TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
-
brazzo19
#2526 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Imam vec box znaci neki smart sony tv i to je to, a ne preporucujes recimo neki smart sony a da je android?
- fortaleza
#2527 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ako već imaš android box nema smisla da uzimaš i smart tv, bolje uzeti obični tv.
- AstorH
#2528 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nije problem nego nisam bio tu pa sad vidimagent_zero wrote: Reci mi kako si zadovoljan kvalitetom slike na tom modelu, pogotovo na onim SD kanalima?
I imao bih jednu molbu, ako ti nije problem da uslikaš poleđinu, ako se ne varam vide mu se dijelovi matične ploče i kondenzatori sa zadnje strane pri dnu?
Evo poledjine http://i.imgur.com/od26RKu.jpg
A SD kanali mi se ne svidjaju. Ne samo na ovom nego na bilo kom od ovih novijih TV-a sa vecom rezolucijom to je katastrofica. SD je ostao u vremenu kad su kutijasi bili in. To ne moze da valja na ovim novijim tv uredjajima da ga jbs.
- agent_zero
#2529 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
HvalaAstorH wrote:Nije problem nego nisam bio tu pa sad vidimagent_zero wrote: Reci mi kako si zadovoljan kvalitetom slike na tom modelu, pogotovo na onim SD kanalima?
I imao bih jednu molbu, ako ti nije problem da uslikaš poleđinu, ako se ne varam vide mu se dijelovi matične ploče i kondenzatori sa zadnje strane pri dnu?![]()
Evo poledjine http://i.imgur.com/od26RKu.jpg
A SD kanali mi se ne svidjaju. Ne samo na ovom nego na bilo kom od ovih novijih TV-a sa vecom rezolucijom to je katastrofica. SD je ostao u vremenu kad su kutijasi bili in. To ne moze da valja na ovim novijim tv uredjajima da ga jbs.
-
brazzo19
- mobsterc
#2531 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
6501 moze proci, 120hz 10bit panel, zadovoljavajuce koliko moze biti za ips
-
brazzo19
#2532 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Evo gotovo sam prelomio da kupim ovaj 43 inchni tv za spavace sobe da instaliram kodi i ostale zezancije na njega da ne moram koristiti android box, procitao sam dosta recenzija i komentara i svi imaju rijeci hvale za ovaj model Philips 43PUS6501 od androida ambilighta i ostalih zezancija, jedino sto me malo buni sto me strah prije kupovine vidim da se ljudi zale na nekakve crne vertikalne linije i "efekat prljavog ekrana" pa me zanima sta je to sta znaci i jeli smeta to puno prilikom gledanja tv.a pogotov prilikom gledanja sporta i utakmica vidim da se tu ljudi najvise zale, a ja najvise tv koristim upravo zbog sporta i filmova pa me jos samo malo to odbija od kupovine ovoga tv.a sta je to uopste sta znaci i smeta li toliko i primjeti li se toliko prilikom gledanja tv.a ...mobsterc wrote:6501 moze proci, 120hz 10bit panel, zadovoljavajuce koliko moze biti za ips
- zomri
#2533 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
ako je izražen, smeta itekako. većina tv-a ga ima, samo je stvar da li se primjeti ili ne. kod mene na oledu takođe imam vertikalni banding ali se ne primjeti pri normalnom gledanju.brazzo19 wrote:Evo gotovo sam prelomio da kupim ovaj 43 inchni tv za spavace sobe da instaliram kodi i ostale zezancije na njega da ne moram koristiti android box, procitao sam dosta recenzija i komentara i svi imaju rijeci hvale za ovaj model Philips 43PUS6501 od androida ambilighta i ostalih zezancija, jedino sto me malo buni sto me strah prije kupovine vidim da se ljudi zale na nekakve crne vertikalne linije i "efekat prljavog ekrana" pa me zanima sta je to sta znaci i jeli smeta to puno prilikom gledanja tv.a pogotov prilikom gledanja sporta i utakmica vidim da se tu ljudi najvise zale, a ja najvise tv koristim upravo zbog sporta i filmova pa me jos samo malo to odbija od kupovine ovoga tv.a sta je to uopste sta znaci i smeta li toliko i primjeti li se toliko prilikom gledanja tv.a ...mobsterc wrote:6501 moze proci, 120hz 10bit panel, zadovoljavajuce koliko moze biti za ips
inače, ovako izgleda kod sporta (dobro ovdje je virtuelni sport, ali slično je i kod pravog).
