Što je babi milo...
E čuj čekali ovi da ulete sa klupe.
Svaki čovjek donosi odluke i snosi posljedice za svoje doluke. Tako i narodi.KatarinaKosaca wrote:
Jednom ovo pući mora. Ovako ne može niti HOĆU da zadužujem svoje dijete za plaću šalteruše i općinskog činovnikak koji ne zna prepisati podatke sa rodnog lista u novi obrazac u računalu. Znaš li ikoga da je izvadio rodni list kako valja? Sve su pogriješili. Onda smo mi kopirali lične , pisali molbu i čekali po 20 dana na ispravan rodni list. Isti slučaj sa uvjerenjem o državljanstvu. Zaista nam je Đura oprostio što nas je tukao, bukvalno i nikad sličnija asocijacija. I ja za takve da zadužujem moje dijete..![]()
Jedina je opasnost, pošto je vlast slatka, a lukavština lisičija, da kao SDP iz podruma odomad, se i vladajući jave sa nepoznate lokacije igrajući se sa opstankom BIH. Jer, očigledno je da im je jedan tržni centar, jedan milion, važniji i preči od BIH i svih njenih stanovnika. ONifakat misle da smo mi koji nismo "njihovi" nesnađene budale. A upravo van njihovih živi najobrazovaniji, najautonomniji sloj stanovništva koji ovdje živi jer to želi, a ne jer to mora.
Fakat, inteletualac kao sa Cevljanovicke koride...GeeTnT wrote:....Ućutali se željkofili jer im fali argumentacija...a HM ih prolazi kao Ronaldo kroz Armensku odbranu...Danguba wrote:kamo dalje rodjace.
Mogu se roditi vandredni izbori ili pak spajanje lokalnih i općih izbora.palermo wrote:Svaki čovjek donosi odluke i snosi posljedice za svoje doluke. Tako i narodi.KatarinaKosaca wrote:
Jednom ovo pući mora. Ovako ne može niti HOĆU da zadužujem svoje dijete za plaću šalteruše i općinskog činovnikak koji ne zna prepisati podatke sa rodnog lista u novi obrazac u računalu. Znaš li ikoga da je izvadio rodni list kako valja? Sve su pogriješili. Onda smo mi kopirali lične , pisali molbu i čekali po 20 dana na ispravan rodni list. Isti slučaj sa uvjerenjem o državljanstvu. Zaista nam je Đura oprostio što nas je tukao, bukvalno i nikad sličnija asocijacija. I ja za takve da zadužujem moje dijete..![]()
Jedina je opasnost, pošto je vlast slatka, a lukavština lisičija, da kao SDP iz podruma odomad, se i vladajući jave sa nepoznate lokacije igrajući se sa opstankom BIH. Jer, očigledno je da im je jedan tržni centar, jedan milion, važniji i preči od BIH i svih njenih stanovnika. ONifakat misle da smo mi koji nismo "njihovi" nesnađene budale. A upravo van njihovih živi najobrazovaniji, najautonomniji sloj stanovništva koji ovdje živi jer to želi, a ne jer to mora.
Ja samo mislim da je dobro i pošteno unaprijed reći šta se iz haosa (a ovdje se objektivno haos priželjkuje) može svašta roditi.
Kako su krenuli rijetko ko će dočekat slijedeće izbore. Uskoro ćemo biti najveći problem Evrope zbog imigranata.Danguba wrote:Jedva cekam slijedece izbore. Svaka postizborna utakmica igra se razlicito i zanimljivo.
Ja jos uvijek ne vjerujem da neko zapravo cita njegove postove.seln wrote:Fakat, inteletualac kao sa Cevljanovicke koride...GeeTnT wrote:....Ućutali se željkofili jer im fali argumentacija...a HM ih prolazi kao Ronaldo kroz Armensku odbranu...Danguba wrote:kamo dalje rodjace.
mislim, fakat je vrijeme da ga stavim na ignore. Covjek moze biti za ili protiv SDA, Zeljka, Dragana...
ali TOLIKO naporan ne moze biti.
