Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Sanjarko

#25151 Re: Android OS

Post by Sanjarko »

apokalipso2 wrote:Jesi li probao resetovati postavke web pretrazivaca kojeg koristis? Mislim da to nije do yt aplikacije.
Resetovao sam sve postavke ukljucujuci i Chrome-a. Jedino da nije u memoriji negdje zapamtilo, pa da zato nece. Cak sam nasao i nesto default, mislim otvaranje linkova da je upitanju, ali je kako kazu na Engleskom greyed out to pa se ni to nemoze resetovati. Kao da nije zapamtilo ovo uopste a otvara ipak u aplikaciji. Kazem nije problem neki, naviknuti cu se. Svejedno je star mobitel i ne koristim mobitel puno. Vise ga koristim kao ruter da hvatam internet na laptop nego kao mobitel.

Samo eto volim da nekad u Chrome-u otvorim a nekad u Youtube aplikaciji. Bitno je da fercera idalje sve.
eltroxin

#25152 Re: Android OS

Post by eltroxin »

Vizionar 1985 wrote:Mozda glupo pitanje. Prije nesto vremena pritisnem slucajno da mi Youtube videa uvijek otvara u aplikaciji i sad nemoze u Chrome-u da se ona otvore i da imam izbor izmedzu te dvije aplikacije u kojoj cu da otvorim video.

Probao i na-Guglao da se resetuju app prefrences i odradio i nista.

Nije problem neki, ali volim tako, da imam izbor jer je nekad lakse kopirati iz Chrome-a na forum itd.
Settings--->Apps--->YouTube--->Open by Default--->Open supported links--->Ask every time
Sanjarko

#25153 Re: Android OS

Post by Sanjarko »

eltroxin wrote: Settings--->Apps--->YouTube--->Open by Default--->Open supported links--->Ask every time
Hvala. Ali nema te opcije. Ima ovo open by default ali je grayed out. Star telefon, Kitkat verzija.

Bitno je da fercera sve idalje. Hvala svima na pomoci.

:thumbup:
ug_lee

#25154 Re: Android OS

Post by ug_lee »

Averus wrote:Odakle skidate "narodne" verzije apk-ova?

Hoću Final Fatasy V i VI da skinem, da šutam pomalo kad uhvatim vremena...
Mobilism stranica je extra. Samo ima poprilično reklama dok skineš trebaš paziti, ali kako bi drugačije oni zaradili da mi ne plaćamo :D
Averus

#25155 Re: Android OS

Post by Averus »

ug_lee wrote:

Mobilism stranica je extra. Samo ima poprilično reklama dok skineš trebaš paziti, ali kako bi drugačije oni zaradili da mi ne plaćamo :D
Hvala, probam :)
ug_lee

#25156 Re: Android OS

Post by ug_lee »

Averus wrote:
ug_lee wrote:

Hvala, probam :)
Imaš na telegramu jednog od modera @LeyzymoyChannel kucaj u search,. Tu on postavlja update aplikacija koje se plaćaju pa ne moraš da se peglas sa reklamam ako je tu nadjes
Averus

#25157 Re: Android OS

Post by Averus »

Hvala, ne koristim telegram uopste
A našao sam sve sto mi treba na ovom forumu. :thumbup:
vatrogasac

#25158 Re: Android OS

Post by vatrogasac »

Samsung Galaxy Note10 pre-orders in South Korea are twice as high as Note9's
MehmedPasaMoric

#25159 Re: Android OS

Post by MehmedPasaMoric »

4pda forum ima svaku mogucu i nemogucu aplikaciju za Android, definitivno najbolji site te vrste... Doduse za registraciju je potrebno barem malo znati ruski jezik jer imaju vrlo specifican anti-bot sistem
DonieBrasco

#25160 Re: Android OS

Post by DonieBrasco »

Ima li neko od vas iskustva sa ovim buđet (srednja kategorija) telefonima od proizvođaca tipa Xiaomi, ZTE, Meizu, Honor...itd i slcini odakle vec dolaze. Kakvi su naspram neke srednje buđet kategorje Samsunga A ili M modela, moze li se za nekih cirka 500 KM uzeti solidan telefon od tih proizvođaca ? Generalno podrska, kvalitet, kamera, baterija, kavare li se ...itd ?
adsubzero

#25161 Re: Android OS

Post by adsubzero »

DonieBrasco wrote:Ima li neko od vas iskustva sa ovim buđet (srednja kategorija) telefonima od proizvođaca tipa Xiaomi, ZTE, Meizu, Honor...itd i slcini odakle vec dolaze. Kakvi su naspram neke srednje buđet kategorje Samsunga A ili M modela, moze li se za nekih cirka 500 KM uzeti solidan telefon od tih proizvođaca ? Generalno podrska, kvalitet, kamera, baterija, kavare li se ...itd ?
Ne postoji razlog zasto bi uzeo A50 ili A70 kad npr. za 550KM imas Xiaomi Mi 9T, osim ako bas hoces da imas SAMSUNG.
zdruzdjo

#25162 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

DonieBrasco wrote:Ima li neko od vas iskustva sa ovim buđet (srednja kategorija) telefonima od proizvođaca tipa Xiaomi, ZTE, Meizu, Honor...itd i slcini odakle vec dolaze. Kakvi su naspram neke srednje buđet kategorje Samsunga A ili M modela, moze li se za nekih cirka 500 KM uzeti solidan telefon od tih proizvođaca ? Generalno podrska, kvalitet, kamera, baterija, kavare li se ...itd ?
Xiaomi-ja imam vec 2 godine. Redmi 5 plus. Platio ga 450 km. Model je sa 4/64 memorije. Kupio ga sa velikom dozom skepticizma. Ali kontam, hajde trebao mi telefon brzo. Tada su slicni brand name telefoni njegovih karakteristika bili u prosjeku 500-600 maraka skuplji.
Iskreno nikada ni najmanji problem. Sto ne znaci da nece. Podrska za update-e super. Jos ovo nije neki premium model.
Sljedeci telefon ce opet biti isto xiaomi siguran sam.
Cini mi se da se sada moze kod nas uzeti Mi A3 za ispod 450 km a odlican je telefon.

