Dobro, za kakav dogovor su imali zeleno svjetlo?Banksy wrote:Pitaj mene.
Kakogod, sporazuma nije bilo.
SDA-All about
- madner
#25226 Re: SDA-All about
- asurbanipal
#25227 Re: SDA-All about
JoseMujica wrote:
zato preporućam zlatno predavanje našeg dede hAlije, njegovo izlaganje na Prošnjaćkom kongresu....ćuj iz njegovih usta o ćem razmišlja i šta ima da kaže ćisto da ne kupiš nićiju paranoju nego sama skontaš o ćem se tu radi
Dobra je i ona knjiga od Delalićke i Šečićke, Balkan bluz. Preporučujem i knjige od obavještajaca i KOS-ovaca poput "Sefera - Borisa", Fikreta Muslimovića. Kod takvih je obično istina negdje u sredini. Tu je naravno i knjiga od Suada Ćupine - Izdaja Hercegovine, ima fula, a ima i pogodaka. Odem često na Praljkovu stranicu, tamo ima dosta literature i zanimljive dokumentacije...
-
oridjidji
#25228 Re: SDA-All about
To je onaj Cmarak sto se brani lazima da nije srusio most, pa se poslje hvali Čanobrvogluu da ipak jest.asurbanipal wrote:JoseMujica wrote:
zato preporućam zlatno predavanje našeg dede hAlije, njegovo izlaganje na Prošnjaćkom kongresu....ćuj iz njegovih usta o ćem razmišlja i šta ima da kaže ćisto da ne kupiš nićiju paranoju nego sama skontaš o ćem se tu radi
Dobra je i ona knjiga od Delalićke i Šečićke, Balkan bluz. Preporučujem i knjige od obavještajaca i KOS-ovaca poput "Sefera - Borisa", Fikreta Muslimovića. Kod takvih je obično istina negdje u sredini. Tu je naravno i knjiga od Suada Ćupine - Izdaja Hercegovine, ima fula, a ima i pogodaka. Odem često na Praljkovu stranicu, tamo ima dosta literature i zanimljive dokumentacije...
- Banksy
#25229 Re: SDA-All about
Ne treba, znam ga napamet. Ni na koji način ne podupire tvoju tezu o Alijinom predratnom savezu sa SANU i zajedničkim aktivnostima na razvaljivanju Bosne (Ako sam dobro shvatila insinuacije tipa: nisu čista posla, otkud mu stan u centru, razvaljivao je sistem, otkud s Dobricom itd).JoseMujica wrote:Banksy wrote:JoseMujica wrote: iskreno ne znam ni sam šta bi više mislio, no previše ima činjenica i koincidencija da ovo nisu čista posla, posebno i samih hAljinih poteza, posebno na razvaljivanju pravnog sistema RBiH koji je bio naš jedini argument i utočište u odbrani, a baška kad vidimo rezultate #smajlikojipovraća![]()
![]()
Jest, Alija je od početka u dogovoru sa srpskim nacionalistima iz SANU, sve su to oni zajedno isplanirali, a on, onako spretan i lukav, sve izveo kako su mu rekli, i tako, svi su isto krivi, ko puca svi pucaju, ko nas zavadi, itd. edit: evo ti kolega iznad sve ''pojasnio'' ...
U toj mržnji koju danas opravdano osjećamo prema SDA zbog svega što su nam učinili zadnjih 25 godina, bilo bi dobro pokušati sačuvati bar mrvu normalnog rasuđivanja kad razgovaramo o prošlosti.
pazi u svim okolnostima, pa i ratnim elite komuniciraju i pokušavaju da se dogovore, da nađu zajednički interes...nije naš rat nikakav izuzetak
a kad im se interesi poklope i ono u šta se kunu more qhorcu da svira
Da se ne ponavaljam, o Aliji, rekla sam što mislim, dovoljno je, zaista.
-
VjecitiStudent
#25230 Re: SDA-All about
Špijun ili ne, meni suze teku kad čitam ove dirljive redove, opise predratnog i poratnog bratstva i jedinstva.
I nakon tolikih žrtava, merhametluk cvjeta.
