hrvatska-more

Post Reply
Havatar

#2526 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

MedenoSrce wrote:
oglo wrote:havatr nije neko ciji se stav uzima kao realan,frajer ostrasceni nacionalist i seta po temama susjednih nam drzava i blati sve sto o tamo dolazi.Kakve sve ideje zastupa cudi me da nije u sriji da brani bracu od brace
podrumasi su i prije 20g bili najveci nacionalisti :mrgreen:

treba hrabrosti za stati na nisan
Ja za razliku od nekih necu da dozvolim da se brani i opravdava vrijedjanje Bosanaca i da se prikazuje kao normalno ili cak pozeljno i da se vrijedja svako ko prikaze kakva je prava situacija i da ko god kaze kolike su cijene ili kako su ga maltretirali bude izvrijedjan i popljuvan na ovoj temi a ti svoje komplekse lijeci na drugom mjestu a nemoj preko mene.
Alfons Kauders

#2527 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

Zviz wrote:
Excellent! I will deal with the arrangement of good old cold infusion and tasty inhalation. But would Mr. Alfons be interested to taste our appetizing white cake? Of course fresh baked.
No thanks. I botched that Iraqi yellow cake deal in Niger back in 2000. Good thing Saddam is no longer around. Let's just stick to the basics, a dram of scotch and some freshly rolled cigs... :D
MedenoSrce

#2528 Re: hrvatska-more

Post by MedenoSrce »

ultima_palabra wrote: Nego uskoro se neće moći na ovu temu bez da postaviš račun od minimalno 200 ojra...

mene da neko uzme za 200€ za veceru ili kakvo pice, pokrila bih se kakvim preskirom po glavi i do naredne godine se ne bih javljala od stida sta sam sebi dozvolila

bila pjesma nekad dok sam ja odrastala

Alfons Kauders

#2529 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

MedenoSrce wrote:
ultima_palabra wrote: Nego uskoro se neće moći na ovu temu bez da postaviš račun od minimalno 200 ojra...

mene da neko uzme za 200€ za veceru ili kakvo pice, pokrila bih se kakvim preskirom po glavi i do naredne godine se ne bih javljala od stida sta sam sebi dozvolila

fakat

a ovdje se ljudi ponose... :D anonimnost ili sta vec... :D

pa ih nije stid priznati kako ih je baba oderala za apartman i kako su jeli Ledo lignje s McCain pomfritom za 150 kuna po tanjiru... :D
šrilančananin

#2530 Re: hrvatska-more

Post by šrilančananin »

Možda je čak i najgore da su najglasniji oni koji to nisu platili, a kaže stara plati pa se klati...Smiješnih likova ovdje, kriva slika, definitivno. Zvire. Inače Hrvatska i ide u smjeru da 200 € bude za 4 čovjeka provod u restoranu 50€ po osobi, to je čisto normalno, ako nemaš 100 km da izađeš na dobru riblju platu, koji ćeš kur.ac i ici, spavaj kući.
mrAdil

#2531 Re: hrvatska-more

Post by mrAdil »

MedenoSrce wrote:

Znaci, pljackaju nas u HR a mi to ne znamo sakriti.
Havatar

#2532 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

mrAdil wrote:
MedenoSrce wrote:

Ako su te opljackali u Hrvatskoj onda je to zbog toga sto si nacionalista :oops:
šrilančananin

#2533 Re: hrvatska-more

Post by šrilančananin »

mrAdil wrote:
MedenoSrce wrote:

Došli Hrvati i tjeraju te na more, sada će te mobilizirati da ideš u Hrvatsku na more, promijeni, imaš ulcinj budi hadžija.
MedenoSrce

#2534 Re: hrvatska-more

Post by MedenoSrce »

ma ko te bolan pljacka, dogovoris cijenu ako uzimas apartman, pogledas cjenovnik ako si sjeo u restoran ili piceriju - naravno ukoliko si nepismen ili ne znas napraviti konverziju bezbolnije je reci da te neko pljacka

al' evo nek ovaj Avatar (ne mogu ovog nazor H a i ne trudi mi se) kaze koje je to komplekse mislio da ja trebam lijeciti?
uglavnomja

#2535 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

Havatar wrote:
MedenoSrce wrote:
oglo wrote:havatr nije neko ciji se stav uzima kao realan,frajer ostrasceni nacionalist i seta po temama susjednih nam drzava i blati sve sto o tamo dolazi.Kakve sve ideje zastupa cudi me da nije u sriji da brani bracu od brace
podrumasi su i prije 20g bili najveci nacionalisti :mrgreen:

treba hrabrosti za stati na nisan
Ja za razliku od nekih necu da dozvolim da se brani i opravdava vrijedjanje Bosanaca i da se prikazuje kao normalno ili cak pozeljno i da se vrijedja svako ko prikaze kakva je prava situacija i da ko god kaze kolike su cijene ili kako su ga maltretirali bude izvrijedjan i popljuvan na ovoj temi a ti svoje komplekse lijeci na drugom mjestu a nemoj preko mene.
:lol: :lol:

jedina uvreda bosancima su oni sami, oni sto se parkiraju kao krkani, oni sto misle da treba ponijeti sofru na plazu, oni sto misle da im anto treba napraviti dzamiju u vrtu, da ne mora do visica na dzumu, ...
a jos gori su oni sto propagiraju cg turizam :-) tamo ima bosnjaka, muslimana, oni su fini ...

