U stvari ne treba. Megaloman je izraz kad hoces ambiciju da stavis u negativan kontekst. Jel bezos megaloman ili je samo ambiciozan?Tomahawk11 wrote:Treba razlikovati megalomaniju i ambicioznost.
Popularne stvari koje ne kontam
-
Bodkin
#25151 Re: Popularne stvari koje ne kontam
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#25152 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa valjda je megaloman svako ko je nezajažljiv u smislu, kad imaš 100 hiljada, daj milion, malo milion, daj milijardu, takav da ima cijeli svijet, onda bi konto kako da se dokopa Mjeseca, Jupitera, galaksije...Bodkin wrote:U stvari ne treba. Megaloman je izraz kad hoces ambiciju da stavis u negativan kontekst. Jel bezos megaloman ili je samo ambiciozan?Tomahawk11 wrote:Treba razlikovati megalomaniju i ambicioznost.
Znam, sad ćeš ti reći, šta ima u tome loše...loša je ta nezajažljiva glad.
To što je neko ambiciozan ne znači nužno i da je nezajažljiv.
-
Bodkin
#25153 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ok ali sta je onda ambiciozan?Tomahawk11 wrote:Pa valjda je megaloman svako ko je nezajažljiv u smislu, kad imaš 100 hiljada, daj milion, malo milion, daj milijardu, takav da ima cijeli svijet, onda bi konto kako da se dokopa Mjeseca, Jupitera, galaksije...Bodkin wrote:U stvari ne treba. Megaloman je izraz kad hoces ambiciju da stavis u negativan kontekst. Jel bezos megaloman ili je samo ambiciozan?Tomahawk11 wrote:Treba razlikovati megalomaniju i ambicioznost.
Znam, sad ćeš ti reći, šta ima u tome loše...loša je ta nezajažljiva glad.
To što je neko ambiciozan ne znači nužno i da je nezajažljiv.
- Nisrin
#25154 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa barem kod mene nije stvar u tome da vidim druge pa onda zelim jos vise...ja naprosto znam sta ja zelim, volim sebi da ugodim, volim da mi je lijep prostor u kojeem zivim, volim da kvalitetno jedem i volim da se lijepo obucem i da lijepo izgledam...to ne vidim kao neki luksuz ili poredjenje sa nekim! Volim sto sve postizemo sami-covjek i ja, bez icije pomoci, a bilo je uzasno teskih situacija, ali i odlicnih, to je zivot...ali uvijek zelim vise i bolje u skladu sa svojim zeljama i vidjenjima, percepcijama...a svakako mi je drago i kad drugi uspiju i bilo sra dobro i kvalitetno urade za sebe---nemam ogroman krug prijatelja, ali te sto imam me upravo cijene radi toga- sto sam iskrena i sto se uvijek radujem/podrzavam ih u onom sto je zaista i dobro za njih!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#25155 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ma dobro, jasno je meni, ti pokušavaš reći i da ambicija može biti nezdrava. Može, jasno.Bodkin wrote:
Ok ali sta je onda ambiciozan?
Dobro, megalomanija je širi pojam od čisto ambicije i isključivo negativna.
-
Bodkin
#25156 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Mislim da je problem sto ljudi misle da uspjeh i lova dolazi samo ako si neposten, imas stele ili se bavis kriminalom pa zato uvijek pitanje odakle.Nisrin wrote:Pa barem kod mene nije stvar u tome da vidim druge pa onda zelim jos vise...ja naprosto znam sta ja zelim, volim sebi da ugodim, volim da mi je lijep prostor u kojeem zivim, volim da kvalitetno jedem i volim da se lijepo obucem i da lijepo izgledam...to ne vidim kao neki luksuz ili poredjenje sa nekim! Volim sto sve postizemo sami-covjek i ja, bez icije pomoci, a bilo je uzasno teskih situacija, ali i odlicnih, to je zivot...ali uvijek zelim vise i bolje u skladu sa svojim zeljama i vidjenjima, percepcijama...a svakako mi je drago i kad drugi uspiju i bilo sra dobro i kvalitetno urade za sebe---nemam ogroman krug prijatelja, ali te sto imam me upravo cijene radi toga- sto sam iskrena i sto se uvijek radujem/podrzavam ih u onom sto je zaista i dobro za njih!
A pored toga, ima i onoga “uvijek moze gore” pa ne treba sad previse zahtijevati od zivota
- Cherry-Cherry
#25157 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ima i gore, pola ljudi na planeti nema šta da jede. 
Jest, ali ima i ljudi, koji ne znaju šta će sa parama. Što se ne bi poredila sa njima i željela i ja da budem kao oni? A ne, vidi koliko ima gladnog svijeta, dobro je i ovo, šućur, elhamdulila. A tek kad to čujem od nekog ko baš ima puno...