Ratni zločinac Momo kaže da je Aliji zahvalan iz najmanje dva razloga. Najprije, zato što nakon prvih izbora nije želio formirati vlast bez Srpske demokratske stranke ("A mogao je napraviti sa Srbima iz SDP-a koji su ušli u državni Parlament", objasnio je).
Drugo, kaže Krajišnik, Alija je ispao mudar džentlmen i pouzdan partner kada je nakon Daytona odbio prijedlog Richarda Holbrookea da se zabrani političko djelovanje Srpske demokratske stranke.
Zahvaljujući Izetebegovićevom političkom merhametluku, ratni zločinac Momčilo Krajišnik je dvije godine bio kolektivni predsjednik Bosne i Hercegovine. Bezmalo je iz državničke fotelje uletio u zamku vojnih specijalaca SFOR-a koji su ga degažirali u Haag,
I ne samo to: predsjednik državne parlamentarne Komisije za ljudska prava, nakon prvih poratnih izbora, postao je koljač sa Drine, Velibor Ostojić, Karadžićev minijaturni Gebels.
- asurbanipal
#25231 Re: SDA-All about
oridjidji wrote:
To je onaj Cmarak sto se brani lazima da nije srusio most, pa se poslje hvali Čanobrvogluu da ipak jest.
Jest. Upravo sam skinuo knjigu od Izmeta Hadžiosmanovića, a ima tamo i dio iz Simmsove knjige "Sramna uloga V.Britanije u BiH". Da vidiš kakvih je "sočnih" citata naveo od Rosea o Armiji BiH i Bošnjacima...
-
oridjidji
#25232 Re: SDA-All about
Po cemu?jefff wrote:Na kraju se ispostavilo da je Izetbegović bio najveća sluga Beograda. Abić ko bio da bio ipak je dobio najviše glasova a ne Izetbegović stariji.Toliko su mu valjali dok je bio u zatvoru, da mu je malo falilo da se objesi o klin. Osudjen na 14, a oslobodjen nakon pet godina u zatvoru sa promjenama koje su se desile u Jugi. Delimustafic je Kosovac, eto on je iz ljubavi usao u SDA i finansirao njene aktivnosti, ali i SDP, to je bio Babin jaran koji je takodjer sluzio BG kao i Babo, jednak jaram onome Muhamedu Cengicu sto se i danas s Babom lize, a 1992 cerio se po Hrasnici i Igmanu kako ce pomoci borcima. Koliko se sjecam ni Babo ni Delimustafic nisu bili na spisku osnivaca SDA(famoznih cerdeset potpisnika) vec su se kasnije prikljucili
Stranci.
Jer mu je babuka stavio vruc krompir u ruke i pobjego u Krajinu sa Srbima praviti autonomiju? Da nije postao najveci sluga Beograda sto je BiH postala neovisnom drzavom? Sto su je pomenuti napali svom zestinom i zeljeli podijeliti, ciji je svjedok njeno ustavno uredjenje i dva UZP u Hagu sa stotinama godina kazne? Sto BiH nije branio Babo Kosovac? Pricajmo sa cinjenicama o tome. Manimo se demagogije iz knjiga i medija ciji je cilj popljuvati sve sto ima veze sa prvim predsjednikom ove zemlje jer su obojeni politicki.
-
oridjidji
#25233 Re: SDA-All about
De navedi nesto od toga.asurbanipal wrote:oridjidji wrote:
To je onaj Cmarak sto se brani lazima da nije srusio most, pa se poslje hvali Čanobrvogluu da ipak jest.
Jest. Upravo sam skinuo knjigu od Izmeta Hadžiosmanovića, a ima tamo i dio iz Simmsove knjige "Sramna uloga V.Britanije u BiH". Da vidiš kakvih je "sočnih" citata naveo od Rosea o Armiji BiH i Bošnjacima...
Bez obzira na sve, Armija BiH i Bosnjaci su zlatni za njihove protivnike.
-
oridjidji
#25234 Re: SDA-All about
Pametan covjek.VjecitiStudent wrote:Špijun ili ne, meni suze teku kad čitam ove dirljive redove, opise predratnog i poratnog bratstva i jedinstva.
