Dešavanja u Srbiji

Država

#25201 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Država »

FOTO Milica Oro se slikala gola: Uopšte nisam glupa

M.Č. | 21. 11. 2013. - 14:33h izmena vesti 14:38h | Foto: Milovan Knežević | Komentara: 95

Milica Živanović Mimi, takozvana Oro starleta, počastila je golišavim fotografijama.

Image

Za ljubitelje Oro devojke, ove slike biće prava poslastica, jer sve popularnija starleta bila baš darežljiva.

Milica se slikala za magazin CKM, a dala je i intervju, čiji deo vam prenosimo.

Kako podnosiš veliku popularnost koju ti je doneo jutjub klip?
- S obzirom na to da, pored nekoliko spotova koje sam snimila, zaista nisam imala iskustva s kamerama, u početku mi je teško palo što sam odjednom upala u žižu javnosti. Ali tu je bio stručni tim novinara da me posavetuje kako da se snađem u svemu...

Image

Na kakve sve komentare nailaziš?
- Komentari su uglavnom na relaciji lepa i glupa, ali meni je bitno da me prepoznaju ljudi od 6 do 66 godina! (smeh)

Da li ti smeta nadimak Oro koji si dobila ili umeš li da ga nosiš?
- Oro mi ne smeta, ali ljudi koji me znaju zovu me i dalje Mimi.

Image

Kako zamišljaš posao iz snova?
- Posao iz snova – predsednik Srbije!

Šta je bilo najgore što si čula o sebi?
- Da sam umišljena i arogantna, ali to pričaju ljudi koji me ne poznaju. I nisam uopšte glupa, kao što se priča!

Image

Šta je, po tvom mišljenju, seksi kod jednog muškarca?
MŽ: Kod muškarca je seksi kada je lepo građen, uredan, lepo obučen i miriše na „Versace L'Homme“, doduše... to mu mogu kupiti i ja! (smeh)

Image

Da li bi išla u „Farmu“ ili „Velikog brata“?
- Ušla bih u rijaliti, ali na „Farmu“ trenutno ne bih – previše se svađaju a i higijena je na užasnom nivou.

... ovo je trenutno jedna od top tema u Srbiji... :roll:
CSKA

#25202 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Prije bi rekao da je top tema moguce pomilovanje Radomir Markovic,i navodnih petnaest dosijea koje se sakrio o politicarima.

Ali dobro neko voli i golotinju :D
12wer

#25203 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by 12wer »

ovo je trenutno jedna od top tema u Srbiji...
:lol: :lol: :lol:
Jašta
CSKA

#25204 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Ima jos tema iz Srbije,Cedino i Draskovicevo slihtanje Vucicu.Ne zna se ko je gori.Daca Ikodinovic za Draskovica napisao "hercegovacki olinjali macak" :D
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#25205 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Domaci izdajnik »

Mimi Oro...sva je vještačka jedino joj glupost prirodna :D Ima u njoj više silikona nego u mojoj PVC stolariji :-)

Mada poliz'o bi je ko Žućo šerpicu :P :izet: :D
12wer

#25206 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by 12wer »

Noleta umesto najboljih gledala direktorska deca

Inicijativa gradonačelnika Kruševca Bratislava Gašića da odvede 280 najboljih đaka i 30 članova uderuženja sa posebnim potrebama na finale Dejvis kupa u Beogradu završena je pravim skandalom: direktori škola umesto najboljih đaka poslali su decu svojih prijatelja i kolega, pa čak i svoju decu!
Gradonačelnik Bratislav Gašić ispratio učenike na put koji je sam platio

- Ovo je sramota! Moj sin je odličan učenik i vrstan sportista. Školi je doneo desetine medalja, a sada su ga zaobišli. Išao je sin direktorke koji nije u stanju da preskoči kozlić i sin gradskog odbornika Gorana Radomirovića koji je odličan đak, ali i u njegovom odeljenju ima boljih učenika - ogorčena je majka šestaka koji ide u Osnovnu školu „Vuk Karadžić“.

