SDA-All about

vee-jay

#25126 Re: SDA-All about

Post by vee-jay »

saale wrote:
vee-jay wrote:Ovo sam sada procitao
Novalićeva Vlada višemilionsku imovinu Agrokomerca svela na svega 2,2 miliona KM.
Kako stvari sada stoje, Razvojna banka FBiH prvo će kupiti a onda Agrokomerc prodati najvjerovatnije hrvatskom Zvečevu.

Da li je ovo istina?
hallo ba nemoze se imovina ni kapital umanjiti,,ovim se samo kupile obaveze
Federacija je i bila vlasnik Agrokomerca
imas interviju Novalica i procitaj kopletan clanak
prestanite iznositi poluistine!
hallo ba :lol:

u BiH se sve moze pa i nesto "kupiti od samih sebe" dok su "druge firme nudile više, ali su odustale" :lol:

sve sto sam procitao u vezi ovog novog "deala" smrdi

ali ne mogu vjerovati da bi neko nako toga svega mogao prodati firmu direktnom konkurentu.
saale

#25127 Re: SDA-All about

Post by saale »

.
Last edited by saale on 08/04/2016 11:30, edited 1 time in total.
saale

#25128 Re: SDA-All about

Post by saale »

u BiH se sve moze pa i nesto "kupiti od samih sebe" dok su "druge firme nudile više, ali su odustale" :lol:

sve sto sam procitao u vezi ovog novog "deala" smrdi

ali ne mogu vjerovati da bi neko nako toga svega mogao prodati firmu direktnom konkurentu.
+Hajmo posteno pricat, Agrokomerc je propao ko zeton i godinama se neradi nista da bi se situacija promijenila i popravila,
I neznamo mi po kojim i kakvim uslovima su te firme zeljele da kupe Agrokomerc, pa kad je bila prica oko Imamovica bacalo se trnje i kamenje na covjeka
sad kad je federalna vlada pocela povlacit neke poteze i to nevalja.
Nama nista nevalja i jebo nas,,zapravo najbolje je da ostane ovakvo stanje :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#25129 Re: SDA-All about

Post by pici »

jazzer wrote:Halid Kenjac? Taj covjek je budzete ove zemlje kostao sigurno vise od 1 mio KM.
Sto na plate, doprinose, putne troskove, regrese i ostalo..to ono sto se zna.

Vjecito u vlasti, gadljiv za gledati kada pokusava objasniti neku situaciju, zakon ili bilo sta drugo..

Da sada Kenjac umre, po cemu bi ga se gradjani BH sjecali? Po nekom ''kenjcevom zakonu'' koji
je donio dobrobit ovoj zemlji makar u nekom segmentu? A na vlasti i oko nje je vec 20 godina.

Osim kao vjecitog parlamentarca, tipicnog predstavnika ublehaske ''SDA skole''
ja se ne mogu sjetiti nicega zbog cega bi nam nedostajao.

A kako stvari stoje, drzavnu sisu ne planira napustiti dok na nogama moze hodati.

p.s.znam da se preziva Genjac al' Kenjac mi nekako ljepse zvuci :)

često ga vidjam po šalterima raifazen banke... i ono kad stavi kovertu u tašnu vazda kao zbunjena faca prvaćića sa čitankom... lopov na kvadrat kao i stranačka mu bratilja :bih:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#25130 Re: SDA-All about

Post by hrasno38 »

Novak20 wrote:Ekonomsko-promotivni skup: Raspjevane meraklije, Hule i zvaničnici SDA s Bošnjacima u Yiverdonu

Jbg. možemo da pljujemo koliko hoćemo ali SDA-ovci su vrijedni i rade na tome da jame franke pred izbore. Nije važno kako i od koga. Nisu ni pekasti kad je lova u pitanju. Obratiti pažnju na riječi PODPRIJESEDNIKOM RS i MAGIDSTROM..... :D

Image
:nevjerujem: :zid: :zid: :zid:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#25131 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

ibretim se da naš Poslanik i Prosvjetitelj ni je pozvan da se obrti sa ovim podprijesjednikom :shock:
jefff

#25132 Re: SDA-All about

Post by jefff »

JoseMujica wrote:ibretim se da naš Poslanik i Prosvjetitelj ni je pozvan da se obrti sa ovim podprijesjednikom :shock:
To je inozemstvo.
jefff

#25133 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Pridvorci otvorili halu. Laju brte ali..., što su šutili 20. godina?

