moonca wrote:ZyzzSar wrote:moonca wrote:Kakvo prilazenje- to nije ugodno nikome -- jednostavno- druzi se u grupi-

zasto je neugodno?
.Trebalo bi biti spontano,neki mali' incident' da se desi i da preraste u pricu, u .... iz iskustva -kad su nam god momci u kaficima tako prilazili sa ocitom namjerom- mi smo odbijale... nije nam ugodno i ako nam se svidja ... a, pogotovo glupo slanje pica -- uzas
...
joj šuplje priče, kakva spontanost?
Iz ličnog iskustva ću reći da sam u posljednih 2 godine bar 40ak djevojaka upoznao i dejtao
samo preko Instagrama (Facebook kao način komunikacije među današnjom omladinom je nestao/propo), a da ne pričam da se svaki vikend desi novo poznanstvo. Puno izlazim i hodam po sarajevskim kafanama i najveći mi je životni trošak ta kafana trenutno, jer sam ostale sve priroitetne stvari u životu posložio i riješio, pa se zajebavam i guzim. Puno izlazaka = puno djevojaka upoznajem. Ako ste imalo ekstrovertni djevojke nikad pristupačnije nisu bile. Samo treba IMATI MUDA.
Pa i ako te odbije nije smak svijeta (Samo sebi u glavu ubaciti..."eee da ta cura zna koliko njeno NE meni ništa ne znači" i pičiš dalje)
Iznadprosječnog sam izgleda, it inženjer (sušta suprotnost svih it-ovaca po mom izgledu) a imam i love više nego 80% omladine u Sarajevu mojih godina, a 29. mi je i nisam nikakav babin sin. Moj Instagram profil uopće ne ostavlja taj dojam, imam 30ak slika sa prosjekom od nekih cca 140 lajkova od kojih su barem procenutalno 90% djevojke lajkačice (također nemam uopće puno pratilaca nekih cca 400). Sasvim normalne slike bez noćnih izlazaka, flaša, automobila...držim profil na public.
Svaku djevojku sam odveo vani na dejt po istom šablonu, kroz zajebanciju se javio na IG story i tu se razvije neki bezvezni razgovor, opšti, koji preraste u moj poziv na kafu. E pazi sad, nijedna djevojka nije odbila poziv, ali nijedna! Sve su to normalne cure, magistrice farmacije, advokatice, doktorice, studentice, čak sam imao i kratku vezu sa jednom našom bivšom misicom koju sam upravo upoznao preko Instagrama.

Pa se i one meni javljaju po istom šablonu sa nekom zajebancijom na moj IG story...
Ili namjenski upratim djevojku koja mi se svidjela u gradu, zalajkam joj par slika starih, čisto da vidi ona da me zanima i onda krece akcija, šuplja priča bla bla sa generičkim porukama i sve te djevojke pristaju na razgovor i na poslije izlazak (trudim se da sa što manje onlajn razgovora je namamim vani na kafu), gdje tek onda sebe prezentujem u najboljem svijetlu, a ništa ne lažem niti petaljam tim djevojkama jer to sam što sam a imam im puno ponuditi. I sve one su iznadprosječnog izgleda, ali ne one izblajhane nargilašice, takve zaobilazim. Tako da INSTAGRAM JE TITO za današnju omladinu.
Ja sam također sam i nemam djevojku, ali sam u drugom problemu od ovih momaka koji se javljaju sa svojim problemima.
Nemam je iz razloga što imam previše opcija (a upravo mi to društvene mreže omogućavaju) ne valja ni to nekada...