Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#25176 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by -LIBERO- »

Ne vjrujem da to ima neku povezanost.

A vezano za SDU, meni je inace taj SDU jako cudna stranka. Od cinjenice da je tu i Kljujic, Backovic (iz SBIH)...onda Zlatar koji je bio direktor mezarja Kovaci, pa je onda kada je miniran Alijin mezar, prebacen za direktora TV kantona Sarajevo (valjda ga unaprijedili ili sta) itd. itd.

A da ne pricam koliko mi je cudno sto je i Edhem Bicakcic u toj stranci i jos niz jako "interesantnih" imena (pretezno iz nekog prijasnjeg negativnog konteksta), fakticki "zivotopisna druzina"

Svega se skupilo u toj stranci.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#25177 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

-LIBERO- wrote:Ne vjrujem da to ima neku povezanost.

A vezano za SDU, meni je inace taj SDU jako cudna stranka. Od cinjenice da je tu i Kljujic, Backovic (iz SBIH)...onda Zlatar koji je bio direktor mezarja Kovaci, pa je onda kada je miniran Alijin mezar, prebacen za direktora TV kantona Sarajevo (valjda ga unaprijedili ili sta) itd. itd.

A da ne pricam koliko mi je cudno sto je i Edhem Bicakcic u toj stranci i jos niz jako "interesantnih" imena (pretezno iz nekog prijasnjeg negativnog konteksta), fakticki "zivotopisna druzina"

Svega se skupilo u toj stranci.
zaboravio si nellija :lol:
Corto Maltese

#25178 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Corto Maltese »

Nisam očekivao neka čuda od SDU, ali Zlatarom su me posve oborili s nogu. BTW, stalno se pominje "To je onaj Zlatar pod čijim mandatom je Alijin mezar letio u zrak". Meni je mnogo važnije što je to onaj Zlatar za čijeg mandata je Mušan Topalović Caco ukopan gdje mu mjesto nije.
pemanapemani

#25179 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pemanapemani »

Nisam znao da se u SDU okupila takva družina. :-)

Usprkos činjenicama, bilo bi super da Kljujić bude gradonačelnik Sarajeva. On je šaner i iako je funkcija gradonačelnika nenadležna, vjerujem da bi on svojom pojavom mogao biti dobar za grad. Sigurno bi od svega izvukao korist za svoju guzicu, ali očito nema političara koji to ne radi.

Kljujić je čudna pojava. Član Predsjedištva RBiH, Republikanac, voli BiH, Čovićev savjetnik, kandidat BPNS za gradonačelnika... Zašto mislim da bi bio dobar gradonačelnik? Mislim da bi svojim laprdanjem donekle začepio gubicu onima koji Sarajevo nazivaju Teheranom.

Bilo bi dobro da sljedeći gradonačelnik Sarajeva bude neko ko nije Bošnjak. Nije razlog neko multi kulti preseravanje.
Izbor Komšića je pokazao razliku u razmišljanju i nivou građanske svijesti, koliko god to neki željeli prikazati kao podvalu bosanskohercegovačkim Hrvatima. Izbor gradonačelnika Sarajeva koji ne bi bio po narodnosti Bošnjak, još jednom bi pokazao razlike između onih koji žele BiH i onih koji rade na njenom nestanku.
Spodobe koje promoviraju segregaciju uživaju kada im odgovoriš njihovim oružjem, širenjem mržnje i zbijanjem redova, ali u suprotnim okolnostima su kao slonovi u staklarskoj radnji.
Holms

#25180 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Holms »

Kljujić je neznalica i nesposobnjaković
ništa u životu značajnije nije postigao....propali sportski novinar koga je samo nacionalistički urlik 1990 godine mogao izbaciti u orbitu
bivši alijin potrčko i sve u svemu jedno veliko ništa....
Skijaš

#25181 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

Holms wrote:Kljujić je neznalica i nesposobnjaković
ništa u životu značajnije nije postigao....propali sportski novinar koga je samo nacionalistički urlik 1990 godine mogao izbaciti u orbitu
Čak i da je to tačno, ne igra ulogu jer je to ipak gradonačelnička pozicija. Njegova bi lula, leptir mašna i etnička pripadnost pojačali šarm Sarajeva.
convict

#25182 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by convict »

A na kojem će to Kljuić biti glasačkom listiću?

