Pa koji je "najbolji" po tvom misljenju?burek_in_space wrote:Najbolji - vjerovatno ne.Artest wrote:Safet Susic - Pape
najbolji trener BiH
Najuspjeshniji selektor - sasvim sigurno da.
Pod uslovom da ove dvije utakmice odradi do kraja kako treba.
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Idemedosumom
#25176 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
- Havatar
#25177 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Vahid HalilhodzicIdemedosumom wrote:Pa koji je "najbolji" po tvom misljenju?burek_in_space wrote:Najbolji - vjerovatno ne.Artest wrote:Safet Susic - Pape
najbolji trener BiH
Najuspjeshniji selektor - sasvim sigurno da.
Pod uslovom da ove dvije utakmice odradi do kraja kako treba.
- Artest
#25178 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Vaha je najbolji, bez dileme.
Koliko njih bi sa ovom repkom napravilo istu stvar (plasman) nikad necemo saznati. Tako da Susic formalno jeste najuspjesniji selektor BiH. Sto se mene tice, da bog da on bio i najbolji selektor u Evropi, i odveo nas u polufinale Svjetskog.
Koliko njih bi sa ovom repkom napravilo istu stvar (plasman) nikad necemo saznati. Tako da Susic formalno jeste najuspjesniji selektor BiH. Sto se mene tice, da bog da on bio i najbolji selektor u Evropi, i odveo nas u polufinale Svjetskog.
- Idemedosumom
#25179 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja sam razumio da se radi o najboljem selektoru koji je vodio BiH repku.
EDIT: Kad je tako, ja smatram da je Ivica Osim najbolji a Pape najuspjesniji selektor s podrucja BiH.
EDIT: Kad je tako, ja smatram da je Ivica Osim najbolji a Pape najuspjesniji selektor s podrucja BiH.
Last edited by Idemedosumom on 21/09/2013 15:41, edited 2 times in total.
- Artest
#25180 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pisalo je najbolji trener, u citiranom postu...
- Tomos
#25181 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ne može se suditi po najlakšoj grupi koju smo imali dali je najbolji, evo dokaza da nije najveću blamažu kao reprezentacija smo doživjeli od amatera koji vodi reprezentaciju, u baražu od Portugala sa 6-2 to kao da smo Luxemburg do zla je bilo, to su prava mjerila kvalitete i taktiziranja određenog trenera ili selektora.
Kao trener ovaj nije neki trener, a kao igrač skidam kapu sa klubovima koje je vodio nikakav značajniji pomak nije napravio data mu je repka, kao kompromis jer je FS RS malo se preračunao kontajući da neće Sušić se snaći u vođenju repke, jer njima je sve bolje što BIH lošije napreduje, imao je ipak sreće sa baražom sve se poklopilo i ima rezultat i može se reći siguran plasman na SP.
Moje mišljenje nakon i formalnog kvalificiranja za SP mu treba uručiti otkaz radi toga da bi postigli što bolji rezultat na sp sa boljim trenerom, a to je Meša ili Vaha jer ćemo đaba popušit foru sa njim protiv jačih timova, igra koju on forsira je ona od prije 20 godina, i lako se čita.
Kao trener ovaj nije neki trener, a kao igrač skidam kapu sa klubovima koje je vodio nikakav značajniji pomak nije napravio data mu je repka, kao kompromis jer je FS RS malo se preračunao kontajući da neće Sušić se snaći u vođenju repke, jer njima je sve bolje što BIH lošije napreduje, imao je ipak sreće sa baražom sve se poklopilo i ima rezultat i može se reći siguran plasman na SP.
Moje mišljenje nakon i formalnog kvalificiranja za SP mu treba uručiti otkaz radi toga da bi postigli što bolji rezultat na sp sa boljim trenerom, a to je Meša ili Vaha jer ćemo đaba popušit foru sa njim protiv jačih timova, igra koju on forsira je ona od prije 20 godina, i lako se čita.
- fosil
#25182 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ne treba cekati kraj kvalifikacija. Treba mu koliko danas uruciti otkaz. A vala ni ko igrac nije bio nesto extra, koliko su ga nahvalili.
- luckylaka
#25183 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
fosil wrote:Ne treba cekati kraj kvalifikacija. Treba mu koliko danas uruciti otkaz. A vala ni ko igrac nije bio nesto extra, koliko su ga nahvalili.
- jeza u ledja
#25184 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja koliko znam play obicno igra na centru terena. Think Xavi, Pirlo, drugi Xabi, Gerrard, itd.Artest wrote:Sta bi znacilo...ofanzivni veznjaci?U stvarnosti, Medunjanin je igrao pleja, Pjanic i Misimovic ofanzivne veznjake
Pod tim se obicno smatra - play.
