Predlazem administraciji da se ne dopusta pravljenje novih naloga. Koliko vidim sve stranke su krenule u internet kontra-ofanzivu.
PROTESTI!!! - aktuelnosti
- jasko_ja
#2526 Re: PROTESTI!!!
- agnostic_front
#2527 Re: PROTESTI!!!
Đe ste vi bolan našli tih 90% gladnih?Eniac wrote:Ali u tom slucaju je i komunizam bolji od neoliberalnog kapitalizma. Jer nije ti neki izbor izmedju kapitalistickog drustva koje je sluga MMF-a i kojem je 90% ljudi gladno a 10% bogato i drustva u kojem je 100% ljudi gladno. U tom izboru, ja sam za ovo drugo. Da svi budemo gladni, a ne da neko na mojoj gladi zaradjuje i dobro zivi. Komunizam tada izgleda mnogonbolje. Jer kada smo svi gladni, svi imamo potrebu da mijenjamo situaciju. U prvom slucaju onih 10% ce sve uraditi da zadrze status quo.agnostic_front wrote:Hajde malo o krahu švedskog socijalizma početkom 90-ih i da Švedska svake godine smanjuje državnu potrošnju jer ne može da troši toliko. I o tome da skandinavske zemlje nisu rata vidjele stoljećima i da su akumulirale kapital cijelo to vrijeme (najpoznatije skandinavske firme nisu nastale za vrijeme njihove države blagostanja, nego upravo za vrijeme slobodnog tržišta, prije 70-ih godina). I tome da Norveška u biti može da podrži svoj sistem zato što ima izobilje nafte i gasa. Procenat gasa i nafte od ukupnog izvoza je haman kao i u Kuvajtu.Genije wrote:
skandinavske države su najbolje za živiti
a one bogme nisu neoliberalističke već socijalne države
neoliberalizam=tajkunizacija
A mi ako možemo da imamo skandinavski model, bujrum, kako da ga napravimo, od čega? Od kojeg kapitala?
Samo olakšice za poduzetnike i kresanje državne (kantonalne, federalne, opštinske) potrošnje. Kako ti bolan misliš napraviti skandinavski model, ako moraš od MMF-a uzeti kredit da daš plate u administraciji?!
Jesi li bio ikad u životu u nekoj zemlji Zapada, Evropske Unije? Pa da li si ti normalan čovječe?
- red evil
#2528 Re: PROTESTI!!!
A i javna ličnost si, svi te znamo na forumuHM 2011 wrote:gnjev wrote:Jedan od demonstranata se obratio sugrađanima pozivom da se "neka javna ličnost sa čistim obrazom" javi da bude predstavnik osoba koje protestuju, te poručio da će mirno čekati puštanje privedenih na sloboduHM 2011 wrote:Mogu li ja od naroda dobiti priliku da uređujem sistem ?
Lijepo Vas molim.
Odgovaras li opisu ?
Odgovoara opisu - svu štetu u životu koju sam napravio napravio sam sam sebi a ne drugima.
(Ima jedan problem - za to me nema niko pravo kriviti - moj život moja stvar !)
Prema tebi i svima obraz čist.
-
Eniac
#2529 Re: PROTESTI!!!
Pa gdje njegovu glavu na tijelo lika iz vesterna koji je bio branilac potlacenih. Ili je to namjernoAllydax wrote:
Jedan od naših jahača apokalipse!!!
Last edited by Eniac on 09/02/2014 15:46, edited 1 time in total.
-
sanjin_1
#2530 Re: PROTESTI!!!
Haj bolan Zoka šta ti znaš...ovo su "spontani" protestiZoran Čegar, jedan od ratnih zapovjednika specijalne policije BiH, rekao je u razgovoru za Novu TV kako je došlo do kraha pravne države.
POVEZANO
U Bihaću danas mirni protesti, zasjeda kolegij skupštine USK-a
Bihać: Skupštinskoj komisiji uručen zahtjev za smjenu vlade, demonstranti se razišli
Nastave u tuzlanskim školama ipak nema do daljnjeg
Nikšić: Dezinformaciju o drogi među demonstrantima objavio je MUP KS
OHR: Inzko je odgovarao na hipotetičko pitanje
Specijalci u petak demonstrante gurali u Miljacku
Čegar: Spreman sam rasčistiti ovu situaciju za nekoliko minuta Zoran Čegar "Sramota je što se dogodilo. Branio sam svojim tijelom ovu zgradu 1992., branio sam ovu zastavu", istakao je Čegar.