Da barem imamo tu sreću da gradonačelnika biramo direktno.
rahmanjin

#25183 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by rahmanjin »

Skijaš wrote:
Čak i da je to tačno, ne igra ulogu jer je to ipak gradonačelnička pozicija. Njegova bi lula, leptir mašna i etnička pripadnost pojačali šarm Sarajeva.
E samo je jos Kljuic falio za gradonacelnika. Ako je lula, leptir masna i etncka pripadnost hrvatskom narodu to sto pojacava sarm onda je sve otislo u tri...
Covjek koji je jedan od osnivaca HDZ-a, drugi po redu predsjednik te stranke ( cak je neki dan u jednom reagovanju u medijima rekao prvi Hrvat na celu HDZ-a BiH ), novinar o stonom tenisu, pa onda clan predsjednistva, nakon toga osniva Republikansku stranku, veliki opozicionar, pa onda opet savjetnik Covicu clanu predsjednistva ( koji je tada kao i sada bio predsjednik HDZ-a ), pa onda kandidat BPNS za gradonacelnika. pa sada clan SDU-a... obicno laprdalo i bezveznjak, od velikog nacionaliste do promjene svih mogucih dresova i na kraju do socijaldemokrate, covjek samo sebe gleda i nista vise. Zato i imamo ovakvo stanje u drzavi i drustvu, imamo kratko pamcenje, umjesto da ovakve likove posaljemo na smetljiste istorije jos mu treba dati da bude gradonacelnik.
Skijaš

#25184 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

rahmanjin wrote:
Skijaš wrote:
E samo je jos Kljuic falio za gradonacelnika. Ako je lula, leptir masna i etncka pripadnost hrvatskom narodu to sto pojacava sarm onda je sve otislo u tri...
Covjek koji je jedan od osnivaca HDZ-a, drugi po redu predsjednik te stranke ( cak je neki dan u jednom reagovanju u medijima rekao prvi Hrvat na celu HDZ-a BiH ), novinar o stonom tenisu, pa onda clan predsjednistva, nakon toga osniva Republikansku stranku, veliki opozicionar, pa onda opet savjetnik Covicu clanu predsjednistva ( koji je tada kao i sada bio predsjednik HDZ-a ), pa onda kandidat BPNS za gradonacelnika. pa sada clan SDU-a... obicno laprdalo i bezveznjak, od velikog nacionaliste do promjene svih mogucih dresova i na kraju do socijaldemokrate
Bar nije klaun poput Keruma ili Palme. Možda Kljuiću neke stvari i nisu išle od ruke, ali ja ga pamtim iz onih prvih ratnih dana i siguran sam bi njegov izbor dobro došao Sarajevu.
rahmanjin

#25185 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by rahmanjin »

Skijaš wrote:
rahmanjin wrote:
Skijaš wrote:
Covjek koji je jedan od osnivaca HDZ-a, drugi po redu predsjednik te stranke ( cak je neki dan u jednom reagovanju u medijima rekao prvi Hrvat na celu HDZ-a BiH ), novinar o stonom tenisu, pa onda clan predsjednistva, nakon toga osniva Republikansku stranku, veliki opozicionar, pa onda opet savjetnik Covicu clanu predsjednistva ( koji je tada kao i sada bio predsjednik HDZ-a ), pa onda kandidat BPNS za gradonacelnika. pa sada clan SDU-a... obicno laprdalo i bezveznjak, od velikog nacionaliste do promjene svih mogucih dresova i na kraju do socijaldemokrate
Bar nije klaun poput Keruma ili Palme. Možda Kljuiću neke stvari i nisu išle od ruke, ali ja ga pamtim iz onih prvih ratnih dana i siguran sam bi njegov izbor dobro došao Sarajevu.
Pa ako on nije primjer klauna u politici ne znam ko je.
Skijaš

#25186 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

rahmanjin wrote:
Skijaš wrote:
rahmanjin wrote: E samo je jos Kljuic falio za gradonacelnika. Ako je lula, leptir masna i etncka pripadnost hrvatskom narodu to sto pojacava sarm onda je sve otislo u tri...
Mirnes je klaun. Kljuić je kontroverzan :-D
pemanapemani