Nije bilo pritisaka iz SNS

- Jedan od roditelja se raspitivao kod naših nastavnika fizičkog koja deca idu za Beograd. Bio je nezadovoljan jer njegovo dete nije otišlo. Kasnije sam saznala da je taj otac član SNS. Valjda je neko očekivao da ćemo decu birati prema partijskoj pripadnosti roditelja - kaže direktorka OŠ „Jovan Popović“ Snežana Stefanović Milanović i dodaje da pritisaka iz te partije nije bilo.
Snežana Stefanović Milanović, direktorka Osnovne škole „Jovan Popović“, u Beograd je poslala ćerku i decu nekolicine svojih kolega.

- Bilo je jako teško od 830 đaka, među kojima ima puno dobre dece, izabrati desetoro najboljih. Neki nisu bili zainteresovani da idu. Na kraju smo se odlučili za učenike šestog, sedmog i osmog razreda. Među njima je bila i moja ćerka. Mirne savesti sam se saglasila s tim predlogom jer je zaista zaslužila kao i deca naših nastavnika koji su među najboljima. Nisam zloupotrebila položaj - objašnjava Snežana Stefanović Milanović.

Gradonačelnik Kruševca koji je u odlazak dece na finale Dejvis kupa uložio više od 300.000 dinara svog novca je veoma razočaran.

- Obavešten sam od strane mnogih roditelja da moja želja, sa kojom su se saglasili i direktori, o odlasku deset najboljih učenika iz svake škole na finale Dejvis kupa Srbija - Češka nije ispoštovana. Na spisku su se našla i deca direktora, nastavnika, prijatelja i slično, što znači da je zloupotrebljen moj najiskreniji motiv da nagradim najbolje đake. Ovo bih mogao da prihvatim samo u jednom slučaju, da su njihova deca zaista najbolji učenici, ali pošto to očigledno nije bio slučaj, izražavam veliko žaljenje. To iskustvo nas opominje da ukoliko organizujemo slične akcije u narednom periodu izvršimo i maksimalnu kontrolu i proveru ispunjenja uslova koje smo postavili - rekao je Gašić.
12wer

#25207 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by 12wer »

Gramer otvara fabriku u Aleksincu

Aleksinac -- U Aleksincu će sutra biti otvorena nova fabrika nemačke komapanije "Gramer".

U fabrici će se proizvoditi navlake i šnitovi, koji se ugrađuju u naslone za glavu, naslone za ruke, bočne obloge i podloge za vrata za nove modele automobila.

Ceremoniji otvaranja fabrike "Grammar System" će prisustvovati prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, najavila je danas vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

U saopštenju je najavljeno i da će Vučić potom u Nišu razgovarati sa investitorima u Regionalnoj privrednoj komori.

U novoj fabrici će se proizvoditi navlake i šnitovi za nove modele automobila tipa Audi, BMW, Fijat, Folksvagen, Mercedes, Seat, Škoda, Opel, Tojota i Porše, saopštenbo je prilikom potpisiavnje ugovora o izgradnji te fabrike.

Ugovor su krajem jula ove godine potpisli tadašnji ministar finansija i ekonomije Mlađan Dinkić i predstavnici nemačke firme Gramer grupa (Grammer).

Ujedinjeni region iSrbije najavili su i da će otvaranju te fabrike u Aleksincu sutra prisustvovati i Dinkić, koji će potom u Nišu učestvovati na skupu u tamnošnjkoj Privrednoj komori.
Helikopter

#25208 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Helikopter »

VEĆ SE POSVAĐALI: SVI ČLANOVI VEĆA ODREKLI SE PLATE, OSIM ČLANICE DS

Pašićeva: Ko ne uzme platu, vodi Beograd iz hobija Veće: Onda je Đilas bio gradonačelnik iz hobija

POLITIKA06:17, 22.11.2013.Autor: Ekipa Kurira,Foto: Marina Lopičić,Foto: Nemanja Pančić

