SDA-All about
- GeeTnT
#25151 Re: SDA-All about
Vrlo konstruktivne kritike na racun esdea...svaka cast. SDA garant gubi izbore!

- asurbanipal
#25152 Re: SDA-All about
oridjidji wrote:...Alfons Kauders wrote:Haj sta falioridjidji wrote:
Karala se i ćirilicina mala s nashim![]()
Ti odnosi su dobri za odnose naroda
- zagortenej
- Chisum
#25154 Re: SDA-All about
Boli ridjobradu minder funjaru neka stvar za sve navedeno... pustio ga babo Tayip da guzelja po zlatnim secijama - ispunio mu san. Sad je miram pola godine.
Vecu gluperdu, bezobrazniju, a onda okruzenu jos glupljim poslusnicima, ovaj narod ne pamti.
Eto, kad ti covjek iz tvoje stranke izmedju redova poruci da si malouman...
Vecu gluperdu, bezobrazniju, a onda okruzenu jos glupljim poslusnicima, ovaj narod ne pamti.
Eto, kad ti covjek iz tvoje stranke izmedju redova poruci da si malouman...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#25155 Re: SDA-All about
oridjidji wrote:Alfons Kauders wrote:Haj sta falioridjidji wrote:A?
no to je ipak samo posljedica djelovanja nepismene elite fokusirane na primitivni grabež koji u konačnici producira haos i pravnu anarhiju. S obzirom da niti imaju jasne vizije dže če, osim da klepe, ili kako če, osim da klepe, ostaje samo beskonaćno produciranje straha jednih od drugih, drugih od trečih i tako ukrug, što se kontrolisano podgrijava pred svake izbore preko raznih kratkoroćnih i dugoroćnih kurchich-privjesaka, tj. udruženja boraca i khuraca-palaca, koje jednokratno kupe kakom bijednom pomoči, iz buđeta naravno preko trečih lica
evo kao bivši khurac-palac boraca nakav za nešta sad bi sva ova karinaška udruženja pozatvarao i zabranio jer ona ne postoje radi boraca niti pomažu bivšim borcima, invalidima ili bilo kome osim što su u službi sranaka koje ih finansiraju da im služe kao zastavnici i barikade bilo kakvog pomaka naprijed
evo pred ove izbore vam je lakmus papir Mostar, bacanja spomen kamena, šah na brdu, ćetnici svako malo roštiljade organizuju dok Guardian standardno klikče REFERENDUM itd.
-
VjecitiStudent
#25156 Re: SDA-All about
Zalud ode Đerzelezova kuća, prošnjačkom idolu draža je Hrvatska.
http://www.klix.ba/vijesti/regija/erdog ... /160423004
Neće biti iznenađenje ako mu sljedeći put poklone zgradu Predsjedništva.
http://www.klix.ba/vijesti/regija/erdog ... /160423004
Neće biti iznenađenje ako mu sljedeći put poklone zgradu Predsjedništva.
-
jefff
#25157 Re: SDA-All about
HABERNOŠA Novalić postavio Hrvata da čuva mjesto njegovom Bošnjaku
22.04.2016. u 10:07
MARKER
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je pod pritiskom stranačkih lobija smijenio Mustafu Čengića, dosadašnjeg predsjednika udruženja poslodavaca Federacije BiH
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je pod pritiskom stranačkih lobija smijenio Mustafu Čengića, dosadašnjeg predsjednika udruženja poslodavaca Federacije BiH, i doveo za vršioca dužnosti Milenka Čolaka.
Čengićev grijeh je što je stao na stranu poslodavaca prilikom donošenje novog zakona.
Smjena je pokrenuta zbog lobiranja da bi se na predsjedničko mjesto pred doveo Adnan Smailbegović.
Rusmir Hrvić iz AS grupe, na primjer, drhtao od straha na sjednici na kojoj je pod pritiskom premijera Novalića morao glasati za smjenu Čengića.
