Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
mg

#25126 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mg »

Nadam se da će nas biti dovoljno za pobjedu u Centru.
artime

#25127 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by artime »

I Stari Grad please :D ma samo neka dodje normalni. Dajte vise zog primitivizma i seljakljuka izvan grada.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#25128 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

mg wrote:Nadam se da će nas biti dovoljno za pobjedu u Centru.
I ja se nadam, ali SDA je ozbiljno krenuo...siroka lista satelitskih kandidata sa ciljem odvlacenja «gradjanskog» glasa i jedan Ajnadzic kOji je vec potrosio budzet obecavajuci lovu i usluge privatnim licima. Operacija mafije se odvija u Opcini i vazi zakon omerte
KatarinaKosaca

#25129 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

artime wrote:I Stari Grad please :D ma samo neka dodje normalni. Dajte vise zog primitivizma i seljakljuka izvan grada.
pa zar nije Hadzibajric bio ok?.Bar je salteruse sredio :mrgreen:
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#25130 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Nurudin »

sabina1 wrote:
PM72 wrote:Protivnik sam Alijine politike i stranke ali Mustafa Busuladžić niti je bio fašista niti njihov sluga.Druga je stvar što je Mešinović primitivno seljačko govedo zadojeno vjerom i lopovlukom.
M. Busuladžić (1944., "Muslimani u Evropi"): "Kod nas su se ljudi borili protiv Židova i njihovih špekulacija, protiv njihovih prevara i izrabljivanja. Njih je nestalo iz čaršije, ali je u čaršiji ostao židovski duh špekulacije, podvaljivanja, nabijanja cijena, sakrivanja i gomilanja robe, krijumčarenja i lihvarenja u tolikoj mjeri da pokvarenost stanovitih trgovaca, bez obzira na vjeru, zasjenjuje rad nestalih Židova."
budva wrote:
KatarinaKosaca wrote:Pedja, ako ti ista znaci da napade na svoje sugradjane Srpske nacionalnosti ja, a vjerujem i svi cestiti ljudi dozivljavamo jako emotivno i sa velikom dozom sramote bez svoje licne krivice. Nemas se sta kone dokazivati Pedja. Ti si dostupan godinama svaki dan za kritike, primjedbe, pitanja, a velike patriJote samo malo pred izbore, pa se i tad ponasaju kao uvrijedjene mlade. Ti ne moras nista dokazivati. SDA treba da se stidi
Potpisujem, samo naprijed Pedja, NS!

Kate razvalila , sve rekla sa tako malo riječi.... :kiss: :kiss:

Peđa , fenomenalno , sjajno , maestralno.....
Ovo su Vaši izbori , rasturićete......bićete dobre komšije....
Srdačan pozdrav.
Istrgnut citat iz vremena i prostora , koji se opet ne odnosi na Židove već na ratne profitere.
Čovjek je streljan zbog toga.
Ne podržavam njegove stavove o ženama, koji su čisto dio jednog religijskog svjetonazora i kulture iz prošlog vijeka
ali zbog toga ga etiketirati kao šovinistu i antisemita je neozbiljno, a možda i zlobno.
Tito je slao homosexualce na Goli otok da tucaju kamen, uradio mnogo toga što se za današnji svjetonazor čini
nehumano , pa hoćemo li zbog toga da ga izbrišemo iz istorije?

Naravno da ne podržavam vrijeđanje bilo koga ni po kojoj osnovi, pogotovu u javnim ustanovama.
Političari moraju znati svoje stavove artikulisati na kulturan način i mislim da bi kultura trebala biti
ključni faktor kod birača, kad biraju svoje predstavnike.
Pedja Kojovic

#25131 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Iskreno, nadam se da ce ova prica nestati i da cemo se vratiti onome o cemu se zapravo radi a to je izbor vjecnika i nacelnika u lokalnim organima samouprave. Diskusija je skrenula u ocekivanom pravcu. Jer ovdje se ne radi o tome da li neko snosi krivicnu odgovornost ili ne nego da li je to osoba koju zelimo poromovirati na taj nacin.
U nastavku je jutrosnja izjava za Faktor...