kome mozak fercera na razini krvnih zrnaca nije ozbiljan sagovornik ni za sta.

i drugo, svi koji napisu nesto fino o hr - lazu :lol:
napisu nesto lose o cg - lazu :lol:

svjetska jevrejsko-vatikansko-kremljanska zavjera :D
mrAdil

#2536 Re: hrvatska-more

Post by mrAdil »

šrilančananin wrote:
Došli Hrvati i tjeraju te na more, sada će te mobilizirati da ideš u Hrvatsku na more, promijeni, imaš ulcinj budi hadžija.

Nece, ali moamo konstatovati stanje koje ce uveliko pomoci onima koji se spremaju na putu u najsiromasniju clanicu EU-a.
ultima_palabra

#2537 Re: hrvatska-more

Post by ultima_palabra »

šrilančananin wrote:Možda je čak i najgore da su najglasniji oni koji to nisu platili, a kaže stara plati pa se klati...Smiješnih likova ovdje, kriva slika, definitivno. Zvire. Inače Hrvatska i ide u smjeru da 200 € bude za 4 čovjeka provod u restoranu 50€ po osobi, to je čisto normalno, ako nemaš 100 km da izađeš na dobru riblju platu, koji ćeš kur.ac i ici, spavaj kući.
Gdje ti je to normalno... ako tako bude izgubićete ne samo Bošnje, nego i Čehe i Poljake, a nije ni Švabo budala da rasipa krvavo zarađeni novac.
uglavnomja

#2538 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

ultima_palabra wrote:
šrilančananin wrote:Možda je čak i najgore da su najglasniji oni koji to nisu platili, a kaže stara plati pa se klati...Smiješnih likova ovdje, kriva slika, definitivno. Zvire. Inače Hrvatska i ide u smjeru da 200 € bude za 4 čovjeka provod u restoranu 50€ po osobi, to je čisto normalno, ako nemaš 100 km da izađeš na dobru riblju platu, koji ćeš kur.ac i ici, spavaj kući.
Gdje ti je to normalno... ako tako bude izgubićete ne samo Bošnje, nego i Čehe i Poljake, a nije ni Švabo budala da rasipa krvavo zarađeni novac.
uzmes novcanik u ruku i izvagas :D

za 100 kn mogu kupiti mesa i krompira i ... da napravim pohovane snicle i pomfri...

i izgubiti 2-3 sata, dok se doddje s plaze, skuha, pojede, opere sudje, vrati na plazu...

ili ces krhnuti x00 kn da se najedes kao hadzija pored plaze :D

osim toga, ima cevapa, bureka raznih, pizza, toplih sendvica, omleta .... nije sve op 100 KM
šrilančananin

#2539 Re: hrvatska-more

Post by šrilančananin »

ultima_palabra wrote:
Čuj, pozicija je da se proba, radi se na letovima za USA i Canadu to i je cilj jer sa 1260 otoka je konkurentost, uvjek se možeš vratiti masovnom turizmu, a tu puno radiš za malo para ili kako bi se reklo velki promet mala zarada.
mrAdil

#2540 Re: hrvatska-more

Post by mrAdil »

šrilančananin wrote:
ultima_palabra wrote:
Čuj, pozicija je da se proba, radi se na letovima za USA i Canadu to i je cilj jer sa 1260 otoka je konkurentost, uvjek se možeš vratiti masovnom turizmu, a tu puno radiš za malo para ili kako bi se reklo velki promet mala zarada.
Glavno je da se ne radi a dobro zaradi.
Bodkin

#2541 Re: hrvatska-more

Post by Bodkin »

Pismonosa wrote:
Havatar wrote:
Pismonosa wrote:Dobri ovi argumenti kod pojedinih klonova. Nešto u stilu, pa tamo te na moru ujutro budi ezan :lol: :lol: I to je razlog zbog kojeg bi neko kao trebalo da donese odluku gdje će na odmor. Da te ujutro budi ezan. Tako i jest, jebo more i odmor na kojem nema mevluda, teravija, ezana, efendija, pekara Bosna itd. :D :D Taman posla da još čujem neko zvono sa crkve. A oko mene da šetaju kjafiri. Gluho bilo :lol:
I da ti ti kjafiri psuju majku bosansku i da te gledaju kao "nekvalitetnog gosta"
The true path, selam brate.
uu svaka cast, apsolutno to moze biti on :D
@avatar nego imas ti neki dokaz za to da psuju majku bosansku?
Havatar