Image
Tatjana Pašić

Prazna kasa: Veće poručilo Đilasovoj izaslanici da bi i oni uzeli dohotke, ali da je vlast demokrata napravila manjak za plate veći od milijardu dinara

BEOGRAD - Idila dugo trajala.
Iako još pošteno nisu ni počeli da rade, članovi privremenog veća su već zaratili. I to po starom srpskom običaju - zbog para! Naime, svi članovi privremenog organa Beograda - Siniša Mali, Nebojša Čović, Andrija Mladenović, Nikola Nikodijević, kao i sekretar ovog tela Goran Vesić - odrekli su se svoje naknade, izuzev Tatjane Pašić iz DS, čiju će platu Beograđani morati da plaćaju!

Image

Živi od plate

Pašićeva se povodom ovakve odluke kolega oglasila stranačkim saopštenjem, u kojem navodi da je ovakva njihova odluka tendenciozna, te da vođenje prestonice nije hobi, već ozbiljan posao.

- Vest da su, osim mene, svi članovi i sekretar privremenog organa Grada Beograda obavestili Sinišu Malog da se odriču naknada za rad u tom organu predstavlja vrhunac demagogije. To predstavlja neodgovornost prema Beograđanima i najbolji je pokazatelj da ne shvataju da je obezbeđivanje funkcionisanja grada od dva miliona stanovnika ozbiljan posao - kaže Pašićeva i u razgovoru za naš list priznaje da ne zna kolika će joj biti mesečna naknada. Kako kaže, nju niko nije pitao da li se odriče naknade. Međutim, na pitanje da li bi se nešto promenilo da su je pitali, kaže - ne bi.

- Radim za platu i živim od plate - poručila je nekadašnja Đilasova desna ruka.
Povodom izjave Pašićeve, oglasili su se i ostali članovi ovog tela i to pitanjem da li je onda i Đilas sve ove godine vodio Beograd iz hobija pošto se, kao i oni sad, odrekao svojih primanja.

Dupli standardi

- Veoma smo iznenađeni izjavom Tatjane Pašić, koja je našu odluku da radimo u privremenom organu volonterski, bez nadoknade, nazvala radom iz hobija. Da li to znači da je i bivši gradonačelnik Dragan Đilas vodio grad iz hobija jer se hvalio da se odrekao svojih primanja dok je obavljao funkciju gradonačelnika. Očigledno njegovoj tadašnjoj zamenici Tatjani Pašić to nije smetalo - navodi se u saopštenju koje su potpisali članovi ovog tela, kao i:

- Uvodom u finansijsku situaciju Grada i konstatacijom da imamo manjak za plate veći od jedne milijarde dinara, pitamo se odakle bismo i primali te plate da smo želeli. Pozivamo Tatjanu Pašić da se, umesto što dnevno piše saopštenja, uključi u rad privremenog organa, kako smo se dogovorili na jučerašnjoj prvoj sednici.
REAGOVANJA

Zoran Babić, SNS
Ovo je najbolji pokazatelj da je ljudima iz DS uvek bila najvažnija lična korist i zarada.

Đorđe Milićević, SPS
Pozdravljam odluku članova da rade bez naknade. Taj potez je pokazao krajnje odgovoran i ozbiljan pristup koji ima socijalnu odgovornost prema građanima Beograda kako bi do izbora sve bilo održano u najboljem redu i pod kontrolom.

Momo Čolaković, PUPS
Pravo svakoga je da proceni situaciju i da na osnovu toga odluči šta je najbolje. Ne znam da li gospođa Pašić negde radi. Ukoliko je zaposlena i već prima platu za to, bilo bi dobro da se solidarisala sa ostalim članovima veća.

Sanda Rašković Ivić, DSS
Njena stvar. Ipak, ako su se svi odrekli naknade, mogla je i ona to da učini.

http://www.kurir-info.rs/pasiceva-ko-ne ... ak-1098259
Havatar

#25209 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Havatar »

Indonežani na Marakani

22 nov, 2013
Visoki predstavnici Indonezije iz oblasti sporta i obrazovanja posetili su stadion Crvene zvezde.

