Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
zippoo87

#25176 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

Bancho wrote:Pedja, samo da vas pohvalim za vizuelni izgled bilborda (vidim da su danas postavljeni po Sarajevu). Napokon da je neko shvatio da je pored programskog predstavljanja stranke, vrlo vazno i vizuelno predstavljanje. Vecina nabaca svega i svacega na te bilborde pa covjek ne zna jel cirkus dosao u grad ili je najava za koridu u Cevljanovicima.
ti si izgleda novi :D
vizuelni identitet je uvijek bila bitna stavka u kampanji NSa...jos od prije 4-6 godina ali logicno,svake godine to sve jos vise napreduje,kao i stranka
u Gracanici ima bilborda nase stranke preko 10,pokrili su sve ulaze u grad,centar grada a ima i ova "otvorena scena" sada ,to je ovo na slici
tu se moze popiti kafa,sok,razgovarati sa svima,kasnije ce biti tu promovisana i djeca koja su postigla uspjeh na takmicenjima i tako to...znaci samo pozitivne price
ova scena je u samom centru grada,na setalistu
Image
General War

#25177 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

zippoo87 wrote:
General War wrote:Moze li objasnjenje za slogan "budimo dobre komsije"?...nesto mi totalna fula, nisu problem medjuljudski odnosi.
kako nisu ?

...poruka je da svako u svom komsiluku da doprinos...ako nekome treba pomoc,da se komsije udruze i pomognu komsiji,da razgovaraju sa komsijom,da se druze sa komsijom,da se brinu o svojim komsijama
u mahali gdje su komsije slozne,to je kao skladan brak...sve funkcionise...a gdje nisu,raspad sistema

a kako bolan medjuljudski odnosi nisu problem,kada u istoj zgradi u istom ulazu,osim "zdravo" ne progovoris ni rijec sa komsijama
a da ne pricam o onim "malo daljim komsijama" koji su iz iste ulice ili grada
rijec komsija je simbolicna,moze biti onaj pored tvoje kuce,moze biti onaj iz tvog grada a moze i iz drzave

recimo kada se dvije osobe sretnu negdje u svijetu i jedan je iz hrvatske a drugi iz BiH,obicno kazu...ooo komsija ili ooo susjed :D
Znaci primarni cilj NS je da nas uci bontonu :? Ubi me ja sam mislio da je problem vlast i korupcija, nepotizam, kriminal...u njoj, s ne hoce li me komsija pozdravljat i oslovljavati...koga boli briga ba.
zippoo87

#25178 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

General War wrote:
zippoo87 wrote:
General War wrote:Moze li objasnjenje za slogan "budimo dobre komsije"?...nesto mi totalna fula, nisu problem medjuljudski odnosi.
kako nisu ?

...poruka je da svako u svom komsiluku da doprinos...ako nekome treba pomoc,da se komsije udruze i pomognu komsiji,da razgovaraju sa komsijom,da se druze sa komsijom,da se brinu o svojim komsijama
u mahali gdje su komsije slozne,to je kao skladan brak...sve funkcionise...a gdje nisu,raspad sistema

a kako bolan medjuljudski odnosi nisu problem,kada u istoj zgradi u istom ulazu,osim "zdravo" ne progovoris ni rijec sa komsijama
a da ne pricam o onim "malo daljim komsijama" koji su iz iste ulice ili grada
rijec komsija je simbolicna,moze biti onaj pored tvoje kuce,moze biti onaj iz tvog grada a moze i iz drzave

recimo kada se dvije osobe sretnu negdje u svijetu i jedan je iz hrvatske a drugi iz BiH,obicno kazu...ooo komsija ili ooo susjed :D
Znaci primarni cilj NS je da nas uci bontonu :? Ubi me ja sam mislio da je problem vlast i korupcija, nepotizam, kriminal...u njoj, s ne hoce li me komsija pozdravljat i oslovljavati...koga boli briga ba.
ovdje do izrazaja dolazi taj tvoj problem shvatanja

slogan je topao i univerzalan,slogan nikada nije ni imao veze sa programom...to je vise neka univerzalna poruka
znas ti dobro za sta se NS zalaze i koju politiku provodi
nema potrebe za ovakvim rijecima
putokaz1