Dodao je da "četnici nisu uspjeli zapaliti ovu zgradu, a sad su to napravili plaćeni huligani“.
"Spreman sam, ukoliko dobijem zapovijed, raščistiti ovu situaciju za nekoliko minuta. Znamo ko su ovi ljudi, neke od njih sam i procesuirao, znamo i ko su im nalogodavci, ko ih plaća i ko im daje naredbe preko telefona. Tužan sam i žalostan zbog ovoga što se događa", rekao je Čegar, inače zadužen za policijsko osiguranje prosvjeda.
- gnjev
#2531 Re: PROTESTI!!!
E bujrum onda !HM 2011 wrote:gnjev wrote:Jedan od demonstranata se obratio sugrađanima pozivom da se "neka javna ličnost sa čistim obrazom" javi da bude predstavnik osoba koje protestuju, te poručio da će mirno čekati puštanje privedenih na sloboduHM 2011 wrote:Mogu li ja od naroda dobiti priliku da uređujem sistem ?
Lijepo Vas molim.
Odgovaras li opisu ?
Odgovoara opisu - svu štetu u životu koju sam napravio napravio sam sam sebi a ne drugima.
-
Breathless
#2532 Re: PROTESTI!!!
Otkrivaju svoje pravo lice i ideoloske poziije s kojih nastupaju, tako da je sad jasnije sta stoji iza brutalnosti poput one da je "penzionerima data povisica od 15 maraka (+2 marke i 60 feninga gore) i sta hoce koji k. vise", kao da beg-kapitalist daje z svog dzepa, a pri tome ne vladaju ni najosnovnijim pojmovima. Prave balkanske apologete neoliberalizma, u svojoj zanesenoscu jos ekstremniji od onih anglo-americkih.Michio Kaku wrote:Alfons Kauders wrote:Opetja033 wrote: ovo sto se desava u BiH nije ljevicarski bunt nego bunt naroda. Nema ljudi sa ljevicarskim obiljezjima, nema ljudi koji prosipaju antiglobalisticku, komunisticku, ljevicarsku, hipijevsku pricu. Nema ih na ulicama sa narodom jer znaju da bi njih vjerovatno isti ti demonstranti pregazili prije nego sto bi se sukobili i sa policijom i sa politicarima. Mogu samo jos da se preseravaju putem interneta jer nikakvih dodirnih tacaka sa ovim demonstracijama nemaju.![]()
svako sad hoce da se uvali sa svojom agendom... bilo da su protiv neoliberalnog kapitalizma, bilo da su protiv eutanazije lutalica ili za neki deseti kurac o kojem vecini ljudi nije stalo... o debilnim zahtjevima iz domena visoke politike da i ne govorim
sve je to razvodnjavanje i nista drugo... svi koji to rade nisu ni svjesni koliku uslugu cine vladajucim strankama... ili mozda jesu?
kakve veze hipi-antiuglobalizam ima sa ljevicom... ja sam komunista, globalista i antihipik.
-
FreakyStyley
-
Nuken
#2534 Re: PROTESTI!!!
jebem mater onome koje je objavio ovaj članak.Kakve pljjačke???Bagro jedna samo hoćete da mrtva glava padne i smješkate se očekujući mrtve glave.JEBEM VAM MATER!!!
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sanski-m ... /140209045
- Banksy
#2535 Re: PROTESTI!!!
Ako krenu, nadam se da će ih policija slomit'.nOrMaLaC wrote:Hoće li provaliti u tužilaštvo? Šta mislite?
I tad i u slučaju pokušaja bilo koje druge, slične ''provale''.
-
prstenizlatnilanac
#2536 Re: PROTESTI!!!
znamo ; vjerovatno su izgorjeli i svi dokumenti koji mogu posluziti kao dokazni materijal marifetluka od 92 do danas--slucajnostHavatar wrote:Adamir Jerković: OGORČENI SMO ZBOG IZJAVE JASMILE ŽBANIĆ – ARHIVI SU IZGORJELI
Adamir Jerković, direktor Arhiva Federacije Bosne i Hercegovine i Predsjednik Upravnog odbora Udruženja arhivskih i administrativnih radnika Federacije BiH, ekskluzivno za časopis Behar govori o zapaljenim arhivima koji su se nalazili u sklopu Predsjedništva BiH i pritom demantira izjave redateljice Jasmile Žbanić koja je za medije izjavila da je to laž i sabotaža demonstracija.