Surhatoro Zurakve predsednik Sportskog saveza Indonezije, zatim predsednik nacionalne komisije za sport Indonezije, potpredsednik za međunarodnu saradnju i pravna pitanja Imanuel Robert Inkiriba, kao i potpredsednik za razvoj u sportu i obrazovanju Suvarno Sitartorno, obišli su stadion i trofejnu salu crveno–belih, prenosi Zvezdin sajt.
Najviše interesovanja pokazali su za istoriju i brojne uspehe crveno–belih. Pažnju im je privukao veliki broj trofeja koji se nalaze u Muzeju, a raspitivali su se za i rezultate i protivnike protiv kojih je Zvezda igrala tokom bogate istorije.
Dve strane su na kraju posete zakazale novo viđanje u skorijoj budućnosti i razmenile prigodne poklone.
12wer

#25210 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by 12wer »

Evo po čemu je Srbija druga u svetu

Beograd -- Srbija je po brzini rasta izvoza druga u svetu, a prema prvim procenama, ove godine prihod od prodaje u inostranstvu dostići će 11 milijardi evra

To je je 30 odsto više nego prošle godine.

Izvoz iz Srbije za devet meseci ove godine bio je 26,7 odsto veći nego u istom periodu prošle godine, što je, pre svega, rezultat rasta izvoza automobilske industrije, u kojoj je zajednička italijansko-srpska kompanija Fiat automobili Srbija (FAS) iz Kragujevca zauzela lidersku poziciju na listi najvećih srpskih izvoznika, prenela je RTS.

Pre dva dana u luci Bar u Crnoj Gori svečano je obeležen pretovar 100.000-og kragujevačkog "fijata" na putu za svet, čime je ta kompanija zauzela lidersku poziciju na listi najvećih srpskih izvoznika.

Šumadija je postala region s najvećim izvozom, a poljoprivreda više nije jedina grana koja ima veći izvoz od uvoza. Analitičari naglašavaju da je dobro što uvoz raste sporije, pa je pokrivenost uvoza izvozom za godinu-dve povećana oko 14 odsto, na 73 procenta.

Potpredsednik Privredne komore Srbije Mihajlo Vesović rekao je RTS-u da to pokazuje da su se određene investicije iz prethodnog perioda počele isplaćivati na način da smo postali izvoznici proizvoda višeg stepena prerade.

Ekonomista Miroslav Zdravković rekao je da je Srbija do juna imala tri do pet puta manju vrednost izvoza od Slovenije ili Hrvatske pojedinačno, da bismo sad imali nagli skok rasta, gde je naša vrednost veća od njihove zajedno.

Osim "Fijata", na listi najvećih izvoznika su NIS, "Tigar", "Petrohemija", "Hemofarm", "Gorenje", "Tarket" i oni su najzaslužniji za to što je za devet meseci ove godine izvoz bio 26,7 odsto veći nego u istom periodu prošle godine, pri čemu je rastao i uvoz, ali nepunih pet odsto.

Spoljnotrgovinski deficit sa svetom Srbija je tako smanjila za oko 27 odsto, na blizu 3,2 milijarde evra.

Prema zvaničnim statističkim podacima, od januara do septembra ostvarena vrednost izvoza bila je 8,1 milijardi evra, što predstavlja rast od 26,7 odsto u odnosu na isti period lane, dok je uvoz iznosio 11,3 milijardi uz rast od 4,8 odsto.

"Naš najveći probem u zadnjih 10 godina bio je izuzetno veliki spoljnotrgovinski deficit. Ako se nastavi ovaj trend, možemo da očekuemo da se bar jedan problem otkloni i da postanemo izvozno orjentisana privreda", smatra Vesović.

Ekonomista Jurij Bajec ocenio je da Srbija i dalje više uvozi, nego što izvozi, ali ta razlika između uvoza i izvoza se smanjuje i prema projekcijama za tri godine ona će se još više smanjiti.