#25187 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pemanapemani »

rahmanjin wrote:
Skijaš wrote:
Covjek koji je jedan od osnivaca HDZ-a, drugi po redu predsjednik te stranke ( cak je neki dan u jednom reagovanju u medijima rekao prvi Hrvat na celu HDZ-a BiH ), novinar o stonom tenisu, pa onda clan predsjednistva, nakon toga osniva Republikansku stranku, veliki opozicionar, pa onda opet savjetnik Covicu clanu predsjednistva ( koji je tada kao i sada bio predsjednik HDZ-a ), pa onda kandidat BPNS za gradonacelnika. pa sada clan SDU-a... obicno laprdalo i bezveznjak, od velikog nacionaliste do promjene svih mogucih dresova i na kraju do socijaldemokrate, covjek samo sebe gleda i nista vise. Zato i imamo ovakvo stanje u drzavi i drustvu, imamo kratko pamcenje, umjesto da ovakve likove posaljemo na smetljiste istorije jos mu treba dati da bude gradonacelnik.
Sve stoji.
Kažu da su ideali za debile i budale. Neka bude po tom većinskom razmišljanju, ali da se ipak pomrse računi onima koji su za nestanak BiH.
Nije bitan Stjepan. Neka bude, bubam, Anto Domazet, Slaviša Šućur, Dino Mustafić...
Oni koji vole BiH ne smiju se spuštati na taj etnički prizemni nivo. Zastupnici apartheida su na tom nivou kao riba u vodi. Oni se ne snalaze kada im zajebeš koncepciju da je određena pozicija rezervisana za pripadnika nekog naroda.
rahmanjin

#25188 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by rahmanjin »

Skijaš wrote:
rahmanjin wrote:
Skijaš wrote:
Mirnes je klaun. Kljuić je kontroverzan :-D
Cuj kontroverzan? Stavi leptir masnu, uzme lulu, napuse se kao paun, sav vazan a supalj ko crkveno zvono.
Skijaš

#25189 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

pemanapemani wrote: Oni koji vole BiH ne smiju se spuštati na taj etnički prizemni nivo. Zastupnici apartheida su na tom nivou kao riba u vodi. Oni se ne snalaze kada im zajebeš koncepciju da je određena pozicija rezervisana za pripadnika nekog naroda.
Kao kad je naš dobri @Pipi izašao na protest sa porukom "Jovo Srbine", a komentatori na srbijanskim portalima se sjebali i danima nisu mogli doći sebi. Pa kako, šta !?!?
rahmanjin

#25190 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by rahmanjin »

pemanapemani wrote:
rahmanjin wrote:
Skijaš wrote:
Sve stoji.
Kažu da su ideali za debile i budale. Neka bude po tom većinskom razmišljanju, ali da se ipak pomrse računi onima koji su za nestanak BiH.
Nije bitan Stjepan. Neka bude, bubam, Anto Domazet, Slaviša Šućur, Dino Mustafić...
Oni koji vole BiH ne smiju se spuštati na taj etnički prizemni nivo. Zastupnici apartheida su na tom nivou kao riba u vodi. Oni se ne snalaze kada im zajebeš koncepciju da je određena pozicija rezervisana za pripadnika nekog naroda.
Eto ta imena sto si nabrojao nemam nista protiv da bude gradonacelnik. Ali Kljuic... kakvi ideali? Covjek nema svoje ja, prvo nacionalista pa onda na kraju socijaldemokrata. I postavljanjem Kljuica samo ides na mlin onima koji su za to sto ti govoris.
pemanapemani

#25191 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pemanapemani »

Sve stoji.
Oni koji vole BiH ne smiju se spuštati na taj etnički prizemni nivo. Zastupnici apartheida su na tom nivou kao riba u vodi. Oni se ne snalaze kada im zajebeš koncepciju da je određena pozicija rezervisana za pripadnika nekog naroda.[/quote]
Eto ta imena sto si nabrojao nemam nista protiv da bude gradonacelnik. Ali Kljuic... kakvi ideali? Covjek nema svoje ja, prvo nacionalista pa onda na kraju socijaldemokrata. I postavljanjem Kljuica samo ides na mlin onima koji su za to sto ti govoris.[/quote]

Ne, samo idem linijom manjeg otpora.
Nikad ne bih glasao za Kljujića baš iz tih razloga koje si naveo. Ljudi ne jebu principe, ne žele uključiti mozak za nešto što im direktno ne donosi korist. Glasaju po inerciji, onako, odokativno. Zato je Stjepan solidan kandidat u datim okolnostima.