Smatramo da javne institucije, ulice, trgove i škole treba nazivati po našim značajnim, historijskim ličnostima koji su, osim naučnih ili drugih profesionalnih dostignuća, u vremenima velikih moralnih iskušenja pokazali humanizam i hrabrost. A takvih je u svim našim etničkim grupama jako mnogo a samo malom dijelu njih je ukazana čast da se po njima zovu javne institucije, ulice i trgovi. Naš stav da je, s jedne strane, komunistička revolucionarna pravda u kojoj su ljudi osuđivani pa i ubijani na osnovu odluka hirovitih, ideološki zadojenih komunističkih komesara za osudu, ali da, s druge strane,to ne znači da svi stradalnici takvih nepravdi zaslužuju da škole po njima nose imena i budu primjer kakve buduće bosance i hercegovce želimo odgajati. A onih koji zaslužuju, nažalost, ima puno više nego škola.

p.k.
KatarinaKosaca

#25132 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Ja ne mislim da je ovaj pisac bio fasista. Problem je sto nije bio komunista. Ipak, kako se skoli daje ime u danasnjem vremenu, kao zeni.mi je sasvim dovoljno da ga se ne slavi. Dosta nam je Efendica :mrgreen: Nadam se, takodjer, da ce doci vrijeme i u nasem tamnom vilajetu da se oda pocast zrtvama totalitarnog rezima. Na primjer pomenutim homoseksualcima u Titovo vrijeme. Mada djeca najvecih komunistickih bosanskih ubojica i danas uzivaju privilegije, tako da nisam optimista.
VjecitiStudent

#25133 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Kolika se frka podiže u Bošnjakistanu, zarad Hrvata muslimanske vjeroispovijesti.
Šta je sljedeće, škola Mile Budaka?
baxul

#25134 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by baxul »

mislim da je bitnije da se raspravi o sadašnjosti (šokantan odnos zastupnika prema kolegama zastupnicima druge nacionalnosti od svoje) ne o prošlosti (busuladzicev legacy)... odvratno je sve to.
The BEN10

#25135 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The BEN10 »

Pedja Kojovic wrote:Izasao sam iz sale (Da dovrsim razgovor zbog kojeg sam i bio odsutan u vrijeme rasprave).
U hodniku sam zatekao Maria (bijel kao krec) i cuo kako ga neko verbalno napada i vice - vi ste svi fasisti.
Odmakao sam se od buke da bih nastavio razgovor ali je poslanik Mesanovic krenuo za mnom vicuci - ovo je sve tvoje maslo Kojovicu, ti si tlacitelj bosnjackog naroda, itd.(Da ne idem u detalje, ali mozete pretpostaviti).
Okrenuo sam se od njega.
Naisli su Konakovic i Kozadra i povukli Mesanovica u stranu smirujuci ga.
Vratio sam se u salu.
Kako galama u hodniku nije prestajala i moglo se jasno cuti sta se govori, Sabina je ustala i trazila od predsjedavajuce da uvede red.
Posto ona nije reagovala, ustali smo zajedno sa DF-om i izasli iz sale.
Sjednica je, navodno, vrlo brzo nakon toga prekinuta.
Kao vjernik praktičar i neko ko nije simpatizer Vaše stranke, gnušam se toga šta je uradio S Mešanović (inače hadžija) i na koji način. Toliku frku dizati oko imena škole!? Moje dijete je inače išlo u školu nazvanu po srbinu, ali ga to nimalo nije smetalo da bude najbolji u svojoj generaciji. Eksploatisati ime škole radi ostvarivanja nekih ciljeva je dno dna!

