Demokratska fronta Željko Komšić

and

#25226 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by and »

dustaban wrote:
and wrote: da bi imalo smisla što čović kaže trebalo bi sad zapisati stanje kad preuzmu firme i na kraju mandata,pa ako bude kakvog minusa da oni to namire i predaju.
tad bi imalo nekog smisla,ovako :skoljka:
Naravno! Kad tacno znas ciji je direktor i koja stranka je odgovorna za odredjeni period poslovanja konkretne kompanije, onda mozes jasno prepoznati zasluge ili odgovornost za propast. Uostalom otidji u bilo koju firmu, u bilo koje ministarstvo i propitaj ljude koji tu borave duzi niz godina i koji su se namjenjali i direktora i ministara. Ti ljudi takodje pripadaju raznim politickim opcijama ali je nevjerovatno sa koliko objektivnosti ce reci i sa kolikim stepenom podudarnosti ce se sloziti oko bivsih direktora i ministara. Prijateljica koja je pred penziju i radi u jednom kantonalnom ministarstvu, zadrta partizanka, probi mi glavu o SDA-ovcu koji je bio prije SDP-ovca i DF-ovca koji joj je sad ministar. Kaze da je tek sad svjesna koji je kapacitet bio onaj mrski SDA-ovac (naravno lopina) u poredjenju sa ovim gradjanskim amaterima. Protura se nekakva nova gradjanska demagogija da je nepripadanje nacionalnoj stranki najbolja kvalifikacija, a odsustvo bilo kakvog prethodnog iskustva dokaz o postenju!

:-)
s obzirom da je ova garnitura postavljala ortopeda za ministra saobraćaja sve je jasno.
generalno sve je to isto i bit će dok se ne podvuče crta i na kraju ne upita kako je ko poslovao.
ovako dođe ko hali-gali samo ulijeću,svi
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#25227 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

fosna2014 wrote:
tvsabina wrote:
A kantoni ?
Kakva je funkcija SBB-a ?
Bez SBB ili DF u KS se ne može formirati vlada.
To ce se rijesiti eksterno, bez velike pompe.
Kojim rukama ?

DF i SBB neće sa SDA.
DF neće sa SDP.
NS neće ni sa kim.

Nema ruka.
Danguba

#25228 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Danguba »

tvsabina wrote:
A kantoni ?
to ce se rjesavati u hodu kao i uvijek.
znaci, opet blokade i uvijek vracanje na pocetak.

ovi kao da su vezani za lastis i koliko god uznapreduju, ponovo se vracaju na pocetak. :D

kuku se nama svima sa njima svima. :D
fosna2014

#25229 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fosna2014 »

tvsabina wrote:
fosna2014 wrote:
tvsabina wrote:
A kantoni ?
To ce se rijesiti eksterno, bez velike pompe.
Kojim rukama ?

DF i SBB neće sa SDA.
DF neće sa SDP.
NS neće ni sa kim.

Nema ruka.
Obzirom da se sprema zajednicko djelovanje DF-SDP-NS, ne bih me zacudilo da to bude pokusna vecina u KS. Naravno ako imaju vecinu, a moguce je sastaviti.
sabina1

#25230 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

fosna2014 wrote:
Obzirom da se sprema zajednicko djelovanje DF-SDP-NS, ne bih me zacudilo da to bude pokusna vecina u KS. Naravno ako imaju vecinu, a moguce je sastaviti.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Uz dužno poštovanje , Naša Stranka samo obezglavljena može koalirati sa samozvanim Željkovim "reformistima" odnosno ostatcima jedne velike i ozbiljne stranke koju je uništio Zlatko Lagumdžija a koja samu sebe još uvijek pompezno naziva SDP....(valjda su Zlatar i Lazović velika pojačanja).

S obzirom da Našu Stranku ne vode obezglavljeni to se srećom ne može desiti.

Neka ostali ispune svoja "predizborna obećanja".

SVI su dobili više glasova : SDA,DF,SDP,SBB....

Iskali ste - eto vam ga....

