Vjeciti SDA-ovackolegione wrote:Covjece mi znamo da si u najmanju ruku simpatizer SDA i dodjes na ovu temu, i trolas stranku koja za narednih 40 godina nece moci napraviti sranja koliko ga je napravila SDA.VjecitiStudent wrote: Dok je NS-a sa ovakvim kandidatima za načelnike, svima njima je sjekira pala u med.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
mario001
#25226 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
kolegione
#25227 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Morala bi da napravis distinkciju izmedju gradjanske i nacionalne, i socijalne i liberalne politike.KatarinaKosaca wrote:Glupost detacted. Da, da, ja bas tebe ubjedjujem da je Ajnadzic najbolji. Pa, yugonostalge uopce ne treba u to ubjedjivati. Vi prosto obozavate KOS ovce. A sad me malo popust, uzasno si dosadan i bljutavo neorginalan. A moram ici ljepiti plakate....
NS kao ekonomski sistem ne vidi po uzoru na Svedsku nego po uzoru na Ameriku.
Dalje nikada nisi dokazala ko su ti jugonostalgicari u javnom prostoru, na forumu, ili kao glasaci.
Buduci da nisi u stanju da uocis razlike između politika i dokazes da postoji relevantan broj jugonostalgicara, presla si na uvrede.
Nikad neces napredovati od podjele flyera ako ne budes ucila
-
kolegione
#25228 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Moja greska ima,jedan vjeciti nas a,drugi vjecitije njihov izbrisacu post.mario001 wrote:
Vjeciti SDA-ovac![]()
![]()
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
-
mario001
#25230 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Klub Bošnjaka jednoglasan je da ne želi učestvovati u daljem radu današnje sjednice Doma naroda Federalnog parlamenta, rekao je novinarima dopredsjedavajući Doma Jasenko Tufekčić nakon održane sjednice bošnjačkog kluba.
Kao razlog za ovakav stav naveo je preglasavanje Bošnjaka u Zakonodavno-pravnoj komisiji po pitanju Prijedloga izmjena i dopuna Zakona o igrama na sreću.
Naime, većina članova ove komisije, koji dolaze iz HDZ-a BiH, SDP-a i Naše stranke, saglasila se da ovo zakonsko rješenje treba vratiti u formu nacrta, što bi značilo dodatno usporavanje procedure njegovog usvajanja u situaciji kada je FBiH od početka 2016. na osnovu poreza predviđenog ovim zakonom mogla ubrati 175 miliona maraka.
-Smatramo da su na sjednici Komisije SDP, HDZ i Naša stranka bili na jednoj strani i glasali suprotno od onoga što je bilo u Zastupničkom domu. Nisu kao stranke položile ispit zrelosti, nego su se priklonile predizbornoj kampanji i cijelu priču o izmjenama Zakona o igrama na sreću vratiti na početak. Vraćanje u formu nacrta značilo bi da u tekućem mandatu te izmjene ne bi bile usvojene- rekao je Tufekčić.
U toku je pauza nakon koje bi Klub Bošnjaka zvanično trebao zatražiti prekid sjednice.
- KatarinaKosaca
#25231 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zar nije u Domu naroda po pet iz svakog naroda i mora ih najmanje glasati 3x3, dakle trojica iz svakog naroda? Kako su, onda, preglasani, ako je sistem bas i predvidjen u korist «nepreglasavanja»?
- KatarinaKosaca
#25232 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sad vidim....na zakonodavnoj komisijix su preglasani. Ovo bi zaista trebalo pitati @pk oko stava NS. Na,stranu Covic i njegov reket i pomoc kladionicama, ovo je direktno ostecenje budzeta. A kad kazem budzet bas me briga za SDA salteruse, ali tu su invalidi, sehidske porodice, ucitelji itd.
-
baxul
#25233 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kako sam skonto SDA je po običaju gurnula u zakon mimo procedure i upozorenja ustavnog suda. zakon i da je prošao i bio usvojen bio bi oboren na ustavnom sudu te se ništa ne bi napravilo.KatarinaKosaca wrote:Sad vidim....na zakonodavnoj komisijix su preglasani. Ovo bi zaista trebalo pitati @pk oko stava NS. Na,stranu Covic i njegov reket i pomoc kladionicama, ovo je direktno ostecenje budzeta. A kad kazem budzet bas me briga za SDA salteruse, ali tu su invalidi, sehidske porodice, ucitelji itd.