Jučer, nakon izjave redateljke Jasmile Žbanić, koja je ustvrdila da je paljevina Arhiva BiH laž kojim se želi sabotirati demonstracije, a koju su prenijeli mnogi mediji širom regije, javnost je ostala u najmanju ruku zbunjena. Jedan ste od najpozvanijih da javnosti demantirate ili potvrdite te tvrdnje. Dakle, bili ste na mjestu događaja, je li Arhiv izgorio?
Sada Vam želim nešto reći i kao predsjednik Upravnog odbora arhivskih i administrativnih radnika Federacije Bosne i Hercegovine i kao direktor Arhiva Federacije BiH.
Mi smo, zapravo, šokirani događajima od 7. februara kada je zapaljen Arhiv Federacije Bosne i Hercegovine i dio dokumentacije Arhiva Bosne i Hercegovine. Izražavamo gnušanje, duboko ogročenje i osuđujemo ovaj vandalski čin. Ovo je udar na vrijednosti demokratije koja podrazumijeva mogućnost demonstracija građana, ali bez upotrebe sile. Vandalskim postupkom zauvijek su nestali vrijedni dokumenti koji su preživjeli mnoge ratove na ovim prostorima. Izgorjeli fondovi se više ne mogu vratiti ni rekonstruirati i smatramo da se ovdje radi o kulturnom genocidu nad historijski vrijednom arhivskom građom. Sa stanovišta kulturnog naslijeđa, uništavanje i spaljivanje dokumenata predstavlja krivično djelo za koje je zaprijećena kazna zatvora. Tražimo od sudskih instanci da djelo spaljivanja Arhiva Federacije BiH i dijela dokumentacije Arhiva Bosne i Hercegovine procesuira, a lica koja su se iživljavala nad državnom imovinom sankcionira.
Mi smo danas razmatrali izjavu filmske radnice Jasmile Žbanić koja nas je veoma ogorčila. To je strašno. Stranim medijima ona je kazala da je sve bila laž da je sve isfingirano da je Arhiv BiH izgorio. Istina je sljedeća: izgorjeli su vrijedni i prevažni dokumenti Arhiva Bosne i Hercegovine iz austrougarskog perioda koji se više ne mogu ni rekonstruirati. Samo da je jedan dokument izgorio to je tragedija za Bosnu i Hercegovinu i na njenu memoriju. Izgorio je, međutim, Arhiv Federacije Bosne i Hercegovine, sve je izgorjelo, pa čak i državna zastava koja se nalazila unutra. Mi strahujemo za sudbinu dokumenata koji se tamo čuvaju - da li im je naškodio požar ili voda kojim su vatrogasci gasili vatru. Nismo to mogli još utvrditi zbog policijskog nadzora odnosno uviđaja. Ali, u svakom slučaju dokumenti su morali doživjeti oštećenja.
- Toffee karamela
#2537 Re: PROTESTI!!!
Ma ja, on je uspio rastjerati one vehabije koje su branile alžirsku petorku dok su neki drugi komandanti policije malo kilavili oko tog posla (čitaj Muhamed Gafić). Sada bi opet da se dokazuje. Ne bi me čudilo da su i njemu napunili uši svakojakom propagandom, neko od pretpostavljenihkemalba wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/cegar-sp ... /140209052
- guber90
#2538 Re: PROTESTI!!!
¸Znaci jos jedna u nizu lazi?Nuken wrote:jebem mater onome koje je objavio ovaj članak.Kakve pljjačke???Bagro jedna samo hoćete da mrtva glava padne i smješkate se očekujući mrtve glave.JEBEM VAM MATER!!!
- Platformas
#2539 Re: PROTESTI!!!
Nekako pametnije djeluje da se imovina zaplijeni nakon određenih krivičnih postupaka i presuda, ali vidio si da "huligani" nešto ne vjeruju u sudove, ne znam zašto.Alfons Kauders wrote:onaj maloprije zagovara da se ljudima otima stednja iz banaka, ti bi spaljivao imovinu onih s kojim se ne slazes (bez obzira na porijeklo iste)... nisi me u zivotu vidio, ne znas ko sam i cime se bavis, a spaljivao bi moje?Platformas wrote:Pa ako izađeš da je braniš sa oružjem, možda i neće.Alfons Kauders wrote:
nece "izgoret" nismo u srbiji
pismenost na nivou inteligencije
ali bitno je da se ne prica o zahtjevima, jel tako? red komunizma, red ukidanja kantona, red huskanja... a nista o konkretnim zahtjevima, a?
elem kad budem gore, mozes doci do mene kuci, ili otici sa mnom do banke, pa da vidimo srce junacko, jel moze?