"Ako budemo nastavili s ovom orijentacijom, 2016. godine učešće izvoza u BDP-u biće preko 50 odsto", procenio je Bajec.

Prema oceni ekonomista, narednih meseci izvoz će rasti, ali sporije.Eksperti su skrenuli pažnju da nema razloga za euforiju, jer je startna pozicija Srbije loša.

Ekonomista Zdravković ukazao je da Srbija ima najmanji izvoz po glavi stanovnika u celoj Evropi od nekih 40 zemalja.

"Sa ovako visokom stopom rasta, godinu ćemo završiti s malo većim izvozom po stanovniku od Makedonije i Bosne i Hercegovine", ocenio je Zdravković.

Sa očekivanih 11 milijardi evra ove godine imaćemo izvoz od oko 1.500 po evra po glavi stanovnika, u odnosu na, recimo, slovenačkih šest, sedam hiljada evra.
Helikopter

#25211 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Helikopter »

SPORT NOGOMET

22.11.2013. u 19:58 108

Šukerovu najavu utakmice s Kosovom FSS nazvao provokacijom

U svom današnjem saopćenju Nogometni savez Srbije (FSS) ocijenio je provokacijom izjavu predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davora Šukera da će reprezentacija Hrvatske igrati prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Kosova.

Image

FSS je pozvao, kako se navodi dalje u saopćenju, kolege iz HNS-a da poštuju statute krovnih organizacija UEFA-e i FIFA-e, koje do sada nisu u punopravno članstvo primile Kosovo.

FSS je danas razmatrao i situaciju u nacionalnom timu Srbije, nakon odlaska s kormila reprezentacije dosadašnjeg selektora Siniše Mihajlovića.

"Na osnovu kalendara takmičenja i činjenica da će reprezentacija do završetka sezone odigrati samo jednu prijateljsku utakmicu, 5. marta 2014, a da naredne kvalifikacije počinju u septembru sljedeće godine, jednoglasno je zaključeno da se u ovom trenutku ne počinje s procesom izbora novog selektora, stoji u saopćenju.

http://www.klix.ba/sport/nogomet/sukero ... /131122134
CSKA

#25212 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Jedna vijest na tri teme,posmislio sam da je meteor udario u Srbiju,Kosovo i Hrvatsku :D
Paranoid

#25213 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Paranoid »

CSKA wrote:Jedna vijest na tri teme,posmislio sam da je meteor udario u Srbiju,Kosovo i Hrvatsku :D
Ma jok...srušio se helikopter.. :mrgreen:
valensija

#25214 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by valensija »

Počinje izgradnja Južnog toka

Beograd -- Danas počinje izgradnja gasovoda "Južni tok" u Srbiji. Izgradnja će trajati dve godine, a puštanje gasovoda u rad očekuje se 2016. godine.

Image

Reč je o jednoj od najvrednijih investicija u zemlji u poslednjih nekoliko decenija, vrednoj više od 1,9 milijardi evra, koja bi Srbiji trebalo da donese još bolji geostrateški značaj i poziciju.

Svečanost na kojoj će biti obeležen početak izgradnje gasovoda Južni tok počinje u 16 časova u Palati Srbije u Beogradu, kada će predsednik Srbije Tomislav Nikolić dati nalog za početak zavarivanja prvog spoja Gasovoda koje će biti obavljeno u Šajkašu.

TV prenos početka radova će, iz Palate Srbija u Beogradu, pratiti predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić, ministri energetike Rusije i Srbije, Aleksandar Novak i Zorana Mihajlović, predsednik Upravnog odbora Gasrpoma Aleksej Miler i generalni direktor Javnog preduzeća Srbijagas Dušan Bajatović.

"Južni tok značajan za celu Evropu"

Image

Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je češtitke učesnicima i gostima zvanične ceremonije u Beogradu povodom početka gradnje deonice Južnog toka kroz Srbiju.

