Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Bakir1

#2526 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Bakir1 »

koji on? cujes glasove u glavi? manje opreme, tanji lim, izostanak komplikovanih mehanickih rjesenja koja daju nesto vise od krutog ovjesa recimo u baznom modelu :lol:
e sta neces sve procitati tito mili
klixo

#2527 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by klixo »

Bakire sto nam ne rece da radis u ASA-i :-D da mi središ kakvog popusta :mrgreen:
Bakir1

#2528 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Bakir1 »

ja radim u udbi, protiv partije i naroda :skoljka:
Reneee

#2529 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Reneee »

:lol: :lol: :lol: E ova je dobra. Taj odgovor nažalost ilustruje tvoju totalnu operisanost od tokova u autoindustriji. Novi materijali, novi načini gradnje, lakše platforme...Danas je skoro svako auto lakše od svog prethodnika. Onaj novi Range Rover Sport je 400kg lakši do prethodnika, Bože koja je onda ono ubleha od auta :lol: :lol: U cijelom svijetu trend smanjivanja težina, samo je to kod zatucanog Bošnje nedostaktak :lol: :lol: :lol: E ko je dao tebi internet...
Last edited by Reneee on 04/04/2013 13:03, edited 2 times in total.
Golf 6 80 KS

#2530 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Golf 6 80 KS »

Better Man wrote:
Golf 6 80 KS wrote:tajna uspjeha Golfa kroz generacije i JESTE taj što nikad nije pravio radikalan potez u dizajnu, sve je više ličilo na EVOLUCIJU i neke vrste redizajna, nego na revoluciju, koju su probali drugi pa popušili, njabolji primjer totalnog promašaja dizajna Renoa sa meganom 2, ružnim pačetom
evolucijom a ne revolucijom u dizajnu fau-wau upravo kod Golfa postiže i to da su kao polovvni popularni i da DRŽE cijenu i ranije generacije jer ne zastarjevaju "preko noći" kao kod drugih brandova, koji eksperimentišu
uostalom tim koji dobija se ne mijenja, a Golf jeste dobitnik kao najprodavanije auto na Evropskom tržištu godinama, neprikosnoveni lider kompakt klase, koja je po njemu i dobila ime, i kojeg nikako da skinu, ni najljući protivnici Fokus/Eskort ili Astra/Kadet a kamoli sporedni igrači
Meni je baš Megane 2 kad sed tek pojavio bio revolucionaran po pitanju dizajna i najljepše auto u klasi! I njegov dizajn nikako nije promašaj!
a da odeš oftamologu :lol:
Golf 6 80 KS

#2531 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Golf 6 80 KS »

Reneee wrote::lol: :lol: :lol: E ova je dobra. Taj odgovor nažalost ilustruje tvoju totalnu operisanost od tokova u autoindustriji. Novi materijali, novi načini gradnje, lakše platforme...Danas je skoro svako auto lakše od svog prethodnika. Onaj novi Range Rover Sport je 400kg lakši do prethodnika, Bože koja je onda ono ubleha od auta :lol: :lol: U cijelom svijetu trend smanjivanja težina, samo je to kod zatucanog Bošnje nedostaktak :lol: :lol: :lol: E ko je dao tebi internet...
nisu do njega još došle novosti,
nije taj čuo za POTPUNO NOVU (čitaj lakšu a čvršću) MQB platformu za sedmicu

Image
swatch

#2532 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by swatch »

Reneee wrote::lol: :lol: :lol: E ova je dobra. Taj odgovor nažalost ilustruje tvoju totalnu operisanost od tokova u autoindustriji. Novi materijali, novi načini gradnje, lakše platforme...Danas je skoro svako auto lakše od svog prethodnika. Onaj novi Range Rover Sport je 400kg lakši do prethodnika, Bože koja je onda ono ubleha od auta :lol: :lol: U cijelom svijetu trend smanjivanja težina, samo je to kod zatucanog Bošnje nedostaktak :lol: :lol: :lol: E ko je dao tebi internet...
Nedostatak multilinka, nedostatak bilo kakve opreme u baznom modelu i dobijes tu ultra laganu kilazu...
Bakir1

#2533 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Bakir1 »

swatch wrote:
Nedostatak multilinka, nedostatak bilo kakve opreme u baznom modelu i dobijes tu ultra laganu kilazu...
upravo, ali rene je upucen u tokove u autoindustriji, zna on kako platforma utice na tezinu, ne zna koliko mikron farbe manje ili vise, ili debljina obloge na vratima utice na tezinu.
i to je kao konkurentska prednost, premium :lol: :lol:
swatch

#2534 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by swatch »