-
putokaz1
#25234 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Lukavac: Općinski pravobranilac dao otkaz kćerki predsjednika Naše stranke Lukavac zbog prijave nelegalnih radnji
Zamjenik pravobranioca je SDA
Zamjenik pravobranioca je SDA
-
VjecitiStudent
#25235 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pao je i ZOR, ko kruška, na Ustavnom sudu, pa to opet nije spriječilo NS da glasa ZA.baxul wrote:kako sam skonto SDA je po običaju gurnula u zakon mimo procedure i upozorenja ustavnog suda. zakon i da je prošao i bio usvojen bio bi oboren na ustavnom sudu te se ništa ne bi napravilo.KatarinaKosaca wrote:Sad vidim....na zakonodavnoj komisijix su preglasani. Ovo bi zaista trebalo pitati @pk oko stava NS. Na,stranu Covic i njegov reket i pomoc kladionicama, ovo je direktno ostecenje budzeta. A kad kazem budzet bas me briga za SDA salteruse, ali tu su invalidi, sehidske porodice, ucitelji itd.
-
baxul
#25236 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
u domu naroda (tamo gdje je vršeno kršenje) NS nije glasala za ZOR nego su napustili zasjedanje.VjecitiStudent wrote:Pao je i ZOR, ko kruška, na Ustavnom sudu, pa to opet nije spriječilo NS da glasa ZA.baxul wrote:kako sam skonto SDA je po običaju gurnula u zakon mimo procedure i upozorenja ustavnog suda. zakon i da je prošao i bio usvojen bio bi oboren na ustavnom sudu te se ništa ne bi napravilo.KatarinaKosaca wrote:Sad vidim....na zakonodavnoj komisijix su preglasani. Ovo bi zaista trebalo pitati @pk oko stava NS. Na,stranu Covic i njegov reket i pomoc kladionicama, ovo je direktno ostecenje budzeta. A kad kazem budzet bas me briga za SDA salteruse, ali tu su invalidi, sehidske porodice, ucitelji itd.
-
VjecitiStudent
#25237 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Šta je sad bilo neustavno?
-
Pedja Kojovic
#25238 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
vjecitistudent
Prijedlog hitne procedure.
Poslovnik, koji je odlukom Ustavnog suda o ZoR, izjednacen po vaznosti sa Ustavom FBiH hitnu proceduru dozvoljava samo u ekstremnim, kriznim, situacijama.
Poslovnik se mijenja obicnim vecinskim glasanjem.
Promjene vaze od momenta usvajanja.
Mogli su...
Prva tacka, izmjena Poslovnika.
"Vlada ima pravo traziti hitnu proceduru kada to ocijeni i odluci na sjednici" (Ili nesto slicno).
Druga tacka, zakon po hitnoj proceduri.
p.k.
Prijedlog hitne procedure.
Poslovnik, koji je odlukom Ustavnog suda o ZoR, izjednacen po vaznosti sa Ustavom FBiH hitnu proceduru dozvoljava samo u ekstremnim, kriznim, situacijama.
Poslovnik se mijenja obicnim vecinskim glasanjem.
Promjene vaze od momenta usvajanja.
Mogli su...
Prva tacka, izmjena Poslovnika.
"Vlada ima pravo traziti hitnu proceduru kada to ocijeni i odluci na sjednici" (Ili nesto slicno).
Druga tacka, zakon po hitnoj proceduri.
p.k.
-
putokaz1
#25239 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Šta je ovo u Lukavcu
prvo NS je zaradila prekršaj-tražili obilježavanje šetališta
pa im je članica smijenjena iz općine-zbog prijave nelegalnih poslova
Ako uđete u vijeće svim silama će pokušat da vam smanje broj glasova da vas iz istog izbace
prvo NS je zaradila prekršaj-tražili obilježavanje šetališta
pa im je članica smijenjena iz općine-zbog prijave nelegalnih poslova
Ako uđete u vijeće svim silama će pokušat da vam smanje broj glasova da vas iz istog izbace
-
Pedja Kojovic
#25240 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
putokaz1
Nazalost, Lukavac nije jedino mjesto gdje se ovo dogadja nasim clanovima i kandidatima.
Ovo je samo najnoviji slucaj.
p.k.
Nazalost, Lukavac nije jedino mjesto gdje se ovo dogadja nasim clanovima i kandidatima.
p.k.
-
direstraits0078
#25241 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da li je ovakvih slučajeva bilo u rs-u?Pedja Kojovic wrote:putokaz1
p.k.