#25179 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Za Zippa
Ja u Gračanici(Sela oko) imam rodbine,neznam koga će podržat za Načelnika,ali stariji su i rade po sistemu dovedi,uvedi,prevari,ranije su infrastrukturno radili za SBIH bar za OV,imam neke poznanike i na listi DF dole,često prolazim-dolazim mjesto je lijepo,pomalo u Čaršiji noćni život zamro ako se ne varam,naravno u Stjepan polje se svrati u disko,u Etne obje.
Priča se da o padu popularnosti aktuelnog načelnika u Orahovicama(obje) i Miričini
Za pobjedu kandidata NS treba mnogo ''pozitivnog čuda'':dobar kandidat,infrastruktura,novac,dobri aktivisti,sreća,mnogo dosad ''neizlazača'' da izađe,podrška drugih stranaka koje nemaju kandidate svoje,mnogo ''insajdera'' iz sda-sdp-df koji neće podržat svog,mnogo državnih službenika koji iako imaju naredbu da glasaju za aktuelnog ili aktuelne,a koji će tajno mijenjat stranu,spriječit krađu i dopisivanje većim strankama,imat ljudi u odborima naročito onih glasova koji dolaze izvan redovnog biračkog mjesta,imat pristup medijima Radio Gračanici i drugim,pravilno odrađeno plaketiranje i dr obavijesti,skrivati potencijalne glasače koji su varljivi(koji će se pokolebat za pare),ako su na listama stara lica mora biti ne upletena ni u jednu aferu a ako su nova moraju imate nešto dodatno iza sebe neke dodatne kvalitete,iskoristiti pad sdp-df privući sebi,ne smije se podcijeniti aktulni niti ostali protivkandidati naročito sda...
Želim sreću
zippoo87

#25180 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

ja nigdje nisam napisao da je Amir vec pobjednik

ja kazem da se radi,da ga raja sve vise i vise upoznaje i da svi imaju pozitivne kritike i na nacelnika i na kandidate za vijecnike

ko ce pobijediti,ja necu to kalkulisati ni govoriti,izbori ce pokazati
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#25181 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Nurudin wrote:
Istrgnut citat iz vremena i prostora , koji se opet ne odnosi na Židove već na ratne profitere.

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Čovjek je streljan zbog toga.
Ne podržavam njegove stavove o ženama, koji su čisto dio jednog religijskog svjetonazora i kulture iz prošlog vijeka
ali zbog toga ga etiketirati kao šovinistu i antisemita je neozbiljno, a možda i zlobno......
Tito je slao homosexualce na Goli otok da tucaju kamen, uradio mnogo toga što se za današnji svjetonazor čini
nehumano , pa hoćemo li zbog toga da ga izbrišemo iz istorije?

Naravno da ne podržavam vrijeđanje bilo koga ni po kojoj osnovi, pogotovu u javnim ustanovama.
Političari moraju znati svoje stavove artikulisati na kulturan način i mislim da bi kultura trebala biti
ključni faktor kod birača, kad biraju svoje predstavnike.
M. Busuladžić (1944., "Muslimani u Evropi"): "Kod nas su se ljudi borili protiv ŽENA i njihovih špekulacija, protiv njihovih prevara i izrabljivanja. Njih je nestalo iz čaršije, ali je u čaršiji ostao žENSKI duh špekulacije, podvaljivanja, nabijanja cijena, sakrivanja i gomilanja robe, krijumčarenja i lihvarenja u tolikoj mjeri da pokvarenost stanovitih trgovaca, bez obzira na vjeru, zasjenjuje rad nestalih ŽENA."

U čemu je da prostite - razlika između prvocitiranog i drugocitiranog ?
Hvala.
Mea_parvitas

#25182 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Mea_parvitas »

Mea_parvitas wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/vlada-fb ... /160909046

Posto je vlada utvrdila prijedlog zakona o pio, do kada se moze ocekivati isti u parlamentarnoj proceduri i da li je to taj novi penzioni zakon koji treba da se donese, kada bi on mogao stupiti na snagu? Hvala (ponavljam se sa pitanjem, ali izuzetno mi je vazno)
:?:
Pedja Kojovic

#25183 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

mea pervitas

Kada ce se PIO zakon pojaviti na dnevnom redu federalnog parlamenta zna samo predlagac - Vlada.
Ne ocekujem da federalni parlament i skupstine pocnu s radom prije oktobra.

p.k.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#25184 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Nurudin »

sabina1 wrote:
Nurudin wrote:
Istrgnut citat iz vremena i prostora , koji se opet ne odnosi na Židove već na ratne profitere.

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Čovjek je streljan zbog toga.
Ne podržavam njegove stavove o ženama, koji su čisto dio jednog religijskog svjetonazora i kulture iz prošlog vijeka
ali zbog toga ga etiketirati kao šovinistu i antisemita je neozbiljno, a možda i zlobno......
Tito je slao homosexualce na Goli otok da tucaju kamen, uradio mnogo toga što se za današnji svjetonazor čini
nehumano , pa hoćemo li zbog toga da ga izbrišemo iz istorije?