(The Bosnia Times)
-
jefff
#25158 Re: SDA-All about
BAKIR IZDAO SULJU Cerić došao na Zukorlićev predizborni miting, a Izetbegović poslao Konakovića
22.04.2016. u 16:03
NACIONAL
Pod sloganom “Jedinstvo - snaga Bošnjaka” pred prepunim gradskim šetalištem u Novom Pazaru održan je centralni predizborni SDA Sandžaka
Pod sloganom “Jedinstvo- snaga Bošnjaka” pred prepunim gradskim šetalištem u Novom Pazaru održan je centralni predizborni skup Lista “SDA Sandžaka – Dr. Sulejman Ugljanin”, pišu sandžački portal
Nakon intoniranja himne Bošnjaka, okupljeni su aplauzima pozdravili goste iz turske AK Partije Senata Demiroka i SDA BiH Elmedina Konakovića, premijera kantona Sarajeva i Irfana Ajanovića, predsjednika suda časti ove stranke. Oni su u svojim govorima pozvali Bošnjake da podrže bošnjačko jedinstvo i zajednički konstatirali da je ovaj skup pravi pokazatelj snage sandžačkih Bošnjaka.
Istovremeno je u Novom Pazaru nosilac izborne liste Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) Sandžaka “Za pomirenje” Muamer Zukorlić održao svoj predizborni skup.
Od uglednih gostiju skupu su prisustvovali dr Mustafa Cerić I Dušan Janjić.
(The Bosnia Times)
- MOSALJOZE
#25159 Re: SDA-All about
Ključni dio tekstajefff wrote:HABERNOŠA Novalić postavio Hrvata da čuva mjesto njegovom Bošnjaku
MARKER
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je pod pritiskom stranačkih lobija smijenio Mustafu Čengića, dosadašnjeg predsjednika udruženja poslodavaca Federacije BiH
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je pod pritiskom stranačkih lobija smijenio Mustafu Čengića, dosadašnjeg predsjednika udruženja poslodavaca Federacije BiH, i doveo za vršioca dužnosti Milenka Čolaka.
Čengićev grijeh je što je stao na stranu poslodavaca prilikom donošenje novog zakona.
Smjena je pokrenuta zbog lobiranja da bi se na predsjedničko mjesto pred doveo Adnan Smailbegović.
Rusmir Hrvić iz AS grupe, na primjer, drhtao od straha na sjednici na kojoj je pod pritiskom premijera Novalića morao glasati za smjenu Čengića.
(The Bosnia Times)
-
jefff
#25160 Re: SDA-All about
Sukob Latića sa Avdićem.
UDBA, UDBA UBER ALLES!!! Evo zašto medijski poglavica Švrakino pero tako mahnito reagira na Latića i Izetbegovića!
23.04.2016. u 10:14
MARKER
Senad Avdić je već “okrvavio” pero pišući za komunističke medije koje su uređivali Stipe Šuvar i Nijaz Duraković osuđujući Aliju Izetbegovića i Džemaludina Latića u vrijeme dok su robijali kao “islamski fundamentalisti” tražeći za njih doživotne robije
“Dvadeset minuta, uvrh glave pola sata, izdržao sam gledanje na Federalnoj televiziji emisije u kojoj su pametni i knjiški ljudi raspredali o povampirenju desničarskih ideologija i manifestacija u regionu”, komentirao je Senad Avdić emisiju “Pošteno”.
“Odustao sam kada je Džemaludin Latić, omiljeni pjesnik bošnjačkih šehida, zatražio da se unaprijed ne osuđuju oni koji si se otišli boriti i ginuti u "miloj, suroj i žestokoj"- Siriji”, piše Avdić.
“Prešaltao sam se na srbijansku "Happy" televiziju i to baš u momentu kada je Momčilo Krajišnik, gost u "Ćirilici", biranim riječima govorio o Aliji Izetbegoviću.
Ratni zločinac Momo kaže da je Aliji zahvalan iz najmanje dva razloga. Najprije, zato što nakon prvih izbora nije želio formirati vlast bez Srpske demokratske stranke ("A mogao je napraviti sa Srbima iz SDP-a koji su ušli u državni Parlament", objasnio je).
Drugo, kaže Krajišnik, Alija je ispao mudar džentlmen i pouzdan partner kada je nakon Daytona odbio prijedlog Richarda Holbrookea da se zabrani političko djelovanje Srpske demokratske stranke.
