Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

kabal1337

#25201 Re: Sarajevo Construction

Post by kabal1337 »

DaysleepeR wrote: 19/09/2024 11:13 Ja mislim da pametnim ljudima tu ograda uopšte ne treba.
Onim ostalim, jebi ga, prirodna selekcija...

Skoro svi veći gradovi u BiH su na rijekama, i nigdje nema ograda, valjda znamo šta je rijeka i šta će ti se desiti ako upadneš...
ma bolan prodavanje muda pod bubrege
video

#25202 Re: Sarajevo Construction

Post by video »

Pa dobro sad, idu izbori, treba i glasace privuci pa bilo to i na ovakav nakaradan nacin
drug_profi

#25203 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

video wrote: 19/09/2024 11:12 Taj kosac je bio garant "pod gasom"
Pa onda ih je puno pod gasom jer nije isti kosac na traktoru, na kosilici i na trimeru. A svi su ucestvovali u tom kosenju.
DaysleepeR

#25204 Re: Sarajevo Construction

Post by DaysleepeR »

video wrote: 19/09/2024 11:14 Pa dobro sad, idu izbori, treba i glasace privuci pa bilo to i na ovakav nakaradan nacin
Pa nisu ljudi valjda u NS nezadovoljni Tanovićem jer nije napravio ogradu na Vilsonovom i zatvorio ga za saobraćaj?
Imaju valjda bitnijih stvari u NS?
Haris.ba

#25205 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

bonersa wrote: 19/09/2024 11:00 Prvo što mi je palo napamet gdje bi trebala ograda uz Miljacku je potez lijeve obale od mosta na Malti do Bosmalovog mosta. Ispravite me ako griješim, ali ja koliko znam tu nema nikakve ograde, a puno su veće šanse da neko upadne.

Image
Image
Image

Ovaj dio od cijevi do Bosmalovog mosta na lijevoj obali je Novi Grad, tako da se tu dotična gradonačelnica neće ni truditi.
Tu i nedostaje. I jos na potezu Otoka - Cvila. Jos je tamo i staza uska.

Ne znam sto ne stavljaju onu montaznu zelenu ogradu koju su vec stavljali. Ona je dobra i za zivu ogradu kad se uz nju posadi. Kad naraste, mozes je skinuti.

I nije mi jasno odakle sada prica da ograda ne treba. Godinama se nateze oko toga kada ce ograda. Ni meni se ne svidja ona koja je odabrana i mislim da je bolja ona montazna sa panelima (i vjerovatno i mnogo jeftinija).

Bruku linkova se moze naci o ovome.
https://avaz.ba/vijesti/bih/752998/grad ... acku?amp=1
Thorgerson

#25206 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

Ono sto treba uraditi jeste da se te pregrade naprave tako da se ukope u ambijent. A i to samo napraviti tamo gdje ima prijeke potrebe, tipa blizu parkica i vrtica.

One armature ograde se definitvno ne uklapaju. Ili ako vec to se radi, onda da se neko zelenilo posadi uz ogradu.

Takodjer, ne mozemo sad citavu Miljacku ograditi. Sta bi onda Venecija trebala? Amsterdam? Il nebitno, svi veci gradovi su na nekoj rijeci/rijekama i nema ograde.

Kroz Bec ide Dunav, za koji je Miljacka potok, pa ograde nema. Imaju kilometre i kilometre setalista i staza tik uz Dunav. Bez ograde.

Jos jedno rjesenje za problem kojeg ustvari nemamo.
Thorgerson

#25207 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

Haris.ba wrote: 19/09/2024 11:27
bonersa wrote: 19/09/2024 11:00 Prvo što mi je palo napamet gdje bi trebala ograda uz Miljacku je potez lijeve obale od mosta na Malti do Bosmalovog mosta. Ispravite me ako griješim, ali ja koliko znam tu nema nikakve ograde, a puno su veće šanse da neko upadne.

Image
Image
Image

Ovaj dio od cijevi do Bosmalovog mosta na lijevoj obali je Novi Grad, tako da se tu dotična gradonačelnica neće ni truditi.
Tu i nedostaje. I jos na potezu Otoka - Cvila. Jos je tamo i staza uska.