Naravno da ne podržavam vrijeđanje bilo koga ni po kojoj osnovi, pogotovu u javnim ustanovama.
Političari moraju znati svoje stavove artikulisati na kulturan način i mislim da bi kultura trebala biti
ključni faktor kod birača, kad biraju svoje predstavnike.
M. Busuladžić (1944., "Muslimani u Evropi"): "Kod nas su se ljudi borili protiv ŽENA i njihovih špekulacija, protiv njihovih prevara i izrabljivanja. Njih je nestalo iz čaršije, ali je u čaršiji ostao žENSKI duh špekulacije, podvaljivanja, nabijanja cijena, sakrivanja i gomilanja robe, krijumčarenja i lihvarenja u tolikoj mjeri da pokvarenost stanovitih trgovaca, bez obzira na vjeru, zasjenjuje rad nestalih ŽENA."

U čemu je da prostite - razlika između prvocitiranog i drugocitiranog ?
Hvala.
Pa sad ispada da su muškarci gori od žena :o . Kao što je originalni citat sa Židovima, govorio da trgovci
koji su ostali u čaršiji , bez obzira na vjeru, a vjerovatno su 90 % bili muslimani, su gori od Židova..
Naravno da ružno zvuči to etiketiranje Židova, ali to je bilo nešto uobičajeno za tadašnje vrijeme i to svugdje
u svijetu. Uzimati to kao nekakav argument, nebi prošlo na sudu.
Slično je i sa stavovima o ženskim pravima, pa tako je bilo svugdje u svijetu , sexualna revolucija se desila tek
30 godina poslije , šta očekivati od religijskog službenika tog vremena u Bosni, stalno se mijenjaju vlasti i donose
svoje kulture, normalno da se protivi tome...
Ja te stavove ne podržavam, samo kažem da se mogu razumjeti u kontekstu tog vremena, a danas kad bi neko imao
takve stavove , to se već ne može razumjeti
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#25185 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Nurudin »

Evo ja imam prijedlog. Neka se škola zove "Džemaludin Čaušević" . On je reis koji se još prije ww2 borio
protiv tvrdokorne struje u tadašnjoj IZ i imao je stavove o ženskim pravima i pokrivanju, upravo suprotne
od ovih koje je imao Busaldžić. Prvi i jedini reis koji je dao ostavku na tu poziciju.
Može'l on ? :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#25186 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Imate temu o osobi, morate li ovu spamovat? Jebo ga vise i Mustafa i Yugonostalgija. Ovdje imamo mogucnost i privilegiju pitati sta nas zanima, al' treba zatrovati temu velicanjem diktature ili covjeka ciji cv nije jasan ni rasvjetljen...
Innovation

#25187 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Innovation »

KatarinaKosaca wrote:Imate temu o osobi, morate li ovu spamovat? Jebo ga vise i Mustafa i Yugonostalgija. Ovdje imamo mogucnost i privilegiju pitati sta nas zanima, al' treba zatrovati temu velicanjem diktature ili covjeka ciji cv nije jasan ni rasvjetljen...
:thumbup:
cyprus

#25188 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

Nurudin wrote:Evo ja imam prijedlog. Neka se škola zove "Džemaludin Čaušević" . On je reis koji se još prije ww2 borio
protiv tvrdokorne struje u tadašnjoj IZ i imao je stavove o ženskim pravima i pokrivanju, upravo suprotne
od ovih koje je imao Busaldžić. Prvi i jedini reis koji je dao ostavku na tu poziciju.
Može'l on ? :D
Ta škola već postoji...
VjecitiStudent

#25189 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Gledam nesto cifre sa zadnjih lokalnih izbora. NS da je, umjesto Bukve, sugrobara KK Bosna i bivseg SDP-ovca, ikoga iole smislenog postavila za kandidata u Centru, hladno bi dobila.
Ovako trijumfuje SDA, koja je na prošlim izborima u Centru, dobila svega 18% glasova.

Druže Franjo, milion puta si u pravu. Koja je ovo samo kupoprodaja, ludnica jedna.
putokaz1

#25190 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

VjecitiStudent wrote:Gledam nesto cifre sa zadnjih lokalnih izbora. NS da je, umjesto Bukve, sugrobara KK Bosna i bivseg SDP-ovca, ikoga iole smislenog postavila za kandidata u Centru, hladno bi dobila.
Ovako trijumfuje SDA, koja je na prošlim izborima u Centru, dobila svega 18% glasova.

Druže Franjo, milion puta si u pravu. Koja je ovo samo kupoprodaja, ludnica jedna.
valjda neko od crvenih dobije 19%
VjecitiStudent

#25191 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Nove politike Naše stranke u Centru ... postavljanje svijetlećih klupa i LED lampi ...
:-)
JThomas

#25192 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

sa ajnadžićevim likom od dioda :mrgreen:
kB27

#25193 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kB27 »

VjecitiStudent wrote:Nove politike Naše stranke u Centru ... postavljanje svijetlećih klupa i LED lampi ...
:-)
Zašto je postavljanje LED lampi za ' :-) '?
VjecitiStudent

#25194 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Centar je ko Mordor zadnjih godina, čak i na ponekim glavnim ulicama.

