Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Co0l

#25201 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

vee-jay wrote:
yugi wrote:Danas sam negdje usput na nekoj od radio stanica čuo informaciju da će se ovih 11 hiljada stolica praviti negdje u nekoj maloj fabrici u Srbiji :x Ima li neko informaciju o tome???
ovo bi fakat bila sramota.
I ja sam dans na radiju na vijestima Radija Slobodne Evrope cuo da stolice pravi neka mala firma iz Srbije tako da mozemo reci da je prilicno pouzdan izvor.Uglavnom-dno dna.
Treba cestitati organizatorima na gluposti zbog toga jer trebalo se dooobro potruditi pa biti toliki idiot i punit budzet Srbiji placajuci srbijanskoj firmi stolice koje simbolizuju gradjane Sarajeva koji su ubijani granatama i mecima Made in Serbia.Aferim!
Opetja033

#25202 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Opetja033 »

-LIBERO- wrote:Ne vjrujem da to ima neku povezanost.

A vezano za SDU, meni je inace taj SDU jako cudna stranka. Od cinjenice da je tu i Kljujic, Backovic (iz SBIH)...onda Zlatar koji je bio direktor mezarja Kovaci, pa je onda kada je miniran Alijin mezar, prebacen za direktora TV kantona Sarajevo (valjda ga unaprijedili ili sta) itd. itd.

A da ne pricam koliko mi je cudno sto je i Edhem Bicakcic u toj stranci i jos niz jako "interesantnih" imena (pretezno iz nekog prijasnjeg negativnog konteksta), fakticki "zivotopisna druzina"

Svega se skupilo u toj stranci.
Je li ti ovo ozbiljno?! :shock: Ne mogu da vjerujem da sam taj transfer promasio!
Corto Maltese

#25203 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Corto Maltese »

Co0l wrote:
vee-jay wrote:
yugi wrote:Danas sam negdje usput na nekoj od radio stanica čuo informaciju da će se ovih 11 hiljada stolica praviti negdje u nekoj maloj fabrici u Srbiji :x Ima li neko informaciju o tome???
I ja sam dans na radiju na vijestima Radija Slobodne Evrope cuo da stolice pravi neka mala firma iz Srbije tako da mozemo reci da je prilicno pouzdan izvor.Uglavnom-dno dna.
Treba cestitati organizatorima na gluposti zbog toga jer trebalo se dooobro potruditi pa biti toliki idiot i punit budzet Srbiji placajuci srbijanskoj firmi stolice koje simbolizuju gradjane Sarajeva koji su ubijani granatama i mecima Made in Serbia.Aferim!
Niko drugi nije bolje kvalifikovan za taj posao od njih. Firma iz Srbije ih je i učinila praznim.
yugi

#25204 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by yugi »

Zaista bi volio vidjeti tog lika koji je donio takvu odluku :x Vala baš tako malteze!Koja smo mi zemlja apsurda :run:
palermo

#25205 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Co0l wrote:
vee-jay wrote:
Da se priključim zgražanju nad ovim postupkom (naravno ako je istina). Ne mislim da mi treba Srbiju da mrzimo, niti mislim da treba da sa njima ne poslujemo, ali postoje neke granice koje se ne smiju prelziti. Ovo je jedna od tih.
Teško zemlji u kojoj prinicip odgovornosti za ono što radiš ne postoji.

Usput, i čitava akcija je jedan veliki kić.......teško mi je upotrijebiti ovu riječ zbog poštovanja prema svim žrtvama sarajevskog pakla, ali ne mogu da nađem prikladniju.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#25206 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PipiDugaDevetka »

......
Last edited by PipiDugaDevetka on 04/04/2012 14:51, edited 1 time in total.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#25207 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

......
Last edited by PipiDugaDevetka on 04/04/2012 14:49, edited 1 time in total.
Better Man

#25208 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Better Man »

