Demokratska fronta Željko Komšić

lerdi

#25201 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

:lol: :lol: :lol:

Što je babi milo...

E čuj čekali ovi da ulete sa klupe. :lol:
mirzadelibasic

#25202 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mirzadelibasic »

Izuzimajući antipatičnost pojedinaca i žal što se DF izvukao iz ralja hobotnice, sa objektivne tačke gledišta, većina glasača je htjela DF vidjeti u opoziciji i ovaj potez nikako ne ide na njihovu štetu. Ovaj potez ne znači da će DF najviše profitirati na sljedećim izborima, jer sve što se događa najviše ide u korist SBB-a.
palermo

#25203 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

KatarinaKosaca wrote:
Jednom ovo pući mora. Ovako ne može niti HOĆU da zadužujem svoje dijete za plaću šalteruše i općinskog činovnikak koji ne zna prepisati podatke sa rodnog lista u novi obrazac u računalu. Znaš li ikoga da je izvadio rodni list kako valja? Sve su pogriješili. Onda smo mi kopirali lične , pisali molbu i čekali po 20 dana na ispravan rodni list. Isti slučaj sa uvjerenjem o državljanstvu. Zaista nam je Đura oprostio što nas je tukao, bukvalno i nikad sličnija asocijacija. I ja za takve da zadužujem moje dijete.. :shock:
Jedina je opasnost, pošto je vlast slatka, a lukavština lisičija, da kao SDP iz podruma odomad, se i vladajući jave sa nepoznate lokacije igrajući se sa opstankom BIH. Jer, očigledno je da im je jedan tržni centar, jedan milion, važniji i preči od BIH i svih njenih stanovnika. ONifakat misle da smo mi koji nismo "njihovi" nesnađene budale. A upravo van njihovih živi najobrazovaniji, najautonomniji sloj stanovništva koji ovdje živi jer to želi, a ne jer to mora.
Svaki čovjek donosi odluke i snosi posljedice za svoje doluke. Tako i narodi.
Ja samo mislim da je dobro i pošteno unaprijed reći šta se iz haosa (a ovdje se objektivno haos priželjkuje) može svašta roditi.
klavirdžija

#25204 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by klavirdžija »

Komšić je za svoje norme solidno odradio ovaj intervju, jedine greške su vezane za Ružicu i to što nije bio konkretniji po pitanju "dealova" SDA-HDZ-SNSD-SDP.

Koliko god ljuti (i ja s vama) bili na DF, ne treba zaboraviti red vrijednosti u ovom nazovi političkom sistemu.
seln

#25205 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

GeeTnT wrote:
Danguba wrote:kamo dalje rodjace. :D
....Ućutali se željkofili jer im fali argumentacija...a HM ih prolazi kao Ronaldo kroz Armensku odbranu...
Fakat, inteletualac kao sa Cevljanovicke koride...
mislim, fakat je vrijeme da ga stavim na ignore. Covjek moze biti za ili protiv SDA, Zeljka, Dragana...
ali TOLIKO naporan ne moze biti.
mirzadelibasic

#25206 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mirzadelibasic »

palermo wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Jednom ovo pući mora. Ovako ne može niti HOĆU da zadužujem svoje dijete za plaću šalteruše i općinskog činovnikak koji ne zna prepisati podatke sa rodnog lista u novi obrazac u računalu. Znaš li ikoga da je izvadio rodni list kako valja? Sve su pogriješili. Onda smo mi kopirali lične , pisali molbu i čekali po 20 dana na ispravan rodni list. Isti slučaj sa uvjerenjem o državljanstvu. Zaista nam je Đura oprostio što nas je tukao, bukvalno i nikad sličnija asocijacija. I ja za takve da zadužujem moje dijete.. :shock:
Jedina je opasnost, pošto je vlast slatka, a lukavština lisičija, da kao SDP iz podruma odomad, se i vladajući jave sa nepoznate lokacije igrajući se sa opstankom BIH. Jer, očigledno je da im je jedan tržni centar, jedan milion, važniji i preči od BIH i svih njenih stanovnika. ONifakat misle da smo mi koji nismo "njihovi" nesnađene budale. A upravo van njihovih živi najobrazovaniji, najautonomniji sloj stanovništva koji ovdje živi jer to želi, a ne jer to mora.
Svaki čovjek donosi odluke i snosi posljedice za svoje doluke. Tako i narodi.
Ja samo mislim da je dobro i pošteno unaprijed reći šta se iz haosa (a ovdje se objektivno haos priželjkuje) može svašta roditi.
Mogu se roditi vandredni izbori ili pak spajanje lokalnih i općih izbora.
Danguba

