Žene pitaju žene

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
berenice

#2526 Re: Žene pitaju žene

Post by berenice »

Meni je fejs bio super kad sam ga tek otkrila, jer sam tako imala kontakt sa mnogom rajom koja se rasula po vascijelom svijetu... da nije fejsa bilo, možda ne bih nikad na kafu otišla sa mužem.
Slike - imala sam nekoliko starih slika sa starom rajom i nikada više ništa nisam postavila. I te sam ubrzo izbrisala, pa sam imala samo profilnu, svoju, naravno.
Da ne odugovlačim bezze, ja sam se ukinula prije pola godine. Imam skype i brojeve telefona svih ljudi koji me interesuju.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2527 Re: Žene pitaju žene

Post by ladyblue18 »

Ductus Holedocus wrote:
A eto,nekad se zapitam,kako je ljudima koji gledaju po fb kako drugi kače slike beba,a oni ih nemaju,ne mogu imati.. Kako je nekom ko ne moze sebi priustiti putovanje,a kamoli nego egzoticno? Kako je gladnom,da gleda meso i delikatese ?
Okej, ovo je malo previse. Sta sad treba, da ne disemo zbog onih koji su umrli?
Svako kaci sta je njemu volja, ne svidja se ni meni kacenje slika djece ali reci "kako je onoj koja nema djecu" mi je bas nidje veze.
To sto je neko zavidan sto drugi ide na more ili jede nesto ili nesto trece, taj ce biti zavidan i bez fejsbuka.

I ne, ne stavljam nikakve slike po fejsu prije nego sto neko to pomisli ali mi je ova konstatacija jednostavno nidje veze.
manekenka u penziji

#2528 Re: Žene pitaju žene

Post by manekenka u penziji »

Bom ja svoju lutku kacim na fb. Jest da su samo 3 slike ali su na fb-u.
Nisam narcis. Sveukupno imam slika sto mogu stati na prste jedne ruke. Ali drage moje, oni koji nemaju ništa na fb-u, onda su masili njegovu poentu i smisao.
Ja se ne chekiram, ne objavljujem statuse, citate, gozbe... Ukratko, ne smaram.
Moj fb.predstavlja jedan spomenar i u njemu se nalazi slika za svaki dio moga života otkako sam postala clan fb-a. Jedna slika sa rajom iz škole, jedna sa vjenčanja, jedna s mora i moja bebara :)

Ko ima problem sa tim, nek se odjavi slobodno jer ja ne znam sta radi na fejsu i kako zamišlja njegovu svrhu. Drugo, ko ima hejbet prijatelja, koje zaobidje kad ih u putu sretne a dobri su radi ukupnog broja na fb-u, neka ih slobodno izbrise, veliki je rahatluk kad FB svedes na 40tak ljudi s kojima se zaista poznajes. I nek se vise ne vadi niko da FB ima radi "familije i poznanika" jer pored toliko aplikacija:viber, skype,whatsapp...može komotno da se isključi sa fejsa pa da se održava kontakt s nekom od ovih aplikacija.
Moja preprouka vam je whatsapp jer se ne morate ni cuti ni vidjeti da vam kojim slučajem sta kod sagovornika
ne zasmeta.
berenice

#2529 Re: Žene pitaju žene

Post by berenice »

krvava wrote:
ja nisam ja wrote:Ductus Holedocus potpuno se slazem s tobom.Imam jednu prijateljicu na fb koja svako 2 minute kaci sliku svoje bebe.Kako gleda lijvo,pa desno,pa pravo ,kako place,smije se,spava itd.
ONda statusi nje i njenog muza kao da im je 15.Ovako nesto
-Ko je mene pozeliooooooooooo
Jaaaaaaaaaa navise na tetu......
Dusha moja draga pile moje malo.....
Jbt ko da im je 15 a on ima 40 ona 34 :roll:
Stari dobili bebu pa im zabremedet :D
krvava wrote:
ja nisam ja wrote:Nije to oboje imaju po jedno djete iz prvog braka :roll:
E onda prozivljavaju novi pubertet jer ga garant nisu prozivjeli na vakat igrajuci se odraslih
Pa odvratnije je ovo vaše mahalanje, ruganje i analiziranje njihovih ličnosti.
ladyblue18

#2530 Re: Žene pitaju žene

Post by ladyblue18 »

berenice wrote:
I meni ovo nije jasno.
Jos procitah post "ima 39 udala se i kaci slike" ali se posebno naglasilo da ima 39 godina, ko da je shugava.