Recimo, volio bih kada bi Peđa Kojović, ili neko sličan, postao gradonačelnik Sarajeva. Takav gradonačelnik bi Sarajevo izbacio u drugu "dimenziju". Jebi ga, za takav zaokret je potreban baš jeben entuzijazam, možda bi se moglo da nema hroničnog nedostatka muda. Muda nedostaju građanima, odnosno, svima nama.
Canton

#25192 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Canton »

Stjepan Kljujic... ubleha zesca...
Iako ne zivim u Sa prije bih volio na tom mjestu vidjeti Ibru Spahica ili Dinu Mustafica nego ovog ublehasa Kljujica.
Ima jos kvalitetnih ljudi koji su zasluzili i koji su sposobni za tu poziciji. Jedan od njih je neprevazidjeni Bogic Bogicevic
kojeg moramo vratiti u politiku makar i peticijama.

Ma i Sarajevo se dovoljno zrelo za jednu ustavnu rekonstrukciju. Vrijeme da je i tu gradjani mogu birati i gradsko vijece i gradonacelnika direktno.
pemanapemani

#25193 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pemanapemani »

Skijaš wrote:
pemanapemani wrote: Oni koji vole BiH ne smiju se spuštati na taj etnički prizemni nivo. Zastupnici apartheida su na tom nivou kao riba u vodi. Oni se ne snalaze kada im zajebeš koncepciju da je određena pozicija rezervisana za pripadnika nekog naroda.
Kao kad je naš dobri @Pipi izašao na protest sa porukom "Jovo Srbine", a komentatori na srbijanskim portalima se sjebali i danima nisu mogli doći sebi. Pa kako, šta !?!?
:thumbup:
rahmanjin

#25194 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by rahmanjin »

pemanapemani wrote:Sve stoji.
Eto ta imena sto si nabrojao nemam nista protiv da bude gradonacelnik. Ali Kljuic... kakvi ideali? Covjek nema svoje ja, prvo nacionalista pa onda na kraju socijaldemokrata. I postavljanjem Kljuica samo ides na mlin onima koji su za to sto ti govoris.[/quote]

Ne, samo idem linijom manjeg otpora.
Nikad ne bih glasao za Kljujića baš iz tih razloga koje si naveo. Ljudi ne jebu principe, ne žele uključiti mozak za nešto što im direktno ne donosi korist. Glasaju po inerciji, onako, odokativno. Zato je Stjepan solidan kandidat u datim okolnostima.

Recimo, volio bih kada bi Peđa Kojović, ili neko sličan, postao gradonačelnik Sarajeva. Takav gradonačelnik bi Sarajevo izbacio u drugu "dimenziju". Jebi ga, za takav zaokret je potreban baš jeben entuzijazam, možda bi se moglo da nema hroničnog nedostatka muda. Muda nedostaju građanima, odnosno, svima nama.[/quote]
Kljuic ne bi nista promjenio, ako ne bi bilo gore bolje ne bi bilo sigurno.
Banksy

#25195 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

Skijaš wrote:
Možda Kljuiću neke stvari i nisu išle od ruke, ali ja ga pamtim iz onih prvih ratnih dana i siguran sam bi njegov izbor dobro došao Sarajevu.
:thumbup:

Možda bi se moglo i izaći na ove izbore ...
glockov kolac

#25196 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by glockov kolac »

Eminu Karišik za gradonačelnicu!
yugi

#25197 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by yugi »

Danas sam negdje usput na nekoj od radio stanica čuo informaciju da će se ovih 11 hiljada stolica praviti negdje u nekoj maloj fabrici u Srbiji :x Ima li neko informaciju o tome???

Crvena linija za žrtve opsade Sarajeva
27.03.2012 - 16:24 RadioSarajevo.ba

U Sarajevu je tokom opsade u periodu od 1992. do 1996. godine, prema podacima Istraživačko-dokumentacionog centra Sarajevo, ubijeno 11.541 ljudi, a među ubijenima se nalazi cifra od 643 djece

'Često razmišljam o tome kako bi ti ljudi živjeli danas da nisu ubijeni. Većina njih su ubijeni u dobi između 20 i 45 godina. Danas bi bili radnici, doktori, umjetnici, pekari, profesori, inžinjeri, nogometaši… Imali bi svoje obitelji, neki bi već imali unuke. Šta bi oni voljeli? Čemu bi se divili? Kreativno bi doprinosli ovom gradu i ovoj zemlji; slavili bi rođendane i Nove godine, ljetovali bi na Jadranu, išli na skijanje na Bjelašnicu i Jahorinu. Ovim tihim herojima Sarajevo nikada nije odalo priznanje na veliki način.'', kaže Haris Pašović, direktor EastWest Centra i idejni tvorac projekta Sarajevska crvena linija.