Da je dotični dosljedan pa da krene od svojih redova sa osuđenim prestupnikom Kukom (potpred SDA) i ostalom ekipom.
KatarinaKosaca

#25136 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

VjecitiStudent wrote:Kolika se frka podiže u Bošnjakistanu, zarad Hrvata muslimanske vjeroispovijesti.
Šta je sljedeće, škola Mile Budaka?
hebe mi se za njega, ali u to vrijeme nije mogao biti ni Bosnjak ni Musliman. Tako da je primjedba
:zzzz:
VjecitiStudent

#25137 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Nurija Pozderac, Fuad Midžić, Šerif Lojo, Avdo Humo ... i mnogi drugi su tada mogli biti Muslimani, a ovaj je odabrao da bude 'cvijeće'.
cyprus

#25138 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

KatarinaKosaca wrote:Ja ne mislim da je ovaj pisac bio fasista...
Kod nas su se ljudi borili protiv Židova i njihovih špekulacija, protiv njihovih prevara i izrabljivanja. Njih je nestalo iz čaršije, ali je u čaršiji ostao židovski duh špekulacije, podvaljivanja, nabijanja cijena, sakrivanja i gomilanja robe, krijumčarenja i lihvarenja u tolikoj mjeri da pokvarenost stanovitih trgovaca, bez obzira na vjeru, zasjenjuje rad nestalih Židova.
Kažu da je navodno ovo napisao 1944. godine :oops:
KatarinaKosaca

#25139 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

VjecitiStudent wrote:Nurija Pozderac, Fuad Midžić, Šerif Lojo, Avdo Humo ... i mnogi drugi su tada mogli biti Muslimani, a ovaj je odabrao da bude 'cvijeće'.
ne lupetaj ziv bio. Nisu se.mogli izjadnit kao Muslimani do 1974 , a ne tad :mrgreen: ovi koje si pobrojao su bili Srbi islamske vjeroispivjesti
KatarinaKosaca

#25140 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

cyprus wrote:
KatarinaKosaca wrote:Ja ne mislim da je ovaj pisac bio fasista...
Kod nas su se ljudi borili protiv Židova i njihovih špekulacija, protiv njihovih prevara i izrabljivanja. Njih je nestalo iz čaršije, ali je u čaršiji ostao židovski duh špekulacije, podvaljivanja, nabijanja cijena, sakrivanja i gomilanja robe, krijumčarenja i lihvarenja u tolikoj mjeri da pokvarenost stanovitih trgovaca, bez obzira na vjeru, zasjenjuje rad nestalih Židova.
Kažu da je navodno ovo napisao 1944. godine :oops:
ne vidim ni poziv na ubijanje, ni istrebljenje ni protjerivanje...sto bi bio fasizam. Vidim opis stanja duha trgovine. Koliko bi ljudo trebalo streljati, onda, koji govore o Zidovima kao skrticama i lihvrima? I poslije Tita Tito.......mada najmanje zelim biti odvjetnik ovog pisca
cyprus

#25141 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

Katarina, de ne zajebavaj...

Zamisli nekog Srbina, koji ovako govori o "nestalim Bošnjacima iz banjalučke čaršije"... Ono tipa - muslimana više nema, ali je ostao njihov pokvareni duh :-) Bil njemu dala ime škole i smatrala ga ne-fašistom? :-)
Last edited by cyprus on 08/09/2016 11:55, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca

#25142 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

cyprus wrote:Kristina, de ne zajebavaj...

Zamisli nekog Srbina, koji ovako govori o "nestalim Bošnjacima iz banjalučke čaršije"... Bil njemu dala ime škole i smatrala ga ne-fašistom? :-)
u navedenom citatu ne vidim fasizam. Ime skole ne bih dala.
VjecitiStudent

#25143 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

KatarinaKosaca wrote:
VjecitiStudent wrote:Nurija Pozderac, Fuad Midžić, Šerif Lojo, Avdo Humo ... i mnogi drugi su tada mogli biti Muslimani, a ovaj je odabrao da bude 'cvijeće'.
ne lupetaj ziv bio. Nisu se.mogli izjadnit kao Muslimani do 1974 , a ne tad :mrgreen: ovi koje si pobrojao su bili Srbi islamske vjeroispivjesti
Ako je bio u službi ndhazijskog režima, kako ga nazvati?