Ali kad se povede prica o mahalanju i onoj "zena je zeni najveci neprijatelj" odjednom na forumu nema takvih.
manekenka u penziji wrote:I nek se vise ne vadi niko da FB ima radi "familije i poznanika" jer pored toliko aplikacija:viber, skype,whatsapp...može komotno da se isključi sa fejsa pa da se održava kontakt s nekom od ovih aplikacija.
Bila jednom tema ne znam jel troll, nebitno, zenska sva uznemirena zbog slika na fejsu koje stavljaju zene ali ona mora biti na fejsu zbog familije pa onda u po frke napisa kako voli da mahala sta ima u tudjim zivotima a fejs joj to olaksava :lol:
manekenka u penziji

#2531 Re: Odg: Žene pitaju žene

ladyblue18 wrote:
berenice wrote:
I meni ovo nije jasno.
Jos procitah post "ima 39 udala se i kaci slike" ali se posebno naglasilo da ima 39 godina, ko da je shugava.

Ali kad se povede prica o mahalanju i onoj "zena je zeni najveci neprijatelj" odjednom na forumu nema takvih.
manekenka u penziji wrote:I nek se vise ne vadi niko da FB ima radi "familije i poznanika" jer pored toliko aplikacija:viber, skype,whatsapp...može komotno da se isključi sa fejsa pa da se održava kontakt s nekom od ovih aplikacija.
Bila jednom tema ne znam jel troll, nebitno, zenska sva uznemirena zbog slika na fejsu koje stavljaju zene ali ona mora biti na fejsu zbog familije pa onda u po frke napisa kako voli da mahala sta ima u tudjim zivotima a fejs joj to olaksava :lol:
Curi je trebala tema na klixu da shvati sto je zaista na fejsu, a neko je ni pored teme neće shvatiti.
ladyblue18

#2532 Re: Žene pitaju žene

Post by ladyblue18 »

Eurosa wrote:A mozda joj se ne rugaju nego dive,lafica se udala u 39! Sve prozivjela i sad se skrasila.Pametna! :-D
Aha, tacno se vidi da je ovo prica o tome kojim zenama se divimo :mrgreen:
lua

#2533 Re: Žene pitaju žene

Post by lua »

Merkelka, Miuccia Prada, Charlene de Carvalho-Heineken.
lua

#2534 Re: Žene pitaju žene

Post by lua »

Btw ovo za fejs: NE ZNAM da sam ikad u životu u search bar gore ukucala nečije ime da promahalam jel im dobro il' loše u životu. To mi je dno-dna. I slažem se s većinom, nek' objavljuje ko šta hoće. Uvijek se možeš izbrisati i onda se ne moraš nervirati više :D
Secer_033

#2535 Re: Žene pitaju žene

Post by Secer_033 »

Ja sam prije 3 godine na fb ukljucila opciju da samo ja vidim svoje statuse. Kacila sam linkove nekih clanaka koje nisam u tom momentu mogla procitati i rekoh da ne smetam i da mi ljudi na lajkaju i komentarisu, ja ukljucim tu opciju.

Kako sam se prijavljivala jednom u 3 mjeseca, zaboravila sam na tu opciju i tako sam citavu godinu samoj sebi cestitala praznike. Vidim ja niko ne lajkuje i komentarise, a pocela sam skupljati lajkove kao da sam Oprah.

Kad sam skontala zasto, fb sam iskljucila, milina :cool:
pakica_

#2536 Re: Žene pitaju žene

Post by pakica_ »

ja dosadjujem slikama svojih kerova po fejsu, staeeeeeee :lol:
jedino mi je malo crnjak kad vidim da neko objavi smrtovnicu i taguje ozaloscene :run:
sheilak

#2537 Re: Žene pitaju žene

Post by sheilak »

ladyblue18 wrote:
berenice wrote:
I meni ovo nije jasno.

bas. ali najgore je da mozda one nisu niti svjesne toga da su licemjerne. vec ono, skroz moralno ispravno i s dobrom namjerom...komentiraju odredjene anomalije u drustvu. poput te jadnice sto se zaboga tek s 39 udala.
lua

#2538 Re: Žene pitaju žene

Post by lua »