Slažem se da je svaki kontra potez njih državnički potez. Ali, prije politike, morala, pravde dolazi matematika. Nažalost, ali je tako.lerdi wrote:Pa šta je tu čudno? Dunović ako ode SNSD je siguran učesnik političkih tokova u FBiH. HDZ ih je želio odmah nakon izbora uvesti u Vladu kako na državnom tako i na federalnom nivou. DF je uspio da ih spriječi u tome i zašto bi im sada otvarali put. SNSD je otvoreno kontra ove države i svaki potez kontra njih je državnički potez od koga god dolazio.
Nije to nikakva patka. U januaru je SNSD bio zainteresovan da dadne kandidata za podpredsjednika.Haris.ba wrote:Slažem se da je svaki kontra potez njih državnički potez. Ali, prije politike, morala, pravde dolazi matematika. Nažalost, ali je tako.lerdi wrote:Pa šta je tu čudno? Dunović ako ode SNSD je siguran učesnik političkih tokova u FBiH. HDZ ih je želio odmah nakon izbora uvesti u Vladu kako na državnom tako i na federalnom nivou. DF je uspio da ih spriječi u tome i zašto bi im sada otvarali put. SNSD je otvoreno kontra ove države i svaki potez kontra njih je državnički potez od koga god dolazio.
Vijeće ministara će funkcionisati bez SNSD -a, ali neće proći ni jedan zakon koji se ne sviđa SNSD -u. A trenutno, ideje o SNSD -u u FBIH su političke patke. Jer, treba ipak nešta novinarima reći.
A ideje o SNSD -u u FBiH moraju proći kroz ove glasove:
DOM NARODA FBIH - SRBI
1. ILIĆ SLAĐAN - SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH
2. LONIĆ MLADEN - SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH
3. SARADŽIĆ VESNA - SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH
4. SIMIĆ NIKOLA SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH
5. ŠUĆUR SLAVIŠA - SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH
6. ŽELJKO MIRKOVIĆ SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH
7. KOJOVIĆ PREDRAG - NAŠA STRANKA
8. MARČETA MILE - SNSD
9. MIHAJLOVIĆ SLAVIŠA - SNSD
10. PUZIGAĆA DRAGO - SNSD
11. MILOVIĆ DALIBORKA LIBERALNA STRANKA - LS BIH
12. SUBAŠIĆ DRAŽENKA - DEMOKRATSKA FRONTA
13. TOMIĆ SLOBODAN NARODNA STRANKA RADOM ZA BOLJITAK
Ne znam za druge, ali ja svoj glas, nekon ovoga, necu vise dati DF-u (a, glasao sam za njih na proslim izborima).dustaban wrote:Da.mirzadelibasic wrote: Znači ti prognoziras propast DF-a ? Nebtino je li u poziciji ili opoziciji..
Bas tako.DrugaGimnazija wrote: Ne znam za druge, ali ja svoj glas, nekon ovoga, necu vise dati DF-u (a, glasao sam za njih na proslim izborima).
Razlog: Ja sam im dao svoj glas da budu u vlasti i djeluju onako kako su pricali, protiv korumpcije, postavljati sposobne na bitne pozicije, protivteza HDZ i SDA lopovima. Iz opozicije oni ovo ne mogu odraditi i moj glas je sada bacen. Sto je jos gore, DF izgleda da ne zna kako biti u vlasti i kako se ne predati iste sekunde cim se neko nakaslje. I da su ostali u vlasti, u iduce 4 godine bi samo bila njihova drama, gdje svaki drugi dan prijete da ce izaci iz vlasti i citav mandat se bave samo sobom, a drzava tone, Dodik trlja ruke. U takvom slucaju, i Zlatko L. je za njih izmislio drzavnost, a ima i drugih, kao NS koji su zasluzili da im se da sansa.
Naizgled covjek bi rekao kako naivan post iskrenog glasaca DFDrugaGimnazija wrote:Ne znam za druge, ali ja svoj glas, nekon ovoga, necu vise dati DF-u (a, glasao sam za njih na proslim izborima).dustaban wrote:Da.mirzadelibasic wrote: Znači ti prognoziras propast DF-a ? Nebtino je li u poziciji ili opoziciji..