Kad već govorimo o ljudima koji su zaslužili da budu gradonačelnici Sarajeva, ima onih koji su daleko ispred Kljujića! Dovoljno je spomenuti legendu, velikog gospodina, strašno načitanog, pametnog i posve jednostavnog čovjeka Bogića Bogičevića i tu je još jedna legenda na jednakom nivou kao Bogi, a on se zove Jovan Divjak! Kako bi bilo divno da su ova dojica na najvišim pozicijama u državi! Mada i sa ovim što radi kroz obrazovanje Divjak je jednostavno bog i ono što je on uradio poslije rata za ovu zemlju i za obrazovanje mladih nije uradio ni jedan naš političar, niti raznorazne ublehe od ministara obrazovanja. Ima njih još koje bi volio vidjeti na mjestu Gradonačelnika, ali ih ne bih sad spominjao. Svaka čast Kljujiću, ali ovoj dvojici nije ni do koljena, niti je uradio blizu kao oni za ovu zemlju! Ima Kljujić itekako svojih aferima koje ne bih sad spominjao. Kad vidim kakav se šljam uključio u SDU, od Zlatara itd., to mi je dovoljno da ih prekrižim zauvjek!
popajic

#25209 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by popajic »

Manifestacijom „Sarajevska crvena linija“ glavni grad Bosne i Hercegovine će 6. aprila obilježiti 20. godišnjicu od početka opsade sadržajnim scensko-muzičkim programom. Tog dana će duž centralne gradske ulice biti postavljena 11.541 crvena stolica u znak sjećanja na broj ubijenih Sarajlija tokom opsade 1992.-1995. godine.
Manifestacija , cak i ako je djelimicni plagijat je OK.
Ono sto je daleko od OK je zalosna cinjenica da cemo se ovih ljudi zvanicno sjetiti samo 6.aprila .
20 god od pocetka rata , a spomenika jos uvijek nema. Zasto ????????????
lijek-za-sve

#25210 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by lijek-za-sve »

Manifestacija , cak i ako je djelimicni plagijat je OK.
Ono sto je daleko od OK je zalosna cinjenica da cemo se ovih ljudi zvanicno sjetiti samo 6.aprila .
20 god od pocetka rata , a spomenika jos uvijek nema. Zasto ????????????[/quote]
Nema ga zbog jedne jednostavne rijeci a koje je prisutna svuda oko nas a to je INTERES(stranacki,politicki,nacionalni,vjerski,materijalni) tj jednostavno prevedeno ja tebi ti meni a ostale ko :dance:
Co0l

#25211 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

PipiDugaDevetka wrote:
palermo wrote: Da se priključim zgražanju nad ovim postupkom (naravno ako je istina). Ne mislim da mi treba Srbiju da mrzimo, niti mislim da treba da sa njima ne poslujemo, ali postoje neke granice koje se ne smiju prelziti. Ovo je jedna od tih.
Teško zemlji u kojoj prinicip odgovornosti za ono što radiš ne postoji.

Usput, i čitava akcija je jedan veliki kić.......teško mi je upotrijebiti ovu riječ zbog poštovanja prema svim žrtvama sarajevskog pakla, ali ne mogu da nađem prikladniju.
Nije istina, poturanje dušmansko
na Forumu sa-x/klix.ba!
Pipi jarane istina je da je danas na radiju objavljeno da firma iz Srbije pravi te stolice,nisam bas 100% siguran na kojoj stanici sam slusao te vijesti (šalto stanice dok sam vozio pa nisam obratio paznju koja je stanica bila al mislim da je travnicki radio TNT) i da su prenosili vijesti RSE.E sad to sto na portalu RSE ne pise da firma iz Srbije pravi te stolice ne znaci da ih ne pravi jer nisu ni rekli da neka druga firma pravi,npr. iz BiH.
PipiDugaDevetka

#25212 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

.....
Last edited by PipiDugaDevetka on 04/04/2012 15:00, edited 1 time in total.
mirsek

#25213 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirsek »

100% stolice iz Srbije.. :-) Info provjeren privatno..
Co0l

#25214 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

PipiDugaDevetka wrote:
Co0l wrote: Pipi jarane istina je da je danas na radiju objavljeno da firma iz Srbije pravi te stolice,nisam bas 100% siguran na kojoj stanici sam slusao te vijesti (šalto stanice dok sam vozio pa nisam obratio paznju koja je stanica bila al mislim da je travnicki radio TNT) i da su prenosili vijesti RSE.E sad to sto na portalu RSE ne pise da firma iz Srbije pravi te stolice ne znaci da ih ne pravi jer nisu ni rekli da neka druga firma pravi,npr. iz BiH.
Preslušao sam i vijesti koje su spiker i novinari izgovarali. Ni riječi o srbijanskom proizvođaču stolica samo se javio onajJovo Kapičić koji rođen u Italiji da pozdravi bratimljenje gradova Gaeta (rodni grad Kapičićev) i Cetinja.