Zahvaljujući Izetbegovićevom političkom merhametluku, ratni zločinac Momčilo Krajišnik je dvije godine bio kolektivni predsjednik Bosne i Hercegovine. Bezmalo je iz državničke fotelje uletio u zamku vojnih specijalaca SFOR-a koji su ga degažirali u Haag,
I ne samo to: predsjednik državne parlamentarne Komisije za ljudska prava, nakon prvih poratnih izbora, postao je koljač sa Drine, Velibor Ostojić, Karadžićev minijaturni Gebels.
Krajnje očekivano: za Ostojića je ruku digao i glas dao i SDA-ov parlamentarac, Izetbegovićev partner u stradalništvu, ratni vojni dezerter na dugogodišnjem tajnom zadatku, Džemaludin Latić. (...) "Džemo, jebi se!", prepričali su mi da je iznervirani Zdravko Grebo opsovao u studiju Latiću;” poentirao je Avdić u svom komentaru.
FOTO: Selimović (Agencije)
Zašto Avdić ovako mahnita kad su u pitanju Alija Izetbegović i Džemaludin Latić? Postoji više razloga za to. A prvi se može tražiti u tome što su manje-više svi mediji koje financira i sponzorira Mujo Selimović krenuli u harangu na Latića; vjerovatno posljednjeg bošnjačkog mohikanca koji nije dao prisegu Udbi. Surovi bošnjački NACIKAPITALIZAM čiji je ideološki stožer u “Sarajevskoj pivari”, jer je pivski lobi stvorio i Hitlera ,zar ne (?!), pokušava ušutkati svako neovisno i slobodarsko mišljenje koje bi se ,ne daj Bože, moglo drznuti i detektirati tu opaku političku i društvenu pojavu. Ovaj bošnjački nacikapitalizam, ista se definicija može primijeniti i na srpski i hrvatski, izrastao je iz najbrutalnijeg oblika NACIONALIZMA, u vrijeme nacionalne privatizacije koja se sprovodila pod geslom da je bolje da (u)krade naš Mujo (Selimović) nego neki Hrvat ili Srbin. U ideološkom smislu NACIKAPITALIZAM se može definirati kao hibrid nastao srastanjem naci(onal)zma i komunizma koje je projektirala Udba u svim postkomunističkim društvima od Kavkaza do Balkana! Nacikapitalizam je posebno našao plodno tlo kod muslimanskog mentaliteta kako na Kafkazu, tako u Sandžaku pa, evo i u Sarajevu.
Osim toga, Avdić je već “okrvavio” pero pišući za komunističke medije koje su uređivali Stipe Šuvar i Nijaz Duraković osuđujući Aliju Izetbegovića i Džemaludina Latića u vrijeme dok su robijali kao “islamski fundamentalisti” tražeći za njih doživotne robije.
Samo su se rijetki intelektualci, poput Semezdina Mehmedinovića usudili denuncirati Avdića i to objaviti kao tekst “o svom kolegi i (ne)prijatelju Senadu Avdiću”. „Avdić je zapravo bio politički uposlenik u republičkoj omladinskoj organizaciji koja je bila osnivač Lica, a družili smo se i izvan redakcije, bio je iznimno duhovit, otrovan i tada», zapisao je Mehmedinović u Danima, « I bio je neobrazovan. A to je vrlo nesretan spoj, njega je fascinirao svijet književnosti i filozofije, ali ga nije razumijevao. (...) A onda se on preselio u Beograd, gdje je uređivao Mladost, kako se tada zvalo neko svejugoslavensko omladinsko glasilo. Po prirodi svog posla - sretao se sa Slobodanom Miloševićem. (...) Jednog jutra se pojavio ozaren i s vrata krenuo hvaliti Miloševića,a mene su plašile tadašnje akcije njegovog omiljenog političara (koji ga prima u svom kabinetu i pokazuje mu časopise iz svijeta za koje je tih dana dao intervjue, "posebno ponosan na razgovor objavljen u kairskim novinama"). (...) Godinu, ili dvije godine nakon toga, 1990, meni se u posjetu najavio doskorašnji kolumnist Slobodne Bosne (...)Tih dana je, zahvaljujući svojim političkim vezama, uspio doći do arhiva službe bezbjednosti tada već bivšeg političkog i policijskog ustroja zemlje. Pričao je sporo i temeljito, najprije opisujući metod organizacije tog mjesta, način na koji su arhivirani izvještaji koje su policijski doušnici pisali. Neki su fajlovi pohranjivani u crvene fascikle, neki u plave, neki u žute, neki u zelene, neki u bijele, elem - prema njegovom svjedočenju - u smeđim fasciklima je našao fajl u kojem su pohranjeni izvještaji "o našim aktivnostima". "Kakvim aktivnostima?", pitam, a on kaže: "Tamo su detaljni opisi naših razgovora u redakciji Lica. A vrlo je lako, po stilu, razlikovati one koje je pisao Cigan iz Bileće (kako je on zvao Senada Avdića), od onih koje je pisao Metilj Alkohol (tako je on zvao Asima Metiljevića)." Ovaj portret poglavice Švrakino Pero, iz Švrakina sela, objavljen je u Danima, 18.7. 2008., br 579.
