Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pa bog ti pomogo prvo govoris desno, meni oci ispale da nadjem rijeku.
A lijevo valjda znas sta je
Nego ovi dimnjaci vako kad gledas to je pravo iza Socijalnog, a ustvari su bili u ulici Mosa Pijade, danasnjoj Juraja N. koliko mogu skontati po starim slikama
Jednom davno neko negdje macetom (nozem)izbo nekog covjeka, ulazi kolegica u kancelariju , inace je borac za zastitu zivotinja, kaze jadno mace, nije mi jasno kako su covjeka sa njim izboli... I mi se cudili pola dana, dok nismo skotnali...
Znaci dobro sam vidio. Samo me zbunilo.
Gento mi je objasnio. Thx. Sad sam skontao nakon ove slike.
Ma sinoc bas pomislio odkuda pritoka Bosne preko pola Kamberovica...
clio_dci120 wrote:Znaci dobro sam vidio. Samo me zbunilo.
Gento mi je objasnio. Thx. Sad sam skontao nakon ove slike.
Ma sinoc bas pomislio odkuda pritoka Bosne preko pola Kamberovica...
juce u blatusi pred zgradom u kojoj zivim na 6-7 metara od mene,djeteta,žene neka budala,budala je mala rijec,bacila flasu jogurta,punu,sa prozora ili balkona,i to sa velike visine,ko auto guma da je pukla,i nije prvi put da se nesto tako desava na tom mjestu,koliko neko moze biti idiot,kreten da tako nesto i pomisli uraditi,a kamoli uraditi
obzirom da su seljacine sve zivo unistile - gdje oko zenice da nije daleko lezerno se voziti biciklom.... nemam pro bajk a i guzovi su veliki za velike napore.... pa eto ako ko zna prijedlog?
commendatore wrote:obzirom da su seljacine sve zivo unistile - gdje oko zenice da nije daleko lezerno se voziti biciklom.... nemam pro bajk a i guzovi su veliki za velike napore.... pa eto ako ko zna prijedlog?
Sebuje su ti extra, 16 kilometara blagog uspona a asfalt 95% dionice. Ne moras odma odraditi cijelu rutu ali ides korak po korak. Ima bas lijepo mjesto za rostilj zapalit i malo dusom dahnuti.
Za pocetnike jos mozes stari put prema Vranduku kroz Tetovo, Lasva kroz Drivusu, Gracanica (bio je nekad i restoran s ribom na tom putu)...Zenica je bas interesantna za MTB i nudi dosta bolje rute kad udjes malo u formu i bolji bajk uzmes.
commendatore wrote:obzirom da su seljacine sve zivo unistile - gdje oko zenice da nije daleko lezerno se voziti biciklom.... nemam pro bajk a i guzovi su veliki za velike napore.... pa eto ako ko zna prijedlog?
Sebuje su ti extra, 16 kilometara blagog uspona a asfalt 95% dionice. Ne moras odma odraditi cijelu rutu ali ides korak po korak. Ima bas lijepo mjesto za rostilj zapalit i malo dusom dahnuti.
Za pocetnike jos mozes stari put prema Vranduku kroz Tetovo, Lasva kroz Drivusu, Gracanica (bio je nekad i restoran s ribom na tom putu)...Zenica je bas interesantna za MTB i nudi dosta bolje rute kad udjes malo u formu i bolji bajk uzmes.
Ako je pocetnik i ako nema kondicije neka ne ide u Sebuje. Ono u autu izgleda da nema nekog velikog uspona, ali ima da crkne do gore jer je svo vrijeme uspon. Bolje prema Lasvi da ide po ravnom dok ne ojaca.
channel10 wrote:Ako je pocetnik i ako nema kondicije neka ne ide u Sebuje. Ono u autu izgleda da nema nekog velikog uspona, ali ima da crkne do gore jer je svo vrijeme uspon. Bolje prema Lasvi da ide po ravnom dok ne ojaca.
