Majstore..druze..Maystor wrote:Ne mogu, Kapetane, da filtriram informacije, ne slaže mi se to nikako. SAA i saveznici su koncentrisali 11000 vojnika, najavljuje se "ofanziva svih ofanziva", ipak, nešto mi tu ne štima. Navodno su Rusi bili protiv, sad kao i nisu, što, opet, ne mora značiti da će podržati operaciju (ako je bude, možda je sve ovo blef?). Ne znam vidjećemo. Pogledaj ovaj snimak, teroristička gamad gađa towom artiljerijsku bateriju, vidi se kamion Kamaz, kao i haubice 152mm novije generacije (2A65). Možda su Rusi, ipak, tu?husein_kapetan wrote:Ovo sto se profilira j narednim danima u Aleppu se komotno moze nazvati majkom svih borbi dosad na tlu Sirije..
Citam vijesti upuceniih.. nusra i sateliti koncentrirali snage od oko 8000 efektivnih.. valja napomenuti da ih u samom Aleppu ima oko par hiljada.. plus onih minimalno 800 obucenih i opremljenih u Jordanu koji vise nego sigurno tamo idu.. nova oprema.. i objektivi..
Sa druge strane Tigar i njegovi racunaju na oko 12000 efektivnih ..
Nevjerovatno je koliko se interesa slama nad ovim gradom u ovom momentu..
Ima lijepo najmanje 5-6 mjeseci kako 'evidentirah' rusko presutno odobravanje izraelskih operacija po Siriji..sve na ustrb zajednickih sirijsko-ruskih " interesa"..
Danas im po volji nikako nisu no ovi sasvim ocekivani.. najavljivani i logicni sirijski izbori..Ko' biva mi se pitamo.. ali ipak tako nije.. niti ce biti..
Mislim da gospoda ipak prevelike apetite imaju pa se zaboravise pitati sta oni kojim se obracaju o tome misle.. i sta namjeravaju..
A ako podcijene predanost Sirije svome.. napravice kardinalnu gresku i mozda ostati bez onog u sta mnogo ulozise..
Danas je Sirija globalni poligon za ostrenje redova i pozicija mnogih i nista se sakriti neda'..
I.. u iskrene namjere bilo kog u ovoj igri ni najmanje ne vjerujem.. jer ih jednostavno niko nema..