Inicijativa Prvi Mart

Post Reply
Cohers

#2526 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Cohers »

Prema listama i predloženim kandidatima Izetbegovićeve SDA-vrhuške za izbornu jedinicu 6 (šest), očito je da vrhuška SDA namjerava iskoristiti i naredne četiri godine da sebe samu amnestira od suodgovornosti za genocid u Srebrenici, odnosno i u Podrinju i Istočnoj Hercegovini. Ona će to činiti čak i po cijenu da ovaj dio BiH ugrunti u Srbiju, ukoliko joj se to dopusti. Nadam se da je Suljagić svjestan navedenog, te i činjenice da on sam neće biti u vlasti.
IgiPop

#2527 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by IgiPop »

Suljagic je svojom kandidaturom popljuvao i 1. mart i sve one koje on godinama nagovara da se "vrate i registruju u RS". A onda on hladno ode u Federaciju, tamo se registruje i takmici za glasove iz Federacije! Fuj!!!
vee-jay

#2528 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by vee-jay »

nije suljagic nista popljuvao nego se mora drzati ustava.
Corto Maltese

#2529 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Corto Maltese »

IgiPop wrote:Suljagic je svojom kandidaturom popljuvao i 1. mart i sve one koje on godinama nagovara da se "vrate i registruju u RS". A onda on hladno ode u Federaciju, tamo se registruje i takmici za glasove iz Federacije! Fuj!!!
"Hajd' te vi se registrujte, a ja ću vas sokolit!" :D
Nije on nikoga popljuvao, nego otkopčao šlic, isukao ćunu i popišao se na sve one koji koji su mu vjerovali.
Srećom, nema ih mnogo.
Skijaš

#2530 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Skijaš »

IgiPop wrote:Suljagic je svojom kandidaturom popljuvao i 1. mart i sve one koje on godinama nagovara da se "vrate i registruju u RS". A onda on hladno ode u Federaciju, tamo se registruje i takmici za glasove iz Federacije! Fuj!!!
Pa ne može se kandidovati iz manjeg entiteta, on će svakako raditi u korist povratnika i puno je bolje po 1.Mart imati svog čovjeka u Predsjedništvu nego na čelu NVO.
ILVIIR

#2531 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by ILVIIR »

Skijaš wrote:
Pa ne može se kandidovati iz manjeg entiteta, on će svakako raditi u korist povratnika i puno je bolje po 1.Mart imati svog čovjeka u Predsjedništvu nego na čelu NVO.
mislim da suljagic nazalost nece imati sansu za pobjedu.
u svakom slucaju skijasov argument stoji, tako da nece biti lose ni ako bakir pobjedi!
Drinski

#2532 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Drinski »

ma, oni koji su od početka bili protiv 1. MArta ce ovo sada jedva docdekati, to je poput onih vehabija koji u svemu vide boziju kaznu.
međutim, iako je Skijas u pravu, mislim da je trebao ostati nestranacki lider.
Corto Maltese

#2533 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Corto Maltese »

Drinski wrote:ma, oni koji su od početka bili protiv 1. MArta ce ovo sada jedva docdekati, to je poput onih vehabija koji u svemu vide boziju kaznu.
Ako za nekoga sve vrijeme tvrdiš da je prevarant, i da sve radi iz skrivenih namjera, a njegovi potezi to dokažu, i skrivene namjere se razotkriju, kako to treba dočekati?
Drinski

#2534 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Drinski »

Corto Maltese wrote: Ako za nekoga sve vrijeme tvrdiš da je prevarant, i da sve radi iz skrivenih namjera, a njegovi potezi to dokažu, i skrivene namjere se razotkriju, kako to treba dočekati?
činjenica da je odabrao minornu politicku partiju više govori o vama i njegovoj losoj kalkulaciji, nego o njegovim skrivenim namjerama.
ILVIIR

#2535 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by ILVIIR »