#25207 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Danguba »

Jedva cekam slijedece izbore. Svaka postizborna utakmica igra se razlicito i zanimljivo. :meza:
Haris.ba

#25208 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Haris.ba »

Danguba wrote:Jedva cekam slijedece izbore. Svaka postizborna utakmica igra se razlicito i zanimljivo. :meza:
Kako su krenuli rijetko ko će dočekat slijedeće izbore. Uskoro ćemo biti najveći problem Evrope zbog imigranata.

A šta ono Komšić danas reče ko reakciju na to što Čavara traži da potpresjednik FBIH iz DF -a podnese ostavku? Kaže neće da ne bi SNSD ušao u vlast u FBIH (antidržavni čin da jedna stranka uđe u vlast na nivou entiteta? - malo sam maliciozan priznajem).
Dan ranije kaže da ga ne zanima ko će biti vlast, i da ako SDA i HDZ nađu glasove da on nema ništa protiv. Pa čak i SDP je tu igru odigrao kako treba - dao svoje glasove da se DF objesi. I kad već su odabrali da neće ostati opozicija u vlasti (mada su u tome najvičniji iz SDA), sad odjednom Dunović ostaje. A znaju da niko nije uspio, niti su šanse velike da će skupiti 2/3 da se smjeni Dunović.
lerdi

#25209 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Pa šta je tu čudno? Dunović ako ode SNSD je siguran učesnik političkih tokova u FBiH. HDZ ih je želio odmah nakon izbora uvesti u Vladu kako na državnom tako i na federalnom nivou. DF je uspio da ih spriječi u tome i zašto bi im sada otvarali put. SNSD je otvoreno kontra ove države i svaki potez kontra njih je državnički potez od koga god dolazio.
ultima_palabra

#25210 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

seln wrote:
GeeTnT wrote:
Danguba wrote:kamo dalje rodjace. :D
....Ućutali se željkofili jer im fali argumentacija...a HM ih prolazi kao Ronaldo kroz Armensku odbranu...
Fakat, inteletualac kao sa Cevljanovicke koride...
mislim, fakat je vrijeme da ga stavim na ignore. Covjek moze biti za ili protiv SDA, Zeljka, Dragana...
ali TOLIKO naporan ne moze biti.
Ja jos uvijek ne vjerujem da neko zapravo cita njegove postove.
Orange Revolution

#25211 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Orange Revolution »

Nismo se ućutali mi smo Željkini.
HM kako si inteligentan to je za kataloga,ova kuja u dogovru s SDA ne isplačuje neratne invalidnine valjda joj Bakir dao zeleno svjetlo da prov namiri Z.hercegovački kanton,lopov lopova uvijek poznaje.
Mi smo svi Željko.
Haris.ba

#25212 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Haris.ba »

lerdi wrote:Pa šta je tu čudno? Dunović ako ode SNSD je siguran učesnik političkih tokova u FBiH. HDZ ih je želio odmah nakon izbora uvesti u Vladu kako na državnom tako i na federalnom nivou. DF je uspio da ih spriječi u tome i zašto bi im sada otvarali put. SNSD je otvoreno kontra ove države i svaki potez kontra njih je državnički potez od koga god dolazio.
Slažem se da je svaki kontra potez njih državnički potez. Ali, prije politike, morala, pravde dolazi matematika. Nažalost, ali je tako.
Vijeće ministara će funkcionisati bez SNSD -a, ali neće proći ni jedan zakon koji se ne sviđa SNSD -u. A trenutno, ideje o SNSD -u u FBIH su političke patke. Jer, treba ipak nešta novinarima reći.