TANKA DLAKA IZMEĐU HILME I MILANKA Kerber Muje Selimovića (pasje obličje s glavom čovjeka) opet reži na muslimane!
08.04.2016. u 12:30

MARKER

Zašto na svakog ko mišljenjem strši iz “sekularističkog” kalupa i formata “Oslobođenja” Mujo Selimović napucika kerbera (pasje obličje s glavom čovjeka) Borisa Dežulovića?! Ovo nek mu bude PORUKA, Muji da sveže Kerbera, ergo bi on mogao biti vezan!

Tako vam je to! Kad moćni romanijski srbenda Milanko Renovica preko srbo-komunističkog klana u Sarajevo dovede nepismenog seoskog kožara iz Kaljine i namjesti mu policijsku uniformu, pa ga učini svojim poslušnikom i doušnikom u najmoćnijem preduzeću u gradu “Sarajevskoj pivari”... Onda srbenda Milanko odjezdi svojima na Romaniju, a stan i “Pivaru” ostavi svom poslušniku iz Kaljine Hilmi Selimoviću.

Tanka je dlaka između Hilme i Milanka. Dobro izvježbanim instinktom uoči da je ober musliman Omer Behmen u SDA-u, najsličniji srbendi Milanku, te mu se približi i ponudi dosta toga od materijala što je Udba, navodno, radila protiv muslimana. Za uzvrat Behmen mu aminuje i zagarantira da ga niko neće dirati u njegovom brlogu kojeg je naslijedio od Milanka. Da bi dokazao svoje muslimanstvo i odanost SDA-u Hilmo u Milankov stan useli predsjednika Aliju Izetbegovića.

Jer, kako pišu mediji, “dok su početkom rata svi brinuli da li će imati hljeba za preživljavanje, porodica Selimović je na sumnjiv način preuzimala dionice “Sarajevske pivare”. Tako je predratni policajac Hilmo Selimović preko noći je postao jedan od najbogatijih Bošnjaka. Zbog koketiranja sa skoro svih političkim strankama, Hilmo i njegov sin Mujo Selimović preuzeli su više od 10 kompanija širom Federacije Bosne i Hercegovine. Zbog dobrih odnosa sa SDA Selimovići su iz Razvojne banke FBiH dobili više od 100 miliona KM povoljnih kredita. U isto vrijeme grupaciji MIMS, čiji su vlasnici Selimovići, blokirano je 10 računa zbog nevraćanja kredita ili zbog neplaćanja poreza. Kompanije koje su kupili uglavnom su gurnute u propast. Radnički protesti u Klasu, radnički protest u Vegafruitu. Unatoč svemu, Selimovići i danas imaju ogroman utjecaj na skoro sve političke partije u Sarajevu.”

Ono što mediji ne pišu ravan je kriminal megaskandalu “Panama papers” koliko, kako i čijeg novca je Mujo Selimović “skršio” u Libiji. Naravno, kad tad će odgovor na to pitanje dati Haris Silajdžić, skriveni intimus Muje Selimovića, koji ga je povezao sa Muamerom El Gadafijem poklanjajući mu konja!

Da bi odbranio svoje kriminalno carstvo, koje je jedno vrijeme (medijski) bili napadnuto od strane Fahrudina Radončića, Mujo Selimović je, kupio navodno nezavisne, “lijeve” novine “Dane” i “Oslobođenje”. Nit imaju kakav tiraž niti utjecaja, osim kad treba “zalajati” na muslimane. Hrane se, žderu i loču isključivo na religijskim koritima. Mazohistički su se iživljavali nad bivšim reisul-ulemom dr Mustafom Cerićem, da bi uz pomoć “socijalističkog stroja” disciplinirali reisa Huseina Kavazovića u format “umjerenog muslimana”. Na svakog ko mišljenjem strši iz tog “sekularističkog” kalupa i formata skrojenog po mjeri “Oslobođenja” Mujo napucika kerbera ( pasje obličje s glavom čovjeka) Borisa Dežulovića. Ovo nek bude PORUKA Muji Selimoviću da veže Kerbera i da ne bihuzuri više sarajevske muslimane! Ergo, bi on mogao biti vezan!

