Facebook za upoznavanje ...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
todd_smith

#2526 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by todd_smith »

moonca wrote:
todd_smith wrote: Koliko imas godina?
Naravno da ti necu odgovoriti.. jer ne lazem ... i eto-vec si napravio gresku s tim pitanjem.... sa zenama se tako ne komunicira... :-)
Pa ne kontam te bariti ili slicno pa da ti tepam

Nego pitam zbog “savjeta” kojeg dajes. Djeluje kao savjet nekoga ko ima 35+ godina.

Sto nije pokusaj uvrede niti slicno, nego kazem tako savjet djeluje.

Cuj trebalo bi biti spontano, neki mali incident...kao da je scena iz Bridzit Dzouns
moonca

#2527 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by moonca »

Tako sve finkcionishe -- male 'crtice' upropaste sve.. ne, nisu takva pitanja -bacanje pod noge... ali vishe nacin-stil -koji ce gajiti i u budusnosti... ;-)
todd_smith

#2528 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by todd_smith »

strucnjakdemagog wrote:
todd_smith wrote:
daj mi primjer te poruke

copy paste uradi, ime samo izbrisi i na sta si joj tu poruku poslao

a ovog drugog sto se tice, ima dosta i do konteksta i situacije, ujutro na poslu nije uopce idealno da se nekome nabacujes ili slicno

Zadnje 3 djevojke sa kojima sam izasao, upoznao preko IG, bez zajednickog prijatelja. Nemam bicepse, tricepse, ne izbacujem slike auta, klubova, flasa Moeta i slicno. Znaci niti 1 sliku nemam u tom kontekstu. I sa sve 3 sam do dan danas u super odnosima, i cesto se zajebavamo iako mi niti jedna nije "legla" za nesto ozbiljniju vezu.
E čuj na IG. Zar se tu može dopisivati uopšte? :D Baš me zanima na koji način si stupio u komunikaciju. Otkrij nam tajnu svog uspjeha, osevapićeš se. :D
25/26 god i ispod samo i koriste IG. Niko vise ne koristi fb za chat osim ako nije u pitanju neka rodbina ili nesto u vezi faxa/posla.
todd_smith

#2529 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by todd_smith »

Previse pametujete jer je najlakse tj najbolji prolaz ces imati kod djevojaka koje se skupe u grupu i zabiju negdje u cosak.

Zasto? Zato sto im niko nece ni prici, a kada pridje tad se najlakse otvaraju jer se sigurno nisu sredile zbog jaranica sa kojima su svaki dan na kafi.

Kakva spontanost incidenti i slicno.
moonca

#2530 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by moonca »

todd_smith wrote:
moonca wrote:
todd_smith wrote: Koliko imas godina?
Naravno da ti necu odgovoriti.. jer ne lazem ... i eto-vec si napravio gresku s tim pitanjem.... sa zenama se tako ne komunicira... :-)
Pa ne kontam te bariti ili slicno pa da ti tepam

Nego pitam zbog “savjeta” kojeg dajes. Djeluje kao savjet nekoga ko ima 35+ godina.

Sto nije pokusaj uvrede niti slicno, nego kazem tako savjet djeluje.

Cuj trebalo bi biti spontano, neki mali incident...kao da je scena iz Bridzit Dzouns
Pa, sta ti godine mogu reci -- nismo svi 'zreli' uporedo i sa godinama.... iznenadim se i ja kada neko kaze godine sa zivotnim stavom - ali, bih radije da ne znam - ne volim savjete- cekaj dok dodjesh u moje godine... ili da ga ocjenjujem jer je neiskusan ...itd..
Kako bi ti ako ne spontamo ? opisi?
todd_smith

#2531 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by todd_smith »

Vidis djevojku koja ti se svidja, ako je situacija “normalna” tj da nisi tipa u hitnoj ili ona klijent neki ili slicno, znaci vani si, kafic, setas nebitno.

