Jadi nas nezaposlenih
Moderator: anex
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#2527 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ne brini, vučem ja njih za rep kad god mi se ukaže prilika 
-
zippoo87
#2528 Re: Jadi nas nezaposlenih
ne znam za vas,ali meni je ovaj lik -nobelovac pravo pozitivan i nekako inspirativan
evo jedan tekstic...ima na kliksu i bolji,mrsko mi traziti
http://mozaik.ba/bs-lat/vijesti/item/27 ... -poduzetna
svidja mi se ovaj njegov princip "drustvenog biznisa"...sa istim parama pomazes sve vise i vise ljudi i rjesavas probleme
princip gdje svako svakoga pogura i onda kada postanes samostalan,i ti guras nekoga i tako u krug
svidja mi se ovaj njegov princip "drustvenog biznisa"...sa istim parama pomazes sve vise i vise ljudi i rjesavas probleme
princip gdje svako svakoga pogura i onda kada postanes samostalan,i ti guras nekoga i tako u krug
- pumica
#2529 Re: Jadi nas nezaposlenih
Nesto kao banka kojoj vracas samo osnovni dugPremijernocom wrote:zippoo87 wrote:ne znam za vas,ali meni je ovaj lik -nobelovac pravo pozitivan i nekako inspirativan
-
detroit-mercy
#2530 Re: Jadi nas nezaposlenih
zippoo87 wrote:ne znam za vas,ali meni je ovaj lik -nobelovac pravo pozitivan i nekako inspirativan
E jest ot kriv da govno smrdi, Sandzaklije ovo rade vec desetljecima
- Radio Sarajevo
#2531 Re: Jadi nas nezaposlenih
I Albanci takođe. Zato nikad ne propadnudetroit-mercy wrote:zippoo87 wrote:ne znam za vas,ali meni je ovaj lik -nobelovac pravo pozitivan i nekako inspirativan
E jest ot kriv da govno smrdi, Sandzaklije ovo rade vec desetljecima![]()
![]()
-
zippoo87
#2532 Re: Jadi nas nezaposlenih
rade i jevreji...htio sam odmah napisati...ali ne napisa da neko ne shvati pogresnodetroit-mercy wrote:zippoo87 wrote:ne znam za vas,ali meni je ovaj lik -nobelovac pravo pozitivan i nekako inspirativan
E jest ot kriv da govno smrdi, Sandzaklije ovo rade vec desetljecima![]()
![]()
uglavnom...to je princip koji funkcionise i stvarno bi ga i mi trebali poceti primjenjivati...najgore je biti skrt i ne pomagati
-
razonoda
#2533 Re: Jadi nas nezaposlenih
Zna li itko objasniti zasto to bosanci ne rade. Sta oni u glavi imaju ---osim jedne zice---
-
iz zadnje klupe
#2534 Re: Jadi nas nezaposlenih
Vrlo jednostavno, ovaj vid društvene angažovanosti je moguć samo kod naroda koji su zadržali taj kultorološki element plemenskog načina razmišljanja, tj. da se pomogne član svog plemena, ja koliko znam to imaju Jevreji, Albanci, Sandžaklije, ne znam dal' još uvijek i Crnogorci ( nisu džabe oni vicevi, zna se gdje negdje uđe jedan Jevrej, Sandžaklija ili Crnogorac, uskoro dovlači i ostale članove plemena)Zna li itko objasniti zasto to bosanci ne rade. Sta oni u glavi imaju ---osim jedne zice---
Kod ostalih naroda teško, jer da bi funkcionisalo svi ljudi u lancu moraju se isto ponašati, kod nas bi vec drugi u lancu rekao, e nedaj ja, ja sam to zaradio (ijako je i on sam bio poguran na taj način)
- ranger
#2535 Re: Jadi nas nezaposlenih
a ima i uhljupa koji bi vazda primali pomoc, al nikad "stali na svoje noge" citaj. jebivjetrili na tudji racun.iz zadnje klupe wrote:Vrlo jednostavno, ovaj vid društvene angažovanosti je moguć samo kod naroda koji su zadržali taj kultorološki element plemenskog načina razmišljanja, tj. da se pomogne član svog plemena, ja koliko znam to imaju Jevreji, Albanci, Sandžaklije, ne znam dal' još uvijek i Crnogorci ( nisu džabe oni vicevi, zna se gdje negdje uđe jedan Jevrej, Sandžaklija ili Crnogorac, uskoro dovlači i ostale članove plemena)Zna li itko objasniti zasto to bosanci ne rade. Sta oni u glavi imaju ---osim jedne zice---
Kod ostalih naroda teško, jer da bi funkcionisalo svi ljudi u lancu moraju se isto ponašati, kod nas bi vec drugi u lancu rekao, e nedaj ja, ja sam to zaradio (ijako je i on sam bio poguran na taj način)
-
modem33
#2536 Re: Jadi nas nezaposlenih
iz zadnje klupe wrote:Vrlo jednostavno, ovaj vid društvene angažovanosti je moguć samo kod naroda koji su zadržali taj kultorološki element plemenskog načina razmišljanja, tj. da se pomogne član svog plemena, ja koliko znam to imaju Jevreji, Albanci, Sandžaklije, ne znam dal' još uvijek i Crnogorci ( nisu džabe oni vicevi, zna se gdje negdje uđe jedan Jevrej, Sandžaklija ili Crnogorac, uskoro dovlači i ostale članove plemena)Zna li itko objasniti zasto to bosanci ne rade. Sta oni u glavi imaju ---osim jedne zice---
Last edited by modem33 on 25/03/2015 10:48, edited 1 time in total.
