Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
StrelacZE

#2526 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StrelacZE »

Allen__ wrote:
StrelacZE wrote:Trazio je i meni resiver,da formatiram usb,ali nisam htio odmah to da radim,jer imam nekih stvari tu,a ne zelim da ih prebacujem na pc,na tablet_u nema mjesta,pa cu vidjeti drugi put.Formatiraj druze preko resivera,ako poslije opet trazi format,tada nesto nije jos ok,ali biti ce.

Sent from my PMP3270B using Tapatalk 2
formatirah, ali je isto.
Nista druze,zato ja i nisam htio odmah formatirati,drugi slucaj je neko ko moze odmah formatirati usb,pa da oproba.Biti ce to ok,tek je zapocelo.Pozzzzz

Allen__

#2527 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Allen__ »

Evo radi snimalica. Moze se gledati snimljeno.
StrelacZE

#2528 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StrelacZE »

Eto vidis,potrebno je malo podesavanja,i to je to.

samo_ti

#2529 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by samo_ti »

Imam problem :D
Dosao neki mladi gospodin jutros da mi prikljuci DUO paket ( tv+ net )

E sada, jel on meni trebao donijeti NOVI modem ili nije ? :)
Dakle, samo sam dobio ruter.

Drugo, wi-fi mi ne moze na laptopu u drugoj sobi...kao, kljuc mi ne prihvata...nadje mreze, ovo ono, ali kljuc ne prihvata :-)
Trece, isto se nisam mogao konektovati ni na svoj racunar u sobi, dok nisam ruter resetovao, mislim iskljucio-ukljucio u uticnicu :-D
Sada radi net u mojoj sobi, ali jos na laptopu ne znam sta cu-kako cu.
Da mi nije do laptopa ili tako nesto ?

Hvala
dowydyenya

#2530 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dowydyenya »

Kod mene se takodjer updejtovao ali ne radi , u meniju kada nadjem vod podesavanja pise:
Service area ID...nikakve funkcije kada kliknem ok
Link status Non-operational ...nikakve funkcije kada kliknem ok
Vod authorization - Disabled...nikakve funkcije kada kliknem ok

Da li neko zna sta mi jeciniti da proradi ?
j00k3r

#2531 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j00k3r »

nemam hrt 3, 4, rtl, rtl 2 te domu tv otkako mi se ovi update uradi, ne znam sad je to ima veze sa ovim istupanjem telemacha iz AKOPa ili WTF ??

digitalna je u pitanju, doticne kanale imam na analognoj, Mostar !

itko ?

zivili ! ;)

/edit: "false" alarm, nakon jos jednog restarta resivera i doticni kanali se povratili. :-)
Last edited by j00k3r on 17/01/2013 13:32, edited 1 time in total.
covjekizsjene

#2532 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by covjekizsjene »

Zna li tko zasto mi nakon svakih 10 do 50ak min pise limited acess i moram lapt. na stand by da bi se ponovo konektovao.Sto nije slucaj kad idem preko kabla.Dakle do rutera je ili adaptera...Neko govori fixiraj IP , problemi sa DHCP.Pomagajte , pocelo da me nervira...
Allen__

#2533 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Allen__ »

jedan racun 46 a drugi 50 km. zbog cega je ovo?
shape of despair

#2534 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shape of despair »

Jutros kod mene nije bilo interneta.Neznam kad je došao jer nisam bio kući
bob sap

#2535 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bob sap »

shape of despair wrote:Jutros kod mene nije bilo interneta.Neznam kad je došao jer nisam bio kući
nije ni kod mene, doslo tek prije sat vremena... nadam se da rade na poboljsanju usluga pa da im mogu oprostiti :D
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#2536 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Decerto »

I kod mene se pojavi onaj zuti uzvicnik,to jest,nestane neta,ali samo restartujem modem i vrati se.
semir1988

#2537 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semir1988 »

Decerto wrote:I kod mene se pojavi onaj zuti uzvicnik,to jest,nestane neta,ali samo restartujem modem i vrati se.
kod mene je u zadnje vrijeme se to pocelo desavati..pogotovo kad upload neki radim....
motorola01

#2538 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

samo_ti wrote:Imam problem :D

Drugo, wi-fi mi ne moze na laptopu u drugoj sobi...kao, kljuc mi ne prihvata...nadje mreze, ovo ono, ali kljuc ne prihvata :-)
Trece, isto se nisam mogao konektovati ni na svoj racunar u sobi, dok nisam ruter resetovao, mislim iskljucio-ukljucio u uticnicu :-D

Hvala
I ja sam dobio samo ruter. Modem mi je motorola sb5101e i vjerovatno moze raditi mnogo brze od ove trenutne ponude i paketa koji koristim(10mbps). Sto se tice rutera, samo ga resetuj cackalicom ili iglom(vec je "frtaljduse" objasnio) i trebao bi ti proraditi net i u drugim sobama :). Doduse sad mi je otvorena mreza i moze se kaciti ko hoce, ali i to cu zabraniti dok skontam kako to ide :)
shape of despair

#2539 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shape of despair »

Šta znači Telemachu podići brzine za recimo x2? ništa. Neće se ukupni promet povećati za x2. Onaj ko je samo otvarao mail i surfao će i dalje isto raditi,pravit će isti download/upload,bez obzira na brzine.Stvarnu korist mogu izvući samo torrentaši i oni koji posjećuju stranice tipa internetdownload its.