#2542 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

Izmedju ostalog i to psuju i vrijedjaju i na taj nacin i nije avatar nego havatar
Bodkin

#2543 Re: hrvatska-more

Post by Bodkin »

JohnnyS wrote:http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/81331 ... nego-lani/

Unatoč visokim cijenama i činjenici da magistralu poviše grada po upisima pojedinih klixaša stranci samo koriste za put do Crne Gore. :D Premda, cijene su po meni i preniske pogotovo kad se vidi kakve su u Makarskoj, Herceg Novom ili Budvi.

Svake godine sve veći rast, najvjerojatnije će se rast i nastaviti jer se obnavljaju hoteli. Plus oduzeto vlasništvo Agrokomerca :sretan:

Inače, ne postoje dva cjenika nego konobar kad čuje dubrovački naglasak kod gosta otkuca popust od 15-50%.
h.novi je drama jeftin
Bodkin

#2544 Re: hrvatska-more

Post by Bodkin »

Zviz wrote:
Alfons Kauders wrote:
Zviz wrote: Zabora napisati da nisam knjige citao na bosanskom jeziku. I can't write and I can't spell. That's the privilege of a first-class education. :gunjastajl:
Most people who were privileged enough to enjoy a first-class education don't like to brag about it... :D
And as if on cue, here comes Alfons Kauders! I was once taught that the impression a person makes on television depends mainly on his or her image, 55%. With the voice and body language accounting for 38% of the individuals impact, only 7% depends on what the individual is actually saying. Therefore, I can guarantee to improve your appearance through a personal and confidential image consultation. You will learn if you need a new hair style, and where to get it and the type of glasses to suite your face. Quiet spectacularly so. :kakoste:
quite*
Bodkin

#2545 Re: hrvatska-more

Post by Bodkin »

Havatar wrote:Izmedju ostalog i to psuju i vrijedjaju i na taj nacin i nije avatar nego havatar
kako ti nisi bio u hrvatskoj mora da si negdje cuo na vijestima ili procitao u novinama. link?
Alfons Kauders

#2546 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

ne ide, niti ce ici, ne budi smijesan

takve cijene mozda mogu proci u nekim lokalima, za probranu klijentelu, na jebeno atraktivnim lukacijama... ali to je kap u moru - na jedan takav lokal ce doci stotinjak onih s "normalnim" cijenama

ove godine cijene jednostavno nisu mogli dizati, a nisu ni prosle... cak su neki i skresali cijene, idu na veci obim i manju marzu - jer im se vise isplati

jednostavno vise nema prostora, ne dolaze u hrvatsku milijarderi, vec srednja klasa iz srednje evrope... vecera u prosjecnom restoranu u hrvatskoj nikad nece biti ni blizu 50 eura... osim ako ne racunas par decenija inflacije, kad ceh, madjar i bosnjo budu zaradjivali hiljade eura mjesecno

trenutno u hrvatskoj mozes sasvim pristojno jesti za 10 eura, cak i manje - naravno bez vina, deserta i slicnih zajebancija... to se nece promijeniti jos barem nekoliko godina... nije jeftino za bosanski standard, a vala ni za hrvatski, ali nije ni pljacka
uglavnomja

#2547 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

Bodkin wrote:
Havatar wrote:Izmedju ostalog i to psuju i vrijedjaju i na taj nacin i nije avatar nego havatar
kako ti nisi bio u hrvatskoj mora da si negdje cuo na vijestima ili procitao u novinama. link?

bolan, pisalo u havazu :lol: :lol: :lol:

havaz-hairlija havatar :D
Havatar

#2548 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

uglavnomja wrote:
Bodkin wrote:

bolan, pisalo u havazu :lol: :lol: :lol:

havaz-hairlija havatar :D
Svi mediji su objavljivali da su se desavali takvi slucajevi a i na forumu su se javljali ljudi kojima su se desavale neprijatnosti ali bi odmah bili napadani kako nije istina bili vrijedjani i na forumu.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#2549 Re: hrvatska-more

Post by Zviz »

Haj hale nefe vam :D Koja ono budala dade na one dresove Visit Malaysia kao da ce CNN pernositi utakmice FK Sarajeva :D Dokle stigla tema? Ja bio malo na pivi sa jednom iz Australije i jednom iz USA :gunjastajl: D
Ambrozija

#2550 Re: hrvatska-more

Post by Ambrozija »

Koliko se krecu cijene privatnog smjestaja u Makarskoj i Tucepima tj. u Tucepi kako mjestani kazu :D (i ostalim mjestima, ali me ova dva najvise zanimaju), niko o tome nista ne prica...
Post Reply