Corto Maltese wrote:
Drinski wrote:ma, oni koji su od početka bili protiv 1. MArta ce ovo sada jedva docdekati, to je poput onih vehabija koji u svemu vide boziju kaznu.
Ako za nekoga sve vrijeme tvrdiš da je prevarant, i da sve radi iz skrivenih namjera, a njegovi potezi to dokažu, i skrivene namjere se razotkriju, kako to treba dočekati?
suljagiceva kandidatura je cisto takticke prirode. to i najnaivnije dijete zna. valjda je svima jasno da nema sanse da pobjedi. pitanje je kome treba uzeti glasove, a kandidat DF-a moze uzeti samo glasove SDP-a. bakir hadzimerovic nema i tako i tako sanse, ali kandidaturom suljagica ce SDP doziviti jos veci debakl.
Corto Maltese

#2536 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Corto Maltese »

Drinski wrote:
Corto Maltese wrote: Ako za nekoga sve vrijeme tvrdiš da je prevarant, i da sve radi iz skrivenih namjera, a njegovi potezi to dokažu, i skrivene namjere se razotkriju, kako to treba dočekati?
činjenica da je odabrao minornu politicku partiju više govori o vama i njegovoj losoj kalkulaciji, nego o njegovim skrivenim namjerama.
Govori o meni, tačno šta?
Prije godinu i više dana sam ovdje pisao da je 1. Mart ništa drugo do predizborni štab Komšićeve partije. DF nije još bila ni osnovana, bila je tek najavljena. To je, u tom trenutku, bilo jasno i meni i Komšiću i Suljagiću.
Sada se trebam izvinjavati onima kojima to nije bilo jasno?
U redu, gospodo izvinjavam se zbog vašeg kasnog palenja. Valjda je do mene.
Drinski

#2537 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Drinski »

ne ljuti se, al čim si ti počeo hvaliti Fadila Banjanovica, meni je odmah bilo jasno koliko je sati kod tebe.
Corto Maltese

#2538 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Corto Maltese »

Drinski wrote:ne ljuti se, al čim si ti počeo hvaliti Fadila Banjanovica, meni je odmah bilo jasno koliko je sati kod tebe.
Kome je Suljagić bolji od rahmetli Bracike, ne može mu ni Bog pomoći, a kamo li ja.
Drinski

#2539 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Drinski »

Corto Maltese wrote:
Drinski wrote:ne ljuti se, al čim si ti počeo hvaliti Fadila Banjanovica, meni je odmah bilo jasno koliko je sati kod tebe.
Kome je Suljagić bolji od rahmetli Bracike, ne može mu ni Bog pomoći, a kamo li ja.
suljagiću su cetnici pobili pola porodice, banjanovic je pak mjestane 17 sela i zaselaga nagovarao (i uspio nagovoriti) na predaju cetnicima, mislim da ovdje ima zvornicana, pitaj njih za Bijeli potok. Mislim da tebi treba pomoć.
Corto Maltese

#2540 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Corto Maltese »

Drinski wrote:
Corto Maltese wrote:
suljagiću su cetnici pobili pola porodice, banjanovic je pak mjestane 17 sela nagovarao (i uspio nagovoriti) na predaju cetnicima, mislim da ovdje ima zvornicana, pitaj njih. Mislim da tebi treba pomoć.
Sad si me poklopio, Suljagića za predsjednika!
Ali stani, ovo nije tema o Predsjedništvu, nego o 1. Martu!?
Drinski

#2541 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Drinski »

Corto Maltese wrote: Sad si me poklopio, Suljagića za predsjednika!
Ali stani, ovo nije tema o Predsjedništvu, nego o 1. Martu!?
neko je ovdje počeo pisati pozitivno i negativno o tome, ja sam kazao da je to loše, ti si također to naveo, al iz drugih razloga.
a slazem se za temu, ovo je druga tema, a i inace na klixu ima tema koje bi trebali stopiti u jednu a postove ili obrisati ili prebaciti.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2542 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by JoseMujica »

Corto bio si ti u pravu svo vrijeme...isprika od mene glede prijašnjih rasprava....opet smo se većina pokazali kao naivne ovčice :roll:

sad nešto kontam da je sve ovo bio od početka buildung lika i djela za izbornog favorita :-) .....well played šo jes jes

a ljude su naložili i naguzili maestralno jerbo će se sad Emir kandidovat i glasat u Pederaciji, a do juče... :roll:
vjeverica.nada