Istinu će biti laHko doznati, kada se javi neko iz Organizacionog odbora Sarajevske crvene linije.

Regionalni program za 2.4.2012.
http://www.slobodnaevropa.org/audio/bro ... 45481.html
Jbg,nisam 100% siguran na kojem radiju sam cuo tu vijest al sam siguran da je tako receno.Cak je i neko prije mene spomenuo isti izraz 'mala firma iz Srbije' kako su i rekli na vijestima.E sad,ne bi me cudilo da je na sceni namjerno zataskavanje skandala (ne bi bilo prvi put) a dovoljno je simptomaticno i to sto ne kazu koja je firma pravila stolice ako nije ta iz Srbije.Od tih uhljupa i nehljebovica me nista ne bi iznenadilo.
Naravno,moguce je i da vijest na radiju nije tacna ali da su tako javili-jesu.Zasto nema sad nekog teksta koji bi to potvrdio pojma nemam ali znam da ne bih toliko nisko pao pa da lazem da sam cuo nesto sto nisam.
Uglavnom,dok ne dobijemo vise informacija vezano za to bezveze je i nagadjati ali ako se ispostavi da je tacno onda je to stvarno dno dna,taman da su im i dzaba pravili te stolice u Srbiji.
vee-jay

#25215 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

nema svrhe diskusije, valjda su "exploziv"-novinari procitali nasu diskusiju i nakon toga krenuli u utrku raztotkrivanja "prave" istine... :mrgreen:
mirsek

#25216 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirsek »

Da jopet ponovim...Stolice su 100% iz Srbije...PROVJERENO... 8-) Ako ne bude istina neka me admin banuje sa foruma bar mjesec dana... :D
yugi

#25217 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by yugi »

STOLICE ZA PERFORMANS UBIJENIM SARAJLIJAMA, KUPLJENE U SRBIJI

Pašović je rekao da je 11.541 crvenu stolicu nije bilo moguce naći u BiH, te da je najbolji ponuđač bio iz Srbije iz Nove Pazove. Za ovaj posao, inkasirao je preko 100 hiljada maraka!

Prazne stolice su postavljene prošle godine u njujorškom Bryant parku

U centru Sarajeva će 6. aprila, kada se obilježava 20. godišnjica opsade grada, biti postavljena 11.541 crvena prazna stolica u znak sjećanja na broj ubijenih Sarajlija.

Ista kampanja je prošle godine provedena u Americi, kada je postavljena 2,753 prazna stolica za žrtve stradale 11. septembra u Njojrku, kada su u terorističkom napadu srušeni „blizanci“, zgrada Svjetskog trgovačkog centra.

Manifestacijom "Sarajevska crvena linija" će, kako je rekao autor i reditelj projekta Haris Pašović, glavni grad BiH će obilježiti 20. godišnjicu od početka opsade, uz bogat scensko-muzički program.

On je objasnio da je „Sarajevska crvena linija“ kompleksan događaj koji počinje u 7 sati ujutru, a saobraćaj biti zaustvavljen 28 sati u glavnom gradu BiH.

Osim praznih stolica, koje simbolizuju broj ubijenih Sarajlija tokom opsade grada i u izlozima s jedne i druge strane ulice će biti postavljena izložba plakata za događaje koji su održani tokom opsade.

Biće održan i koncert obrađene domaće i strane muzike, a izvođači će biti poznati operski pjevači iz BiH.

Pašović je rekao da su stolice naručene iz jedne fabrike u Novoj Pazovi u Srbiji.

