Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
DaysleepeR wrote: ↑23/10/2025 09:19
Ja koliko sam mjerio na Google Maps, ovih 380 metara nije dovoljno da namakne od Binga pa do početka Stupske petlje kako bi barem taj kompletan dio pored pijace imao 4 trake.
Jesam li u krivu?
Jedan hint.
google maps
ukucaj u pretragu samo: Novi Grad Sarajevo
Mapa će ti prikazati granice opštine.
E pa na toj mapi vidi odakle-dokle ova cesta ide kroz opštinu NG. Tu će se ovo kao praviti.
Zapravo imaćemo samo tešku blokadu i usporenje prometa dok traju radovi, a onda nakon toga opet samo beskorisni rezultat.
Nije beskorisno.
Prvo, ovo ce sada da pritisne i muzura da i oni zavrse svoj dio sa dozvolama.
Dakle, lotpica je sada apsolutno na njihovom terenu i zna se sutra ko koci. Mislim, znalo se i do sada, ali sada ce svako znati i obican covjek koji nije toliko upucen.
Tj trenutno, jedini krivac zasto nemamo sve zavrseno od Binga do stupske jeste opstina Ilidza.
Pare imamo. Sve imamo. Pa eto, dobro bi bilo da cujemo te strucnjake zasto koce i sta konkretno zele. Krkanluk kao do sada i 15 prikljucaka?
Najljepše od svega je to da se ne moramo ubjeđivati, već će nam se sve samo kazati.
mark my words
Pa dobro logicno da ce biti nesnosne guzve. Bice radovi. Guzve su bez radova. To je ocekivano.
Isto tako bice cep i kad se napravi na dijelu gdje nije napravljeno. Ali cep imamo i sada.
Ne znam. Ne moze biti isto, niti gore, al nikako. Ja samo to kazem. Nemamo se sta ubjedjivati. Nije isto imati 4 trake i 2 trake. Hrpu divljih ukljucenja i sl.
Dok budu radovi, bice guzve. Naravno. Ne znam gdje to na svijetu nisu guzve na prometnim dionicama dok traju radovi?
Qler wrote: ↑23/10/2025 09:35
Neki dan sam opet rovio po netu, imaju one slike planiranih saobracajnica u Sarajevu iz 80ih ja mislim, imaju i kao fotografije, i svasta nesto, ali nisam mogao naci ni blizu... Ima li to neko negdje?
Čekaj, oni ce sad praviti samo ovaj komadić kod Binga? 380m? Faktički samo prave da se lakše uključiti od Binga...Čitajući vijest pomislih da ce makar pola dionice od Stupske petlje do aerodroma riješiti, al mescini kurko
Last edited by tomhagen on 23/10/2025 10:50, edited 1 time in total.
tokio25 wrote: ↑23/10/2025 10:56
al se izvlace izgleda lotovi na slijepo a ne po redu
ne bi me iznenadilo da sljedecih 380 metara se zavrsi od sumahera prema lukavici
ne bi me iznenadilo da sljedecih 380 metara se zavrsi od sumahera prema lukavici
tomhagen wrote: ↑23/10/2025 10:48
Čekaj, oni ce sad praviti samo ovaj komadić kod Binga? 380m? Faktički samo prave da se lakše uključiti od Binga...Čitajući vijest pomislih da ce makar pola dionice od Stupske petlje do aerodroma riješiti, al mescini kurko
Pogledaj mapu, rijesio se dio koji je u opstini novi grad
- jedan dio se gradi sad, izabran izvodjac. To je taj dio oko Binga, do blizu kasindolske.
- od kasindolske do aerodroma, to je ovo sto je efendic urucio dozvole, tu sad ide dalji postupak. To se moze ocekivati da tek pocne da se radi iduce godine
- treci dio od stuspke do ovog dijela kod binga, opstina ilidza koci.
Neki dan sam opet rovio po netu, imaju one slike planiranih saobracajnica u Sarajevu iz 80ih ja mislim, imaju i kao fotografije, i svasta nesto, ali nisam mogao naci ni blizu... Ima li to neko negdje?
Sta, ne mogu skontat?
Bile su neke crno bijele slike, gdje se vidjelo planirane ceste, tunel kroz vraca, onda bila kao fotografija drinske gdje se vidio autoput, (kao rana verzija photoshopa)
Sta, ne mogu skontat?
Bile su neke crno bijele slike, gdje se vidjelo planirane ceste, tunel kroz vraca, onda bila kao fotografija drinske gdje se vidio autoput, (kao rana verzija photoshopa)
Ovo?
tomhagen wrote: ↑23/10/2025 10:59
Totalno sam neupucen, koji je razlog blokiranja?
- jedan dio se gradi sad, izabran izvodjac. To je taj dio oko Binga, do blizu kasindolske.
- od kasindolske do aerodroma, to je ovo sto je efendic urucio dozvole, tu sad ide dalji postupak. To se moze ocekivati da tek pocne da se radi iduce godine
Aha, onda nije toliko loše...Po ovoj google mapi je i ovaj dio od Kasindolske prema aerodromu u općini Ilidža, pa sam pomislio da se samo tretira ovaj dio kod binga od 380m. Al ako cemo u narednih par godina imati cestu od aerodroma do iza Binga, to je vec bolje
Aha, onda nije toliko loše...Po ovoj google mapi je i ovaj dio od Kasindolske prema aerodromu u općini Ilidža, pa sam pomislio da se samo tretira ovaj dio kod binga od 380m. Al ako cemo u narednih par godina imati cestu od aerodroma do iza Binga, to je vec bolje
mislim da nisi dobro skontao od binga do aerodroma je novi grad a od petlje do binga je ilidza
mislim da nisi dobro skontao od binga do aerodroma je novi grad a od petlje do binga je ilidza
Skontao sam sad kada ste objasnili. Na google maps je prikazano drugacije
Pogrešno
Sad se gradi od ulice stupska do mosta preko rijeke dobrinje..cca 380m sa kružnim tokom i za taj dio je juče efendić uručio dozvolu.
od mosta, preko raskrsnice sa kadindoskom do aerodroma, kao i od stupske petlje do ulice stupska je nadležnost opštine ilidža i to je nidokle
Pa opcina Ilidza ako mogne blokirati, blokirace.
Totalno sam neupucen, koji je razlog blokiranja?
Zato što općina traži kružni tok spoj sa Stupskom a to nije po projektu, ko će popustiti neznam.
Thorgerson wrote: ↑23/10/2025 11:01
Kako će Efendić za ovo uručiti dozvole kad je to teritorij općine Ilidža?
Dozvole su samo za ovih 380 metara od raskršća Stupske do mosta preko r.Dobrinje.
ja jesam zbunjola al ste sada i mene zbunili
sta je sad istina ,hajmo po lotovima
lot 1 od kruznog do binga- cije je
lot2 od binga do kasindolske tj mosta -cije je
lot3 od mosta do aerodroma-cije je
Najveću gužvu pravi odvajanje i uključivanje na pijaci...
Al bar su nanijetili raditi.U mojoj ulici digli su 300 metara asfalta i pločnika...rok 180 dana...sve mogu uraditi za heftu.Al jok ,završavaće pred istek roka,kad su naveće vode i so po putu...jebo ih onaj ko im dade posao