Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
530i wrote: ↑13/01/2020 22:45
Napravio sam sa tim motorom u većem autu (golf 3) koju hiljadu km. Sasvim se fino može voziti sa ne previše gasa i uz naravno dobru potrošnju. Ali auto je imalo originalnih stotinjak hiljada km i bilo sasvim ispravno. Spor je on tako na preticanjima, ali sigurno mu ne treba ni 3/4 gasa, ni pun da se vozi normalno.
Spoiler
Show
Ovakav je kod mene, slika je sa interneta. Potrošnja nije ni blizu dobre što se tiče grada. Moj ima oko 385.000km (možda je i do toga). Mom treba 3/4 da bi onako nesmetano vozio po gradu, da ne smetaš drugima. Pogotovo u prvoj i drugoj. Da se fino može voziti to je tačno potpuno, ko ne voli neke brze vožnje za putovanje je taman, ne troši na otvorenom puno.
Moj je baš onako nestabilan auto, moram ga maksimalno usporiti pri skretanju. Svašta njemu nešto fali...
ja kada sam skinuo crijevo usisa i vidio klapnu gasa nije mi bilo dobro, a kada sam skinuo usisnu umro sam ali mi niko nije javio
plus na sve to katalizator je bio polomljen i kada se da gas zacepi skroz auspuh.
poslije tih intervencija drugi auto, i za sdi ide fino, plus sam mu jos neki dan aditiv sasuo pa se malo i stisao
bilic wrote: ↑14/01/2020 23:41
Reno smeče od auta .
E hebi ga sada..
Jedan taman pohvali, drugi popljuje..
Koje bi auto savjetovali za nekih 10-15 k marka? Pitam za burazera jer neznam šta bi mu savjetovao. Mlad bračni par, još nema djece.. to bi bilo jedino prijevozno sredstvo, prelazilo bi se dosta kilometara godišnje. Bitna udobnost i da nece imat problema na na duže staze sa održavanjem.
Evo koji su vaši prijedlozi, na šta da se bazira? Koji modeli? Koje marke?
Da vi sada se i uzimate auto da imate takav budžet, al imajte na umu da je to jedini auto u kuci, vozilo bi se dosta, a trebalo bi misliti i na djecu za koju godinu. Šta biste preporučili?
E hebi ga sada..
Koje bi auto savjetovali za nekih 10-15 k marka? Pitam za burazera jer neznam šta bi mu savjetovao. Mlad bračni par, još nema djece.. to bi bilo jedino prijevozno sredstvo, prelazilo bi se dosta kilometara godišnje. Bitna udobnost i da nece imat problema na na duže staze sa održavanjem.
Da vi sada se i uzimate auto da imate takav budžet, al imajte na umu da je to jedini auto u kuci, vozilo bi se dosta, a trebalo bi misliti i na djecu za koju godinu. Šta biste preporučili?
Reno smeče od auta .
E hebi ga sada..
Ma ako ce dijeca ubrzo gledati Octavije.
Msm to je isto govno ko i pasaat al su vece sanse za naletit na dobru a reko bi i da ih je vise u izboru danas.
Obavezno ostavit jedno milju i po za velki servis, mali servis, kocnice i ostali potrosi materijal.
Što se VW-a tiče, porodični passat
B6 1.9TDI pouzdan motor, malo troši i grada i otvoreno, redovno održavanje i super, taman snaga za naše ceste. Siguran je dosta, stabilan, dobro su se pokazali crash testovi koliko sam gledao (ne daj Bože, al treba i na to računati)
Samo gledaj da je sto novije, to ti je moj savjet jer sam i ja nedavno imao istu dilemu.
Koliko god otrcano zvucalo vjeruj da je itekako bitno. Ja bih zaobisao vw,audi,bwm i slicne jer se sa njima najvise manipulise, od kilometraze pa nadalje. Koliko god bili na glasu kao pozudani ipak pricamo o autima starim 7+ godina, 90% je iz uvoza i sa upitom istorijom. Jedino mozda u slucaju da je auto od poznanika pa znam da je recimo kupljen nov i sl.
Reno smeče od auta .
E hebi ga sada..
https://www.zoom-auto.com/46/389/13337
A ima jos jedan automatik za slicne pare ali veca kilometraza.
Ovi zoom dovoze sa lizinga iz francuske. Znam vise ljudi koji su tu pazarili i svi su zadovoljni. Sve uredno i cisto.
Jedino sto malo prelazi tvoj budzet, ali da se nesto spustiti uvijek.
ima li neko da preporuci nekoga gdje mogu malo "dotjerati" limariju. imam poneku parnicu na haubi, nista duboko, po krovu i gepeku malo farba svijetla pa nekako to treba zavrsit (fabricka boja).. i da imam karambolku napuklu ispod fara i to bi trebalo sredit
vindfaker wrote: ↑15/01/2020 11:57
ima li neko da preporuci nekoga gdje mogu malo "dotjerati" limariju. imam poneku parnicu na haubi, nista duboko, po krovu i gepeku malo farba svijetla pa nekako to treba zavrsit (fabricka boja).. i da imam karambolku napuklu ispod fara i to bi trebalo sredit