(The Bosnia Times, N. L.)
Dr Arsla

#25134 Re: SDA-All about

Post by Dr Arsla »

Maloprije me zove neki Jasmin iz centrale SDP u Sarajevu. Pita imam li minut vremena, reko nije problem pucaj. Kaže tip, da su sad lokalni izbori za koga bi glasali. Ja ko iz topa reko SDA definitivno i ponovi mu puni naziv Stranka demokratske akcije. Kaže tip hvala i prijatno :lol: :lol: :lol:
A bio sam ljevičar čitav život al sad ću iz revolta glasati za zelene :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#25135 Re: SDA-All about

Post by pici »

hrasno38 wrote:
Novak20 wrote:Ekonomsko-promotivni skup: Raspjevane meraklije, Hule i zvaničnici SDA s Bošnjacima u Yiverdonu

Jbg. možemo da pljujemo koliko hoćemo ali SDA-ovci su vrijedni i rade na tome da jame franke pred izbore. Nije važno kako i od koga. Nisu ni pekasti kad je lova u pitanju. Obratiti pažnju na riječi PODPRIJESEDNIKOM RS i MAGIDSTROM..... :D

Image
:nevjerujem: :zid: :zid: :zid:

dje ima uzet CD od ovih umjetnika...

ova im je EXTRA nekako vuce na sHopena :thumbup: :bih:
tandmand

#25136 Re: SDA-All about

Post by tandmand »

Bakir je pod DDoS napadom firewall slab, šupalj. Haške presude, bosanski jezik, Vučić, Dodik, popis stanovništva, majorizacija u Mostaru, ured hrvatskog člana Predsjedništva BiH .... Zadaju ga bez predaha.
JThomas

#25137 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

bakiru je on po fabričkim postavkama isključen i ne može se uključiti...hardverski problem.
JoseMujica

#25138 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

u Don Neonka nemaju đe upast...to je ko da u sito vodu sipaš

ps

no mislim da če Tornjak uskoro da bude slobodan ćovek
Radončić i ja interes države stavili smo na prvo mjesto!
Banksy

#25139 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

08. april 2013.

Za 700 KM povećane plate za profesionalne poslanike u Skupštini Kantona Sarajevo.
Svaka čast SDA, ex-SBiH, BOSS, BPS, DF i samostalni poslanici.“

Ovako je glasio maločas objavljeni Twitter status zastupnika u Skupštini KS Predraga Kojovića.
'samovoljno, mimo Skupštine', navodi Kojović)

Kontaktirali smo i Službu za odnose s javnošću Vlade Kantona. Čekamo odgovor.
Kojović je informaciju potvrdio i za portal Radiosarajevo.ba, istaknuvši da je odluka već stupila na snagu!?
:?
VjecitiStudent

#25140 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Game of the Thrones, season 6 :D
(zabranjeno gledati bez sunčanih naočala)

Image

Ne mere Holivud nikad namaštati ovakvu dekadenciju.
Drvenija87

#25141 Re: SDA-All about

Post by Drvenija87 »

VjecitiStudent wrote:Game of the Thrones, season 6 :D

Image

To mu je najveci domet u diplomatiji . :pisnula:
Muce samo zna za Erdogana i Vucica.