I kakva ti je ono formacija sa 6 veznjaka. 3-6-1 ili 4-6-0? Ako mozes elaborirati.
U ovisnosti od ekipe, oni nekad igraju isturenije, nekad povucenije, ali generalno su igraci koji jel , razigravaju druge.
Za formaciju si skonto.
- jeza u ledja
#25185 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Meni je samo zao sto mu nisu vec davno urucili otkaz, a dali igracima da se sami vode, pa onda za SP pozvati pravog i provjerenog selektora poput Vahe.luckylaka wrote:fosil wrote:Ne treba cekati kraj kvalifikacija. Treba mu koliko danas uruciti otkaz. A vala ni ko igrac nije bio nesto extra, koliko su ga nahvalili.![]()
![]()
Bio i ostao kloc
Ipak je jelte bitnije da je selektor dobar nego da se plasiramo.
-
missko
#25186 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Vaha dokazani selektor koji je poharao sva svijetska i evropska takmicenja na reprezentativnom nivou osim sto nije uspio sa jakim repkama nista ni sa Obalom ni sa Alzirom.
- luckylaka
#25187 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nisam nesto plaho pratio Vahinu karijeru zadnjih dvadesetak godina pa moze li nesto konkretnije koga je vodio,sta je osvojio...jeza u ledja wrote:Meni je samo zao sto mu nisu vec davno urucili otkaz, a dali igracima da se sami vode, pa onda za SP pozvati pravog i provjerenog selektora poput Vahe.luckylaka wrote:fosil wrote:Ne treba cekati kraj kvalifikacija. Treba mu koliko danas uruciti otkaz. A vala ni ko igrac nije bio nesto extra, koliko su ga nahvalili.![]()
![]()
Bio i ostao kloc
Ipak je jelte bitnije da je selektor dobar nego da se plasiramo.
- Artest
#25188 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa 'play' je najofanziviji veznjak koji moze postojati. I to je obicno termin za 'ofanzivnog veznog'.jeza u ledja wrote:Ja koliko znam play obicno igra na centru terena. Think Xavi, Pirlo, drugi Xabi, Gerrard, itd.Artest wrote:Sta bi znacilo...ofanzivni veznjaci?U stvarnosti, Medunjanin je igrao pleja, Pjanic i Misimovic ofanzivne veznjake
Pod tim se obicno smatra - play.
I kakva ti je ono formacija sa 6 veznjaka. 3-6-1 ili 4-6-0? Ako mozes elaborirati.
U ovisnosti od ekipe, oni nekad igraju isturenije, nekad povucenije, ali generalno su igraci koji jel , razigravaju druge.
Za formaciju si skonto.
A te sto si ti nabrojao su deep-lying playmakeri; pogotovo u ovoj fazi karijere.
- jeza u ledja
#25189 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Razumijem ja sta ti govoris ali eto i sam si konstatovao da play ne mora biti najisuterniji vezni. Da ne duljimo dalje nebitno je za dalju pricu.
- burek_in_space
#25190 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ivica Osim.Idemedosumom wrote:
Pa koji je "najbolji" po tvom misljenju?
A kad smo se vec dotakli Vahe, moje lichno mishljenje je neka ga shto dalje od nashe reprezentacije, za sada.
- Idemedosumom
#25191 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Slazem seburek_in_space wrote:Ivica Osim.Idemedosumom wrote:
Pa koji je "najbolji" po tvom misljenju?
A kad smo se vec dotakli Vahe, moje lichno mishljenje je neka ga shto dalje od nashe reprezentacije, za sada.
-
sistematski pregled
#25192 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
joj GRADSKI ti si Tito. Uvijek mi je bilo zabavno čitati te.Tomos wrote:Ne može se suditi po najlakšoj grupi koju smo imali dali je najbolji, evo dokaza da nije najveću blamažu kao reprezentacija smo doživjeli od amatera koji vodi reprezentaciju, u baražu od Portugala sa 6-2 to kao da smo Luxemburg do zla je bilo, to su prava mjerila kvalitete i taktiziranja određenog trenera ili selektora.
- limeni
#25193 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
safet susic je najvece ime u bh fudbalu nakon asima ferhatovica, kakav ivica osim ljudi dragi.
-
palermo
#25194 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Al što nakon Asima života ti....limeni wrote:safet susic je najvece ime u bh fudbalu nakon asima ferhatovica, kakav ivica osim ljudi dragi.