Razlog: Ja sam im dao svoj glas da budu u vlasti i djeluju onako kako su pricali, protiv korumpcije, postavljati sposobne na bitne pozicije, protivteza HDZ i SDA lopovima. Iz opozicije oni ovo ne mogu odraditi i moj glas je sada bacen. Sto je jos gore, DF izgleda da ne zna kako biti u vlasti i kako se ne predati iste sekunde cim se neko nakaslje. I da su ostali u vlasti, u iduce 4 godine bi samo bila njihova drama, gdje svaki drugi dan prijete da ce izaci iz vlasti i citav mandat se bave samo sobom, a drzava tone, Dodik trlja ruke. U takvom slucaju, i Zlatko L. je za njih izmislio drzavnost, a ima i drugih, kao NS koji su zasluzili da im se da sansa.
To je sustina. DF je stranka koju vodu pichkica koja pada na mangupe. U predizbornojh kampanji je to bio Suljagic (sjetimo se da je on izbio Marjanovica) a sad je to ovaj NGO ministar Reuf. Od Suljagica su se nekako izvukli ali od ovog drugog nisu.DrugaGimnazija wrote:Ne znam za druge, ali ja svoj glas, nekon ovoga, necu vise dati DF-u (a, glasao sam za njih na proslim izborima).dustaban wrote:Da.mirzadelibasic wrote: Znači ti prognoziras propast DF-a ? Nebtino je li u poziciji ili opoziciji..
da bi imalo smisla što čović kaže trebalo bi sad zapisati stanje kad preuzmu firme i na kraju mandata,pa ako bude kakvog minusa da oni to namire i predaju.dustaban wrote:To je sustina. DF je stranka koju vodu pichkica koja pada na mangupe. U predizbornojh kampanji je to bio Suljagic (sjetimo se da je on izbio Marjanovica) a sad je to ovaj NGO ministar Reuf. Od Suljagica su se nekako izvukli ali od ovog drugog nisu.DrugaGimnazija wrote:Ne znam za druge, ali ja svoj glas, nekon ovoga, necu vise dati DF-u (a, glasao sam za njih na proslim izborima).dustaban wrote: Da.
I nikako mi nije jasno kako im ljudi jos uvijek pushe ovu pricu o naucnofantasticnoj kadrovskoj politici. Covic je to veoma jednostavnim rjecima rekao - narod je nama dao povjerenje i mi sada imamo mandat da postavimo ljude od naseg povjerenja kako bi sve skupa imalo smisao. DF palamudi nekakvu pricu o konkursima (a ko i kako ce provoditi te konkurse pitam ja vas i kojim su to konkursima postavljeni njihovi ministri?) i neku jos ludju pricu kako ce oni odabrati bolje SDA-ovce i bolje HDZ-ovce nego njihove stranke![]()
Da imaju obraza sad bi se skroz sklonili a ne ovako dopola...
Naravno! Kad tacno znas ciji je direktor i koja stranka je odgovorna za odredjeni period poslovanja konkretne kompanije, onda mozes jasno prepoznati zasluge ili odgovornost za propast. Uostalom otidji u bilo koju firmu, u bilo koje ministarstvo i propitaj ljude koji tu borave duzi niz godina i koji su se namjenjali i direktora i ministara. Ti ljudi takodje pripadaju raznim politickim opcijama ali je nevjerovatno sa koliko objektivnosti ce reci i sa kolikim stepenom podudarnosti ce se sloziti oko bivsih direktora i ministara. Prijateljica koja je pred penziju i radi u jednom kantonalnom ministarstvu, zadrta partizanka, probi mi glavu o SDA-ovcu koji je bio prije SDP-ovca i DF-ovca koji joj je sad ministar. Kaze da je tek sad svjesna koji je kapacitet bio onaj mrski SDA-ovac (naravno lopina) u poredjenju sa ovim gradjanskim amaterima. Protura se nekakva nova gradjanska demagogija da je nepripadanje nacionalnoj stranki najbolja kvalifikacija, a odsustvo bilo kakvog prethodnog iskustva dokaz o postenju!and wrote: da bi imalo smisla što čović kaže trebalo bi sad zapisati stanje kad preuzmu firme i na kraju mandata,pa ako bude kakvog minusa da oni to namire i predaju.
tad bi imalo nekog smisla,ovako
Nuzno je formiranje vlasti zato sto bi neki izgubili svoje pozicije po razno raznim direkcijama, zavodima itd. Zaboravio si kako SDA funkcionise - po familijarnom principu. Dakle, ako jedna pozicija ode, pada sve kao kula od karata unutar familije. I zamisli tako par hiljada porodica, koje su naucile samo na ledjima drzave i naroda zivjeti? Sta bi oni hudnjaci bez tog posla, niti sta znaju niti sta hoce da znaju. Ha ja.nikad_vise wrote:Koji su ljudi licemjeri,to je cudo.