Jest, ali ima i ljudi, koji ne znaju šta će sa parama. Što se ne bi poredila sa njima i željela i ja da budem kao oni? A ne, vidi koliko ima gladnog svijeta, dobro je i ovo, šućur, elhamdulila. A tek kad to čujem od nekog ko baš ima puno...
-
moonca
#25158 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ima, i ti su tek u problemu.Jest, ali ima i ljudi, koji ne znaju šta će sa parama.
- Cherry-Cherry
#25159 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Misliš šećer? 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#25160 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Misli dijabetes.
-
malocvijece
#25161 Re: Popularne stvari koje ne kontam
To ti je ono "oči gladne". Nema te hrane/para koje ih mogu zadovoljiti. Vjerovatno pretjeruju i u drugim stvarima. Stanje za psihoterapeuta, po mom mišljenju.Tomahawk11 wrote:Ma dobro, jasno je meni, ti pokušavaš reći i da ambicija može biti nezdrava. Može, jasno.Bodkin wrote:
Zdrava ambicija, s druge strane strane, je jako dobra osobina. Nema napretka bez nje. Samo treba naći mjeru.
-
malocvijece
#25162 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Što pametno pričam
Došlo mi nešto da pametujem
Došlo mi nešto da pametujem
-
dječak sa šibicama
#25163 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ove i ovakve spodobe
- House
#25164 Re: Popularne stvari koje ne kontam
zaluđenost avengersima
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#25165 Re: Popularne stvari koje ne kontam
i ovim zmajevima 
-
zrakomlat
#25166 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jbt, službena stranica proizvođača smarfona objavi novi model uz kraći opis, lik u komentaru pita "jel nov i kako se može kupit" dobro nije ponudio zamjenu za nešto s profila i pitao koja je zadnja. ne kontam
-
Bodkin
#25167 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Dobro, jel jeff bezos megaloman ili zdrava ambicija? Ili elon musk? Kako bi njega tu u seheru ocijenuli?malocvijece wrote:To ti je ono "oči gladne". Nema te hrane/para koje ih mogu zadovoljiti. Vjerovatno pretjeruju i u drugim stvarima. Stanje za psihoterapeuta, po mom mišljenju.Tomahawk11 wrote:Ma dobro, jasno je meni, ti pokušavaš reći i da ambicija može biti nezdrava. Može, jasno.Bodkin wrote:
Zdrava ambicija, s druge strane strane, je jako dobra osobina. Nema napretka bez nje. Samo treba naći mjeru.
- Cherry-Cherry
#25168 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam zaluđenost Igrom prijestolja. Je li to stvarno tako dobro?
-
Bodkin
#25169 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jeste. Ja nisam dobacio dalje od prve knjige/sezone ali jeste. Mora biti kad su svi toliko navuceniCherry-Cherry wrote:Ne kontam zaluđenost Igrom prijestolja. Je li to stvarno tako dobro?
- Cherry-Cherry
#25170 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Tačno mi dođe da sve epizode pogledam.Bodkin wrote:Jeste. Ja nisam dobacio dalje od prve knjige/sezone ali jeste. Mora biti kad su svi toliko navuceniCherry-Cherry wrote:Ne kontam zaluđenost Igrom prijestolja. Je li to stvarno tako dobro?
-
macchiato
#25171 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Radnja serije i općenito sama mašta autora da napiše nešto onakvo, puno detalja, dešavanja, twistova, je fascinantna.
I sama ekranizacija je odlična, iako uvijek preferiram knjige.
Ali stvarno vrijedi ovo pregledati, ili joj bar dati priliku. Kad je meni legla, iako sam zakleti hejter sci-fi i fantasy elemenata, onda može svakome.
I sama ekranizacija je odlična, iako uvijek preferiram knjige.
Ali stvarno vrijedi ovo pregledati, ili joj bar dati priliku. Kad je meni legla, iako sam zakleti hejter sci-fi i fantasy elemenata, onda može svakome.
- славянин
#25172 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Samo supernatural nista drugo 
-
Bodkin
#25173 Re: Popularne stvari koje ne kontam
I trebas. Ja obozavam tu tematiku ali sam hejter i nerviralo ne sto svi odjednom gledajuCherry-Cherry wrote:Tačno mi dođe da sve epizode pogledam.Bodkin wrote:Jeste. Ja nisam dobacio dalje od prve knjige/sezone ali jeste. Mora biti kad su svi toliko navuceniCherry-Cherry wrote:Ne kontam zaluđenost Igrom prijestolja. Je li to stvarno tako dobro?
-
Bodkin
#25175 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jebo got, avengersi su dogadjaj godine