Ne znam sto ne stavljaju onu montaznu zelenu ogradu koju su vec stavljali. Ona je dobra i za zivu ogradu kad se uz nju posadi. Kad naraste, mozes je skinuti.

I nije mi jasno odakle sada prica da ograda ne treba. Godinama se nateze oko toga kada ce ograda. Ni meni se ne svidja ona koja je odabrana i mislim da je bolja ona montazna sa panelima (i vjerovatno i mnogo jeftinija).

Bruku linkova se moze naci o ovome.
https://avaz.ba/vijesti/bih/752998/grad ... acku?amp=1
A za sta ce ti ovdje ograda? Ne kontam fkt? Ako je stavis ovdje, zasto onda je ne staviti negdje drugo?

Koliko je ljudi slucajno upalo u Miljacku? Tu ne bih ubrajao one koji su bili pijani, drogirani ili se sami bacili. Govorim dakle o tome ne znam da je dijete ili covjek trcao i pao u Miljacku?

Treba prosiriti trotoare i malo srediti, eventualno veci zeleni pojas ostaviti koliko moze. Kao na vilsu na desnoj strani.
Thorgerson

#25208 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

DaysleepeR wrote: 19/09/2024 08:25
bonersa wrote: 18/09/2024 21:21 Benjamina je na svom profilu objavila slike zaštitne ograde koja će se raditi na Vilsonovom. Stvarno ne vidim potrebu za ovakvim nečim...nepotrebno, zaklanja pogled i baš je višak...

Image
Sahraniće nas ta spodoba.
Ublehasica namazana. Ovu skalameriju od ograde ako se dopusti, one ne znam... ko su ti ljudi koji glasaju za ovakve projekte. Jel to maklo igdje iz ove kasabe.

Da se sad okupi 30 ljudi i kazu Benjamina hocemo spomenik u obliku govneta. Ona bi sutra napisala post i pricu kako je oduvijek sanjala da ovaj grad ima spomenik govnetu i da ce sve uraditi da se spomenik govnetu napravi. Namazana ubleha sa onim izvjestacenim osmijehom.
Haris.ba

#25209 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Thorgerson wrote: 19/09/2024 11:43
Kroz Bec ide Dunav, za koji je Miljacka potok, pa ograde nema. Imaju kilometre i kilometre setalista i staza tik uz Dunav. Bez ograde.
Pa nije to bas tacno. Tamo gdje je setnica tik uz obalu ima ograda. Ona njihova od punog zeljeza.

Tamo gdje je setnica odmaknuta od obale, ili je dovoljno siroka, naravno da nema.

Evo slika rijeke Viena koja protice kroz grad.

Image
Thorgerson wrote: 19/09/2024 11:45 A za sta ce ti ovdje ograda? Ne kontam fkt? Ako je stavis ovdje, zasto onda je ne staviti negdje drugo?
Eto, bas na tom dijelu sam prestao sa djecom setati. Jer je usko. Da ne pricam ako ce krene biciklom. Tamo obalom nize prema Otoci je jos gore.
Thorgerson

#25210 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

Joj brate, pa nemoj biti bukvalac. Naravno da ima dijelova Beca gdje ima ograda. Ti ukucao to u google images i nasao jedva nekakvu sliku, eto samo pobijes moj argument.

Ja ti govorim o tome da imaju kilometre, desetine kilometara staza za setanje, bicikl staza gdje ograde nema. Ukucaj to u google images pa se uvjeri.

Sta je sa Venecijom? Amsterdamom? Ljudi bi morali sav novac u ograde investirati.

Meni je logicnije da se stave prepreke npr u Titovoj gdje auta voze 80na sat tik do pjesaka. I tu je bilo udesa. I bilo je pogibija nevinih ljudi koji su samo stajali sa strane. Ni krivi ni duzni.