Srdačan pozdrav
fosna2014

#25231 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fosna2014 »

tvsabina wrote:
fosna2014 wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Uz dužno poštovanje , Naša Stranka samo obezglavljena može koalirati sa samozvanim Željkovim "reformistima" odnosno ostatcima jedne velike i ozbiljne stranke koju je uništio Zlatko Lagumdžija a koja samu sebe još uvijek pompezno naziva SDP....(valjda su Zlatar i Lazović velika pojačanja).

S obzirom da Našu Stranku ne vode obezglavljeni to se srećom ne može desiti.

Neka ostali ispune svoja "predizborna obećanja".

SVI su dobili više glasova : SDA,DF,SDP,SBB....

Iskali ste - eto vam ga....

Srdačan pozdrav
:lol: :lol: :lol: :lol:

Sta je smijesno? Neko ce morati preuzeti odgovornost. :|
sabina1

#25232 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

fosna2014 wrote:

Smiješan je pomen koalicije NS-a sa DF-om i SDP-om.
Neka odgovornost preuzmu oni koji su dobili NAJVIŠE glasova.

Ulaziti u koaliciju sa DF-om i SDP je za NS klasično političko samoubistvo , harakiri , nepotrebna avantura izjednačavanja sa strankom čovjeka kojem je najveća diplomatska pobjeda u Predsjedništvu u trajanju od 8 godina djelovanja otvaranje Mc Donaldsa u Titovoj odnosno sa SDP-om koji na prvi trag reformi smjenjuje ljude , koalira sa SDA i lagano sisa 4 godine.....

Glasači Naše Stranke za to NISU glasali i to NE ŽELE.
Zato ih ima samo 10 % u KS , jer su mahom nezavisni i žele - razum i principijelnost a ne vlade radi matematika i pozicija.

Pozdrav.
fosna2014

#25233 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fosna2014 »

tvsabina wrote:
fosna2014 wrote:

Ulaziti u koaliciju sa DF-om i SDP je za NS klasično političko samoubistvo , harakiri , nepotrebna avantura izjednačavanja sa strankom čovjeka kojem je najveća diplomatska pobjeda u Predsjedništvu u trajanju od 8 godina djelovanja otvaranje Mc Donaldsa u Titovoj odnosno sa SDP-om koji na prvi trag reformi smjenjuje ljude , koalira sa SDA i lagano sisa 4 godine.....

Zato ih ima samo 10 % u KS , jer su mahom nezavisni i žele - razum i principijelnost a ne vlade radi matematika i pozicija.

Pozdrav.
Tesko da ce imati 50+ ako mislis da ce tako nekad uci u vlast.
sabina1

#25234 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

fosna2014 wrote:
Tesko da ce imati 50+ ako mislis da ce tako nekad uci u vlast.
Dovoljno je za početak da dobije načelnika ili načelnicu u par gradskih opština :thumbup:
mirzadelibasic

#25235 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mirzadelibasic »

tvsabina wrote:
fosna2014 wrote:

Pozdrav.
Uz veliko žaljenje predlažem da se NS ugasi - da ne bi ljudi bezveze davali glasovi za vječnu opoziciju. Žali bože glasova za nerad.
gospodja profiterka

#25236 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by gospodja profiterka »

mirzadelibasic wrote:
tvsabina wrote:
fosna2014 wrote:

Pozdrav.
Uz veliko žaljenje predlažem da se NS ugasi - da ne bi ljudi bezveze davali glasovi za vječnu opoziciju. Žali bože glasova za nerad.
Ja logike... :lol:
Pa glasovi i odlučuju hoće li neka stranka u opoziciju ili ne. S trenutnim brojem glasova NS i treba ostati u opoziciji, umjesto da trpa dupe gdje mu nije mjesto, s kim mu nije mjesto i kad mu nije mjesto, pa da zatim provociraju imploziju vlasti svega mjesec-dva nakon formiranja vlade jer su naknadnom pameću skontali da nemaju demokratski potencijal da nameću svoju volju koalicijskim partnerima. Ne mora se u vlast po svaku cijenu, u demokratiji i pozicija i opozicija učestvuju u političkim procesima, svaka na svoj način.
A to što je DFŽK ŠBBKBB odrezao granu na koju je sjeo nije problem NS-a, niti SDA, niti HDZ, niti ovog, niti onog. I svakako se zbog njihove bruke i kataklizme ne moraju gasiti stranke koje nisu spremne dati guze za bijelo gorivo.
Vreću na glavu, kandžiju u ruke i udrite se po leđima.
Jade jadne...
Drinski