[img]http://www.b92.net/news/pics/2013/11/24 ... 02.jpg[img]

"Gradnja gasovoda će biti veliki doprinos poboljšanju međunarodne energetske sigurnosti", naveo je Putin, a prenela pres služba Kremlja.

To je veoma važan događaj ne samo za Srbiju već i balkanske zemlje, već i za čitav evropski kontinent, ocenio je Putin, a preneo Itar-tas.

Južni tok će, dnom Crnog mora, ujediniti ruske najveće prirodne deponije gasa sa najvećim tržištima jugoistočne Evrope, i osigurati pouzdano snabdevanje gorivom za evropske potrošače, bez rizika vezanih za tranzit. To će biti veliki doprinos međunarodnoj energetskoj sigurnosti.

Gradnja izuzetno velikog gasovoda kroz Srbiju, privući će velike investitore u Srbiju i region, doneti nove poslove, podstaći dalji socijalni i ekonomski razvoj, a Srbija će, širenjem i modernizacijom tranzitne gasne mreže postati evropski ključni energetski centar, ocenjuje Itar-tas.
Havatar

#25215 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Havatar »

'I Đoković se služio neprimjerenim gestama u kontekstu rata!'

Image

Čelni čovjek organizacije koja se bori protiv rasizma u nogometnoj Europi (FARE), Piara Powar upozorava da Hrvatska nije gora od drugih zemalja u Europi kad je u pitanju desni ekstremizam te pozdravlja brzu kaznu Josipu Šimuniću nakon incidenta protiv Islanda

Powar kaže da je desni ekstremizam sve prisutniji na nogometnim stadionima i to diljem Europe, a ne samo na Balkanu. Za takav razvoj događaja krivi ekonomsku krizu koja je i u povijesti bila uzrok ekstremističkih pokreta u svijetu.

Hrvatsku i svjetsku javnost ovaj je tjedan uzburkao 'slučaj Šimunić', nakon što je hrvatski nogometni reprezentativac od svih mogućih navijačkih pjesama na Maksimiru poveo baš 'Za dom spremni' skandiranje. Reakcije su bile burne, Šimunić se kasnije ispričao, a kažnjen je od Državnog odvjetništva s 25 tisuća kuna zbog manifestacije rasističke ideologije. U FARE-u su zadovoljni kako se njegov slučaj rješava.

'Sada je red na HNS-u da djeluje. Dakako, može se prihvatiti i Šimunićeva isprika. Ljudi se katkad upletu u stvari kojih nisu niti svjesni. Svi mi imali smo situacije u kojoj smo prešli granicu, pogotovo u Europi. Niz je primjera i u ostalim zemljama Balkana. Više puta vidio sam Novaka Đokovića kako se služi gestama koje su u kontekstu rata u bivšoj Jugoslaviji vrlo neprimjerene i mogle bi se shvatiti kao provokacija. Ne zaboravimo da su balkanski konflikti još svježi i na utakmicama to svako malo izbija na površinu,' izjavio je Piara Powar u intervjuu za Jutarnji list.
valensija

#25216 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by valensija »

Zavarene prve cevi na Južnom toku

Beograd -- Gradnja deonice gasovoda Južni tok u Srbiji, u koju će biti uloženo 1,9 milijardi evra, počela je zavarivanjem prvog spoja gasovoda u vojvođanskom selu Šajkaš.

Image

Zavarivanjem prvog spoja cevi na gasovodu u Šajkašu kod Novog Sada, i ceremonijom u Palati Srbija u Beogradu danas je označen svečani početak radova na deonici Južnog toka kroz Srbiju.

Znak za početak zavarivanja prvog spoja Gasovoda u Šajkašu, diretnim video linkom, dao je iz Palate Srbija predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je ocenio da je priključenje Srbije na Južni tok simbol napretka i povezivanja radom sa Rusijom.

"Dugo ste čekali, počnite", rekao je Nikolić koji je poručio da je Srbija država rešenja, dogovora i tolerancije i država budućnosti.