Navedi mi jedan primjer da je neko slucajno upao u Miljacku. Tipa setao normalno i utopio se? Ako se zajebajes, hodas il se spustas u rijeku il ne znam sta radis, ako upadnes...jbg sta sad. To je isto da kazes hajmo onda sve ogradit. Sta ako neko na glavnoj dzadi izadje na cestu i udari ga auto? Treba nam ograda.
DaysleepeR

#25211 Re: Sarajevo Construction

Post by DaysleepeR »

Ubleha nad ublehom.
Ograda će sjebati svu ljepotu Vilsonovog.
Glavu dajem da će izvođač biti firma koja je napravila dijamant.
Logovan

#25212 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

Ateista wrote: 19/09/2024 10:18 Jedino sto na vilsu ima smisla je ziva ograda, sve drugo bi bilo nakaradno. A stvarno i mene zanima, koliko je to ljudi upalo u miljacku... :-)
Jedino pravo rješenje, a puno jeftinije od nekakvih ograda. I apsolutno niko ne bi imao ništa protiv.
Dzontra_Volta

#25213 Re: Sarajevo Construction

Post by Dzontra_Volta »

Da li treba ograda - ne znam, nisam vidio neki elaborat o istraživanju problema upadanja ljudi (i lopti) u Miljacku na Vilsu.
Ali ograda, bar kako je prikazana na ovom renderu, se meni baš sviđa i uklapa se u ambijent.
Hoće li je neko išarati, ko će je održavati i sl. - u to ne ulazim.
Ali ne može se porediti sa onim kičom u obliku svijetlećeg dijamanta na čaršiji.
Bullet Tooth Tony

#25214 Re: Sarajevo Construction

Post by Bullet Tooth Tony »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 19/09/2024 11:03
Bullet Tooth Tony wrote: 19/09/2024 10:54 Mora da sam glup ali koja je simbolika citavog ("ispravnog") tenka ...

Evo da sam stranac, stanem pored tenka i sta ? Ne kontam ...

Zar se nije moglo napraviti nesto ako vec mora tenk, tipa vojnici stoje na kupoli razvaljenoj ili nesto tako :D
tako nekako ce i biti
nije ovo gotovo jos
kazu ovako: "Ispred i na uništenom tenku bit će bronzane figure bosanskih specijalaca u prirodnoj veličini, kao simbol mladih, hrabrih ljudi, branilaca Sarajeva i domovine koji su se suprotstavili neprijateljskoj vojsci, uništili najopasnije oružje i prvi put u historiji Sarajeva spriječili njihov ulazak u grad", navode iz Ministarstva.

plus bit će imena poginulih pripadnika SJMUP RBiH "Bosna"
Pa ne izgleda bas unisteno .... iskreno bilo bi odlicno da je unisten ...po meni puno veca simbolika ... kad kazem odlicno mislim bolje nego sto je sada :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#25215 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

tenk je pokriven zelenim najlonom
znam zasto je zelen tenk i zeleni najlon
sve je to podvala :D
bonersa

#25216 Re: Sarajevo Construction

Post by bonersa »

Gdje se nalazi ova Spomen soba ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, ne mogu da skontam:

Image

https://www.klix.ba/vijesti/bih/kada-su ... /komentari
Ateista

#25217 Re: Sarajevo Construction

Post by Ateista »

Tenk nisam vidio uzivo, ali je potpuno vissk i jasno je zasto je tu bas sad. Pred svake izbore ide prica o novom ratu i podsjecanje na prethodni, da se slucajno ne krene naprijed i izabere neko ko ce voditi drzavu prema napretku. Treba stalno podsjecati na ratove i na podjele kako bi svako ostao vjeran svom stadu i glasao za one koji ce ga stititi od onih drugih koji mogu svaki cast napasti... :run:
Haris.ba

#25218 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Ateista wrote: 19/09/2024 14:07 Tenk nisam vidio uzivo, ali je potpuno vissk i jasno je zasto je tu bas sad. Pred svake izbore ide prica o novom ratu i podsjecanje na prethodni, da se slucajno ne krene naprijed i izabere neko ko ce voditi drzavu prema napretku. Treba stalno podsjecati na ratove i na podjele kako bi svako ostao vjeran svom stadu i glasao za one koji ce ga stititi od onih drugih koji mogu svaki cast napasti... :run:
Pa, ako je zbog toga stavljen tenk - puna podrska.