“Dobro ja poznajem Udbu – rekao bi on – koja je moć iznad svačije moći, stranka nad svim strankama. Tragično je da njoj, kao hipnotizirani, sve više povjeravamo i dušu djece u Srbiji, vaspitanje omladine. Ona zabranjuje istinu, misao, ubija slobodu, a ne samo ljude. Ona Srbiju hoće začahuriti u svoje molitvenike nesreće. Kad bi se mozak Srbije, pred njom, rasklopio kao knjiga, Udba bi precrtavala i cijepala listove!”, napisao je nedavno Vuk Drašković.
(The Bosnia Times)
-
jefff
- zubi
#25162 Re: SDA-All about
http://www.klix.ba/vijesti/bih/enes-cen ... /160424059
Bivši direktor Energoinvesta i istaknuti član Stranke demokratske akcije (SDA) Enes Čengić "napustio" je SDA kako bi mogao bit imenovan na mjesto člana Regulatorne komisije za električnu energiju u FBiH (FERK).
stvarno nemam rijeci...
dabogda unistio i ferk, ko sto je energoinvest.
sta u ovoj drzavi treba da uradis pa da te pozovu na odgovornost, umjesto sto te nagradjuju????
Bivši direktor Energoinvesta i istaknuti član Stranke demokratske akcije (SDA) Enes Čengić "napustio" je SDA kako bi mogao bit imenovan na mjesto člana Regulatorne komisije za električnu energiju u FBiH (FERK).
stvarno nemam rijeci...
dabogda unistio i ferk, ko sto je energoinvest.
sta u ovoj drzavi treba da uradis pa da te pozovu na odgovornost, umjesto sto te nagradjuju????
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#25163 Re: SDA-All about
Cuj Hrvic drhtao od straha?MOSALJOZE wrote:Ključni dio tekstajefff wrote:HABERNOŠA Novalić postavio Hrvata da čuva mjesto njegovom Bošnjaku
MARKER
(The Bosnia Times)
-
lacrima
#25164 Re: SDA-All about
Lik generalni direktor grupacije od 3-4.000 zaposlenih, i eto on drhtao od straha radi nekog udruženja. Ja novinara u ovoj našoj zemlji pa to je za Bogu plakat._BataZiv_0809 wrote:
Cuj Hrvic drhtao od straha?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#25165 Re: SDA-All about
To i ja kontam. Mislim nije da lik ne izgleda blago femimiziran, ali bogdo sceri da je on drhtao od straha radi ovih stvarilacrima wrote: Lik generalni direktor grupacije od 3-4.000 zaposlenih, i eto on drhtao od straha radi nekog udruženja. Ja novinara u ovoj našoj zemlji pa to je za Bogu plakat.
-
VjecitiStudent
#25166 Re: SDA-All about
Džemina ispovijest je puna zanimljivih detalja ...