Image

Ocito je da kod Bosnjaka nema kriterija,ni odabira najboljih,ni ikakve strategije,taktike i pripreme za ocuvanje drzave,nego samo ruzan i podmukao licni interes za vlascu i zaradom.
crno_sa_zlatnim

#25142 Re: SDA-All about

Post by crno_sa_zlatnim »

Dakle, to je ta naša idilična, postdejtonska stvarnost

smrdim/svecana-vecera-na-turs ... stvu-foto/

(Seka je i ovdje pokazala neznanje dostojno kakve početnice iz 6. safa - neprimjereno kratki rukavi)

pa odmah iza ove vijesti ide sljedeći naslov

smrdim/porodica-karahasanovic ... nema-foto/

sa svim jadom i bijedom svakodnevnice velikog broja onih kojima je Bog dodijelio kaznu da se ovdje rode i žive
JoseMujica

#25143 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

VjecitiStudent wrote:Game of the Thrones, season 6 :D

Image

Odveo ga Papi u Dolmbahče :D zna da Don Neonko voli zlatno
Chisum

#25144 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

Ovo je nakon sto ga je plisano sultance pridiglo. Prvo mu je sjeo kraj nogu, na pod.
Drvenija87

#25145 Re: SDA-All about

Post by Drvenija87 »

Bosna i Hercegovina – mit ili stvarnost

Piše : Goran Kovačević

Svaka konstrukcija izgrađena na mitovima će nestati. U početku je mit pola istina - pola laž, a što više vremena proteče to sve više postaje laž. Bitno je da egzistiraju strukture koje održavaju laž.

U ovom trenutku Bosna i Hercegovina je velika laž. Laž je da je ona multietnička, laž je da je demokratska, laž je da je to pravna država, laž je da su tri konstitutivna naroda, laž je da postoje institucije države, laž je da su Srbi stvorili Republiku Srpsku, laž je da su Bošnjaci odbranili Bosnu i Hercegovinu, laž je da je Federacija BiH jedan entitet.

Stvarnost je sasvim drugačija.

Bosna i Hercegovina je etnički počišćena država (zašto se ne objavi popis stanovništva?) u kojoj vladaju etnokratske elite zakonom kriminala, korupcije i nepotizma. Suštinski, u Bosni i Hercegovini su dva konstitutivna naroda – Srbi i Hrvati, jer su Bošnjaci politički nebitan faktor i ne učestvuju u konstituiranju države. Da ne bude zabune, način na koji Bošnjaci u svojim političkim partijama imaju Srbe i Hrvate za pokazivanje, tako Srbi i Hrvati po konceptu karađorđeva imaju dva miliona Bošnjaka za pokazivanje, čime je zadovoljena forma koju je nametnula međunarodna zajednica. Predstavnici Bošnjaka očito prihvataju ulogu manjine u državi gdje su većinski narod. Dakle, Bošnjaci su politički nebitni.

Da li je neko politički bitan moguće je zaključiti na najmanje dvije kategorije i to da može govoriti u ime svog naroda i da može uspostaviti vlast na određenoj teritoriji. Ništa od ovoga Bošnjaci ne mogu uraditi bez saglasnosti Srba i Hrvata, kako onih iz BiH, tako i onih iz Srbije i Hrvatske.

Kako su Bošnjaci došli u ovu poziciju?

Odgovor na ovo pitanje leži u stavljanju znaka jednakosti između Bošnjaka i Al Qaide (bijela alkaida); Bošnjaka i Isila (paradžemati) i, na kraju, Bošnjaka i terorizma.

Ne zaboravite, kako se stvari odvijaju, međunarodna zajednica će prije oprostiti ratne zločine nego terorizam – bio on stvaran ili ne. Bošnjaci su u zabludi - što se više „bore protiv terorizma“ to više sebi stavljaju terorizam na teret. Veći je problem jedan Bošnjak na ratištu u Siriji nego što je to hiljadu nekih Europljana. Umjesto da se Bošnjaci bave državom, što im je i obaveza kao većinskom narodu, oni se iscrpljuju na izmišljenom problemu paradžemata.

Slika u kojoj se vidi da su Bošnjaci zabavljeni sami sobom, gdje se ne nazire rješenje, ostavlja prostor njihovom političkom neutraliziranju i evidentnom getoiziranju. U tom smislu Srbi nesmetano mogu da formiraju dodatne sigurnosne službe, povećavaju vojne kapacitete i dalje pridonose političkom destabiliziranju države. S druge strane, Hrvati formiraju paralelne strukture vlasti (HNS, izdvojeni ured člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda u Mostaru, postavljanjem svojih kadrova na što više pozicija unutar sistema vlasti u FBiH, zaokruživanjem medijskog prostora) kako bi zaštitili Herceg-Bosnu i osigurali joj ekonomsku održivost podjarmljivanjem Federacije, odnosno Bošnjaka.