- KatarinaKosaca
#25242 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
@pk, posto si sigurno.umoran, a da ne gubis energiju na luzere cije je forumsko bitisanje provociranje tebe licno na ovoj temi, a ako ti se da podijeli sa.nama utiske sa ulica sarajeva, raspolozenje gradjana, te gdje ocekujete najbolje rezultate? Ja cu svoje primjedbe iznijeti nakon izbora, sad nije fer, ali glasovi iz kuce vam opet idu, naravno.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#25243 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije.direstraits0078 wrote:Da li je ovakvih slučajeva bilo u rs-u?Pedja Kojovic wrote:putokaz1
p.k.
-
putokaz1
#25244 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hvala.Pedja Kojovic wrote:putokaz1
p.k.
-
direstraits0078
#25245 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hvala na odgovoru. Sabina Ćudić, pretpostavljam?sabina1 wrote:Nije.direstraits0078 wrote:Da li je ovakvih slučajeva bilo u rs-u?Pedja Kojovic wrote:putokaz1
p.k.
-
Pedja Kojovic
#25246 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
katarinakosaca
Tijelo umorno, duh u odlicnom raspolozenju.
Ukratko; NIkad nam se na polovini kampanje nije desilo da moramo dostampavati materijal.
Sada imamo zahtjeve iz skoro svih odbora, iako smo znacajno povecali prvi tiraz.
Ljudi na ulici reaguju jako dobro.
Naravno, to je potpuno subjektivna ocjena, ali mislim da je 20-30 vise interesenata.
Svuda ide dobro.
Bio sam u Gracanici, Visokom, sutra idem u Zenicu, ponedjeljak Gorazde.
Dennis je danas u Krajini, bio je u Zenici i Tuzli.
Sabina je svaki dan negdje na ulici.
Zaista svi rade maksimalno i atmosfera u stranci je izvrsna.
Mislim da cemo imati dobre rezultate i van Sarajeva gdje ocekujemo mnogo.
Gracanica mirise na pobjedu.
p.k.
Ukratko; NIkad nam se na polovini kampanje nije desilo da moramo dostampavati materijal.
Sada imamo zahtjeve iz skoro svih odbora, iako smo znacajno povecali prvi tiraz.
Naravno, to je potpuno subjektivna ocjena, ali mislim da je 20-30 vise interesenata.
Svuda ide dobro.
p.k.
-
Pedja Kojovic
#25247 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
direstraits0078
Damir Miljevic je finansijski de facto unisten zbog angazmana u NS-u.
p.k.
p.k.
-
putokaz1
#25248 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja Kojovic wrote:katarinakosaca
![]()
Svuda ide dobro.
Posljedna rečenica zvuči nevjerovatno!!!
p.k.
-
direstraits0078
#25249 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hvala na odgovoru. Žao mi je Damira, naivno je postupio.Pedja Kojovic wrote:direstraits0078
p.k.
-
bob_rock
#25250 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja, cestitke na dosadasnjoj kampanji. Vjerujem da je uzela vec dosta energije kako tebi tako i tvojim kolegama
Iako je kampanja u punom jeku i gdje ste vec predstavili kandidate, tebe kao razumnu osobu bih molio da pokusate jos jednom uraditi dok nije kasno za ujudinjenje ljevice na ovim izborima.
Vec dugo je sasvim jasno da daljim djeljenjem voda ide na mlin desno orijentisanim strankama i bojim de da ukoliko se neko iznenadjenje ne desi da cemo imati kako Sarajevo tako i vecinu gradova za nacelnike iz koalicije sda - sbb.
Vjerujem da je ovo i Vama takodjer jasno na osnovu informacija sa terena i anketa koje vjerovatbo vrsite kako vi tako i ostale stranke.
Danas je i Zlatko slican tekst napisao te bojim se da ce nas sviju skupo kostati tvrdoglavost vodja sdp-a, df-a i gs-a.
Razmislite i pokusajte jos jednom nesto napraviti, makar to bila i utopija.
Iako je kampanja u punom jeku i gdje ste vec predstavili kandidate, tebe kao razumnu osobu bih molio da pokusate jos jednom uraditi dok nije kasno za ujudinjenje ljevice na ovim izborima.
Vec dugo je sasvim jasno da daljim djeljenjem voda ide na mlin desno orijentisanim strankama i bojim de da ukoliko se neko iznenadjenje ne desi da cemo imati kako Sarajevo tako i vecinu gradova za nacelnike iz koalicije sda - sbb.
Vjerujem da je ovo i Vama takodjer jasno na osnovu informacija sa terena i anketa koje vjerovatbo vrsite kako vi tako i ostale stranke.
Danas je i Zlatko slican tekst napisao te bojim se da ce nas sviju skupo kostati tvrdoglavost vodja sdp-a, df-a i gs-a.
Razmislite i pokusajte jos jednom nesto napraviti, makar to bila i utopija.