već jasno krivcima za neuspjeh proglasiti one koji su mu dali novi ugovor i zdušno stojali uz njega sve dok brod definitivno nije potonuo.
Ocekuju se pobjede protiv Andore i Kipra i pobjede protiv glavnih konkurenata kuci. Sa bodom u gostima u Velsu, Izraelu i sa bodom kuci protiv Belgije mi smo vjerovatno drugi.
Otprilike je racuna i prije kvalifikacija bila takva. S tim sto smo cak imali pravo i na jedan kiks, kojeg smo mi vec imali.

Ovo iznad nije sigurno drugo mjesto, ali vrlo vjerovatno jeste.
jeza u ledja

#2532 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by jeza u ledja »

Stargate Punk wrote:Izrael ima 6 bodova iz dvije utakmice ako ne daj bože pobjede nas u novembru imat će 7 bodova fore i utakmicu manje.
Vels već sad ima 5 bodova fore.
Naše kvalifikacije bi se mogle završiti (u novembru) prije nego Pape dobije otkaz.
Izrael ima 6 bodova od koja su 3 protiv Andore.

Ne smiju nas pobjediti u novembru. To je bit svega.
@mba

#2533 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by @mba »

pocele su kalkulacije ako ovo ako ono! :mrgreen:
Šibicar

#2534 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Šibicar »

Jebiga ježe,to je sve teorija znaš i sam da je praksa sasvim druga stvar i da se skoro nikad ne desi ono što se planira posebno ne u fudbalu i posebno ne kad se kalkuliše od prvog kola.Umjesto da k'o hadže sad imamo 7 bodova,mi se jebemo sa kalkulacijama i šbb kbb pričom.
MeSko Hz

#2535 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by MeSko Hz »

@mba wrote:pocele su kalkulacije ako ovo ako ono! :mrgreen:
Eto na šta smo spali , umjesto da sigurno prođemo ...
jeza u ledja

#2536 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by jeza u ledja »

Pa nisam ja selektor valjda mogu kalkulisati. A selektor kalkulise samo u smislu da racuna sta bi ga moglo ostaviti na klupi i tako pokusava kreirati misljenje javnosti i njegovih poslodavaca, no ako mislite da ce on otici u Izrael i "igrati za bod" varate se. Za takvo nesto treba malo vise odbrambene taktike, cega mi nemamo, a vala nemamo ni igrace koji bi tako igrali.

A to sto smo mogli imati XY bodova....nemamo ih i cao.

PS: I generalno ta prica sjoo na sta smo spali da nakon tri kola moramo kalkulisati je djetinjasta.
Šibicar

#2537 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Šibicar »

Ne nakon 3,nego nakon JEDNOG kola.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2538 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by JoseMujica »

hoces da kazes da nam je djete selektor Jeze?! Java odbrojava od prve tekme
jeza u ledja

#2539 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by jeza u ledja »

JoseMujica wrote:hoces da kazes da nam je djete selektor Jeze?! Java odbrojava od prve tekme
I pored najbolje namjere nisam uspio skontati kojom si logikom dosao do tog zakljucka, ali kad smo vec kod djetinjastog ponasanja, ti si na ovim temama u zadnjih par mjeseci za to najeklatantniji primjer.
5 0 5

#2540 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by 5 0 5 »

belgija ako pobijedi sve do kraja 24+4=28 (po safetu, oni su najbolji. jel' tako sinoc rece?)
izrael i vels neka podijele bodove medjusobno (idealno za nas)
sa izrealom dijelimo bodove kod njih (po safetu), uzimamo kod nas, sve skupa za izrael 9+6=15
vels 8+7=15
ako uzmemo sve do kraja osim belgije (i bod od izraela), nama je zagarantovano 16+2=18

drugo mjesto. :thumbup:

dalje, koliko ce belgija prosuti od onih preostala 24 i ko ce ih oteti, ostaje da se vidi. recimo, belgija moze izgubiti i od velsa i od izraela po utakmicu, to je 18+4=22. (opet prvo mjesto), dok tada izrael i vels imaju po 18
drugo, trece i cetvrto mjesto.
jeza u ledja

#2541 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by jeza u ledja »

Ja sam racunao Izrael i Vels medjusobno 3 za 3. Normalno podjela bodova sa dva remija je jos bolja, ali i malo vjerovatnija. Da jedna ekipa uzme 4 boda iz tog dvomeca i to je realno. Medjutim, tada ce imati isto bodova kao i mi samo ako i Belgiji uzmu bod.