-
brazzo19
#2534 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ne kontam fakat nista ne primjetim na ovom videu
kontam kupit nov tv neotpakovan valjda je ok .... 
- zomri
#2535 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
prati vertikalnu mrlju na oko trećinu ekrana sa desne strane. nema ti to veze sa neotpakovanošću tv-a nego sa tom tehnologijom i kvalitetom izrade koja je kod philipsa niža.brazzo19 wrote:Ne kontam fakat nista ne primjetim na ovom videukontam kupit nov tv neotpakovan valjda je ok ....
- agent_zero
#2536 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
To je to, i danas ga skoro svaki tv ima u ovim nižim cjenovnim rangovima.zomri wrote:ako je izražen, smeta itekako. većina tv-a ga ima, samo je stvar da li se primjeti ili ne. kod mene na oledu takođe imam vertikalni banding ali se ne primjeti pri normalnom gledanju.brazzo19 wrote:Evo gotovo sam prelomio da kupim ovaj 43 inchni tv za spavace sobe da instaliram kodi i ostale zezancije na njega da ne moram koristiti android box, procitao sam dosta recenzija i komentara i svi imaju rijeci hvale za ovaj model Philips 43PUS6501 od androida ambilighta i ostalih zezancija, jedino sto me malo buni sto me strah prije kupovine vidim da se ljudi zale na nekakve crne vertikalne linije i "efekat prljavog ekrana" pa me zanima sta je to sta znaci i jeli smeta to puno prilikom gledanja tv.a pogotov prilikom gledanja sporta i utakmica vidim da se tu ljudi najvise zale, a ja najvise tv koristim upravo zbog sporta i filmova pa me jos samo malo to odbija od kupovine ovoga tv.a sta je to uopste sta znaci i smeta li toliko i primjeti li se toliko prilikom gledanja tv.a ...mobsterc wrote:6501 moze proci, 120hz 10bit panel, zadovoljavajuce koliko moze biti za ips
inače, ovako izgleda kod sporta (dobro ovdje je virtuelni sport, ali slično je i kod pravog).
Ali to nije slučaj sa starim televizorima, recimo imam jedan sony iz 2010-te, nema uopšte ovoga (barem meni očima nije vidljivo). Dok na ovom novom 4k tv-u se primjeti tokom nekih utakmica samo.
-
brazzo19
#2537 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
e sad ste me sjebali da gotovo odustanem od kupovine tv.a
primjeti li se to i smeta li prilikom gledanja utakmica i filmova ako je to neprimjetno ne bi mi trebalo smetati a bas sam se nameracio na ovaj Philips 43PUS6501 ima sve sto mi treba android smart wi fi kodi ... i sad se evo lomim zbog tog drity screen efekta 
- zomri
#2538 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Smeta, šta da ti kažem. Prvo ne primjećuješ ali od trenutka kad počneš primjećivati, ne možeš "unsee it" što kažu englezibrazzo19 wrote:e sad ste me sjebali da gotovo odustanem od kupovine tv.aprimjeti li se to i smeta li prilikom gledanja utakmica i filmova ako je to neprimjetno ne bi mi trebalo smetati a bas sam se nameracio na ovaj Philips 43PUS6501 ima sve sto mi treba android smart wi fi kodi ... i sad se evo lomim zbog tog drity screen efekta
-
brazzo19
#2539 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
E jebiga .... sta sad da trazim neki sony android jeli oni imaju ovih problema ?
- agent_zero
#2540 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Vidi se samo ponekad na utakmicama, ne uvijek. Na filmovima/serijama nikad nisam primjetio.brazzo19 wrote:E jebiga .... sta sad da trazim neki sony android jeli oni imaju ovih problema ?
Ti sony androidi su svakako kvalitetniji od philipsa, tako da imaju moju preporuku.
Ja neću ništa reći, ali otiđi u bilo koju poznatiju radnju tehničke opreme u gradu i pitaj na koji brand imaju najviše reklamacija, 90% će ti iz pika reći philips.