Još 1937. neki drugi pišu:
Bosna i Hercegovina isprepletena je življem Srba, Hrvata i Muslimana i u njoj nije moguće postaviti granicu između Srba i Hrvata, a da ona ne bude
teška nepravda Srbima, Hrvatima ili Muslimanima. Mora biti jasno da će svaka podjela Bosne i Hercegovine pretpostavljati i jednu nepravdu nanesenu Muslimanima koji od uvijek čine jednu posebnu cjelinu«.
Dalje: »Svaki onaj kome leži na srcu dobro i sreća našeg kraja, koji istinski voli svoj narod, kao što ga volimo mi, omladina, i koji iskreno želi bratsku slogu Srba, Hrvata i Muslimana, boriće se za autonomiju Bosne i Hercegovine. Autonomna Bosna i Hercegovina onemogućiće sve nenarodne i nazadne grupe da trguju sa napaćenom Bosnom i Hercegovinom kao sa svojim imetkom, bilo da su one na srpskoj, hrvatskoj ili muslimanskoj strani, borili se oni danas za autonomiju ili protiv. Samo u autonomnoj Bosni i Hercegovini ni Drina ni Una neće nas dijeliti od braće s one strane, a zadovoljnoj i srećnoj Bosni i Hercegovini biće tada bliže i Beograd i Zagreb«.
(Treće otvoreno pismo bosanskohercegovačke studentske omladine, Beograd - Zagreb. 1 decembra 1939. godine: Protiv rata! Za slobodu, demokratiju i ravnopravnost naroda! Za autonomiju Bosne i Hercegovine!)
Pismo su potpisali, između ostalih i studenti Rato Dugonjić, Slobodan Princip, Vojin Bijelić, Pavle Goranin, Erih Koš, ...

Po njima se više ništa ne zove u današnjoj Bosni i Hercegovini ..., no zato se uzdižu službenici fašističkog režima koji je BiH i mnoge njene stanovnike bio bukvalno precrtao sa lica zemlje.
KatarinaKosaca

#25144 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Nije bila rijec ni o kakvom pismu nego o (ne)mogucnosti nacionalnog izjasnjavanja sto nije nikako= biti u sluzbi NDH. I poslije Tita, Tito :mrgreen:
Novak20

#25145 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

VjecitiStudent wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Ako je bio u službi ndhazijskog režima, kako ga nazvati?

Još 1937. neki drugi pišu:
Bosna i Hercegovina isprepletena je življem Srba, Hrvata i Muslimana i u njoj nije moguće postaviti granicu između Srba i Hrvata, a da ona ne bude
teška nepravda Srbima, Hrvatima ili Muslimanima. Mora biti jasno da će svaka podjela Bosne i Hercegovine pretpostavljati i jednu nepravdu nanesenu Muslimanima koji od uvijek čine jednu posebnu cjelinu«.
Dalje: »Svaki onaj kome leži na srcu dobro i sreća našeg kraja, koji istinski voli svoj narod, kao što ga volimo mi, omladina, i koji iskreno želi bratsku slogu Srba, Hrvata i Muslimana, boriće se za autonomiju Bosne i Hercegovine. Autonomna Bosna i Hercegovina onemogućiće sve nenarodne i nazadne grupe da trguju sa napaćenom Bosnom i Hercegovinom kao sa svojim imetkom, bilo da su one na srpskoj, hrvatskoj ili muslimanskoj strani, borili se oni danas za autonomiju ili protiv. Samo u autonomnoj Bosni i Hercegovini ni Drina ni Una neće nas dijeliti od braće s one strane, a zadovoljnoj i srećnoj Bosni i Hercegovini biće tada bliže i Beograd i Zagreb«.
(Treće otvoreno pismo bosanskohercegovačke studentske omladine, Beograd - Zagreb. 1 decembra 1939. godine: Protiv rata! Za slobodu, demokratiju i ravnopravnost naroda! Za autonomiju Bosne i Hercegovine!)
Pismo su potpisali, između ostalih i studenti Rato Dugonjić, Slobodan Princip, Vojin Bijelić, Pavle Goranin, Erih Koš, ...