Poznajem dosta korisnika interneta koji neznaju ni koji paket imaju.Možeš im dati 1024/128 ili 10240/1024 njima isto,malo mail,malo facebook i to je to,važno je da radi.
Allen__

#2540 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Allen__ »

moze li se snimljeno sa tv ikako gledati na racunaru?
Mustang1

#2541 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Ja ustao kaze mama ne moze nista samo federalna :D Restartujem opet nece .. Daljinski zaglavio :D
Ubacivao sam usb ali ne reaguje .. Ni tamo da formatiram nema nista .. Doduse od 2 GB je bio mozda ne moze mali :D
Auu hoce li to biti i VOD ? :D
j00k3r

#2542 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j00k3r »

Allen__ wrote:moze li se snimljeno sa tv ikako gledati na racunaru?
posto resiver formatira disk u ext4 format, pretpostavljam da na windowsima nije moguce, ja vecinu vremena provodim na linuxu al ipak dual boot, ne mogu bez CODa :D sada upravo snimam flashpoint pa javim sta i kako ? :)

zivio ! ;)
smogovac

#2543 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smogovac »

stavio stik od 2gb formatirao u resiveru i sad imam stik od 96mb :? sad kako god ga formatiram na kompu uvijek mi pokazuje 96mb.Moze pomoc da vratim na staro.
Image
j00k3r

#2544 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j00k3r »

smogovac wrote:stavio stik od 2gb formatirao u resiveru i sad imam stik od 96mb :? sad kako god ga formatiram na kompu uvijek mi pokazuje 96mb.Moze pomoc da vratim na staro.
Image
skini http://download.cnet.com/MiniTool-Parti ... 62200.html -> Mini Partition Tool <- ; instaliraj, pokreni sa USB-om ukopcanim u komp, vidit ces ga na listi, pobrisi 2 particije koje resiver sam napravi, kreiraj novu, fat32/ntfs, apply naredbe, pricekaj 10ak sek i eto ga.

Z ! ;)
Frtalj_Duše

#2545 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Frtalj_Duše »

motorola01 wrote:

Hvala
I ja sam dobio samo ruter. Modem mi je motorola sb5101e i vjerovatno moze raditi mnogo brze od ove trenutne ponude i paketa koji koristim(10mbps). Sto se tice rutera, samo ga resetuj cackalicom ili iglom(vec je "frtaljduse" objasnio) i trebao bi ti proraditi net i u drugim sobama :). Doduse sad mi je otvorena mreza i moze se kaciti ko hoce, ali i to cu zabraniti dok skontam kako to ide :)
Pa i to sam objasnio brate, samo nađi onaj moj post - meni mrsko pošto se javljam sa fontela. :mrgreen:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
DON_eARL

#2546 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

j00k3r wrote:
smogovac wrote:stavio stik od 2gb formatirao u resiveru i sad imam stik od 96mb :? sad kako god ga formatiram na kompu uvijek mi pokazuje 96mb.Moze pomoc da vratim na staro.
Image
skini http://download.cnet.com/MiniTool-Parti ... 62200.html -> Mini Partition Tool <- ; instaliraj, pokreni sa USB-om ukopcanim u komp, vidit ces ga na listi, pobrisi 2 particije koje resiver sam napravi, kreiraj novu, fat32/ntfs, apply naredbe, pricekaj 10ak sek i eto ga.

Z ! ;)
http://forum.telemach.ba/viewtopic.php?f=7&t=1389

Eno ima i na Telemach forumu tema i rješenje. Snimalica je super! :D
motorola01

#2547 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

Frtalj_Duše wrote:
motorola01 wrote:

Hvala
Pa i to sam objasnio brate, samo nađi onaj moj post - meni mrsko pošto se javljam sa fontela. :mrgreen:

Naci cu. I meni mrsko :) traziti i to raditi, ali uradicu kad mi se bude dalo. Jedino sto me zanima je to gdje da udjem odmah na pocetku, odnosno gdje da nadjem u kompjuteru router?
Reglan

#2548 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

I meni se isto desava.Sada sam morao formatirati USB preko programa u control panelu da bi mu se vratila prijasnja memorija.
Nermin_BH

#2549 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nermin_BH »

motorola01 wrote:
Frtalj_Duše wrote:
motorola01 wrote: I ja sam dobio samo ruter. Modem mi je motorola sb5101e i vjerovatno moze raditi mnogo brze od ove trenutne ponude i paketa koji koristim(10mbps). Sto se tice rutera, samo ga resetuj cackalicom ili iglom(vec je "frtaljduse" objasnio) i trebao bi ti proraditi net i u drugim sobama :). Doduse sad mi je otvorena mreza i moze se kaciti ko hoce, ali i to cu zabraniti dok skontam kako to ide :)

Naci cu. I meni mrsko :) traziti i to raditi, ali uradicu kad mi se bude dalo. Jedino sto me zanima je to gdje da udjem odmah na pocetku, odnosno gdje da nadjem u kompjuteru router?
Kucaj u browser 192.168.0.1 ili ako nece 192.168.1.1 onda wireless pa security settings zastitu odaberes wpa2 i ukucaj sifru spremi i restartuj router.
samo_ti

#2550 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by samo_ti »

motorola01 wrote:

Hvala
Hvala, mada mislim da mi je do laptopa, windowsa ili tako nesto :)
Jer na telefon udjem bez problema, prihvati mi tu sifru, a na laptopu nece :/
Locked