-
modem33
#2537 Re: Jadi nas nezaposlenih
ranger wrote:a ima i uhljupa koji bi vazda primali pomoc, al nikad "stali na svoje noge" citaj. jebivjetrili na tudji racun.iz zadnje klupe wrote:Vrlo jednostavno, ovaj vid društvene angažovanosti je moguć samo kod naroda koji su zadržali taj kultorološki element plemenskog načina razmišljanja, tj. da se pomogne član svog plemena, ja koliko znam to imaju Jevreji, Albanci, Sandžaklije, ne znam dal' još uvijek i Crnogorci ( nisu džabe oni vicevi, zna se gdje negdje uđe jedan Jevrej, Sandžaklija ili Crnogorac, uskoro dovlači i ostale članove plemena)Zna li itko objasniti zasto to bosanci ne rade. Sta oni u glavi imaju ---osim jedne zice---
- Radio Sarajevo
#2538 Re: Jadi nas nezaposlenih
Takvi jebivjetri ne prolaze kod Albanaca i Sandžaklija jer im se može pomoći samo dvaput. Nakon što prvi i drug put spizde novac, cijela grupa im okreće leđa i nema ih više ni na mapi. To svi znaju i zato se niko ne usuđuje biti đon obraz.modem33 wrote: a ima i uhljupa koji bi vazda primali pomoc, al nikad "stali na svoje noge" citaj. jebivjetrili na tudji racun.
-
prog321
#2539 Re: Jadi nas nezaposlenih
Sandzaklije, Albanci, Zidovi. Njih je natjerala nuzda da se ujedine. Jer samo taku mogu i opstati.
Uzmimo primjer Sandzaklija. KO ce njima dati posao u Sarajevu kad im cuju onu iskrivljenu ekavicu ?
Niko.
I jedini nacin da prezive je u tome da se organizuju i kreiraju posao sami sebi.
Uzmimo primjer Sandzaklija. KO ce njima dati posao u Sarajevu kad im cuju onu iskrivljenu ekavicu ?
I jedini nacin da prezive je u tome da se organizuju i kreiraju posao sami sebi.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2540 Re: Jadi nas nezaposlenih
Boga mi, puno ih državna služba, baš su sami sebi kreirali posaoprog321 wrote:Sandzaklije, Albanci, Zidovi. Njih je natjerala nuzda da se ujedine. Jer samo taku mogu i opstati.
Uzmimo primjer Sandzaklija. KO ce njima dati posao u Sarajevu kad im cuju onu iskrivljenu ekavicu ?Niko.
- ranger
#2541 Re: Jadi nas nezaposlenih
hahaha fakatKatarinaKosaca wrote:Boga mi, puno ih državna služba, baš su sami sebi kreirali posaoprog321 wrote:Sandzaklije, Albanci, Zidovi. Njih je natjerala nuzda da se ujedine. Jer samo taku mogu i opstati.
Uzmimo primjer Sandzaklija. KO ce njima dati posao u Sarajevu kad im cuju onu iskrivljenu ekavicu ?Niko.
-
prog321
#2542 Re: Jadi nas nezaposlenih
Moguce. Ne petljam se sa drzavnim sluzbama. Neki od njih imaju ratne zasluge.
Ipak moja teza stoji za obicnog Sandzu is Sjenice koji je dosao traziti posao u Sarajevu.
Ipak moja teza stoji za obicnog Sandzu is Sjenice koji je dosao traziti posao u Sarajevu.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2543 Re: Jadi nas nezaposlenih
I preko zemljaka ga našao u državnoj službi...prog321 wrote:Moguce. Ne petljam se sa drzavnim sluzbama. Neki od njih imaju ratne zasluge.
-
razonoda
#2544 Re: Jadi nas nezaposlenih
iz zadnje klupe wrote:Vrlo jednostavno, ovaj vid društvene angažovanosti je moguć samo kod naroda koji su zadržali taj kultorološki element plemenskog načina razmišljanja, tj. da se pomogne član svog plemena, ja koliko znam to imaju Jevreji, Albanci, Sandžaklije, ne znam dal' još uvijek i Crnogorci ( nisu džabe oni vicevi, zna se gdje negdje uđe jedan Jevrej, Sandžaklija ili Crnogorac, uskoro dovlači i ostale članove plemena)Zna li itko objasniti zasto to bosanci ne rade. Sta oni u glavi imaju ---osim jedne zice---
-
razonoda
#2545 Re: Jadi nas nezaposlenih
A bosanci,,sta oni rade da prezive---ako uopste zive?prog321 wrote:Sandzaklije, Albanci, Zidovi. Njih je natjerala nuzda da se ujedine. Jer samo taku mogu i opstati.
-
Muuky
#2546 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ja znam da se traži dostavljač u nekoj Buregdžinici ,fast food negde u Buća Potok kod ŽIŠ na semaforu
- fidoremilienko
#2547 Re: Jadi nas nezaposlenih
bosanci pametuju ostalimarazonoda wrote:A bosanci,,sta oni rade da prezive---ako uopste zive?prog321 wrote:Sandzaklije, Albanci, Zidovi. Njih je natjerala nuzda da se ujedine. Jer samo taku mogu i opstati.
-
Walther
#2548 Re: Jadi nas nezaposlenih
konobarica koja je spremna raditi uz redovni posao raditi jos pun k. stvari za minimalan novac (kao student naravno)Lajavikrelac wrote:Šta je to uopšte PR koordinator
-
razonoda
#2550 Re: Jadi nas nezaposlenih
mali_balon wrote:imal posla...