Ratni zločinac Momo kaže da je Aliji zahvalan iz najmanje dva razloga. Najprije, zato što nakon prvih izbora nije želio formirati vlast bez Srpske demokratske stranke ("A mogao je napraviti sa Srbima iz SDP-a koji su ušli u državni Parlament", objasnio je).
Drugo, kaže Krajišnik, Alija je ispao mudar džentlmen i pouzdan partner kada je nakon Daytona odbio prijedlog Richarda Holbrookea da se zabrani političko djelovanje Srpske demokratske stranke.
Zahvaljujući Izetebegovićevom političkom merhametluku, ratni zločinac Momčilo Krajišnik je dvije godine bio kolektivni predsjednik Bosne i Hercegovine. Bezmalo je iz državničke fotelje uletio u zamku vojnih specijalaca SFOR-a koji su ga degažirali u Haag,
I ne samo to: predsjednik državne parlamentarne Komisije za ljudska prava, nakon prvih poratnih izbora, postao je koljač sa Drine, Velibor Ostojić, Karadžićev minijaturni Gebels.
Da nije stavio SDS kraj sebe u vlast imali bi jos vecu poplavu srpske propagande kako on gazi volju ucviljene srpske nejaci i ovdje pravi dzamahiriju. Ma da ga je ta prica pratila od kad je i njega nekad sa manjim, nekad sa vecim intenzitetom.
Trebao ih je zabraniti, pa da onda imamo tovar Srba koji bi kroz druge stranke, nacionalnog, a bome i nenacionalnog puta s cetnickim ambicijama posjedali na neke od bitnijih fotelja, bez pokazivanja pravog lica, pa bi se mozda doveli u neku novu 92 u buducnosti, sa nasim narodom kratke pameti. Ovako bas nam i nema opustanja.
Vidis i benefite toga sto je SDS ostao legalan, Krajisnik pade u Hag ko s kruske, a u RS dobise izdajnicki epitet, a Dodara postade nova snaga sa SNSD- Nazalost nepravedni mir koji je dosao sa pritiscima Amerike, spojio je nespojivo, ne samo ovdje, vec i na Kosovu recimo. Zato i imamo dvije ikar zastave i drzave ni na nebu ni na zemlji.
Evo vidim da neki svrsavaju na Dodikovo politikanstvo i cilime poklonjene Ferhadiji i zaboravljaju da hiljade cilima ne mogu pokriti njegov obraz (guzicu), a ni lice onih koji su protjerali u proslosti banjalucke Bosnjake i Hrvate i srusili pomenutu dzamiju.
Jos da dodam, gdje procita ovaj dio teksta?
Last edited by oridjidji on 27/04/2016 11:40, edited 1 time in total.
- Banksy
#25235 Re: SDA-All about
Za to vrijeme, SDA zlatna mladež ...

Proslijedite je u one Bošnjake s okvirovima s cvjećnim dezajgnom ...
Nek selo vidi Newsweek, MacBook, avokado, losos, latte, shake, Wallace, Fendi, Sanders ... Dakle, koja kokoš, plačem
FOTO/ ŽIVOT SA STILOM/
EMINA GANIĆ
Snovi u svilenim čaršafima: Pogodite koja Bosanka ima ove skupe brendove u svojoj spavaćoj sobi?
https://** No links **.ba/clanak/146407/snovi-u-s ... vacoj-sobi
Proslijedite je u one Bošnjake s okvirovima s cvjećnim dezajgnom ...
- asurbanipal
#25236 Re: SDA-All about
oridjidji wrote: Jer mu je babuka stavio vruc krompir u ruke i pobjego u Krajinu sa Srbima praviti autonomiju?