#25237 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Drinski »

Treba raspisati nove izbore.
gospodja profiterka

#25238 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by gospodja profiterka »

Drinski wrote:Treba raspisati nove izbore.
Tačno. Treba.
StupskaBitanga

#25239 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Cavara danas
Strašno
a poslije izjava premijera sa onim poluimbecilnim osmijehom. Noćna mora
GoldenSpoon

#25240 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GoldenSpoon »

fosna2014 wrote:
megaman4 wrote:Bojim se da je ovo možda kraj jedne parlamentarne većine, i početak jedne duge krize na federalnom nivou... :-) Ako se OHR ne uključi u ovu problematiku, imat ćemo anarhiju neviđenih razmjera, a to znači da je ovaj ustav dao sve od sebe i samo je pitanje otvaranja paketa zvanog DAYTON.
Nacuo danas da je sve rijeseno sa A-SDA, BPS i SBiH-om. Bice parlamentarna vecina nova, ali kako ce to izgledati u operativi tesko je za naslutiti.
Kako god Cosa nostra/SDA će teško preživjeti naredne izbore jer će biti kažnjeni za sve marifetluke i sav poslijeratni kriminal. Samo je bitno da MMF zavrće ventil i postepeno će nestati novca, a trezorski zapisi i obveznice ih ne mogu spasiti, kriza će se širiti po sistemu spojenih posuda :lol:
vivaldi

#25241 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vivaldi »

StupskaBitanga wrote:Cavara danas
Strašno

ne znam na koju izjavis, al ova o grobaru je legendarna

"Mislim da je važno da mi dobro sarađujemo, a kurtoazne posjete s velikim riječima bez dijela nisu nam donijele nešto novo. Tako da s time se ne opterećujem. Možda će zvučati ružno, ali bila posjeta ili ne to mi ništa ne znači", zaključio je Čavara.

:lol: :lol: :lol:

legendarna izjava, covjek je u 2 recenice sublimiro svu nasu politiku ovih 20 godina

cavara
:thumbup:
palermo

#25242 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

GoldenSpoon wrote:
Kako god Cosa nostra/SDA će teško preživjeti naredne izbore jer će biti kažnjeni za sve marifetluke i sav poslijeratni kriminal. Samo je bitno da MMF zavrće ventil i postepeno će nestati novca, a trezorski zapisi i obveznice ih ne mogu spasiti, kriza će se širiti po sistemu spojenih posuda :lol:
I onda ćemo se uhvatiti svi za ruke i zapjevati onu našu :) :thumbup:
StupskaBitanga

#25243 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

vivaldi wrote:
StupskaBitanga wrote:Cavara danas
Strašno

ne znam na koju izjavis, al ova o grobaru je legendarna

"Mislim da je važno da mi dobro sarađujemo, a kurtoazne posjete s velikim riječima bez dijela nisu nam donijele nešto novo. Tako da s time se ne opterećujem. Možda će zvučati ružno, ali bila posjeta ili ne to mi ništa ne znači", zaključio je Čavara.

:lol: :lol: :lol:

legendarna izjava, covjek je u 2 recenice sublimiro svu nasu politiku ovih 20 godina

cavara
Mislim da izjavu:
Pratim rad Reufa Bajrovića i čovjek nije radio kako treba i razriješio sam ga ali ostali su bili na nivou i ja nemam zamjerke na njihov rad
Haris.ba

#25244 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Haris.ba »

Napisao sam da je politička patka ulazak SNSD -a u vlast u FBiH. Jer, to i jeste. SDA se oznojila da izbaci SNSD na državnom nivou, svesrdnim guranjem stranaca zapadnjaka. HDZ je gurao, i guraće tu priču. Ali se oni oko toga direktno ne pitaju (ključ je u klubu Srba u Domu naroda FBiH - možda bolje reći u rukama SDP -a i DF -a).
Bolje im je onda da imaju manjinsku vladu. Isto im ga dođe. Jer onda i većina u predstavničkom domu je klimava. Barem bi izvršna vlast imala preduslove za visoku efikasnost u radu kad bili samo SDA i HDZ u vlasti.
Inače, treba zadovoljiti mali milion interesa.