Sarajevska crvena linija naziv je projekta i manifestacije koja će biti izvedena 6. aprila, na dvadeset godina od opsade Sarajeva na sceni postavljenoj uz Vječnu vatru.

Od scene kod Vječne vatre duž ulice Maršala Tita bit će postavljeno 11.541 crvenih stolica u 825 redova. To crveno gledalište će se protezati dužinom od oko 800m i završavat će kod Ali-pašine džamije.

Program koji će se održati na sceni kod Vječne vatre bit će sastavljen od poezije i muzičkih kompozicija. U programu će učestvovati Merima Ključo, jedna od najboljih svjetskih glazbenica na harmonici; sarajevski ansambl klasičnih pjevača ''Art Vivo'' predvođen Danijelom Žontarom, kompozitorom i umjetničkim direktorom; i solisti: Ivica Šarić, Aida Čorbadžić i Ivan Šarić. Predstaviće se i solisti ansambla ''Art Vivo'': Amir Saračević, Dragan Pavlović, Leo Šarić i Deniza Đipa. U programu će učestovati i hor od 750 učenika sarajevskih osnovnih i srednjih škola.

Sarajevska crvena linija je specijalan projekat, jedan od onih koji obilježava kulturnu historiju jedne zemlje. Ovim projektom se umjetnički označava ljudski gubitak Sarajeva tokom opsade 1992.-1996. Opsada Sarajeva je bila amblematski događaj 20. stoljeća. Imala je globalne konsekvence i postala je jedan od opominjućih događaja povijesti svijeta. Sarajevo je jedan od ključnih svjetskih gradova 20 stoljeća, mišljenje je Harisa Pašovića.

Dramatična vizuelna instalacija
Kao umjetnički događaj, Sarajevska crvena linja spada u monumentalne umjetničke događaje iz vizuelne, muzičke i scenske umjetnosti. Ovaj umjetnički događaj nema presedana u historiji umjetnosti i nikada nije održan koncert specifično namijenjen za ubijene slušaoce, kažu iz EastWest centra.

11.541 crvenih stolica poredanih u crvenu rijeku, Sarajevsku crvenu liniju, u glavnoj ulici Sarajeva je vizuelna instalacija: visoko-estetična i dramatična.
vee-jay

#25198 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

yugi wrote:Danas sam negdje usput na nekoj od radio stanica čuo informaciju da će se ovih 11 hiljada stolica praviti negdje u nekoj maloj fabrici u Srbiji :x Ima li neko informaciju o tome???
ovo bi fakat bila sramota.
VjecitiStudent

#25199 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by VjecitiStudent »

Fazon sa stolicama je plagijat, isto kao i stakleni spomenik djeci, bas me zanima koliko ce naseg novca otici u pravljenje ovog plagijata?
Field of Empty Chairs: 168 empty chairs hand-crafted from glass, bronze, and stone represent those who lost their lives, with a name etched in the glass base of each. They sit on the site where the Murrah Building once stood. The chairs represent the empty chairs at the dinner tables of the victims' families. The chairs are arranged in nine rows to symbolize the nine floors of the building; each person's chair is on the row (or the floor) on which the person worked or was located when the bomb went off. The chairs are also grouped according to the blast pattern, with the most chairs nearest the most heavily damaged portion of the building. The westernmost column of five chairs represents the five people who died but were not in the Murrah Building (two in the Water Resources Board building, one in the Athenian Building, one outside near the building, and one rescuer). The 19 smaller chairs represent the children killed in the bombing. Three unborn children died along with their mothers, and they are listed on their mothers' chairs beneath their mothers' names.[3][4]
http://en.wikipedia.org/wiki/Oklahoma_C ... l_Memorial
The memorial to the Jews of the Jewish ghetto in Krakow was inaugurated on 8 December 2005. The winning project by Krakow architects Piotr Lewicki and Kazimierz Latak included 33 steel and cast iron chairs (1.4 m high) in the square and 37 smaller chairs (1.2 m high) standing on the edge of the square and at tram stops. The memorial’s chairs intrude to bus and tram stops and are used by locals awaiting transportation, suggesting that anyone can be a victim. The theme of empty chairs was also used at the Oklahoma City Monument at the Alfred P. Murrah Federal Building blast site to reflect "absence."

Krakow Deportation Monument
vee-jay

#25200 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

da citava stvar oko tih stolica je sramotna. barem su ideju mogli adaptirati, nesto novo dodati... ovako samo jadno.
Locked