Abdić je isto bio dio dogovora. Kao što sam već rekao ranije, Istočna Bosna, Krajina, Hercegovina su otpisani iz zdogovorenog Fildžanistana. Doduše, otpor u Krajini i Hercegovini i Goraždu im je pomrsio te račune i pokvario dogovor. Sudbina "babe" je zahvaljujući minder politici iz Sarajeva bila namijenjena i Safi Oručeviću, ali ovaj nije mogao progutati toliki zalogaj. Šta tek reći za "odgođeni" napad VRS na Mostar 9.5.1993. godine, kada su zajedno sa HVO-om isti dan trebali udariti na istočni dio grada koji je bio u potpunom okruženju, namijenivši mu tako ulogu "Srebrenice prije Srebrenice". U međuvremenu je uletila velika svota novca na relaciji Teheran - Moskva - Beograd i napad od strane Srba je "odgođen". Od ljeta te godine je krenula i saradnja između VRS i ABiH po principu granate za pare. Kvarenje dogovora sa Srbima Sarajevo je napravilo slanjem Drekovića 1994. u Hercegovinu. Da nije bilo njega i njegove sumanute Operacije Jesen 1994. metka više ne bi bilo ispaljeno u Hercegovini do Daytona, budući da je već ranije potpisan Washingtonski sporazum u martu 1994. sa Hrvatima.
Last edited by asurbanipal on 27/04/2016 11:47, edited 1 time in total.
-
oridjidji
#25237 Re: SDA-All about
Ko je igrao saha zna sta je pijun. Karadzic je pijun. Vjerno je zrtvovan za rat partije koja jos traje.Banksy wrote:Vrijeme kad je ''naletio'' i dužina individualnog djelovanja definira je li bio pijun ili ne. Ne bih ga nazvala pijunom jer to podrazumijeva duže djelovanje. Prilike dođu i prođu. U jednom trenutku se poklopilo, pa je bio iskorišten. U nekom drugom momentu je iskorišten neko drugi. Rušio se Istočni blok i razvaljivala Jugoslavija, i spolja i iznutra, agresije bi bilo i s njim i bez njega.madner wrote:
Pijun je nesto sto naleti i iskoristi se.
- asurbanipal
#25238 Re: SDA-All about
oridjidji wrote:
De navedi nesto od toga.
Bez obzira na sve, Armija BiH i Bosnjaci su zlatni za njihove protivnike.
Da ne začatavamo, to ide na pdf. Historija...
-
oridjidji
#25239 Re: SDA-All about
Asurbanipale, mi smo bili ti koji smo bili u donjoj poziciji. Alija nista nije mogao podijeliti jer on nad BiH nije imao punu kontrolu. Neformalno smo i RS i HB imali prije nego je rat obznanjen u BiH, jos 1991. udaren je muhur gdje ce Srbi i Hrvati dominirati, Alija je sve mogao spasiti ratom pristajuci na okolnosti te podijele ili ne. Nije pristao, pa smo imali rat od 3 i po godine.asurbanipal wrote:oridjidji wrote: Jer mu je babuka stavio vruc krompir u ruke i pobjego u Krajinu sa Srbima praviti autonomiju?
Abdić je isto bio dio dogovora. Kao što sam već rekao ranije, Istočna Bosna, Krajina, Hercegovina su otpisani iz zdogovorenog Fildžanistana. Doduše, otpor u Krajini i Hercegovini i Goraždu im je pomrsio te račune i pokvario dogovor. Sudbina "babe" je zahvaljujući minder politici iz Sarajeva bila namijenjena i Safi Oručeviću, ali ovaj nije mogao progutati toliki zalogaj. Šta tek reći za "odgođeni" napad VRS na Mostar 9.5.1993. godine, kada su zajedno sa HVO-om isti dan trebali udariti na istočni dio grada koji je bio u potpunom okruženju, namijenivši mu tako ulogu "Srebrenice prije Srebrenice". U međuvremenu je uletila velika svota novca na relaciji Teheran - Moskva - Beograd i napad od strane Srba je "odgođen". Od ljeta te godine je krenula i saradnja između VRS i ABiH po principu granate za pare. Kvarenje dogovora sa Srbima Sarajevo je pokvarilo slanjem Drekovića 1994. u Hercegovinu. Da nije bilo njega i njegove sumanute Operacije Jesen 1994. metka više ne bi bilo ispaljeno u Hercegovini do Daytona, budući da je već ranije potpisan Washingtonski sporazum u martu 1994. sa Hrvatima.