I da obuče reflektivni prsluk, ili još bolje kakav svijetleći, jer auti tom cestom jure k'o mahniti. Uostalom kao i svakom drugom cestom u BiH
kakavdanakneiskustvu wrote:juce u blatusi pred zgradom u kojoj zivim na 6-7 metara od mene,djeteta,žene neka budala,budala je mala rijec,bacila flasu jogurta,punu,sa prozora ili balkona,i to sa velike visine,ko auto guma da je pukla,i nije prvi put da se nesto tako desava na tom mjestu,koliko neko moze biti idiot,kreten da tako nesto i pomisli uraditi,a kamoli uraditi
Prosle godine sjedim u Sa u basti objekta slatko i slano(zgrada sibica) i odjednom nesto puknu i krenu vristati djete koje je sa materom sjedilo stol pored mog..Neko frljekno flasu lenora, sva sreca bila prazna, pa dijete samo sa cvorugom proslo.
Od tada nikada ne sjedam u baste koje nisu natkrivene, a nalaze se u zgradi.
Tako nisu samo seljacine u Zenici, svugdje su...
kakavdanakneiskustvu wrote:juce u blatusi pred zgradom u kojoj zivim na 6-7 metara od mene,djeteta,žene neka budala,budala je mala rijec,bacila flasu jogurta,punu,sa prozora ili balkona,i to sa velike visine,ko auto guma da je pukla,i nije prvi put da se nesto tako desava na tom mjestu,koliko neko moze biti idiot,kreten da tako nesto i pomisli uraditi,a kamoli uraditi
Prosle godine sjedim u Sa u basti objekta slatko i slano(zgrada sibica) i odjednom nesto puknu i krenu vristati djete koje je sa materom sjedilo stol pored mog..Neko frljekno flasu lenora, sva sreca bila prazna, pa dijete samo sa cvorugom proslo.
Od tada nikada ne sjedam u baste koje nisu natkrivene, a nalaze se u zgradi.
Tako nisu samo seljacine u Zenici, svugdje su...
da,da,ni ne kazem da je to samo u ze,ali pred ovom zgradom je to skoro pa normalna pojava,jednom prazna plasticna flasa kiseljaka na metar od mog djeteta,pa tri vrela ustipka,pa komsiji na auto krusku bacilo,pa redovno pojava bacanje upisanih i usranih pelena
Evo to je razlog zasto odlaze i ovi sto ovdje u BiH imaju sve sredjeno u zivotu, osim sredine i okruzenja u kojem zive.
Djaba ti 3000km plata, kad eto svaki dan gledas u taj ciganluk.
Mi smo brlog, vuko×ebina, nikada ni nismo bili civilizacija, niti je za nas to...
clio_dci120 wrote:Evo to je razlog zasto odlaze i ovi sto ovdje u BiH imaju sve sredjeno u zivotu, osim sredine i okruzenja u kojem zive.
Djaba ti 3000km plata, kad eto svaki dan gledas u taj ciganluk.
Mi smo brlog, vuko×ebina, nikada ni nismo bili civilizacija, niti je za nas to...
da,pazi pelene upisane,usrane se bacaju pred
zgradu ,znaju komsije koje su duze ovde i ko to vjerovatno radi,ali sta ces budali?
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 15/03/2018 15:05, edited 1 time in total.
Na ovoj prvoj ili se meščini ili ima dimnjaka koji su kasnije uklonjeni?
Joj gledaj one legendarne ograde na nadvožnjaku, nisam znao da je bila ovako stara
Klio dizelaš, đe ti vidiš rijeku
Tih 8 dimnjaka su dimnjaci od SM peći u čeličani I, to je bilo blizu kapije 3.
Zanimljivo je kako čovjek briše iz sjećanja ono čega više nema.
Sad kad sam vidio ovo imanje na Kamberovića polju, sjetih se da je postojalo i da mi je u to vrijeme bilo nekako zanimljivo.