- agent_zero
#2541 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nije ni LG pošteđen toga, imam jedan od tih sa linka. To je danas sve u sklopu cijene. Iz 2010-te sony od milje maraka i dan danas bolju sliku ima.Lukavi Plan wrote:filips najgori televizori imaju velike probleme sa hardverom i softverom, OS koji ih pokreće je smeće, ako hoćeš dobar tv izaberi LG i nećeš se pokajati! https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... &search_q=
- zomri
#2542 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Potvrđujem da ni LG nije neka sreća iako ga i sam imam.
-
moke_31
#2543 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ja imam sony w805 i nisam primjetio banding na njemu do sad, ponenkad se može primjetiti dirty screen efekat kad gledam sport slabijeg kvaliteta i krupne kadrove ljudi, obično NBA.
Tv je stvarno ekstra za gledanje filmova i sporta što @brazzo19 i treba.
Eh sad ako je zapeo za taj ambilight onda mora philips uzeti jer ga drugi tv-ovi nemaju. Ja nisam imao tv sa ambilightom pa ne mogu reći utiske ali nikad ne bih uzeo tv zbog te džidže niti bi mi bila odlučujući faktor.
Eh sad ako je zapeo za taj ambilight onda mora philips uzeti jer ga drugi tv-ovi nemaju. Ja nisam imao tv sa ambilightom pa ne mogu reći utiske ali nikad ne bih uzeo tv zbog te džidže niti bi mi bila odlučujući faktor.
-
nemezis
#2544 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Možete li mi pojasniti o cemu pricate? Je li hocete da kazete da se ove mrlje koje se vide na snimku, kako vidim nije jedna, se vide i u stvarnosti? Na kojim se to tekevizorima vidi a na kojima ne? Ja to ne bih mogao gledati ako se vidi ovako kao na ovom snimku.
- diablobih
#2545 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Pa dobro, ambilight mozes i sam sebi napraviti, ima kit od 100 dolara, i isti kurac dobijes 
- mobsterc
#2546 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Hajde da probam po stoti put. Zavisi od serije/modela.
Ne mozes reci lg ima najmanje, jedno sta je tu tacno je da ima najmanje istine u toj tvrdnji.
Sretan 8 mart
Ne mozes reci lg ima najmanje, jedno sta je tu tacno je da ima najmanje istine u toj tvrdnji.
Sretan 8 mart
- animals
#2547 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Imam ja taj tv, ali prve serije..moke_31 wrote:Ja imam sony w805 i nisam primjetio banding na njemu do sad, ponenkad se može primjetiti dirty screen efekat kad gledam sport slabijeg kvaliteta i krupne kadrove ljudi, obično NBA.
imam i novi Samsung, koji ima odlicnu sliku..
- zomri
#2548 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
pa i govorimo o gledanju sporta. inače taj problem je izražen na svim prikazima kamere preko velike površine iste boje. to je najčešće sport, ali ne mora biti. neke brže scene u filmu gdje se radnja dešava u sumrak imaju isti efekat čak i na nekoliko hiljada skupljim oledima.Lukavi Plan wrote:Svi Tv imaju problem sa dirty screen efect ili prljavom slikom, najgori su filps tv, taj problem je na LG Tv skoro nevidljiv sem kada gledaš neku tekmu, izražen je na SD kanalima a manje na HD.nemezis wrote:Možete li mi pojasniti o cemu pricate? Je li hocete da kazete da se ove mrlje koje se vide na snimku, kako vidim nije jedna, se vide i u stvarnosti? Na kojim se to tekevizorima vidi a na kojima ne? Ja to ne bih mogao gledati ako se vidi ovako kao na ovom snimku.
- mobsterc
#2549 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Oled to maltene ne bi smio imati, koji model?
- zomri
#2550 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
svi modeli imaju vertikalni banding u manjoj ili većoj mjeri, kao i vinjetiranje. efekat je jedva primjetan i vidljiv samo pod specifičnim uslovima a to su slike na početku prelaza crne u sivu (near dark). dosta su to popravili novim firmware-ima ali problem i dalje postoji.mobsterc wrote:Oled to maltene ne bi smio imati, koji model?
samo da napomenem da se to na svim modelima ne vidi pri normalnom gledanju.
edit: evo kako to izgleda (jedva primjetno)