Po njima se više ništa ne zove u današnjoj Bosni i Hercegovini ..., no zato se uzdižu službenici fašističkog režima koji je BiH i mnoge njene stanovnike bio bukvalno precrtao sa lica zemlje.
:thumbup:
Banksy

#25146 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Ako od stotina, hiljada uglednih, znamenitih Bošnjaka, antifašista, privrednika, naučnika, kulturnih i javnih radnika, ovaj saziv skupštine bira službenika (ili bar simpatizera) fašističko-kvislinške tvorevine, onda je to i poruka.
Na koncu, i jučerašnji ponovljeni incident je poruka, sad već jedna u nizu ...

edit: tek sad vidim
Pedja Kojovic wrote:
Smatramo da javne institucije, ulice, trgove i škole treba nazivati po našim značajnim, historijskim ličnostima koji su, osim naučnih ili drugih profesionalnih dostignuća, u vremenima velikih moralnih iskušenja pokazali humanizam i hrabrost. A takvih je u svim našim etničkim grupama jako mnogo a samo malom dijelu njih je ukazana čast da se po njima zovu javne institucije, ulice i trgovi. Naš stav da je, s jedne strane, komunistička revolucionarna pravda u kojoj su ljudi osuđivani pa i ubijani na osnovu odluka hirovitih, ideološki zadojenih komunističkih komesara za osudu, ali da, s druge strane,to ne znači da svi stradalnici takvih nepravdi zaslužuju da škole po njima nose imena i budu primjer kakve buduće bosance i hercegovce želimo odgajati. A onih koji zaslužuju, nažalost, ima puno više nego škola.

p.k.
:thumbup:
artime

#25147 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by artime »

KatarinaKosaca wrote:
artime wrote:I Stari Grad please :D ma samo neka dodje normalni. Dajte vise zog primitivizma i seljakljuka izvan grada.
pa zar nije Hadzibajric bio ok?.Bar je salteruse sredio :mrgreen:
Ne znam zar moze biti dobar neko ko je promjenio 3-4 stranke u svojoj karijeri. To dosta govori o covjeku koji kao i ostali ako mene pitas aktivira se pred izbore i to je to. Po cemu ce biti zapamcen: po Strosi sto je nekim glavonjama ukinio baste, a vamo sto nema vode nikoga ne tangira. Ne znam, sve mi se cini da je pripadnik one stare generacije i volje za moci..
Recimo kada uporedimo njega i Efendica nebo i zemlja.
VjecitiStudent

#25148 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Novak20 wrote:
VjecitiStudent wrote:
Pedja Kojovic wrote:vjecitistudent

Nazalost, nasa potpredsjednica nije na listi za ove izbore.
Sve smo pokusali ali joj medjunarodne organizacije za koje radi projekte obnove skola nisu dozvolile da bude kandidat.

p.k.
Ne mogu međunarodne ogranizacije ništa zabraniti, oni mogu samo eventulano ukinuti Nasihi honorar, ako im smeta mogući konflikt interesa, a do vas kao političke partije je bilo da posložite prioritete i potpredsjednici i sebi, znali ste na vrijeme datum lokalnih izbora.

No honorari su očito bili važniji, jer koliko vidim, Nasiha ima stalni posao na arhitekturi ...

Edit: No što Banksy već napisa, ništa nije slučajno, anonimusi su očito bili prioritet, kako bi SDA imala što bolji prolaz ...
Nekim ljudima koji su u politici ista nije prioritet. Imaju ljudi struku i većinu svojih ambicija ispoljavaju kroz nju. U politici su uglavnom da unaprijede i pomognu struku kroz svoju političku opciju. Ne žele se, pored svog posla, prihvatiti svih mogućih poslova i funkcija u politici svjesni da ne mogu stići da urade sve. I šta je tu loše. Imaju mlađi i neka se dokazuju i uče.

Kritikovati NS da na lokalne izbore nije ubacila najjače ljude koji već imaju funkciju u stranci ili zakonodavnoj vlasti a pogotovo imputirati saradnju sa SDA je van pameti.
Osvrni se malo na kadrove SDA koji imaju višak ambicije i manjak znanja i koji su nas doveli dovde gdje jesmo. Oni su uprli oči u politiku kao šansu da ostvare nešto jer su u struci većinom nule a to nešto je materijalno obezbjeđenje praunuka po mogućnosti.