A ideje o SNSD -u u FBiH moraju proći kroz ove glasove:

DOM NARODA FBIH - SRBI

1. ILIĆ SLAĐAN - SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH
2. LONIĆ MLADEN - SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH
3. SARADŽIĆ VESNA - SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH
4. SIMIĆ NIKOLA SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH
5. ŠUĆUR SLAVIŠA - SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH
6. ŽELJKO MIRKOVIĆ SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH

7. KOJOVIĆ PREDRAG - NAŠA STRANKA

8. MARČETA MILE - SNSD
9. MIHAJLOVIĆ SLAVIŠA - SNSD
10. PUZIGAĆA DRAGO - SNSD

11. MILOVIĆ DALIBORKA LIBERALNA STRANKA - LS BIH

12. SUBAŠIĆ DRAŽENKA - DEMOKRATSKA FRONTA

13. TOMIĆ SLOBODAN NARODNA STRANKA RADOM ZA BOLJITAK
lerdi

#25213 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Haris.ba wrote:
lerdi wrote:Pa šta je tu čudno? Dunović ako ode SNSD je siguran učesnik političkih tokova u FBiH. HDZ ih je želio odmah nakon izbora uvesti u Vladu kako na državnom tako i na federalnom nivou. DF je uspio da ih spriječi u tome i zašto bi im sada otvarali put. SNSD je otvoreno kontra ove države i svaki potez kontra njih je državnički potez od koga god dolazio.
Slažem se da je svaki kontra potez njih državnički potez. Ali, prije politike, morala, pravde dolazi matematika. Nažalost, ali je tako.
Vijeće ministara će funkcionisati bez SNSD -a, ali neće proći ni jedan zakon koji se ne sviđa SNSD -u. A trenutno, ideje o SNSD -u u FBIH su političke patke. Jer, treba ipak nešta novinarima reći.

A ideje o SNSD -u u FBiH moraju proći kroz ove glasove:

DOM NARODA FBIH - SRBI

1. ILIĆ SLAĐAN - SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH
2. LONIĆ MLADEN - SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH
3. SARADŽIĆ VESNA - SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH
4. SIMIĆ NIKOLA SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH
5. ŠUĆUR SLAVIŠA - SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH
6. ŽELJKO MIRKOVIĆ SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH

7. KOJOVIĆ PREDRAG - NAŠA STRANKA

8. MARČETA MILE - SNSD
9. MIHAJLOVIĆ SLAVIŠA - SNSD
10. PUZIGAĆA DRAGO - SNSD

11. MILOVIĆ DALIBORKA LIBERALNA STRANKA - LS BIH

12. SUBAŠIĆ DRAŽENKA - DEMOKRATSKA FRONTA

13. TOMIĆ SLOBODAN NARODNA STRANKA RADOM ZA BOLJITAK
Nije to nikakva patka. U januaru je SNSD bio zainteresovan da dadne kandidata za podpredsjednika.
http://dnevnik.ba/vijesti/bih/snsd-spre ... -fbih/4423

Već imaju tri svoja glasa a dovoljno im je da organizuju Esinu Daliborku i ovog Lijenovićevog Slobodana. Cijena prava sitnica. Vjeruj mi. ;)
DrugaGimnazija

#25214 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by DrugaGimnazija »

dustaban wrote:
mirzadelibasic wrote: Znači ti prognoziras propast DF-a ? Nebtino je li u poziciji ili opoziciji..
Da.
Ne znam za druge, ali ja svoj glas, nekon ovoga, necu vise dati DF-u (a, glasao sam za njih na proslim izborima).

Razlog: Ja sam im dao svoj glas da budu u vlasti i djeluju onako kako su pricali, protiv korupcije, postavljati sposobne na bitne pozicije, protivteza HDZ i SDA lopovima. Iz opozicije oni ovo ne mogu odraditi i moj glas je sada bacen. Sto je jos gore, DF izgleda da ne zna kako biti u vlasti i kako se ne predati iste sekunde cim se neko nakaslje. I da su ostali u vlasti, u iduce 4 godine bi samo bila njihova drama, gdje svaki drugi dan prijete da ce izaci iz vlasti i citav mandat se bave samo sobom, a drzava tone, Dodik trlja ruke. U takvom slucaju, i Zlatko L. je za njih izmislio drzavnost, a ima i drugih, kao NS koji su zasluzili da im se da sansa.
Last edited by DrugaGimnazija on 15/06/2015 22:30, edited 1 time in total.
piupiu

#25215 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by piupiu »

DrugaGimnazija wrote: Ne znam za druge, ali ja svoj glas, nekon ovoga, necu vise dati DF-u (a, glasao sam za njih na proslim izborima).