Golf 6 80 KS wrote:
swatch wrote:
Golf 6 80 KS wrote:tajna uspjeha Golfa kroz generacije i JESTE taj što nikad nije pravio radikalan potez u dizajnu, sve je više ličilo na EVOLUCIJU i neke vrste redizajna, nego na revoluciju, koju su probali drugi pa popušili, njabolji primjer totalnog promašaja dizajna Renoa sa meganom 2, ružnim pačetom
evolucijom a ne revolucijom u dizajnu fau-wau upravo kod Golfa postiže i to da su kao polovvni popularni i da DRŽE cijenu i ranije generacije jer ne zastarjevaju "preko noći" kao kod drugih brandova, koji eksperimentišu
uostalom tim koji dobija se ne mijenja, a Golf jeste dobitnik kao najprodavanije auto na Evropskom tržištu godinama, neprikosnoveni lider kompakt klase, koja je po njemu i dobila ime, i kojeg nikako da skinu, ni najljući protivnici Fokus/Eskort ili Astra/Kadet a kamoli sporedni igrači
Da si ti ziv i zdrav, po voznim osobinama Focus je davno skino Golfa, a sto se ostalih karakteristika tice sve je to u 5 deka.
halooooooooooooooooooooo
džaba mu, ne ide mu prodaqjaNo.1 je i dalje Golf,
jebote vozne osobine, neću na trke
dakle, po prodaji je Golf na tronu godinama u Evropi
Uzitak u voznji je nesto neprocjenljivo, i to je nesto sto Golf nikad nece moci pruziti ljudima. Drzanje na cesti i vozne osobine auto su jako bitne kako za opcu sigurnost a tako i za uzivanje u voznji. Sto se tice Focusa i prodaje, jarane ST i RS modeli su vec prodavaniji od Golfovih modela, a prodaja obicnih modela ide sasvim dobro.
citroen xm

#2535 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Golf 6 80 KS wrote: a da odeš oftamologu :lol:
Čovjek kome je dizajn Megana 2 promašaj i ružan, a Golfov savršenstvo, govori nekome da ode oftamologu. :lol:
johntra

#2536 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

Gost1515 wrote: @johntra

Rekoh, MENI je skup ... generalno slabo viđam novih modela na cestama (mislim ovih nedavno predstavljenih) npr novi Clio, Pug 208 ...
ne, on je skup, pa se zato ne prodaje, u tome je bit...sve što on ima, ima i konkurencija po mnogo povoljnijim cijenama, čak nude i ono što Golf nema u baznim verzijama...za potvrdu priče molim bakira listu prodaje ostalih kompakta na našem tržištu u istom periodu, ako mu nije mrsko, jer ja imam neke podatke od dilera, IDDEA je ipak bolja po tom pitanju...
johntra

#2537 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

Reneee wrote:
Taman je za toliko i bolji. Da ja ne iznosim svoje mišljenje, sve i jedna recenzija neovisno iz koje države je to potvrdila. Ima najbolje materijale koji su skoro isti kao u onih premium proizvođače, ima najštedljivije motore, odličan spoj vozne osobine/udobnost, zbog male težine je i među najboljim po performansama... Pa kolika je razlika u odnosu na konkurenciju dovoljno govori to što Golfa danas niko ne poredi sa Focusom, Astrom...nego sa premium trojcem. A upravo se tu cijenovno i pozicionirao - malo više od standardne konfekcije, malo manje od premiuma. Ti bi proizvod bolje kvalitete po cijeni onog lošije kvalitete? I baba mi muda, ali...

Čitam jučer ili prekjučer članak o novom P308, ljudi se satraše hvalisanjem kako će budući model biti znatno lakši, pa će bazni model težiti samo 1300kg :lol: :lol: A bazna težina Golfa je 1050kg. I takva je razlika u skoro svakom segmentu. "Koliko para toliko muzike" - oduvijek važila i zauvijek će važiti.
po čemu si ovo zaključio? je li to objektivan ili subjektivan dojam? nisam znao da se kvaliteta auta mjeri u tome što je to auto skuplje, a gle čuda, iako jeftiniji ima sve ko i Golf, čak i više...kad je Golf tako uber dobar, što nije najprodavanije auto na svijetu u svojoj klasi? to ovi u ostatku svijeta ne znaju šta propuštaju, budale...
Bakir1

#2538 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Bakir1 »

mrzi me vedo po kodovima traziti modele ja bih samo po markama vozila ako moze :D
johntra

#2539 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

eto, ja imam podatak da je novih Astri prodato 37 komada u istom periodu...
Bakir1

#2540 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Bakir1 »

27
johntra

#2541 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

vidiš kako ti nije mrsko kad ti neko baci kost...daj Megana sad... :lol:
Gost1515

#2542 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Gost1515 »

Jel bilo jos Golfa 6 u ovom periodu?
Bakir1

#2543 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Bakir1 »

jest ali ne gledam modelsku godinu 2012, salonce, mrzi me
megan 11 kom
zato sandero ubija na mrtvo 42 kom
swatch

#2544 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by swatch »

Bakir1 wrote:jest ali ne gledam modelsku godinu 2012, salonce, mrzi me
megan 11 kom
Mozes li pogledati za Focusa?
johntra

#2545 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

Slab je Focus generalno kod nas, sumnjam da je to neka velika cifra...
Bakir1

#2546 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Bakir1 »

ford je tanak ko baslija, generalno
svega 8 kom, cini mi se po kodovima da je 5 focusa
swatch

#2547 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by swatch »

Bakir1 wrote:ford je tanak ko baslija, generalno
svega 8 kom, cini mi se po kodovima da je 5 focusa
Mislio sam da je veca brojka zbog onih isporuka za RVI. Kad se sve ovo sabere dobije se cifra od nekih 150 novih auta :(
johntra

#2548 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

To ti je bilo za prošlu godinu, moguće da će ove godine opet proći na tenderu, ako se ASA ne bude žalila... :D
Bakir1

#2549 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Bakir1 »

sta mislite koji je odnos vlasnistva pravna/fizicka lica kod vagena?
tenderi, o tenderi, o flotne isporuke, ooooo
Gost1515

#2550 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Gost1515 »

Znači johntra i ne stoji Golf tako loše kao što ti kažeš ...
Post Reply