Predstavnički dom FBIH
SDA 28
SBB 16
DF 14
SDP 12
HDZ 11
HDZ 1990 4
SzBiH 3
BPS 3
ASDA 2
NS 1
LS 1

A, SDA ima iskustvo CD koalicije kada je bruka stranaka bila u vlasti, pa kad ti mali počne krojiti (ko se ne sjeća toga - ima primjer u prošlom mandatu u KS sa Esom, i u ovom mandatu u BPK sa (kojim drugim, nego) Esom.

Veliki očaj bi ih na to natjerao.

Jedina šansa da ne budu "ko i ostale stranke" DF -u jeste da budu principijelni. I Komšić stalno vazi o tome. Ostali ne moraju da ganjaju taj princip, ali DF ako želi da na slijedećim izborima biti na mjestu SDA danas (kapacitet glasova), mora biti principijelan.

OK, za državni nivo mogu i shvatiti priču. Ali, za FBiH ne mogu. Hoće SDA i HDZ sa SNSD -om. Odlično. To je kapital za iduće izbore koje ne mogu dostići sa tri Dunovića. Na ovim izborima karte su loše podijeljene.

Godinama srž nestabilnosti (naročito u zadnja tri mandata) jeste što ne postoji jedna stranka, ili barem pošten partnerski odnos među strankama, za koje Bošnjaci glasaju. Najbolje je to Lagumdžiju ujelo kad je na početku prošlog mandata pričao o izbornim pobjednicima sa 300.000 i kusur glasova, a pred kraj mandata se priča svela da SDP nije imala izborni kapacitet da sprovodi svoju politiku.

DF ima šansu uzeti većinu Bošnjaka na slijedećim izborima. Apsolutnu sumnjam. Ali, izbor je biti SBB -u privjesak ili partner.
DrugaGimnazija

#25245 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by DrugaGimnazija »

GoldenSpoon wrote:
DrugaGimnazija wrote: Ne znam za druge, ali ja svoj glas, nekon ovoga, necu vise dati DF-u (a, glasao sam za njih na proslim izborima).

Razlog: Ja sam im dao svoj glas da budu u vlasti i djeluju onako kako su pricali, protiv korupcije, postavljati sposobne na bitne pozicije, protivteza HDZ i SDA lopovima. Iz opozicije oni ovo ne mogu odraditi i moj glas je sada bacen. Sto je jos gore, DF izgleda da ne zna kako biti u vlasti i kako se ne predati iste sekunde cim se neko nakaslje. I da su ostali u vlasti, u iduce 4 godine bi samo bila njihova drama, gdje svaki drugi dan prijete da ce izaci iz vlasti i citav mandat se bave samo sobom, a drzava tone, Dodik trlja ruke. U takvom slucaju, i Zlatko L. je za njih izmislio drzavnost, a ima i drugih, kao NS koji su zasluzili da im se da sansa.
Naizgled covjek bi rekao kako naivan post iskrenog glasaca DF :)

DF je pokusao raditi po zakonu, po uredbi koju je SDA progurala za vrijeme koalicije sa SDPom, a sada kada im se ne svidja oni bi da vrate na staro.

DF je pokusao raditi po zakonu ali retrogradnim snagama Cosa nostre/SDA i HDZ to nije odgovaralo i tu je kraj. Zasto bi DF bio zrtva svaljivanja nerada i kriminala sto se moglo dakako vidjeti na primjeru kako je Cosa nostra/SDA kao crna udovica povalila SBiH i SDP.
Sve ja to razumijem, ali se sistem nece promijeniti tako sto sjedis u opoziciji i nadas se promjeni. DF je dobio dovoljno glasova da udje u vlasti i radi na promjeni tog sistema.

Mi vise nemamo jos 4 godine da bacimo.

Iduci put dajem glas (i sansu da pokusa promjenu) nekom drugom. Ovi su je izigrali. Ne pada mi na pamet svake 4 godine davati glas istoj stranci, koja nema mu*a da se uskoci u ring i uhvati se u kostac sa problemima.