Razlog: Ja sam im dao svoj glas da budu u vlasti i djeluju onako kako su pricali, protiv korumpcije, postavljati sposobne na bitne pozicije, protivteza HDZ i SDA lopovima. Iz opozicije oni ovo ne mogu odraditi i moj glas je sada bacen. Sto je jos gore, DF izgleda da ne zna kako biti u vlasti i kako se ne predati iste sekunde cim se neko nakaslje. I da su ostali u vlasti, u iduce 4 godine bi samo bila njihova drama, gdje svaki drugi dan prijete da ce izaci iz vlasti i citav mandat se bave samo sobom, a drzava tone, Dodik trlja ruke. U takvom slucaju, i Zlatko L. je za njih izmislio drzavnost, a ima i drugih, kao NS koji su zasluzili da im se da sansa.
Bas tako. :thumbup:

To nije i ne moze biti politika kojom ce se razbijati ... politicki status quo. Takvo ponasanje je, najblaze receno, naivno.
Last edited by piupiu on 16/06/2015 04:05, edited 1 time in total.
GoldenSpoon

#25216 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GoldenSpoon »

DrugaGimnazija wrote:
dustaban wrote:
mirzadelibasic wrote: Znači ti prognoziras propast DF-a ? Nebtino je li u poziciji ili opoziciji..
Da.
Ne znam za druge, ali ja svoj glas, nekon ovoga, necu vise dati DF-u (a, glasao sam za njih na proslim izborima).

Razlog: Ja sam im dao svoj glas da budu u vlasti i djeluju onako kako su pricali, protiv korumpcije, postavljati sposobne na bitne pozicije, protivteza HDZ i SDA lopovima. Iz opozicije oni ovo ne mogu odraditi i moj glas je sada bacen. Sto je jos gore, DF izgleda da ne zna kako biti u vlasti i kako se ne predati iste sekunde cim se neko nakaslje. I da su ostali u vlasti, u iduce 4 godine bi samo bila njihova drama, gdje svaki drugi dan prijete da ce izaci iz vlasti i citav mandat se bave samo sobom, a drzava tone, Dodik trlja ruke. U takvom slucaju, i Zlatko L. je za njih izmislio drzavnost, a ima i drugih, kao NS koji su zasluzili da im se da sansa.
Naizgled covjek bi rekao kako naivan post iskrenog glasaca DF :)

DF je pokusao raditi po zakonu, po uredbi koju je SDA progurala za vrijeme koalicije sa SDPom, a sada kada im se ne svidja oni bi da vrate na staro.

DF je pokusao raditi po zakonu ali retrogradnim snagama Cosa nostre/SDA i HDZ to nije odgovaralo i tu je kraj. Zasto bi DF bio zrtva svaljivanja nerada i kriminala sto se moglo dakako vidjeti na primjeru kako je Cosa nostra/SDA kao crna udovica povalila SBiH i SDP.
dustaban

#25217 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

DrugaGimnazija wrote:
dustaban wrote:
Da.
To je sustina. DF je stranka koju vodu pichkica koja pada na mangupe. U predizbornojh kampanji je to bio Suljagic (sjetimo se da je on izbio Marjanovica) a sad je to ovaj NGO ministar Reuf. Od Suljagica su se nekako izvukli ali od ovog drugog nisu.
I nikako mi nije jasno kako im ljudi jos uvijek pushe ovu pricu o naucnofantasticnoj kadrovskoj politici. Covic je to veoma jednostavnim rjecima rekao - narod je nama dao povjerenje i mi sada imamo mandat da postavimo ljude od naseg povjerenja kako bi sve skupa imalo smisao. DF palamudi nekakvu pricu o konkursima (a ko i kako ce provoditi te konkurse pitam ja vas i kojim su to konkursima postavljeni njihovi ministri?) i neku jos ludju pricu kako ce oni odabrati bolje SDA-ovce i bolje HDZ-ovce nego njihove stranke :?
Da imaju obraza sad bi se skroz sklonili a ne ovako dopola...
and

#25218 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by and »

dustaban wrote:
DrugaGimnazija wrote:
dustaban wrote: Da.
To je sustina. DF je stranka koju vodu pichkica koja pada na mangupe. U predizbornojh kampanji je to bio Suljagic (sjetimo se da je on izbio Marjanovica) a sad je to ovaj NGO ministar Reuf. Od Suljagica su se nekako izvukli ali od ovog drugog nisu.
I nikako mi nije jasno kako im ljudi jos uvijek pushe ovu pricu o naucnofantasticnoj kadrovskoj politici. Covic je to veoma jednostavnim rjecima rekao - narod je nama dao povjerenje i mi sada imamo mandat da postavimo ljude od naseg povjerenja kako bi sve skupa imalo smisao. DF palamudi nekakvu pricu o konkursima (a ko i kako ce provoditi te konkurse pitam ja vas i kojim su to konkursima postavljeni njihovi ministri?) i neku jos ludju pricu kako ce oni odabrati bolje SDA-ovce i bolje HDZ-ovce nego njihove stranke :?
Da imaju obraza sad bi se skroz sklonili a ne ovako dopola...
da bi imalo smisla što čović kaže trebalo bi sad zapisati stanje kad preuzmu firme i na kraju mandata,pa ako bude kakvog minusa da oni to namire i predaju.
tad bi imalo nekog smisla,ovako :skoljka:
nikad_vise