Nije isto glasati za nekoga ko te je prevario 5 x, 1 x, ili nijednom. A taj koji te nije prevario ti je sumnjiv.

Znaš kako se kaže....Ako me jedanput prevariš, ti si kriv, ali ako me i drugi put prevariš, kriv sam sam...... Ako te neko prevari 5 x nema ti pomoći.
Pa se onda čudom čudimo otkud toliki sportisti, pjevači, glumci ... u parlamentima, koji onda, vrlo često, čim se ukaže bolja prilika, mijenjaju stranku.

Kakvi su stratezi u NS-u, najbolje pokazuje izbor nosioca liste NS za Centar, Amela Kuskunovic, koja je bila poslanik u Centru i u prošlom mandatu, i koje na vecini sjednica općinskog vijeća uopće nije bilo.

A tek Bukva ... općina će se nakon njega zvati Centar - Royal.
ultima_palabra

#25149 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Ko je taj Mešanović?
Novak20

#25150 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

VjecitiStudent wrote:
Novak20 wrote:
VjecitiStudent wrote:

Ne mogu međunarodne ogranizacije ništa zabraniti, oni mogu samo eventulano ukinuti Nasihi honorar, ako im smeta mogući konflikt interesa, a do vas kao političke partije je bilo da posložite prioritete i potpredsjednici i sebi, znali ste na vrijeme datum lokalnih izbora.

No honorari su očito bili važniji, jer koliko vidim, Nasiha ima stalni posao na arhitekturi ...

Edit: No što Banksy već napisa, ništa nije slučajno, anonimusi su očito bili prioritet, kako bi SDA imala što bolji prolaz ...
Nekim ljudima koji su u politici ista nije prioritet. Imaju ljudi struku i većinu svojih ambicija ispoljavaju kroz nju. U politici su uglavnom da unaprijede i pomognu struku kroz svoju političku opciju. Ne žele se, pored svog posla, prihvatiti svih mogućih poslova i funkcija u politici svjesni da ne mogu stići da urade sve. I šta je tu loše. Imaju mlađi i neka se dokazuju i uče.

Kritikovati NS da na lokalne izbore nije ubacila najjače ljude koji već imaju funkciju u stranci ili zakonodavnoj vlasti a pogotovo imputirati saradnju sa SDA je van pameti.
Osvrni se malo na kadrove SDA koji imaju višak ambicije i manjak znanja i koji su nas doveli dovde gdje jesmo. Oni su uprli oči u politiku kao šansu da ostvare nešto jer su u struci većinom nule a to nešto je materijalno obezbjeđenje praunuka po mogućnosti.

Nije isto glasati za nekoga ko te je prevario 5 x, 1 x, ili nijednom. A taj koji te nije prevario ti je sumnjiv.

Znaš kako se kaže....Ako me jedanput prevariš, ti si kriv, ali ako me i drugi put prevariš, kriv sam sam...... Ako te neko prevari 5 x nema ti pomoći.
Pa se onda čudom čudimo otkud toliki sportisti, pjevači, glumci ... u parlamentima, koji onda, vrlo često, čim se ukaže bolja prilika, mijenjaju stranku.

Kakvi su stratezi u NS-u, najbolje pokazuje izbor nosioca liste NS za Centar, Amela Kuskunovic, koja je bila poslanik u Centru i u prošlom mandatu, i koje na vecini sjednica općinskog vijeća uopće nije bilo.

A tek Bukva ... općina će se nakon njega zvati Centar - Royal.
Pa dobro. U tim stvarima se slažem s tobom uz primjedbu da kadroviranje unutar stranke zavisi i od masovnosti same baze odnosno mogućnosti kvalitetnog izbora. NS je još u povoju u odnosu na "velike" pa im na greške mogu progledati kroz prste što nije razlog da im se te greške ne nabijaju na nos.
Last edited by Novak20 on 08/09/2016 14:08, edited 1 time in total.
Locked