- Havatar
#25195 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sta je ovoKvaziExpert wrote:
http://www.transfermarkt.com/en/basics/ ... 36500.html
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
-
SSemir
#25196 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
izgubi galatasaray od reala 6:1, jel ih to cini nizerazrednim klubom? a f. terima amaterskim trenerom?Tomos wrote:Ne može se suditi po najlakšoj grupi koju smo imali dali je najbolji, evo dokaza da nije najveću blamažu kao reprezentacija smo doživjeli od amatera koji vodi reprezentaciju, u baražu od Portugala sa 6-2 to kao da smo Luxemburg do zla je bilo, to su prava mjerila kvalitete i taktiziranja određenog trenera ili selektora.
- Infaze Studio
#25197 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
PA evo I ovoga "novinara" koji se redovno linka na ovaj forum sa indexa (mislim da je svima jasan motiv tog "novinara" I njegovih "poslodavaca). Ni on me bas ne impresionira nekim najboljim namjerama I bolovima u spolovilu za rezultatima Safeta I njegovih igraca.ultima_palabra wrote:Sumnjam da mu se klanjaju jer je većina kritika Osima tad bila iz nacionalističkih pobuda... kao da je velikosrpske i velikohrvatske novinare bolio kurko za rezultat Jugoslavije tada.Admir_1984 wrote:slicno, što forsira trkace, što zove igrace iz be-ha, onu bracu vujovic. pa sad sve ijedan mu se klanja, jer su skontali da je covjek uradio fantastican rezultat tadaphillie wrote:Ovako su nesto cini mi se Osimu spocitavali sto je zvao Susica (cini mi se za kvalifikacije SP Italija '90), pa Pape napravi bum
valjda i ovi selektori forumaški nekad skontaju (bolje ikad nego nikad) šta znaci odvesti zemlju na SP, pa se budu sramili izjava ponižavajuceg i uvrjedljivog karaktera prema selektoru koje su pisane ovde i dan danas se pišu
Ovdje se većina kritika piše iz najbolje namjere... naravno da ima kompleksaša, ali pokaži mi segment života u BiH gdje ih nema.
Mislim, nebitan je skroz I nemjerodavan, ali kada ga podosta forumasa linka ovdje a jos vise se slaze sa njegovim nebulozama I huskanjem protiv selektora, onda se I ne stice neki dojam da je vecina kritika iz najboljih namjera.
-
korisnik101
#25198 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Novinarsko pisanje nema nista sa kritikom Safetu.
Mogu govoriti samo za sebe: prije Ziline sam rekao da se ne moze sa istim sastavom/.@!
Mogu govoriti samo za sebe: prije Ziline sam rekao da se ne moze sa istim sastavom/.@!
- Infaze Studio
#25199 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kud se ne moze? Sta se ne moze?korisnik101 wrote:Novinarsko pisanje nema nista sa kritikom Safetu.
NA prvu recenicu ne znam sta da kazem... Sta/ko trebas biti da bi mogao kritikovati Safeta? Forumas, korisnik101, novinar, Ivica Osim, ja ......
Likovi se lijepe na tog "novinara" ko muha na govno, linkaju ga ovdje na diskusiji o Safetu Susicu...
REkoh vec da je lik nebitan, ali me nervira broj ljudi koji ga gledaju k'o nekog analiticara, a hoce da ozbiljno pricaju o nekim stvarima na ovoj temi. Nisam upazio da li je tako, ali jel' ga I ti gotivis?
- cvrčak_na_hedonizmu
#25200 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Fudbalskim terminom rečemo, fulio si cijelu loptu. Mnogo više, argumentovanih, kritika na računa našeg selektora je napisano mnogo prije "pojave" novinara i njegovih članaka na indexu.
To što se on slaže sa određenim tvrdnjama je njegov problem. Da li je dobronamjeran ili nije, također. Proglašavati ljude neprijateljima jer se ne slažu sa određenim selektorovim postupcima je nebuloza, ako argumentuju svoje tvrdnje.
Ono što je on napisao u svom članku ja pišem, a nisam jedini, već nekoliko godina ( i uredno se ispostavlja da sam/smo u pravu ). Znači, ja sam neprijatelj, a vi ste patroJote
Prije da ste neznalice
To što se on slaže sa određenim tvrdnjama je njegov problem. Da li je dobronamjeran ili nije, također. Proglašavati ljude neprijateljima jer se ne slažu sa određenim selektorovim postupcima je nebuloza, ako argumentuju svoje tvrdnje.
Ono što je on napisao u svom članku ja pišem, a nisam jedini, već nekoliko godina ( i uredno se ispostavlja da sam/smo u pravu ). Znači, ja sam neprijatelj, a vi ste patroJote
Prije da ste neznalice