Kad se ja udam fejsbuka više biti neće :lol:
Sunny-7

#2539 Re: Žene pitaju žene

Post by Sunny-7 »

Ja vala volim promahalati, volim pogledati lijepe slike sa odmora, volim slike djece mojih prijatelja, a bogme i sama s vremena na vrijeme okačim koju. Ne previše da smaram, više neke simpatične situacije uz prigodan komentar... Takođe imam par stranica koje pratim, mnogo volim prirodu, imam hobi, a pošto nisam u domovini zaista mi služi i kao info bar... Ma fejs je super ako ga ti koristiš a ne on tebe. :)
JThomas

#2540 Re: Žene pitaju žene

Post by JThomas »

tako je i na forumu. doduše pod originalnim nickom sve zauvijek i ostane divno i krasno, a za nervni slom, razvod, terapiju i psihologa se otvori novi :-D
sheilak

#2541 Re: Žene pitaju žene

Post by sheilak »

sigmabh wrote:
Slicnu prijateljicu imam...u nje je sve sjajno bajno i krasno..hiljadu puta mi je rekla da nikad ne bih mogla zivjeti s mojim MM..jer je kao previse ters..jer eto nekako..kod nje je sve uvijek kad prica super..posao, kuca, djeca, sex..ma sve.. Jest da nedavno imala slom zivaca..od svog tog meda i mlijeka..Hvala Bogu ona je sad super, ima terapiju i ide psihologu, ... sad vise nije sve sjajno, bajno i krasno..nije nikad bilo..i nije ni kod koga..svak nesto devera..
Jok fejsbuk i ostala pogan od drustvenih mreza... sem vovog foruma :D
:D

ali meni je glupo i strasno iritantno to odbijanje da se neko suoci sa samim/samom sobom i mogucnost da neka ipak nije niti toliko dobra ni čista koliko samu sebe smatra. i onda krene napadati i ismijavati (ono haman histerično) sve oko sebe koji ne pašu u neki svetački stereotip ispravne, merhametli članice društva. znate ono, prenemaganje na podnevnim kafama...i fake smješak od uha do uha od kojeg se ukoči cijela faca. fakat stepfordske supruge.
Bambi_na_kofeinu

#2542 Re: Žene pitaju žene

Post by Bambi_na_kofeinu »

Ja mahalam s bambi-molesterom (bolja polovina) ljude s fejsbuka :run:
Doduše mahalamo i ljude mimo fejsbuka, pa je valjda tako manje licemjerno.
dinexxx

#2543 Re: Žene pitaju žene

Post by dinexxx »

heh
Last edited by dinexxx on 21/08/2014 01:36, edited 1 time in total.
ema_

#2544 Re: Žene pitaju žene

Post by ema_ »

@krvava

Let it go. Već je bilo isto pitanje i rekle smo joj...
ema_

#2545 Re: Žene pitaju žene

Post by ema_ »

krvava wrote:Ne sjecam se da sam upratila
Hvala :kiss:

Ma i na ginekologiji stavljeno dva put u toku dana, sad vidim i na ostale neke teme :roll: .

:kiss:
manekenka u penziji

#2546 Re: Žene pitaju žene

3 marke test...ali lakše pitati raju na forumu da li je trudna. Mogla je tako i onu Aziru nazvati.
Secer_033

#2547 Re: Žene pitaju žene

Post by Secer_033 »

Potsjeti me na ona pitanja iz casopisa... ljubila sam se s momkom, jesam li sad trudna?
manekenka u penziji

#2548 Re: Odg: Žene pitaju žene

krvava wrote:Joj manekenko uzela si mi rihec s tastature :D
Sad vidjeh na ginekologiji da traži vise mišljenja...
Valjda ako joj vise forumasa napise da je trudna, da ce tako i biti :lol:

Bože Petra...
ema_

#2549 Re: Žene pitaju žene

Post by ema_ »

Na drugoj temi muški već počeli se zezat tražeći "više detalja" :lol: :lol: :lol:
ja nisam ja

#2550 Re: Žene pitaju žene

Post by ja nisam ja »

Ja ne kazem nista za godine i kada se ko udao ali mislim da zena sa 39 treba da bude dovoljno zrela da svoju srecu pokaze okolo a ne na fb. To
Mi je logicnije onima sa 19

Sent from my iPhone using Tapatalk
Post Reply