Ako ti se svidja, pridjes upoznas se...wtf nije nikakva nauka. A ne izadji, pa neka te vidi...pa budi sa rajom, koja je sa njenom rajom, pa de joj upaljac daj, pa kalo pogledom, pa pvako pa onako

Ljudi smo jbte, od krvi i mesa ona isto kao i ja. Nije hajvan.
animals

#2532 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by animals »

Miss Moonlight wrote:Ma isto je...svima, bez obzira na godine.
A i kad se s nekim novim trebas poljubiti svejedno....ima se trema ko da je prvi put :lol:
Zar se ljubis sa nekim novim :D
animals

#2533 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by animals »

Sa zenama ne smijes biti dosadan, jer onda si odmah popusio..
ne trebas biti ekstra lijep..
samo zabavan i sarmantan..
izgleda igra isto ulogu, ali prica je najvaznija..
moonca

#2534 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by moonca »

todd_smith wrote:Vidis djevojku koja ti se svidja, ako je situacija “normalna” tj da nisi tipa u hitnoj ili ona klijent neki ili slicno, znaci vani si, kafic, setas nebitno.

Ako ti se svidja, pridjes upoznas se...wtf nije nikakva nauka. A ne izadji, pa neka te vidi...pa budi sa rajom, koja je sa njenom rajom, pa de joj upaljac daj, pa kalo pogledom, pa pvako pa onako

Prici ces nekoj koju si vec vidjao--bilo sama ili u drustvu, bar neki minimumda znas o njoj..i ona o tebi...

Vrlo vjerovatno da je i ona tebe zapazila-- crtamo ko' djeca.... :lol:

.pa neces valjda prici djevojci koju prvi put vidis- doslovno prvi put i pitati za :-) - ..... mozes samo za direkcije gdje je slasticarna.... :oops:
King Theoden

#2535 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by King Theoden »

pustopoljina wrote: Ali bih znala prici...
E sad sam se pretvorio u uho.
Eto, zamisli da se ujutro probudiš u muškom tijelu...
Kako bi prilazila djevojkama?
todd_smith

#2536 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by todd_smith »

moonca wrote:
todd_smith wrote:Vidis djevojku koja ti se svidja, ako je situacija “normalna” tj da nisi tipa u hitnoj ili ona klijent neki ili slicno, znaci vani si, kafic, setas nebitno.

Prici ces nekoj koju si vec vidjao--bilo sama ili u drustvu, bar neki minimumda znas o njoj..i ona o tebi...

Vrlo vjerovatno da je i ona tebe zapazila-- crtamo ko' djeca.... :lol:

.pa neces valjda prici djevojci koju prvi put vidis- doslovno prvi put i pitati za :-) - ..... mozes samo za direkcije gdje je slasticarna.... :oops:
A zasto ne bih prisao?

Najgora stvar koja se moze desiti je da kaze “imam momka” ili “nisam zainteresovana”, ok nista ugodan dan zdravo.

O cemu ovdje pricamo :-)
ZyzzSar

#2537 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by ZyzzSar »

Dino34 wrote:
hahah, najs, da cujemo :lol:
gidra

#2538 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by gidra »

moonca wrote:
ZyzzSar wrote:
moonca wrote:Kakvo prilazenje- to nije ugodno nikome -- jednostavno- druzi se u grupi- :-)
zasto je neugodno?
.Trebalo bi biti spontano,neki mali' incident' da se desi i da preraste u pricu, u .... iz iskustva -kad su nam god momci u kaficima tako prilazili sa ocitom namjerom- mi smo odbijale... nije nam ugodno i ako nam se svidja ... a, pogotovo glupo slanje pica -- uzas :-)
...
joj šuplje priče, kakva spontanost?

Iz ličnog iskustva ću reći da sam u posljednih 2 godine bar 40ak djevojaka upoznao i dejtao samo preko Instagrama (Facebook kao način komunikacije među današnjom omladinom je nestao/propo), a da ne pričam da se svaki vikend desi novo poznanstvo. Puno izlazim i hodam po sarajevskim kafanama i najveći mi je životni trošak ta kafana trenutno, jer sam ostale sve priroitetne stvari u životu posložio i riješio, pa se zajebavam i guzim. Puno izlazaka = puno djevojaka upoznajem. Ako ste imalo ekstrovertni djevojke nikad pristupačnije nisu bile. Samo treba IMATI MUDA.
Pa i ako te odbije nije smak svijeta (Samo sebi u glavu ubaciti..."eee da ta cura zna koliko njeno NE meni ništa ne znači" i pičiš dalje)

Iznadprosječnog sam izgleda, it inženjer (sušta suprotnost svih it-ovaca po mom izgledu) a imam i love više nego 80% omladine u Sarajevu mojih godina, a 29. mi je i nisam nikakav babin sin. Moj Instagram profil uopće ne ostavlja taj dojam, imam 30ak slika sa prosjekom od nekih cca 140 lajkova od kojih su barem procenutalno 90% djevojke lajkačice (također nemam uopće puno pratilaca nekih cca 400). Sasvim normalne slike bez noćnih izlazaka, flaša, automobila...držim profil na public.