Ne vidim sta je tu naivno, osim mog vjerovanja da je DF dorastao velikim igracima i Komsicevog ocekivanja da ce svi igrati kako on zeli, ili se on s njima nece vise igrati. Kao da smo u vrticu.
palermo

#25246 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

DrugaGimnazija wrote:
Ne vidim sta je tu naivno, osim mog vjerovanja da je DF dorastao velikim igracima i Komsicevog ocekivanja da ce svi igrati kako on zeli, ili se on s njima nece vise igrati. Kao da smo u vrticu.
Ne mora čak ni biti dorastao, nek nešto uradi, malo, mrvicu, pokrene nešto pa makar ga ponekad i preveslali.....jok,odabrao je najlakši put, onaj populistički......
mirzadelibasic

#25247 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mirzadelibasic »

palermo wrote:
DrugaGimnazija wrote:
Ne mora čak ni biti dorastao, nek nešto uradi, malo, mrvicu, pokrene nešto pa makar ga ponekad i preveslali.....jok,odabrao je najlakši put, onaj populistički......
Da su ga još jednom preveslali onda bi to značio kraj i za njega i za njegovu stranku.
GoldenSpoon

#25248 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GoldenSpoon »

DrugaGimnazija wrote:
GoldenSpoon wrote:
DrugaGimnazija wrote: Ne znam za druge, ali ja svoj glas, nekon ovoga, necu vise dati DF-u (a, glasao sam za njih na proslim izborima).

Razlog: Ja sam im dao svoj glas da budu u vlasti i djeluju onako kako su pricali, protiv korupcije, postavljati sposobne na bitne pozicije, protivteza HDZ i SDA lopovima. Iz opozicije oni ovo ne mogu odraditi i moj glas je sada bacen. Sto je jos gore, DF izgleda da ne zna kako biti u vlasti i kako se ne predati iste sekunde cim se neko nakaslje. I da su ostali u vlasti, u iduce 4 godine bi samo bila njihova drama, gdje svaki drugi dan prijete da ce izaci iz vlasti i citav mandat se bave samo sobom, a drzava tone, Dodik trlja ruke. U takvom slucaju, i Zlatko L. je za njih izmislio drzavnost, a ima i drugih, kao NS koji su zasluzili da im se da sansa.
Naizgled covjek bi rekao kako naivan post iskrenog glasaca DF :)

DF je pokusao raditi po zakonu, po uredbi koju je SDA progurala za vrijeme koalicije sa SDPom, a sada kada im se ne svidja oni bi da vrate na staro.

DF je pokusao raditi po zakonu ali retrogradnim snagama Cosa nostre/SDA i HDZ to nije odgovaralo i tu je kraj. Zasto bi DF bio zrtva svaljivanja nerada i kriminala sto se moglo dakako vidjeti na primjeru kako je Cosa nostra/SDA kao crna udovica povalila SBiH i SDP.
Sve ja to razumijem, ali se sistem nece promijeniti tako sto sjedis u opoziciji i nadas se promjeni. DF je dobio dovoljno glasova da udje u vlasti i radi na promjeni tog sistema.

Mi vise nemamo jos 4 godine da bacimo.

Iduci put dajem glas (i sansu da pokusa promjenu) nekom drugom. Ovi su je izigrali. Ne pada mi na pamet svake 4 godine davati glas istoj stranci, koja nema mu*a da se uskoci u ring i uhvati se u kostac sa problemima.

Ovo bi recimo bilo korektno napisati na temi o SDA, ipak su oni dobili najviše glasova i imaju najveći kapacitet za bilo kakve koalicije i sl. S obzirom da se radi o retrogradnim snagama koje svim snagama vuku BiH dalje od EU i bilo kakvih integracija, apsolutno je bespotrebno trošiti bilo kakvo vrijeme i očekivati da će SDA uraditi bilo šta što će donjeti prosperitet i napredak barem unutar FBiH.

Dakle, dok su bili u vladi sa SDP-om donjeli su tu uredbu kako bi se štitili od SDP-a, a sada kada im se prohtije da su u većini sa HDZ-om naspram DF-a ta uredba ne valja, i vratimo to na staro sto nas dovodi do zaključka da je bitnija stranka ispred entiteta, drzave, naroda i bilo čega drugog.