Tehnicki direktor kompanije Južni tok Pavel Persidski prethodno je iz Šajkaša javio da je sve spremno za izgradnju gasovoda Južni tok i da će se on transportovati cevima 400 milimetara i zatražio znak predsednika Nikolića.

"Početak izgradnje gasovoda Južni tok osim energetske sigurnosti i zapošljavanja ljudi, omogućava Srbiji da pošalje jasnu poruku da je zemlja u koju vredi investirati i da ima radnike koji mogu da iznesu kapitalne projekte", kazao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić pre nego što je dao signal za početak zavarivanja prvih cevi na trasi Južnog toka kroz Srbiju.

Image

Nikolić je rekao da će iz Srbije biti direktno angažovano oko 2.500 radnika, a indirektno oko 100.000, a da će zahvaljujući Južnom toku dugoročno biti rešeno snabdevanje gasom za oko 35 miliona domaćinstava širom Evrope.

On je pri tom ocenio da izgradnja gasovoda Južni tok predstavlja jasnu poruku da je Srbija država rešenja, a ne problema, mira, a ne sukoba, država budućnosti, u koju vredi investirati i koja je sposobna da iznese kapitalne projekte.

Nikolić je na ceremoniji povodom početka radova na gradnji deonice Južnog toka kroz Srbiju naveo da je taj gasovod simbol povezivanja država i naroda, i da predstavlja spomenik povezivanja Srbije i Rusije radom.

"Ovoj generaciji je pripala čast da ispiše tu novu stranicu u istoriji vekovnog prijateljstva i saradnje dve zemlje", poručio je predsednik Srbije.

Image

Predsednik Srbije je naveo i da su ovaj projekat mnogi nazvali graditeljskim poduhvatom veka, da je vrednost radova kroz Srbiju dve milijarde evra i da će najveći teret izneti srpske firme, u čiji potencijal i tehnološki kapacitet ne treba sumnjati.

On se zahvalio predsedniku Rusije Vladimiru Putinu rečima: "Srećan nam novi početak predsedniče Putin, na mnogaja ljeta - Srećno Srbijo".

Predsednik Putin istakao je da će taj gasovod dati veliki doprinos unapređenju međunarodne energetske bezbednosti. Putin je u izjavi, koju je u Beogradu pročitao ministar energetike Rusije Aleksandar Novak, naveo da je će gasovod "osigurati stabilno snabdevanje energentom za evropske potrošače bez rizika vezanih za tranzit".

Image

Ruski predsednik je dodao da će izgradnja do sada najvećeg gasovoda u Srbiju i druge zemlje regiona privući velike investicije, omogućiti otvaranje novih radnih mesta i doprineti daljem društvenom i ekonomskom razvoju.
oakville

#25217 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by oakville »

Treba pozdraviti proces dalji proces stabiliziranja Srbije i uticaj Rusije. Rusija je poznati stabilizator. :D
12wer

#25218 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by 12wer »

GSP nazvao trolejbus na liniji 41 Jelena Ristić

Naglo skočio broj validiranih karata u ovom trolejbusu

BEOGRAD, 20. novembar 2013, – Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd“ saopštilo je da će trolejbus sa garažnim brojem P-842, koji saobraća na liniji 41 od Studentskog trga do Banjice, nazvati po Jeleni Ristić, verenici našeg najboljeg tenisera Novaka Đokovića.

Kako je saopšteno iz ovog preduzeća, na ovaj korak su se odlučili nakon što je Jelena svojim pratiocima na Tviteru podelila fotografiju iz trolejbusa na liniji 41, gde je istakla da je je kontrolor bio veoma ljubazan.

- Već u prvim satima nakon ovog tvita iz BusPlusa su nas obavestili da je naglo skočio broj validiranih karata u trolejbusima na liniji 41, a dispečerski centar je bio zatrpan pozivima sugrađana sa pitanjem gde se tačno nalazi trola kojom se vozila Jelena Ristić – navode u GSP-u.