Neces valjda da se pusti da glasas za one koji ce spavati kad te drugi napadnu? :run:
Ateista

#25219 Re: Sarajevo Construction

Post by Ateista »

Haris.ba wrote: 19/09/2024 15:17
Ateista wrote: 19/09/2024 14:07 Tenk nisam vidio uzivo, ali je potpuno vissk i jasno je zasto je tu bas sad. Pred svake izbore ide prica o novom ratu i podsjecanje na prethodni, da se slucajno ne krene naprijed i izabere neko ko ce voditi drzavu prema napretku. Treba stalno podsjecati na ratove i na podjele kako bi svako ostao vjeran svom stadu i glasao za one koji ce ga stititi od onih drugih koji mogu svaki cast napasti... :run:
Pa, ako je zbog toga stavljen tenk - puna podrska.

Neces valjda da se pusti da glasas za one koji ce spavati kad te drugi napadnu? :run:
Fazon je u tome sto zivimo u nekom drugom vremenu, treba glasati za one koji idu i gledaju naprijed a ne nazad, ko ce se truditi da nam bude bolje u buducnosti a ne stalno koristiti proslost i rat, te kvazipatriotizam kao izgovor za svoj nerad. Ako se slucajno i desi da nas neko napadne, svako ko je na vlasti ce uraditi sta moze da nas zastiti, to se valjda podrazumijeva, cak sta vise prije ce nas takvi zastiti neko kvazipatrioti kojima su puna usta patriotizma na osnovu kojeg se bogate i koji bi prvi zbrisali u neku od svojih nekretnina po Becu ili gdje ih sve imaju.
HelaS

#25220 Re: Sarajevo Construction

Post by HelaS »

Thorgerson wrote: 19/09/2024 11:43 ...ne mozemo sad citavu Miljacku ograditi. Sta bi onda Venecija trebala? Amsterdam? Il nebitno, svi veci gradovi su na nekoj rijeci/rijekama i nema ograde.

Jos jedno rjesenje za problem kojeg ustvari nemamo.
Upravo tako - prijedlog i projekat za rješenje, kojeg zapravo nemamo!

Ovakva, "urbana" Miljacka, neograđena, protiče više od 150 godina. Na prste jedne ruke mogu se prebrojati žrtve upada i smrti. Ne postoji opravdan razlog za postavljanje ove zelene skalamerije uz njenu obalu. Niti je vizuelno dopadljivo, niti će biti održavana, ali i da bude, ograda će biti išarana spray-kreacijama mladih ljudi nedovoljno vaspitanih i tog mentaliteta skorojevićkog polusvijeta.

Tačno jedan idiotski projekat, ideja zarad nekoliko izbornih glasova :-) :(
sarajevsko_pivo

#25221 Re: Sarajevo Construction

Post by sarajevsko_pivo »

vjeshalica

#25222 Re: Sarajevo Construction

Post by vjeshalica »

sarajevsko_pivo wrote: 21/09/2024 10:12 Koja se tačno to zgrada prodaje?

https://www.biznisinfo.ba/prodaje-se-zg ... iliona-km/
Pa Sivi dom. Zato su i svukli u ravan. Sad ce Efa praviti kongresne centre i muzeje :lol:
tuitamo

#25223 Re: Sarajevo Construction

Post by tuitamo »

Postaviti ogradu uz Miljacku je najdebilnija ideja od samostalnosti BiH. Osim što bi vizuelno ogranočsvalo prostor, za par godina bi uz naš javašluk bilo i ruglo pa tako uništilo i ovo što je lijepo.

Šetalište treba da bude otvoreno a na svakome je da pazi na sebe i na svoje dijete.

Ko želi da majmuniše, taj će i ogradu preskočit.
sarajevsko_pivo

#25224 Re: Sarajevo Construction

Post by sarajevsko_pivo »

vjeshalica wrote: 21/09/2024 10:14
sarajevsko_pivo wrote: 21/09/2024 10:12 Koja se tačno to zgrada prodaje?

https://www.biznisinfo.ba/prodaje-se-zg ... iliona-km/
Pa Sivi dom. Zato su i svukli u ravan. Sad ce Efa praviti kongresne centre i muzeje :lol:
Komplet zgradu? Pa gdje će BHRT da se seli?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#25225 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

U Lidl
Post Reply