Kad Zeljko uđe u koaliciju,onda se jave neki i kazu ja mu nisam dao glas da ide sa nacionalistima i onim koji nas pljackaju 20 godina.![]()
Kad Zeljko izađe iz vlasti jer je u sustini tu tek onako da popuni rupu,onda kazu ja mu nisam dao glas da bi bio opozicija![]()
Kad Zeljko suti i gleda kako se po direktivama dijele preduzeca podobnim a ne kvalitetnim onda je isti kao oni i ne treba glasati za njega.![]()
Kad Zeljko digne glas protiv takvih stvari onda je neozbiljan i nedorastao politicar,kocnicar i ne prihvata realnost i ne treba glasati za njega![]()
Sto se tice SDA,ne podrzavam ovo skidanje gaća pred Covicem,izgleda onako prejadno.
Ni sam nisam siguran jesu li toliko glupi i nesposobni ili su jednostavno totalno korumpirani pa prihvataju svakakve uslove i ispunjavaju zelje Covica.
Nesto opet razmisljam,mozda jednostavno nakon zahlađenja odnosa između Bosnjaka i Hrvata,vracaju HDZ sa Srpskog na Bosnjacki kolosijek,i izbijaju Dodiku jos jednu kariku iz ruke kojom je rovario kako u drzavnoj tako i u federalnoj vlasti.Ako je i to razlog,ne vidim opet zasto se toliko prave ustupci HDZ-u.
Ne moze nista bez HDZ-a,pa moraju.Pa sto moraju,ovoliko ti je vlasti koliko ti pripada po broju glasova i zdravo.Ako nece,ne moraju,ne mora se ni formirati vlast i gotovo.Svi su na gubitku.Zasto je toliko nuzno Bosnjacima da se formira vlast,ako Hrvatima nije.Ako se upetlja međunarodna zajednica treba imati stav da ne mogu imati ministarski mjesta koliko i Bosnjaci kojih je usput 3 put vise..
Nacuo danas da je sve rijeseno sa A-SDA, BPS i SBiH-om. Bice parlamentarna vecina nova, ali kako ce to izgledati u operativi tesko je za naslutiti.megaman4 wrote:Bojim se da je ovo možda kraj jedne parlamentarne većine, i početak jedne duge krize na federalnom nivou...Ako se OHR ne uključi u ovu problematiku, imat ćemo anarhiju neviđenih razmjera, a to znači da je ovaj ustav dao sve od sebe i samo je pitanje otvaranja paketa zvanog DAYTON.
A kantoni ?fosna2014 wrote:Nacuo danas da je sve rijeseno sa A-SDA, BPS i SBiH-om. Bice parlamentarna vecina nova, ali kako ce to izgledati u operativi tesko je za naslutiti.megaman4 wrote:Bojim se da je ovo možda kraj jedne parlamentarne većine, i početak jedne duge krize na federalnom nivou...Ako se OHR ne uključi u ovu problematiku, imat ćemo anarhiju neviđenih razmjera, a to znači da je ovaj ustav dao sve od sebe i samo je pitanje otvaranja paketa zvanog DAYTON.
To ce se rijesiti eksterno, bez velike pompe.tvsabina wrote:A kantoni ?fosna2014 wrote:Nacuo danas da je sve rijeseno sa A-SDA, BPS i SBiH-om. Bice parlamentarna vecina nova, ali kako ce to izgledati u operativi tesko je za naslutiti.megaman4 wrote:Bojim se da je ovo možda kraj jedne parlamentarne većine, i početak jedne duge krize na federalnom nivou...Ako se OHR ne uključi u ovu problematiku, imat ćemo anarhiju neviđenih razmjera, a to znači da je ovaj ustav dao sve od sebe i samo je pitanje otvaranja paketa zvanog DAYTON.
Kakva je funkcija SBB-a ?
Bez SBB ili DF u KS se ne može formirati vlada.