- asurbanipal
#25240 Re: SDA-All about
oridjidji wrote:
Asurbanipale, mi smo bili ti koji smo bili u donjoj poziciji. Alija nista nije mogao podijeliti jer on nad BiH nije imao punu kontrolu. Neformalno smo i RS i HB imali prije nego je rat obznanjen u BiH, jos 1991. udaren je muhur gdje ce Srbi i Hrvati dominirati, Alija je sve mogao spasiti ratom pristajuci na okolnosti te podijele ili ne. Nije pristao, pa smo imali rat od 3 i po godine.
Nema tu puno filosophie. Imaju samo dvije solucije. Ili je bio glup i naivan kao što ga danas želi predstaviti vladajuća linija, ili je dobro znao šta radi, pa nam je svima gurnuo do balčaka.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#25241 Re: SDA-All about
asurbanipal wrote:JoseMujica wrote:
to je sve sekundarno...nečije tumačenje, viđenje itd.
mene primarno uvijek interesuje šta čovjek govori, piše i kako to korespondira sa onim šta radi, kakve poteze povlači i kakvi su na kraju rezultati tih akcija
- JoseMujica
#25242 Re: SDA-All about
priča o uniji tri republike koju on provlači na Prošnjaćkom saboru je zenit djelovanja na razvaljivanju RBiH....svima je interes bio da imaju svak svoj tor, a jedini je problem u tome dokle je čij tor i zbog toga se ratovaloBanksy wrote:
Ne treba, znam ga napamet. Ni na koji način ne podupire tvoju tezu o Alijinom predratnom savezu sa SANU i zajedničkim aktivnostima na razvaljivanju Bosne (Ako sam dobro shvatila insinuacije tipa: nisu čista posla, otkud mu stan u centru, razvaljivao je sistem, otkud s Dobricom itd).
Da se ne ponavaljam, o Aliji, rekla sam što mislim, dovoljno je, zaista.
- asurbanipal
#25243 Re: SDA-All about
JoseMujica wrote:to je sve sekundarno...nečije tumačenje, viđenje itd.
mene primarno uvijek interesuje šta čovjek govori, piše i kako to korespondira sa onim šta radi, kakve poteze povlači i kakvi su na kraju rezultati tih akcija
Gledaj i uči kako se rađa lider...
Evo, i babu mu je neko prevario u trgovini, pa su iz Šamca preselili u Sarajevo. A Aliju Srbin spasio od četnika 1944. godine. Vazda ga Srbi spašavali, jal' od četnika, jal' od zatvora...
- JoseMujica
#25244 Re: SDA-All about
ma te biografie se propagandistički prave, pa se u zavisnosti od situacije kad se rade, istakne šta u tom trenutku odgovara onome za koga se prave
ja bih samo volio da vidim, a eto probajte proguglati, prvo izdanje Islamske dekleracije iz Srpske reči
to je nemoguće ni izguglati a kamoli naći
ja bih samo volio da vidim, a eto probajte proguglati, prvo izdanje Islamske dekleracije iz Srpske reči
to je nemoguće ni izguglati a kamoli naći
- Alfons Kauders
#25245 Re: SDA-All about
Ha ja, dok su mladomuslimane Srbi spasavali od cetnika, mi cafiri smo bili u XVI Muslimanskoj i sami smo sebe spasavali od cetnika.

Sta ces kad su mladomuslimani uvijek kontali da drugi trebaju za njih raditi i ratovati, kako bi svo svoje vrijeme mogli posvetiti minder palamudjenju...
I tako Dedo Alija prezivi jedan rat, bez da opuca metka, a onda iza rata fasova zatvora radi palamudjenja, pa par decenija kasnije posta veca zrtva i veci patriota od rodbine na slici.

Sta ces kad su mladomuslimani uvijek kontali da drugi trebaju za njih raditi i ratovati, kako bi svo svoje vrijeme mogli posvetiti minder palamudjenju...