U preduzeću napominju da se pomenuti trolejbus trenutno nalazi u depou i da će se već sutra pojaviti na ulicama sa ispisanim imenom verenice Novaka Đokovića.

- U planu je da na trolejbusu bude oslikan i lik, još uvek gospođice, Jelene Ristić. Uz sve to duž trase kojom se kreće biće postavljene i posebne table sa redom vožnje samo za trolejbus Jelena Ristić – poručuju uz GSP „Beograd“.
zavrzlama

#25219 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

sve ide po planu..ha ja :D
ZVOR: TANJUG
Beograd -- Rusija, koja je politički podržala Srbiju u sporu sa Zapadom oko Kosova, ne protivi ulasku njegove zemlje u EU, rekao je Ivica Dačić za AP.

(tanjug)
(tanjug)
On je dodao da su zapadne sile, zapravo, približile Srbiju Rusiji.

"Oni (na Zapadu) koji kritikuju Srbiju zbog bliskosti i partnerstva sa Rusijom treba da se zapitaju zašto nisu ponudili takve odnose Srbiji. Ja Zapadu uporno govorim da je Srbiji potreban strateški partner i na Zapadu... Ali oni uopšte nisu zainteresovani", objasnio je premijer.
radostan dan

#25220 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

mjenjam springstina za ploče đorđa marjanovića i radmile karaklajić.
CSKA

#25221 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Kada gasovod prodje kroz Bugarsku i Grcku,clanice EU,to je onda sasvim ok.Kada dodje do Srbije,e to je onda neki palkeni plan rusa i srba :lol:
seln

#25222 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by seln »

CSKA wrote:Kada gasovod prodje kroz Bugarsku i Grcku,clanice EU,to je onda sasvim ok.Kada dodje do Srbije,e to je onda neki palkeni plan rusa i srba :lol:
Samo ako ce gasovod zavrsiti u Srbiji i ostaviti zadnju cijev otvorenu.
oakville

#25223 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by oakville »

CSKA wrote:Kada gasovod prodje kroz Bugarsku i Grcku,clanice EU,to je onda sasvim ok.Kada dodje do Srbije,e to je onda neki palkeni plan rusa i srba :lol:
Mislim da nisi shvatio da Srbija ima iskrenu podršku u svakom svom potezu koji je približava Rusiji. To su dva najbliža naroda koji dijele slične vrijednosti, sudbinu, prošlost i budućnost.
CSKA

#25224 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

oakville wrote:
Mislim da nisi shvatio da Srbija ima iskrenu podršku u svakom svom potezu koji je približava Rusiji. To su dva najbliža naroda koji dijele slične vrijednosti, sudbinu, prošlost i budućnost.
Uh,ne bi se bas slozio sa tobom.Vise Rusija i Bugarska imaju zajednickih interesa,istorije,podrske,nego Srbija i Rusija.Drugo sto su Srbi nesto umislili.
I Srpski ustanak:Rusi sklapaju mir sa Turcima,i ostavljaju Srbe na milost i nemilost.
Berlinski kongres:Rusi pokusali da stvore Veliku Bugarsku i da dosta dijelova Srbije daju Bugarima.
I WW:Da nije bilo Francuza...Rusi medjusobom ratovali,kakvi Srbi.
II WW:Dosao Hica,Ruse opet boli qlinac za Srbijom i Srbima.
1999:Jos cekamo da dodje ona famozna flota.

Da se ne ogresim o Ruse,jesu pomagali u periodu 1991-1996,tj. nisu se pridrzavali sankcija.

Sve o svemu,super za ovaj gasovod,ali on nije nikakav merhamet Rusa,nego obostrani interes i Srbije i Rusije.Da ne govorim sta je sve Srbija morala da uradi da bi gasovod prosao kroz nju.
CSKA

#25225 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

seln wrote:
Samo ako ce gasovod zavrsiti u Srbiji i ostaviti zadnju cijev otvorenu.
Jok,ide kao slavni Sulejman Velicanstveni sve do Beca,e onda ostavljamo cijev otvorenu.
Post Reply