Svaku djevojku sam odveo vani na dejt po istom šablonu, kroz zajebanciju se javio na IG story i tu se razvije neki bezvezni razgovor, opšti, koji preraste u moj poziv na kafu. E pazi sad, nijedna djevojka nije odbila poziv, ali nijedna! Sve su to normalne cure, magistrice farmacije, advokatice, doktorice, studentice, čak sam imao i kratku vezu sa jednom našom bivšom misicom koju sam upravo upoznao preko Instagrama. :D Pa se i one meni javljaju po istom šablonu sa nekom zajebancijom na moj IG story...
Ili namjenski upratim djevojku koja mi se svidjela u gradu, zalajkam joj par slika starih, čisto da vidi ona da me zanima i onda krece akcija, šuplja priča bla bla sa generičkim porukama i sve te djevojke pristaju na razgovor i na poslije izlazak (trudim se da sa što manje onlajn razgovora je namamim vani na kafu), gdje tek onda sebe prezentujem u najboljem svijetlu, a ništa ne lažem niti petaljam tim djevojkama jer to sam što sam a imam im puno ponuditi. I sve one su iznadprosječnog izgleda, ali ne one izblajhane nargilašice, takve zaobilazim. Tako da INSTAGRAM JE TITO za današnju omladinu.

Ja sam također sam i nemam djevojku, ali sam u drugom problemu od ovih momaka koji se javljaju sa svojim problemima.
Nemam je iz razloga što imam previše opcija (a upravo mi to društvene mreže omogućavaju) ne valja ni to nekada...
moonca

#2539 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by moonca »

Eto ga -sta cemo sad --- pa, mozda na klasicno upoznavanje- kako opisah - :lol:
pustopoljina

#2540 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by pustopoljina »

Dino34 wrote:
Ostaces razocaran...normalno...kako su normalni meni i mojim prijateljicama prilazili...
Grebali se za cigare, trazili upaljac, gurkali :lol: komentarisali naglas neku scenu, smijeh, pitala za misljenje cija je obleka gora..sjedala blizu i kulirala, a vazda nosom ovamo...pitala za ime i predstavila se...bockala malo...branila od idiota...isla preko frendova..al' ne sad vjecnost...odmah na kraju veceri/dana upoznavanja pitala za susret onu koja mi se cini ok.
Ne bi bio nikakav fancy date...nikakva fancy vecera, pretencioznost stvara pritisak. Znaci nista sto mi prelazi budzet. Nista kakav ne bi bio ni 18. Dejt. Mozemo u nesto fancy ako je nekom rodjendan, godisnjica :lol:
Fancy: ono sto moj budzet ne bi mogao izdrzati, ako krenem s tom curom. Sad, neko ima vise love, neko manje.
Ne bih naskakala ni na koga, ako imalo trza, nece pobjeci...ali bih bila nedvosmislena.
Tako bih trazila vezu.
Za to preko instagrama, nemam pojma
Rootboi

#2541 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Rootboi »

gidra wrote: Nemam je iz razloga što imam previše opcija (a upravo mi to društvene mreže omogućavaju) ne valja ni to nekada...
Ludzak

#2542 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Ludzak »

gidra wrote: joj šuplje priče, kakva spontanost?

Iz ličnog iskustva ću reći da sam u posljednih 2 godine bar 40ak djevojaka upoznao i dejtao samo preko Instagrama (Facebook kao način komunikacije među današnjom omladinom je nestao/propo), a da ne pričam da se svaki vikend desi novo poznanstvo. Puno izlazim i hodam po sarajevskim kafanama i najveći mi je životni trošak ta kafana trenutno, jer sam ostale sve priroitetne stvari u životu posložio i riješio, pa se zajebavam i guzim. Puno izlazaka = puno djevojaka upoznajem. Ako ste imalo ekstrovertni djevojke nikad pristupačnije nisu bile. Samo treba IMATI MUDA.
Pa i ako te odbije nije smak svijeta (Samo sebi u glavu ubaciti..."eee da ta cura zna koliko njeno NE meni ništa ne znači" i pičiš dalje)

Iznadprosječnog sam izgleda, it inženjer (sušta suprotnost svih it-ovaca po mom izgledu) a imam i love više nego 80% omladine u Sarajevu mojih godina, a 29. mi je i nisam nikakav babin sin. Moj Instagram profil uopće ne ostavlja taj dojam, imam 30ak slika sa prosjekom od nekih cca 140 lajkova od kojih su barem procenutalno 90% djevojke lajkačice (također nemam uopće puno pratilaca nekih cca 400). Sasvim normalne slike bez noćnih izlazaka, flaša, automobila...držim profil na public.