Dakle nama treba tih 18 bodova na kraju, tj po 4 boda protiv direktnih konkurenata (Izraela i Velsa). Sa bodom u Izraelu (ili sa 3) vec smo na pola puta do tog. Nije nerealno da ih trebamo uzeti kuci, kao ni da trebamo uzeti na Kipru.

Sumnjam da ce iko pobjediti Belgiju. Mogu im uzeti bod, ali pobjediti tesko.
5 0 5

#2542 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by 5 0 5 »

jeza u ledja wrote:Ja sam racunao Izrael i Vels medjusobno 3 za 3. Normalno podjela bodova sa dva remija je jos bolja, ali i malo vjerovatnija. Da jedna ekipa uzme 4 boda iz tog dvomeca i to je realno. Medjutim, tada ce imati isto bodova kao i mi samo ako i Belgiji uzmu bod.

Dakle nama treba tih 18 bodova na kraju, tj po 4 boda protiv direktnih konkurenata (Izraela i Velsa). Sa bodom u Izraelu (ili sa 3) vec smo na pola puta do tog. Nije nerealno da ih trebamo uzeti kuci, kao ni da trebamo uzeti na Kipru.

Sumnjam da ce iko pobjediti Belgiju. Mogu im uzeti bod, ali pobjediti tesko.
nije u tome stvar. nego da je cijela ova racunica toliko paranoidna. ovo znaci da do kraja kvalifikacija moras pratiti sve i jednu utakmicu cijele grupe i strahovati da li ce nekome svirati penal u 90. minuti i s time razbiti cijeli koncept. moze se desiti da i gol razlika odlucuje o trecem ili cetvrtom mjestu. pri samoj pomisli "cetvrto mjesto" meni se stomak okrece. pa cak i u bakino vrijeme smo se borili za prvo mjesto do zadnje minute. sama usporedba je deprimirajuca.
jeza u ledja

#2543 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by jeza u ledja »

Jebiga tako je kako je.

Doduse, i prosle kvalifikacije smo osluskivali rezultate Grcke do samog kraja.
salle_eh1986

#2544 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by salle_eh1986 »

Mustang1 wrote:2/9 bodova je razlog i da selektor Luxemburga dobije otkaz u danasnje vrijeme :D
:thumbup:
:D
todd_smith

#2545 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by todd_smith »

Boli Safeta kurac, dobije 2 boda od 9 i opet mu stadion skandira ime.

Nasmijan dolazi u studio nakon treceg uzastopnog kiksa.

Jeb`o vas Safet, da vas jeb`o.
Paul F.

#2546 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Paul F. »

todd_smith wrote:Boli Safeta kurac, dobije 2 boda od 9 i opet mu stadion skandira ime.
Nasmijan dolazi u studio nakon treceg uzastopnog kiksa.
Jeb`o vas Safet, da vas jeb`o.
I šta to govori ? Da su oni koji pišu o govedini, šuškavcima i kasetama svijetli primjer ?
Treći uzastopni kiks ??? Pored svog posla i liječi vas besplatno.
todd_smith

#2547 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by todd_smith »

Debakl iz Brazila samo nastavio na kvalifikacijama za EP

ali jok, dobar je on, sci ostali su problem
SkyLimit

#2548 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by SkyLimit »

Skandirala mu je jedna grupa navijača, a ne čitav stadion kao npr. Bešiću. Ista ta grupa je jedina i skandirala Sven - Tinu, samo njemu je čak i veća grupa navijača zviždala pri izlasku iz igre. Ja bih baš volio da upoznam nekoga od tih koji su skandirali selektoru nakon 2 od 9 i najave da je i 3 od 12 dobro. Baš me zanima kakav je to tip ljudi, ozbiljno. Neka grupa navijača je selektoru skandirala i u Tuzli. Možda i Savez ima svoju verziju onih što ih političke partije voze busem iz grada u grad da im kliču.
Butmiran

#2549 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Butmiran »

Kakav je to pravi tip ljudi po tebi pošto vidim da si strašno pametan?
Paul F.

#2550 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Paul F. »

todd_smith wrote:Debakl iz Brazila samo nastavio na kvalifikacijama za EP
ali jok, dobar je on, sci ostali su problem
Debakl iz Brazila ? Jedna utakmica gdje smo i pokradeni. Pored toga Kipar i to je to. Ne ulazeći u kurcobolju na terenu.
Svi bi mi htjeli imati najboljeg trenera na svijetu ali nikako ne stoje ove gluposti koje se pišu protiv selektora.
Locked