Valjda bi prioritet trebao biti da postojeće lampe sve RADE kao i da se DODATNO OSVIJETLE sve brojne crne rupe, pa tek onda optimizacija postojećeg svjetla.

Ali jok, NS-u hipsteraj uvijek preči od pameti ...
artime

#25195 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by artime »

Sevap bi bilo promijeniti nacelnika u centru al fkt. Ogroman potencijal.
Banksy

#25196 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:Centar je ko Mordor zadnjih godina...
Istina...
vrapcic

#25197 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vrapcic »

Ne bi bilo loše da se Lejla javi sa komentarom na temu svog odnosa sa Crnkićem, jer je očigledno da to predstavlja veliki teret i njoj i stranci, čini se i najveći uoči predstojećih izbora. Mene bi zanimalo čuti šta ima reći na tu temu, ali ipak ne toliko da bih je tražio po predizbornim štandovima.

Iz onoga što je dosad poznato, blisko su sarađivali u Prizmi, a zatim u ZZO. Saradnja u Prizmi se možda i mogla podvesti pod slučajnost po sistemu 6 degrees of separation, ali činjenica da nakon Crnkićevih malverzacija u Prizmi, za koje je znala ili morala znati na funkciji koju je obavljala (a to što nije osuđen govori više o našem pravosudnom sistemu nego o njegovom poštenju), on nju "vodi sa sobom" u ZZO, a ona to prihvata, meni ukazuje na postojanje odnosa obostranog povjerenja.[/quote]

+1. Jedini ste koje pratim i jedina opcija za koju bi se jos moze glasati. Za Lejlu sigurno necu osim ako se javno ne izjasni i ne ogradi se od gospodina odnosno njegovih radnji. Ono sto bi eventualno meni licno rekla o tome na ulici je jedno a ono sto u javnosti izjavi ima sasvim drugu tezinu.

Za kandidate za vijecnike cu glasati za NS. Mada ne znam da li vam svojim i glasovima uze porodice cinim uslugu ili ne - ovako ili onako valja koalirati za medjedima uz duzno postovanje prema zivotinjama :) :)

U svakom slucaju sretno!
mario001

#25198 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mario001 »

vrapcic wrote:Ne bi bilo loše da se Lejla javi sa komentarom na temu svog odnosa sa Crnkićem, jer je očigledno da to predstavlja veliki teret i njoj i stranci, čini se i najveći uoči predstojećih izbora. Mene bi zanimalo čuti šta ima reći na tu temu, ali ipak ne toliko da bih je tražio po predizbornim štandovima.

Iz onoga što je dosad poznato, blisko su sarađivali u Prizmi, a zatim u ZZO. Saradnja u Prizmi se možda i mogla podvesti pod slučajnost po sistemu 6 degrees of separation, ali činjenica da nakon Crnkićevih malverzacija u Prizmi, za koje je znala ili morala znati na funkciji koju je obavljala (a to što nije osuđen govori više o našem pravosudnom sistemu nego o njegovom poštenju), on nju "vodi sa sobom" u ZZO, a ona to prihvata, meni ukazuje na postojanje odnosa obostranog povjerenja.

+1. Jedini ste koje pratim i jedina opcija za koju bi se jos moze glasati. Za Lejlu sigurno necu osim ako se javno ne izjasni i ne ogradi se od gospodina odnosno njegovih radnji. Ono sto bi eventualno meni licno rekla o tome na ulici je jedno a ono sto u javnosti izjavi ima sasvim drugu tezinu.

Za kandidate za vijecnike cu glasati za NS. Mada ne znam da li vam svojim i glasovima uze porodice cinim uslugu ili ne - ovako ili onako valja koalirati za medjedima uz duzno postovanje prema zivotinjama :) :)

U svakom slucaju sretno![/quote]

A sta bi ti rekla na ulici???
Da je u zavodu bio Konkurs (nije) na koji se prijavila i bila najbolja...ona je sve ono protiv cega se NS bori ili barem tako prica
Last edited by mario001 on 14/09/2016 17:22, edited 1 time in total.
omar little

#25199 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by omar little »

pa, procitaj sta covjek pise.
VjecitiStudent

#25200 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Oj stranko hipsterska, bezidejna i beskrvna, čak je i Reuf bolje skontao probleme i rješenja za Centar

http://www.klix.ba/vijesti/bih/reuf-baj ... /160914043
Locked