Svaku djevojku sam odveo vani na dejt po istom šablonu, kroz zajebanciju se javio na IG story i tu se razvije neki bezvezni razgovor, opšti, koji preraste u moj poziv na kafu. E pazi sad, nijedna djevojka nije odbila poziv, ali nijedna! Sve su to normalne cure, magistrice farmacije, advokatice, doktorice, studentice, čak sam imao i kratku vezu sa jednom našom bivšom misicom koju sam upravo upoznao preko Instagrama. :D Pa se i one meni javljaju po istom šablonu sa nekom zajebancijom na moj IG story...
Ili namjenski upratim djevojku koja mi se svidjela u gradu, zalajkam joj par slika starih, čisto da vidi ona da me zanima i onda krece akcija, šuplja priča bla bla sa generičkim porukama i sve te djevojke pristaju na razgovor i na poslije izlazak (trudim se da sa što manje onlajn razgovora je namamim vani na kafu), gdje tek onda sebe prezentujem u najboljem svijetlu, a ništa ne lažem niti petaljam tim djevojkama jer to sam što sam a imam im puno ponuditi. I sve one su iznadprosječnog izgleda, ali ne one izblajhane nargilašice, takve zaobilazim. Tako da INSTAGRAM JE TITO za današnju omladinu.

Ja sam također sam i nemam djevojku, ali sam u drugom problemu od ovih momaka koji se javljaju sa svojim problemima.
Nemam je iz razloga što imam previše opcija (a upravo mi to društvene mreže omogućavaju) ne valja ni to nekada...
Na kakve riječi padaju?
I ja ih startam najčešće preko storija... ili mi odgovore kurtoazno, ili me ignorišu. Pola grada sam startao, više nemam ni koju više.
Xavier1

#2543 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Xavier1 »

Ludzak wrote:
gidra wrote: joj šuplje priče, kakva spontanost?

Na kakve riječi padaju?
I ja ih startam najčešće preko storija... ili mi odgovore kurtoazno, ili me ignorišu. Pola grada sam startao, više nemam ni koju više.
Ma lik vjerovatno izgleda kao maneken. Dok sam kaze za sebe da je iznadprosjecnog izgleda. I ovih 150 lajkova po slikama uopste nije malo. Prosjecni muskarci nemaju ni 50 po onome sto sam ja vidio. Jos kaze i da je sa misicom bio. Sve ti je jasno. :D

Ako hoces preko neta izgled je ubjedljivo najbitnij. Nikako nacin javljanja i prica. Znaci napucaj slike. Koristi fotosop ako treba. Kad mogu cure mozes i ti. :oops:
moonca

#2544 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by moonca »

A misisca je mjerilo za nesto ???
insomnia78

#2545 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by insomnia78 »

Jao sto se nafali :lol:
Ludzak

#2546 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Ludzak »

moonca wrote:A misisca je mjerilo za nesto ???
Nije mjerilo, ali jeste olakšavajuća stvar.
animals

#2547 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by animals »

Ludzak wrote:
Necu da citam sve..
imas 27 godina, a nikad cure nisi imao..
Ludzak

#2548 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Ludzak »

animals wrote:
Ludzak wrote:
Necu da citam sve..
imas 27 godina, a nikad cure nisi imao..
Tako je!

Sad kad me spusti, i kaže "pa nije ni čudo" hahahah...
King Theoden

#2549 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by King Theoden »

Čojk ima zdravo samopouzdanje. Libo ga. Koristi ono što mu se nudi.
gidra

#2550 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by gidra »

insomnia78 wrote:Jao sto se nafali :lol:
baš imam od toga nešto na klix forumu :D , zna me ljudi ovdje i privatno..
@Xiavier nisam maneken nikakav, ne idem u teretanu nit sam opterećen izgledom, ali igram termine sa rajom lopte bar 2 puta heftično.
@Monca misice nisu mjerilo ničega, ali da će ti većina muškog roda odlijepiti za istom hoće.
Post Reply