Oni su tu da održavaju status-quo, da štite poratnu pljačku, kriminalnu privatizaciju i tajkune koje su sami stvorili, a ovo im dođe kao dobar hobi, upravljanje sa stotinama miliona maraka i rasporedjivanjem poslova/talova medjusobno i sa partnerskim firmama.

Samo da MMF nastavi zavrtati pipu i da nestane para, u tome leži spas i konačno skidanje luđačke košulje, neke nove snage poput ovog DF ministra MUP-a u TK, koji će da hapsi, a tužilaštvo i sudovi da procesuiraju prljave političare.
dustaban

#25249 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

DrugaGimnazija wrote: Mi vise nemamo jos 4 godine da bacimo.
... i Komsicevog ocekivanja da ce svi igrati kako on zeli, ili se on s njima nece vise igrati. Kao da smo u vrticu.

DF i Komsic su imali sasvim dovoljno vremena i prostora da pokazu da su drugaciji tj. bolji.

I sta su pokazali?

Pokazali su da im je kadrovska politika jednaka onoj koju su praktikovali oni koje kritikuju. Izvinite gospodo ali rezon koji je doveo Novalica i rezon koji je doveo Reufa u vladu FBIH su neuporedivi. SDA se ovaj put pokazala neuporedivo ozbiljnijom strankom.
Reuf, pa i cio DF kroz svoje potcinjavanje njegovom egzibicionizmu, su samo pokazali svoju nespremnost da se uhvate u kostac sa pravim problemima a da bi to prikrili izmislili su ovu pricu o principima oko izbora direktora. U svakom slucaju je bolje napustiti bojiste zbog neslaganja sa saveznicima, nego zbog straha za vlastitu guzicu!
Ponavljam po stoti put - Koji jebeni konkurs u okolnostima ovakvih konkursnih komisija i procedura?! To je cista farsa. I neka vam je jednom za svagda jasno - konkurs je samo maska za namjesten izbor s tom razlikom sto u tom slucaju ne odgovara onaj ko stoji iza takve namjestaljke.
Ako zelimo vrhunske menadzere na celu velikih drzavnih firmi onda treba napraviti spisak od mozda desetak faca koje su uopce u stanju da se prihvate tog posla i ZAMOLITI ih da se medju sobom dogovore ko je za sta. Nesto poput izbora pape!
Ali mnogo realniji i nama najblizi nacin je ovo kako je dosad bilo - metni Covicu ako si bezobrazan brata na celo Aluminija (kao sto su i ranije mecali bracu) ali ti onda odgovaraj za njega.
A ja, da vodim DF, bih trazio SAMO JEDNU od tih kompanija i na njoj implementirao svoj drugaciji koncept. Tek ako bih tako uspio dokazati prednosti svoje politike onda bih imao pravo drzati moralne pridike ostalima. Ovako se sve svodi na jalovo baljezganje, nista kvalitetnije od ovog forumskog ali mnogo stetnije.
Vrijeme ide, blokada traje a to je trenutno najopasnije antidrzavno djelovanje.
GoldenSpoon

#25250 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GoldenSpoon »

dustaban wrote: Vrijeme ide, blokada traje a to je trenutno najopasnije antidrzavno djelovanje.
Šta je problem? Čavara neće da razriješi ostatak ministara iz DF-a? SDA i HDZ ne mogu da pronađu nove partnere? BPS, A-SDA i SBiH imaju previsoku cijenu? Dapače, jedini kočničari bilo kakvog napretka i boljitka su SDA i HDZ barem kada je u pitanju FBIH.

Znači sada bi se DF ili bilo koja druga stranka trebala nagu*iti SDA i HDZ i pod svaku cijenu protračiti tri naredne godine kao i svaka druga kombinacija od rata pa do sada da bi tek pred izbore 2018. skontali da nisu ništa uradili. Vjerovati da SDA i HDZ mogu reformisati bilo šta osim uspješnijeg kanalisanja javnih sredstava u svoje džepoves je ravno ludilu.
Post Reply