A honor je davno ispao iz segmenta low budget telefona.
Oni su huawei podbrend i nema im se nista reci lose. Ali i cjene idu dosta gore
Sanjarko

#25163 Re: Android OS

Post by Sanjarko »

Zar je i je li moguce da bolje Android sistem radi i aplikacije na njemu kada se one vrate na tvornicko stanje? Zauzeta mi memorija bila skroz i nije htjelo vise da instalira aplikacije nove i vratio ih sve koje sam mogao na tvornicko i bolje radi izgleda sistem i aplikacije. Chrome pogotovo radi dobro iako je skroz jednostavan, bez bilo cega, ali radi veoma dobro.

Citao da se preporucuje samo da se aplikacije koje se stalno i redovno koriste da se azuriraju i ako se moraju azurirati radi sigurnosti.
adsubzero

#25164 Re: Android OS

Post by adsubzero »

Vizionar 1985 wrote:Zar je i je li moguce da bolje Android sistem radi i aplikacije na njemu kada se one vrate na tvornicko stanje? Zauzeta mi memorija bila skroz i nije htjelo vise da instalira aplikacije nove i vratio ih sve koje sam mogao na tvornicko i bolje radi izgleda sistem i aplikacije. Chrome pogotovo radi dobro iako je skroz jednostavan, bez bilo cega, ali radi veoma dobro.

Citao da se preporucuje samo da se aplikacije koje se stalno i redovno koriste da se azuriraju i ako se moraju azurirati radi sigurnosti.
U biti znaci da izbjegavas update?
Kakva je to preporuka... :-)
Sanjarko

#25165 Re: Android OS

Post by Sanjarko »

adsubzero wrote: U biti znaci da izbjegavas update?
Kakva je to preporuka... :-)
Ma nije preporuka, nego kazem samo. Ovo radim radi toga sto mi nema memorije telefon. Star je pravo, i slab. Koristim ga samo povremeno. Vise laptop koristim.
diablobih

#25166 Re: Android OS

Post by diablobih »

Nije, nego ti mobitel bolje radi jer nije preopterecen. Aplikacije bolje rade ako su updateovane.
Sanjarko

#25167 Re: Android OS

Post by Sanjarko »

Ma mislim nesto mozda i azurirati ponovo. Chrome i slicno sto stalno koristim, ovo sto manje koristim i ne bas. Kazem nema memorije pa mi nije moglo instalirati vise aplikacije ni azurirati postojece.

Ali nemogu da vjerujem da radi sve, da fercera. Nakon 6 godina. :shock:
diablobih

#25168 Re: Android OS

Post by diablobih »

Imas bolje i manje browsere od Chromea. Trazi alternative za aplikacije koje koristis, a da su ti ogromne.
arnes_king

#25169 Re: Android OS

Post by arnes_king »

Vizionar 1985 wrote:Zar je i je li moguce da bolje Android sistem radi i aplikacije na njemu kada se one vrate na tvornicko stanje? Zauzeta mi memorija bila skroz i nije htjelo vise da instalira aplikacije nove i vratio ih sve koje sam mogao na tvornicko i bolje radi izgleda sistem i aplikacije. Chrome pogotovo radi dobro iako je skroz jednostavan, bez bilo cega, ali radi veoma dobro.

Fazon je sto svaka aplikacija vremenom kako koristis sakuplja podatke u memoriji i kešira ih. To sve mozes pobrisati i bez vracanja na tvornicke, u postavkama aplikacija imas da brises memoriju (resetuje app na tvornicke) i keš memoriju sto obrise samo kesirane podatke.
Sanjarko

#25170 Re: Android OS

Post by Sanjarko »

arnes_king wrote: Fazon je sto svaka aplikacija vremenom kako koristis sakuplja podatke u memoriji i kešira ih. To sve mozes pobrisati i bez vracanja na tvornicke, u postavkama aplikacija imas da brises memoriju (resetuje app na tvornicke) i keš memoriju sto obrise samo kesirane podatke.
Data reset. Nisam znao ovo. Da moze se uraditi ovo i bez vracanja na tvornicko. Ali fercera nakon 6 godina sve jos neki slab totalno mobitel i nikad cuo za brend. Ko bi reko.
Evelinda

#25171 Re: Android OS

Post by Evelinda »

Da li se sada Evernote placa nemogu nikako da dodjem do podataka na njemu?
Adem_

#25172 Re: Android OS

Post by Adem_ »

ako je nekome istekao trial za deezer, postoji apk za njega na kojem možete cak i skidati pjesme offline

eto da se ne zezate sa kr karticama i besplatnim trialima ko koristi :-D
rida1976

#25173 Re: Android OS

Post by rida1976 »

baci na pm taj mode što imas
hopi

#25174 Re: Android OS

Post by hopi »

ja koristim spotify, neku crack app verziju, premium kao verzija
evo već par mjeseci sve fercera fino
mirsek

#25175 Re: Android OS