I tako Dedo Alija prezivi jedan rat, bez da opuca metka, a onda iza rata fasova zatvora radi palamudjenja, pa par decenija kasnije posta veca zrtva i veci patriota od rodbine na slici.
- JoseMujica
#25246 Re: SDA-All about
još bolja priča tetke jednog mog jarana iz onog rata...kaže došla im u Mostar Aziza Šaćirbegović i u KUD-u držala predavanje da moraju obilazit njemačke ranjenike u bolnici
i onda se ibrete Prošnjaci raznim Budacima, Karadžićima i inoj bandi
-
oridjidji
#25247 Re: SDA-All about
Politika, pa ni drzava nisu drustvo jednog lica, niti igra jednog lica, niti bulova algebra da se sve svodi na jedan izbor, jedan istinit ili neistinit uslov i samo dvije solucije. U ratu sa dva neprijatelja i prijateljima za nedo bog nikome unutar svoga naroda i van njega,pa i u MZ, rezultat rata i onoga sto danas zivimo je koliko toliko realan. Valjda nam mirnodopska politika pokazuje koliko nismo upravu kad kazemo da volja jednog lidera, jedne politicke elite, jednog naroda moze promjeniti okolnosti u koje smo dovedeni svi u BiH, voljom politicke elite druga dva naroda i voljom MZ koji jos prije rata insistirali na unutrasnjoj podijeli BiH koju danas imamo. Alija ce ipasti jedini krivac, izdajnik sopstvene zemlje zato sto je rukovodstvu BiH silom jacega suzen politicki manevarski prostor da organizuje legalan otpor protiv tvoraca dva UZP pod sponzorstvima dvije nam komsijske zemlje i sto on to nije mogao bolje jer je na terenu BiH podijeljenu imao vec sa ratom u Hr.asurbanipal wrote:oridjidji wrote:
Asurbanipale, mi smo bili ti koji smo bili u donjoj poziciji. Alija nista nije mogao podijeliti jer on nad BiH nije imao punu kontrolu. Neformalno smo i RS i HB imali prije nego je rat obznanjen u BiH, jos 1991. udaren je muhur gdje ce Srbi i Hrvati dominirati, Alija je sve mogao spasiti ratom pristajuci na okolnosti te podijele ili ne. Nije pristao, pa smo imali rat od 3 i po godine.
Nema tu puno filosophie. Imaju samo dvije solucije. Ili je bio glup i naivan kao što ga danas želi predstaviti vladajuća linija, ili je dobro znao šta radi, pa nam je svima gurnuo do balčaka.
-
oridjidji
#25248 Re: SDA-All about
Bogme neki pricaju da je s partizanima oslobadjao Gradacac. Kirbas se zbog tvrdnji da mu je stari bio ustasa malo naljutio na Dodaru. Cak je i Puhalo u tome demantovao Dodu.Alfons Kauders wrote:Ha ja, dok su mladomuslimane Srbi spasavali od cetnika, mi cafiri smo bili u XVI Muslimanskoj i sami smo sebe spasavali od cetnika.
-
oridjidji
#25249 Re: SDA-All about
Vise se ibretim komunjarama, kako su im u KPJ, filteri otisli u picku materinu, pa su silni Milosevici, Kadijevici, Adzici, Jovici i drugi, oteli im sistem prije nego li je zapucalo.JoseMujica wrote:još bolja priča tetke jednog mog jarana iz onog rata...kaže došla im u Mostar Aziza Šaćirbegović i u KUD-u držala predavanje da moraju obilazit njemačke ranjenike u bolnici![]()
-
oridjidji
#25250 Re: SDA-All about
Asurpanipale, vala piskaras ko kakav salonac. Bas me zanima sto to ti tako po prvom predsjedniku nezavisne BiH?asurbanipal wrote:JoseMujica wrote:to je sve sekundarno...nečije tumačenje, viđenje itd.
Gledaj i uči kako se rađa lider...![]()
Evo, i babu mu je neko prevario u trgovini, pa su iz Šamca preselili u Sarajevo. A Aliju Srbin spasio od četnika 1944. godine. Vazda ga Srbi spašavali, jal' od četnika, jal' od zatvora...