Političke elite Bošnjaka očito ne razumiju da je treća izborna jedinica de facto hrvatska zajednica Herceg-Bosna – samo što se tako zvanično ne zove.

Da budemo sasvim otvoreni i kažemo zašto je zvanična hrvatska politika redefinirala svoje zahtjeve za zaokruživanjem trećeg entiteta. Razlog je ekonomska eksploatacija koja je moguća i isplativa samo nad Bošnjacima. Utoliko je razumljiva politička strategija člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda i njegova aktivna uloga u stvaranju bošnjačkog jedinstva u cilju nametanja monopola nad politikom i ekonomijom u FBiH zarad hrvatskih interesa. Identična mu je uloga u podrivanju uspostave boljih političkih odnosa između Bošnjaka i Srba u Bosni i Hercegovini.

Nameće se zaključak da je Bosna i Hercegovina podijeljena na najmanje dvije zone političkih utjecaja; u Republici Srpskoj evidentan je utjecaj Rusije i Srbije, dok je prostor Federacije poprište više različitih utjecaja, i to Hrvatske, EU i SAD.

http://www.nap.ba/
oridjidji

#25146 Re: SDA-All about

Post by oridjidji »

Al sta kazu ovi Sdaovci sto Kakirovu čeru kara Igor Pavlovic... CAPA CAPA
Jel to dovoljno bosnjacki? :D
asurbanipal

#25147 Re: SDA-All about

Post by asurbanipal »

oridjidji wrote:Al sta kazu ovi Sdaovci sto Kakirovu čeru kara Igor Pavlovic... CAPA CAPA

Jeko taj ? :zoka:
asurbanipal

#25148 Re: SDA-All about

Post by asurbanipal »

oridjidji wrote: Pitam ove SDAovce, to je nova prica u stranci, kola u pozadini opasno. Treci put mi to pricaju, sve razliciti izvori.
Sin nekog naseg uhljeba u institucijama drzave. :D

Ja malo švrljao po internetu. Izbacilo mi nekog golmana Vardara (inače Crnogorac), zatim srpskog glumca i jednog iz PBZ Invest iz Hrvatske...

Koliko ima istine da Bakir voli sa strane ? Ima neka afera čini mi se... :mrgreen:
asurbanipal

#25149 Re: SDA-All about

Post by asurbanipal »

oridjidji wrote: Reha ih je sviju prekuco po tome pitanju. Umetnik naš. Osim što godinama umeče pjevacici "Seherzade" i dobru knjigu poezije napisa. Al tek je sad ozeni. :D Tu storiju o Kakiru nisam cuo. Moguce je, moguce.

Spominjala se neka V.Č. Navodno Bake ima kćerku sa njom... :mrgreen:
Alfons Kauders

#25150 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

oridjidji wrote:
Alfons Kauders wrote:
oridjidji wrote:Al sta kazu ovi Sdaovci sto Kakirovu čeru kara Igor Pavlovic... CAPA CAPA
Haj sta fali

Karala se i ćirilicina mala s nashim :izet:

Ti odnosi su dobri za odnose naroda
Ma ok je to, ajde buba se svak sa svakim, ali jedu malo govna sa ovim pricama o ekluzivnim narodima, mi Srbi, mi Hrvati, mi Bosnje, mi valjamo, drugi ne valjaju, ubise pricom kako je zivot medju narodima nemoguc, stiteci se njome na vlasti, a vamo imaju najbolje odnose na svojim dernecima, djeca im se prze medjusobno i boli ih kurac sto klicu zlabacise medju narod i proizvedose sranje koje su proizveli, da i danas mnogi se boje prevaliti jedni drugima u dio drzave...
I Cericeva mala je imala svoje trenutke, i riganje po kafanama, dok babo uci sure... :D
Post Reply