Nažalost, Predsjednik zaista nije vjerovao da će nas četnici i JNA napasti, to se konačno mora otvoreni reći javnosti. U prvi mah, mislio sam da se boji „krtice“ u našim redovima i da četnicima ciljano šalje lažne poruke. (Nekoliko godina kasnije ja ću otkriti da smo te naše sastanke održavali u kući obavještajca koji je bio visoko rangiran oficir KOS-a!) Jedan učesnik u ovoj mučnoj raspravi, jedan od osnivača Patriotske lige, sukobio se sa njim rekavši mu da on, Predsjednik, ne zna šta je četnik i da će on sam, ako SDA neće, krenuti u naoružavanje našeg naroda. (Ovom našem revolucionaru četnici su poklali familiju po fočanskom srezu, a ustaše dedu s majčine strane u Žepču, tako da je meni bio sasvim razumljiv njegov oprez i ovakav stav.) Možete zamisliti, Predsjednik ga istjera sa sastanka! „Alija, bolan, šta radiš?!“ umiješao sam se. “Pa ako nas ne napadnu, nikom ništa, ali šta ako nas napadnu?! Poklat će nas!“ Alija je, još od zatvora, imao neki poseban odnos prema meni; činilo mi se da uvijek čeka moju iskrenu riječ; ja na njega nikad nisam zagalamio (kao moj prethodnik), ali ni on na mene, osim u jednom slučaju, o kome ćemo kasnije nešto reći. No, u tom trenutku ja sam se solidarizirao sa prethodnim govornikom i – napustio sastanak.
http://thebosniatimes.ba/clanak/3984
-
jefff
#25167 Re: SDA-All about
Latići su dragocjeni svjedoci Izetbegovićevih mutljaga i izdaja.
- JThomas
#25168 Re: SDA-All about
ali prije svega proste, čiste, nepatvorene - gluposti i neshvatanja situacije...
-
jefff
#25169 Re: SDA-All about
U trenutku kada je Izetbegović preuzeo vlast iako nije bio izabranik srca Bošnjaka već je to bio F. Abdić BiH je bila već nekoliko godina pod agresijom Srbije samo političkim sredstvima, a to su uklanjanje Pozderca i Mikulića, afera Agrokomerc, afera Moševac, afera Fočatrans. Bilo je samo pitanje dana kada će se ta agresija pretvoriti u oružanu.
I meni nije jasno kako neke stvari koje su jasne uopće nisu nekome jasne. Pa nije ovo dječje selo.
I meni nije jasno kako neke stvari koje su jasne uopće nisu nekome jasne. Pa nije ovo dječje selo.
-
gilla
#25170 Re: SDA-All about
Baketovu malu trpa srbin sa pala( ne znam ime). Imaju stan ( ili ona) na sipu.Alfons Kauders wrote:Haj sta falioridjidji wrote:Al sta kazu ovi Sdaovci sto Kakirovu čeru kara Igor Pavlovic... CAPA CAPA
Jel to dovoljno bosnjacki?
Komsije spavati ne mogu uglavnom.
-
oridjidji
#25171 Re: SDA-All about
Dzemica je serator.jefff wrote:Latići su dragocjeni svjedoci Izetbegovićevih mutljaga i izdaja.