Pa bitno je da se šire informacije kako je vladu TK srušilo 100 huligana, da niko ne spominje 10 hiljada ljudi ispred zgrade, da su u sarajevu drogeraši nasrnuli na vladu i pritom zapalili arhiv, ej pa čak je i svečani salon u predsjedništvu zapaljen.
Bitno je da na forum dođu uhljebljeni i seruckaju o zakonima i pravima.
Ne vidjeh te na protestima da braniš "naše" zajedničke institucije?
-
Swedbank
#2540 Re: PROTESTI!!!
Edis Jasarevic TUZLA @EdisPG 1m
Ok. Pustit ce ih, Ali koliko Sam cuo, ne znam koliko je tacno, bit ce optuzeni za terorizam.
Ok. Pustit ce ih, Ali koliko Sam cuo, ne znam koliko je tacno, bit ce optuzeni za terorizam.
-
HM 2011
#2541 Re: PROTESTI!!!
Bravo - kakav bi tek haos nastao kad bi izašao pred sve kao HM 2011....red evil wrote:A i javna ličnost si, svi te znamo na forumuHM 2011 wrote:gnjev wrote:
Jedan od demonstranata se obratio sugrađanima pozivom da se "neka javna ličnost sa čistim obrazom" javi da bude predstavnik osoba koje protestuju, te poručio da će mirno čekati puštanje privedenih na slobodu
Odgovaras li opisu ?
Nego ovako ćemo neka pročitaju naglas:
HM 2011, username sa KLIX.ba poručuje:
Želimo da vidimo advokata svakog od pritvorenih ovdje pred nama, Kriminalci koji rade drumska razbojništva bivaju pušteni za 24 sata da se brane sa slobode, da vidimo kakav je to problem u ovom sluačaju: Ako je problem da će opet uništavati - evo mi ne uništavamo sa njima ili bez njih, imate njihove podatke, pustite ih da se brane sa slobode.
Želimo da vidimo postupajućeg Tužioca u tom slučaju - ko je, kakvo je njegovo stajalište zašto su ti ljudi u pritvoru,
Želimo da vidimo ljekara koji će nam opisati zdravstveno stanje pritovrenih i jemčiti za to zdravstveno stanje.
Tu pred nama odmah.
Saslušajte sve strane Vi odlučite.
Mogu li ja od naroda dobiti priliku da uređujem sistem ?
Lijepo Vas molim.
Last edited by HM 2011 on 09/02/2014 15:52, edited 1 time in total.
-
Breathless
#2542 Re: PROTESTI!!!
Je li ovo narod poredi sa cetnicima ili se meni cini?Toffee karamela wrote:Ma ja, on je uspio rastjerati one vehabije koje su branile alžirsku petorku dok su neki drugi komandanti policije malo kilavili oko tog posla (čitaj Muhamed Gafić). Sada bi opet da se dokazuje. Ne bi me čudilo da su i njemu napunili uši svakojakom propagandom, neko od pretpostavljenihkemalba wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/cegar-sp ... /140209052
- guber90
- agnostic_front
#2545 Re: PROTESTI!!!
Koje je to lice? Može li malo pobliže? Koje mi begove kapitaliste branimo, navedi imena? Evo Alfons ima preko deset milja postova, ja oko milju i po, i Opetja, isto nekoliko milja, čini mi se.Breathless wrote:Otkrivaju svoje pravo lice i ideoloske poziije s kojih nastupaju, tako da je sad jasnije sta stoji iza brutalnosti poput one da je "penzionerima data povisica od 15 maraka (+2 marke i 60 feninga gore) i sta hoce koji k. vise", kao da beg-kapitalist daje z svog dzepa, a pri tome ne vladaju ni najosnovnijim pojmovima. Prave balkanske apologete neoliberalizma, u svojoj zanesenoscu jos ekstremniji od onih anglo-americkih.
Hajde nađi gdje se brane "begovi kapitalisti" (a prvo ću moliti za pojašnjenje ko su ti ljudi), bujrum. Hvala.
- red evil
- Havatar
#2547 Re: PROTESTI!!!