#25219 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nikad_vise »

Koji su ljudi licemjeri,to je cudo.
Kad Zeljko uđe u koaliciju,onda se jave neki i kazu ja mu nisam dao glas da ide sa nacionalistima i onim koji nas pljackaju 20 godina. :-)
Kad Zeljko izađe iz vlasti jer je u sustini tu tek onako da popuni rupu,onda kazu ja mu nisam dao glas da bi bio opozicija :cry:
Kad Zeljko suti i gleda kako se po direktivama dijele preduzeca podobnim a ne kvalitetnim onda je isti kao oni i ne treba glasati za njega. :izet:
Kad Zeljko digne glas protiv takvih stvari onda je neozbiljan i nedorastao politicar,kocnicar i ne prihvata realnost i ne treba glasati za njega :zzzz:

Sto se tice SDA,ne podrzavam ovo skidanje gaća pred Covicem,izgleda onako prejadno.
Ni sam nisam siguran jesu li toliko glupi i nesposobni ili su jednostavno totalno korumpirani pa prihvataju svakakve uslove i ispunjavaju zelje Covica.
Nesto opet razmisljam,mozda jednostavno nakon zahlađenja odnosa između Bosnjaka i Hrvata,vracaju HDZ sa Srpskog na Bosnjacki kolosijek,i izbijaju Dodiku jos jednu kariku iz ruke kojom je rovario kako u drzavnoj tako i u federalnoj vlasti.Ako je i to razlog,ne vidim opet zasto se toliko prave ustupci HDZ-u.
Ne moze nista bez HDZ-a,pa moraju.Pa sto moraju,ovoliko ti je vlasti koliko ti pripada po broju glasova i zdravo.Ako nece,ne moraju,ne mora se ni formirati vlast i gotovo.Svi su na gubitku.Zasto je toliko nuzno Bosnjacima da se formira vlast,ako Hrvatima nije.Ako se upetlja međunarodna zajednica treba imati stav da ne mogu imati ministarski mjesta koliko i Bosnjaci kojih je usput 3 put vise..
dustaban

#25220 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

and wrote: da bi imalo smisla što čović kaže trebalo bi sad zapisati stanje kad preuzmu firme i na kraju mandata,pa ako bude kakvog minusa da oni to namire i predaju.
tad bi imalo nekog smisla,ovako :skoljka:
Naravno! Kad tacno znas ciji je direktor i koja stranka je odgovorna za odredjeni period poslovanja konkretne kompanije, onda mozes jasno prepoznati zasluge ili odgovornost za propast. Uostalom otidji u bilo koju firmu, u bilo koje ministarstvo i propitaj ljude koji tu borave duzi niz godina i koji su se namjenjali i direktora i ministara. Ti ljudi takodje pripadaju raznim politickim opcijama ali je nevjerovatno sa koliko objektivnosti ce reci i sa kolikim stepenom podudarnosti ce se sloziti oko bivsih direktora i ministara. Prijateljica koja je pred penziju i radi u jednom kantonalnom ministarstvu, zadrta partizanka, probi mi glavu o SDA-ovcu koji je bio prije SDP-ovca i DF-ovca koji joj je sad ministar. Kaze da je tek sad svjesna koji je kapacitet bio onaj mrski SDA-ovac (naravno lopina) u poredjenju sa ovim gradjanskim amaterima. Protura se nekakva nova gradjanska demagogija da je nepripadanje nacionalnoj stranki najbolja kvalifikacija, a odsustvo bilo kakvog prethodnog iskustva dokaz o postenju!