-
oridjidji
#25172 Re: SDA-All about
Sere Dzemica koji je rat sa pristojne distance gledao, za rat se Aljo spremao 1991. godine na ovaj nacin pogledati ovdje. Sva prica o tome kako nece biti rata je bila kupovina vremena, ali i pokusaji da se diplomatskim putem rijesi mogucnost izbijanja rata jer po svim parametrima s kojim smo ulazili u sukob mi smo bili ti donji. Treba uzeti u obzir cinjenicu da se JNA jos od rata u Sloveniji stavila na stranu Srba. U Hr. su se desavale iste stvari da su organizatori otpora u Hr. morali davati garancije JNA vojsci dok su izvlacili oruzje iz kasarne sirom Hr s kojim ce ih poslje ubijati. Teritorije koje su bile vecinske srpske JNA je vec osigurala pomogavsi stvaranje SAO Krajine. Hr. su imali svoju srecu sto su mogli preko Madjarske svercati oruzje, kasnije i preko Slovenije. Mi taj luksuz nismo ni imali jer su nam i Hrvati ubrzo okrenuli ledja, a u BiH smo vec imali 1991. ispodjeljenu drzavu. Samo se cekao rat da to potvrdi. Alija je imao taj problem sto je u mnogo mjesta SDA bila u klincu sa SDS i HDZ, strankama koje su se stavile u sluzenje komsiluku i ciji poslusnici danas sluze zbog UZP u Hagu, pa cak nisu mogli legalno kroz stvaranje prosirenog rezervnog sastava policije stvoriti otpor u gradu, kao sto se npr. desilo u Tuzli, gdje su nacionalisticke stranke dozivjele poraz, pa je Beslagic sa lakocom stvorio otpor. Recimo u SA se Mup podijelio u aprilu na one lojalne Aliji i one lojalne Karadzicu. Dalju pricu znamo, isti ti Karadzicevi puleni 5. aprila su napali skolu na Vracama i zapucali na svoje kolege. A koliko BiH ima takvih prica? Mozda i previse.VjecitiStudent wrote:Džemina ispovijest je puna zanimljivih detalja ...
Nažalost, Predsjednik zaista nije vjerovao da će nas četnici i JNA napasti, to se konačno mora otvoreni reći javnosti. U prvi mah, mislio sam da se boji „krtice“ u našim redovima i da četnicima ciljano šalje lažne poruke. (Nekoliko godina kasnije ja ću otkriti da smo te naše sastanke održavali u kući obavještajca koji je bio visoko rangiran oficir KOS-a!) Jedan učesnik u ovoj mučnoj raspravi, jedan od osnivača Patriotske lige, sukobio se sa njim rekavši mu da on, Predsjednik, ne zna šta je četnik i da će on sam, ako SDA neće, krenuti u naoružavanje našeg naroda. (Ovom našem revolucionaru četnici su poklali familiju po fočanskom srezu, a ustaše dedu s majčine strane u Žepču, tako da je meni bio sasvim razumljiv njegov oprez i ovakav stav.) Možete zamisliti, Predsjednik ga istjera sa sastanka! „Alija, bolan, šta radiš?!“ umiješao sam se. “Pa ako nas ne napadnu, nikom ništa, ali šta ako nas napadnu?! Poklat će nas!“ Alija je, još od zatvora, imao neki poseban odnos prema meni; činilo mi se da uvijek čeka moju iskrenu riječ; ja na njega nikad nisam zagalamio (kao moj prethodnik), ali ni on na mene, osim u jednom slučaju, o kome ćemo kasnije nešto reći. No, u tom trenutku ja sam se solidarizirao sa prethodnim govornikom i – napustio sastanak.
-
VjecitiStudent
#25173 Re: SDA-All about
Ako neko uskoro, sa dodatnim svjedocima i novim činjenicama, ne demantuje dijelove Džemine ispovijesti, Džemino svjedočenje možemo uzeti kao potpuno autentično, bez obzira na njegovu kasniju bježaniju, u kojoj je tada učestvovalo skoro cijelo vođstvo SDA.oridjidji wrote:Sere Dzemica koji je rat sa pristojne distance gledao, za rat se Aljo spremao 1991. godine na ovaj nacin pogledati ovdje. Sva prica o tome kako nece biti rata je bila kupovina vremena, ali i pokusaji da se diplomatskim putem rijesi mogucnost izbijanja rata jer po svim parametrima s kojim smo ulazili u sukob mi smo bili ti donji. Treba uzeti u obzir cinjenicu da se JNA jos od rata u Sloveniji stavila na stranu Srba. U Hr. su se desavale iste stvari da su organizatori otpora u Hr. morali davati garancije JNA vojsci dok su izvlacili oruzje iz kasarne sirom Hr s kojim ce ih poslje ubijati. Teritorije koje su bile vecinske srpske JNA je vec osigurala pomogavsi stvaranje SAO Krajine. Hr. su imali svoju srecu sto su mogli preko Madjarske svercati oruzje, kasnije i preko Slovenije. Mi taj luksuz nismo ni imali jer su nam i Hrvati ubrzo okrenuli ledja, a u BiH smo vec imali 1991. ispodjeljenu drzavu. Samo se cekao rat da to potvrdi. Alija je imao taj problem sto je u mnogo mjesta SDA bila u klincu sa SDS i HDZ, strankama koje su se stavile u sluzenje komsiluku i ciji poslusnici danas sluze zbog UZP u Hagu, pa cak nisu mogli legalno kroz stvaranje prosirenog rezervnog sastava policije stvoriti otpor u gradu, kao sto se npr. desilo u Tuzli, gdje su nacionalisticke stranke dozivjele poraz, pa je Beslagic sa lakocom stvorio otpor. Recimo u SA se Mup podijelio u aprilu na one lojalne Aliji i one lojalne Karadzicu. Dalju pricu znamo, isti ti Karadzicevi puleni 5. aprila su napali skolu na Vracama i zapucali na svoje kolege. A koliko BiH ima takvih prica? Mozda i previse.VjecitiStudent wrote:Džemina ispovijest je puna zanimljivih detalja ...