Stolice će kasnije, kako je rekao Pašović, biti uskladištene, a u planu je da se sagradi memorijalni park gdje će te stolice biti izložene kao memorijal za ubijene građane sarajeva.
Opetja033

#25218 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Opetja033 »

Fuuuuuuj, kakvo pljuvanje po nasim mrtvim sugradjanima. Stoko gadite mi se! :x
Co0l

#25219 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

Sta je slijedece,mozda narucivanje nisana za ubijene Srebrenicane iz neke firme iz Kragujevca ili Smedereva,ili mozda tabuta iz Sumadije.Jbg,sto da ne ako je jeftinije a jos dobro drvo sumadijsko...
mirsek

#25220 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirsek »

Opetja033 wrote:Fuuuuuuj, kakvo pljuvanje po nasim mrtvim sugradjanima. Stoko gadite mi se! :x
E sad nadam se da ces reci barem ko ti je stoka...Pasovic? SDP ? Neko treci ?...Ne treba za sve kriviti SDP , a ni Pasovica barem djelomicno..I ja sam isto cuo da nije bilo fabrike da napravi toliko stolica u tako kratkom roku a da je najvise bilo oko 2000-3000 komada na lageru kod neke firme iz BIH a i cijenom su ovi iz Srbije bili konkurentni...
Opetja033

#25221 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Opetja033 »

mirsek wrote:
Opetja033 wrote:Fuuuuuuj, kakvo pljuvanje po nasim mrtvim sugradjanima. Stoko gadite mi se! :x
E sad nadam se da ces reci barem ko ti je stoka...Pasovic? SDP ? Neko treci ?...Ne treba za sve kriviti SDP , a ni Pasovica barem djelomicno..I ja sam isto cuo da nije bilo fabrike da napravi toliko stolica u tako kratkom roku a da je najvise bilo oko 2000-3000 komada na lageru kod neke firme iz BIH a i cijenom su ovi iz Srbije bili konkurentni...
Hoces iskreno? Ni pomislio nisam na SDP. Fakat ih ne krivim po ovom pitanju jer ne znam koliko su bili upoznati sa svim detaljima. Dakle ono sto sam napisao ne odnosi se na SDP, sve dok se ne dokaze suprotno. Itekako se odnosi na Pasovica jer je on prvi koji je potvrdio vijest.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#25222 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by -LIBERO- »

Ne moze me niko ubijediti da se nisu mogli angazovati mali stolarski obrti (ako se radi o drvenim stolicama,a ako ne opet se moglo to u nasoj drzavi organizovati) koji bi napravili toliku kolicinu stolica. Pa ako treba po 50 po 100 po 150 koliki su god kapaciteti tih stolarskih radionica, firmi, fabrika ...i da tih preko 100 000KM ostane u privatnom sektoru nase drzave (nebitni su entiteti, regije, gradovi..sve sto je u okvirima nasih granica je naravno OK)

Stvarno tuzno. :|
vee-jay

#25223 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

mirsek wrote:
kao prvo: ako je firma iz Nove Pazove bila "najbolji ponuđač" znaci da je bilo i drugih, zar ne?

kao drugo: svaki projekat ima neke uvjete. zar nije trebao biti uvjet, da se hebene stolice ne smiju kupovati u Srbiji?

kao trece: ako nemas uslove (vrijeme, novac, ljude) da od ideje napravis projekat onda ne idi u organizaciju tog projekta. pogotovo ne ako nije tvoj nego si ga ukrao! losa ideja, los projekat.

sramota, smece, ponizavajuci potez Pasovica koji je od Sarajeva napravio provinciju jos vecu nego sto to i jeste...

ja vjerujem da je ovo sranje na brzinu uradjeno samo da se lova prevrne.
Intimus

#25224 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Intimus »

Treba pričekati provjeru ove informacije, a onda vidjeti ko je taj "gospodin" ili ko su ta "gospoda" koji su odlučivali o tome. (namjerno ih nazivam "gospoda", jer ako se potvrdi da jesu onda ne znam koji ću od izraza upotrijebiti, a naš ih prebogati jezik ima sasvim dovoljno). Svaki dan po nekoliko puta brojim do 110 i pokušavam sebi reći da me ne smije nervirati a ni iznenaditi puno toga. Al' izgleda da u ovoj Bosni ima toliko "bisera" da je to nemoguće...
pravaistina

#25225 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pravaistina »

STA CE NA OVO RECI RADNICI KRIVAJE :x :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Locked