:-)
Last edited by dustaban on 15/06/2015 20:10, edited 1 time in total.
megaman4

#25221 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by megaman4 »

Bojim se da je ovo možda kraj jedne parlamentarne većine, i početak jedne duge krize na federalnom nivou... :-) Ako se OHR ne uključi u ovu problematiku, imat ćemo anarhiju neviđenih razmjera, a to znači da je ovaj ustav dao sve od sebe i samo je pitanje otvaranja paketa zvanog DAYTON.
fosna2014

#25222 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fosna2014 »

nikad_vise wrote:Koji su ljudi licemjeri,to je cudo.
Kad Zeljko uđe u koaliciju,onda se jave neki i kazu ja mu nisam dao glas da ide sa nacionalistima i onim koji nas pljackaju 20 godina. :-)
Kad Zeljko izađe iz vlasti jer je u sustini tu tek onako da popuni rupu,onda kazu ja mu nisam dao glas da bi bio opozicija :cry:
Kad Zeljko suti i gleda kako se po direktivama dijele preduzeca podobnim a ne kvalitetnim onda je isti kao oni i ne treba glasati za njega. :izet:
Kad Zeljko digne glas protiv takvih stvari onda je neozbiljan i nedorastao politicar,kocnicar i ne prihvata realnost i ne treba glasati za njega :zzzz:

Sto se tice SDA,ne podrzavam ovo skidanje gaća pred Covicem,izgleda onako prejadno.
Ni sam nisam siguran jesu li toliko glupi i nesposobni ili su jednostavno totalno korumpirani pa prihvataju svakakve uslove i ispunjavaju zelje Covica.
Nesto opet razmisljam,mozda jednostavno nakon zahlađenja odnosa između Bosnjaka i Hrvata,vracaju HDZ sa Srpskog na Bosnjacki kolosijek,i izbijaju Dodiku jos jednu kariku iz ruke kojom je rovario kako u drzavnoj tako i u federalnoj vlasti.Ako je i to razlog,ne vidim opet zasto se toliko prave ustupci HDZ-u.
Ne moze nista bez HDZ-a,pa moraju.Pa sto moraju,ovoliko ti je vlasti koliko ti pripada po broju glasova i zdravo.Ako nece,ne moraju,ne mora se ni formirati vlast i gotovo.Svi su na gubitku.Zasto je toliko nuzno Bosnjacima da se formira vlast,ako Hrvatima nije.Ako se upetlja međunarodna zajednica treba imati stav da ne mogu imati ministarski mjesta koliko i Bosnjaci kojih je usput 3 put vise..
Nuzno je formiranje vlasti zato sto bi neki izgubili svoje pozicije po razno raznim direkcijama, zavodima itd. Zaboravio si kako SDA funkcionise - po familijarnom principu. Dakle, ako jedna pozicija ode, pada sve kao kula od karata unutar familije. I zamisli tako par hiljada porodica, koje su naucile samo na ledjima drzave i naroda zivjeti? Sta bi oni hudnjaci bez tog posla, niti sta znaju niti sta hoce da znaju. Ha ja.

:thumbup:
fosna2014

#25223 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fosna2014 »

megaman4 wrote:Bojim se da je ovo možda kraj jedne parlamentarne većine, i početak jedne duge krize na federalnom nivou... :-) Ako se OHR ne uključi u ovu problematiku, imat ćemo anarhiju neviđenih razmjera, a to znači da je ovaj ustav dao sve od sebe i samo je pitanje otvaranja paketa zvanog DAYTON.
Nacuo danas da je sve rijeseno sa A-SDA, BPS i SBiH-om. Bice parlamentarna vecina nova, ali kako ce to izgledati u operativi tesko je za naslutiti.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#25224 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

fosna2014 wrote:
megaman4 wrote:Bojim se da je ovo možda kraj jedne parlamentarne većine, i početak jedne duge krize na federalnom nivou... :-) Ako se OHR ne uključi u ovu problematiku, imat ćemo anarhiju neviđenih razmjera, a to znači da je ovaj ustav dao sve od sebe i samo je pitanje otvaranja paketa zvanog DAYTON.
Nacuo danas da je sve rijeseno sa A-SDA, BPS i SBiH-om. Bice parlamentarna vecina nova, ali kako ce to izgledati u operativi tesko je za naslutiti.
A kantoni ?
Kakva je funkcija SBB-a ?
Bez SBB ili DF u KS se ne može formirati vlada.
fosna2014

#25225 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fosna2014 »

tvsabina wrote:
fosna2014 wrote:
A kantoni ?
Kakva je funkcija SBB-a ?
Bez SBB ili DF u KS se ne može formirati vlada.
To ce se rijesiti eksterno, bez velike pompe.
Post Reply