Uravnilovka odnosno da svako ima isto bez obzira na neciju sposobnost , rad , trud je nesto najgore sto postoji i ne bi uopste donijelo dobro niti drustvu niti drzavi i treba imati socijalne programe za pomoc siromasnim ali nikako ogranicavati ljude i ne dozvoljavati razvoj i napredak.Eniac wrote:Ali u tom slucaju je i komunizam bolji od neoliberalnog kapitalizma. Jer nije ti neki izbor izmedju kapitalistickog drustva koje je sluga MMF-a i kojem je 90% ljudi gladno a 10% bogato i drustva u kojem je 100% ljudi gladno. U tom izboru, ja sam za ovo drugo. Da svi budemo gladni, a ne da neko na mojoj gladi zaradjuje i dobro zivi. Komunizam tada izgleda mnogonbolje. Jer kada smo svi gladni, svi imamo potrebu da mijenjamo situaciju. U prvom slucaju onih 10% ce sve uraditi da zadrze status quo.agnostic_front wrote:Hajde malo o krahu švedskog socijalizma početkom 90-ih i da Švedska svake godine smanjuje državnu potrošnju jer ne može da troši toliko. I o tome da skandinavske zemlje nisu rata vidjele stoljećima i da su akumulirale kapital cijelo to vrijeme (najpoznatije skandinavske firme nisu nastale za vrijeme njihove države blagostanja, nego upravo za vrijeme slobodnog tržišta, prije 70-ih godina). I tome da Norveška u biti može da podrži svoj sistem zato što ima izobilje nafte i gasa. Procenat gasa i nafte od ukupnog izvoza je haman kao i u Kuvajtu.Genije wrote:
skandinavske države su najbolje za živiti
a one bogme nisu neoliberalističke već socijalne države
neoliberalizam=tajkunizacija
A mi ako možemo da imamo skandinavski model, bujrum, kako da ga napravimo, od čega? Od kojeg kapitala?
Samo olakšice za poduzetnike i kresanje državne (kantonalne, federalne, opštinske) potrošnje. Kako ti bolan misliš napraviti skandinavski model, ako moraš od MMF-a uzeti kredit da daš plate u administraciji?!
- Cossack
#2548 Re: PROTESTI!!!
Last edited by Cossack on 09/02/2014 15:56, edited 2 times in total.
- shibonja
#2549 Re: PROTESTI!!!
Jedan od demonstranata se obratio sugrađanima pozivom da se "neka javna ličnost sa čistim obrazom" javi da bude predstavnik osoba koje protestuju, te poručio da će mirno čekati puštanje privedenih na slobodu
Odgovaras li opisu ?
[/quote]
Prema tebi i svima obraz čist.[/quote]
A i javna ličnost si, svi te znamo na forumu
[/quote]
Bravo - kakav bi tek haos nastao kad bi izašao pred sve kao HM 2011....
Želimo da vidimo advokata svakog od pritvorenih ovdje pred nama, Kriminalci koji rade drumska razbojništva bivaju pušteni za 24 sata da se brane sa slobode, da vidimo kakav je to problem u ovom sluačaju: Ako je problem da će opet uništavati - evo mi ne uništavamo sa njima ili bez njih, imate njihove podatke, pustite ih da se brane sa slobode.
Želimo da vidimo postupajućeg Tužioca u tom slučaju - ko je, kakvo je njegovo stajalište zašto su ti ljudi u pritvoru,
Želimo da vidimo ljekara koji će nam opisati zdravstveno stanje pritovrenih i jemčiti za to zdravstveno stanje.
Tu pred nama odmah.
Lijepo Vas molim.[/quote]
+1
Odgovaras li opisu ?
Prema tebi i svima obraz čist.[/quote]
A i javna ličnost si, svi te znamo na forumu
Bravo - kakav bi tek haos nastao kad bi izašao pred sve kao HM 2011....
Tu pred nama odmah.
Lijepo Vas molim.[/quote]
+1
- guber90
#2550 Re: PROTESTI!!!
Pa u Tuzli i Sarajevu su se vec nalagali, od pljacki, preko 12 kg speeda i garant nisu jos stali, nastavit ce.Nuken wrote:guber90 wrote:¸Znaci jos jedna u nizu lazi?Nuken wrote:jebem mater onome koje je objavio ovaj članak.Kakve pljjačke???Bagro jedna samo hoćete da mrtva glava padne i smješkate se očekujući mrtve glave.JEBEM VAM MATER!!!
ŽIVIM U SANI TAKO DA JE OVO NOTORNA LAŽ!!!Samo potkuhavaju atmosferu.Uhljebi sjede u Sarajevu i tipkaju .Ko im jebe mater
Last edited by guber90 on 09/02/2014 15:57, edited 1 time in total.