#2543 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by vjeverica.nada »

JoseMujica wrote:Corto bio si ti u pravu svo vrijeme...isprika od mene glede prijašnjih rasprava....opet smo se većina pokazali kao naivne ovčice :roll:

sad nešto kontam da je sve ovo bio od početka buildung lika i djela za izbornog favorita :-) .....well played šo jes jes

a ljude su naložili i naguzili maestralno jerbo će se sad Emir kandidovat i glasat u Pederaciji, a do juče... :roll:
Nisam vjerovala kad su mi govorili, ali uvjerih se istok je posebna sorta. Mi iz mlitavijih dijelova gdje su ljudi blazi i gdje jos uvijek postoje neka pravila igre nismo dorasli toj okrutnosti i igrama bez granica. Ali lepi Emir je samo isturena lepa glavica bjelosvjetskih lesinara koji ga guraju, finansiraju (odakle uostalom sredstva za ogromne troskove inicijative, nemojte mi reci iz nasih poziva na tel, hahaha) kako bi huskao i bio pandan onima koji griju lonce s druge strane price.
Dobice glasove od onih kojima treba i koji vec tradicionalno zive od svetih krava i slicnih djelatnosti vjerskog u turizma smrti.
p.s. osim toga rezultati izbora su uvijek onakvi kakve zele veliki kuhari svijeta.
Drinski

#2544 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Drinski »

vjeverica.nada wrote: Nisam vjerovala kad su mi govorili, ali uvjerih se istok je posebna sorta. Mi iz mlitavijih dijelova gdje su ljudi blazi i gdje jos uvijek postoje neka pravila igre nismo dorasli toj okrutnosti i igrama bez granica.
ma, to ti je ona podrinjska bagra.
Lug

#2545 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Lug »

vjeverica.nada wrote:Nisam vjerovala kad su mi govorili, ali uvjerih se istok je posebna sorta. Mi iz mlitavijih dijelova gdje su ljudi blazi i gdje jos uvijek postoje neka pravila igre nismo dorasli toj okrutnosti i igrama bez granica. Ali lepi Emir je samo isturena lepa glavica bjelosvjetskih lesinara koji ga guraju, finansiraju (odakle uostalom sredstva za ogromne troskove inicijative, nemojte mi reci iz nasih poziva na tel, hahaha) kako bi huskao i bio pandan onima koji griju lonce s druge strane price.
mislim da bi se trebala, fudbalski receno, koncentrisati na loptu , a ne na igraca. :idea:
Danguba

#2546 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Danguba »

Lug wrote:
vjeverica.nada wrote:Nisam vjerovala kad su mi govorili, ali uvjerih se istok je posebna sorta. Mi iz mlitavijih dijelova gdje su ljudi blazi i gdje jos uvijek postoje neka pravila igre nismo dorasli toj okrutnosti i igrama bez granica. Ali lepi Emir je samo isturena lepa glavica bjelosvjetskih lesinara koji ga guraju, finansiraju (odakle uostalom sredstva za ogromne troskove inicijative, nemojte mi reci iz nasih poziva na tel, hahaha) kako bi huskao i bio pandan onima koji griju lonce s druge strane price.
mislim da bi se trebala, fudbalski receno, koncentrisati na loptu , a ne na igraca. :idea:
hebes loptu kada je ta utakmica izgubljena.
Lug

#2547 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Lug »

zar moze biti izgubljeno nesto sto nemas?
Danguba

#2548 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Danguba »

Lug wrote:zar moze biti izgubljeno nesto sto nemas?
utakmica nije predmet.

zasto si pocinjao igru, trazio sponzore, podrsku, suigrace...i kada si skoro pa sve obezbijedio, napustas tim sa kojim si usao u tu utakmicu.

izdajnicki.
Lug

#2549 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Lug »

to mi ko neka konspiracija.. nista nije gotovo dok sve nije gotovo, rekli bi stari egipcani..
Lug

#2550 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Lug »

utakmica jeste predmet, otkud ti to da nije..?
Post Reply