Glede "organizacije" otpora i sve ove naknadne pameti, šta reći do, papir svašta trpi!
Kako se moglo desiti da pored te "sjajne" organizacije, da na čelo jedinica u Sarajevu, zasjednu, osim nekoliko časnih izuzetaka, kriminalci i lopovi?
Kako i pored te "sjajne organizacije" Vikićeva jedinica ostade dugo, dugo glavni stub odbrane? Kako i pored te "sjajne organizacije", da ispari cjelokupno naoružanje sarajevske TO.
A ulaženje u politički savez 1990. godine sa četnicima i ustašama, koji ni tada nisu krili da im je namjera razbijanje BiH, je bila strateška greška mamutskih razmjera, čija je direktna posljedica puno toga što se poslije dešavalo, računajući tu i entitetsku podjelu države.
S obzirom kakav politički diletant nas je vodio, na kraju smo još i izvanredno prošli, i to prije svega zahvaljujući tadašnjem stanju međunarodnih odnosa. Jer da se rat u BiH desio nakon Jelicinovog odlaska, rat u BiH bi bio nešto poput ruske aneksije Krima (s tim što bi i Hrvatska bila umiješana u podjelu).Ratni zločinac Momo kaže da je Aliji zahvalan iz najmanje dva razloga. Najprije, zato što nakon prvih izbora nije želio formirati vlast bez Srpske demokratske stranke ("A mogao je napraviti sa Srbima iz SDP-a koji su ušli u državni Parlament", objasnio je).
-
jefff
#25174 Re: SDA-All about
To da ćemo mi biti donji i ovako i onako to se već znalo i onaj ko se jagmio za vlast znao je u kakvom stanju i u kakvim okolnostima preuzima državu. Moralo se učiniti sve da mi malo manje budemo donji nego što su prilike ukazivale a uradilo se sve suprotno pa smo prošli najgore što smo mogli proči.
Tolika je šteta pričinjena da se ne može ublažiti ni nakon 20. godina.
Toliko vide i Latići.
Kakvi Vikićevi specijalci? Gdje su to oni odigrali ulogu? Grbavicu i Vraca smo držali pa brzo padoše. Gdje su bili ti Vikićevi?
Policija je brzo instumentalizirana od strane Izetbegovića pa je postala politička policija za njegove lične, hem osobne potrebe.
Tolika je šteta pričinjena da se ne može ublažiti ni nakon 20. godina.
Toliko vide i Latići.
Kakvi Vikićevi specijalci? Gdje su to oni odigrali ulogu? Grbavicu i Vraca smo držali pa brzo padoše. Gdje su bili ti Vikićevi?
Policija je brzo instumentalizirana od strane Izetbegovića pa je postala politička policija za njegove lične, hem osobne potrebe.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#25175 Re: SDA-All about
samo je trebalo snimiti kako Biseri hAliju Prvovjenćanog u trezor dovode
mislim da bi i sam hAljo, kad bi pogledo snimak, reko ja hajvana Allahu dragi

mislim da bi i sam hAljo, kad bi pogledo snimak, reko ja hajvana Allahu dragi