Bolje i on nego Bakir i njegova mafijaška SDA.__Phoenix__ wrote:Alternativa je bila Radončić...
Demokratska fronta Željko Komšić
- Better Man
#25126 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- skupljac_zeljeza
#25127 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Slušajući ga večeras kada se hvali kako se osjeća relaksirano poslije svega ovog sa preglasavanjem jer kako istovremeno udovoljiti rudarima koji traže poskupljenje struje i penzionerima koji to ne daju, otvara dodatne sumnje o stvarnom razlogu povlačenja iz vlasti. Postao je svjestan da ovo u šta je ušao nije više 'fikus funkcija' nego moraš biti sve vrijeme na golu. Večeras je baš poravnio za razliku nekadašnjeg temperamentnog i punog ega.
- mirzadelibasic
#25128 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Gdje je gostovao Komšić ??skupljac_zeljeza wrote:Slušajući ga večeras kada se hvali kako se osjeća relaksirano poslije svega ovog sa preglasavanjem jer kako istovremeno udovoljiti rudarima koji traže poskupljenje struje i penzionerima koji to ne daju, otvara dodatne sumnje o stvarnom razlogu povlačenja iz vlasti. Postao je svjestan da ovo u šta je ušao nije više 'fikus funkcija' nego moraš biti sve vrijeme na golu. Večeras je baš poravnio za razliku nekadašnjeg temperamentnog i punog ega.
- skupljac_zeljeza
#25129 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
FACE TVmirzadelibasic wrote:Gdje je gostovao Komšić ??skupljac_zeljeza wrote:Slušajući ga večeras kada se hvali kako se osjeća relaksirano poslije svega ovog sa preglasavanjem jer kako istovremeno udovoljiti rudarima koji traže poskupljenje struje i penzionerima koji to ne daju, otvara dodatne sumnje o stvarnom razlogu povlačenja iz vlasti. Postao je svjestan da ovo u šta je ušao nije više 'fikus funkcija' nego moraš biti sve vrijeme na golu. Večeras je baš poravnio za razliku nekadašnjeg temperamentnog i punog ega.
- dustaban
#25130 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma ja ba, to je sustina. Skontali konacno da ministrovanje nije samo prcanje SDA & HDZ-a, veliki problemi kucaju na vrata...skupljac_zeljeza wrote:Slušajući ga večeras kada se hvali kako se osjeća relaksirano poslije svega ovog sa preglasavanjem jer kako istovremeno udovoljiti rudarima koji traže poskupljenje struje i penzionerima koji to ne daju, otvara dodatne sumnje o stvarnom razlogu povlačenja iz vlasti. Postao je svjestan da ovo u šta je ušao nije više 'fikus funkcija' nego moraš biti sve vrijeme na golu. Večeras je baš poravnio za razliku nekadašnjeg temperamentnog i punog ega.
Ako se doista radi o drugacijoj (boljoj) stranci, dovoljno im je bilo SAMO JEDNO ministarstvo i samo JEDNO preduzece da to pokazu. Mada ga ne volim moram priznati da je onaj Radoncic bas to uspio, u onih pet minuta ministrovanja napravio je nesta po cemu ga i danas spominju. DF ce spominjati samo po Reufovoj eberechke-ebertute epizodi koja je bila samoj sebi svrha.
Ali ko zna, mozda iza njih stoje Angela Merkel, Obama i Chuck Norris
- fosna2014
#25131 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vidjecemo sta ce biti naredni potezi ove stranke.Teniser wrote:Nema potrebe da se DF utopi u SDP kad se već SDP utopio u DF.fosna2014 wrote:Hoce li se nakon ovoga DF utopiti u SDP?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#25132 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komsic je realno govorio. Sve ono sto znaju i pricaju svi oni koji nisu dio SDA-HDZ interesne grupacije i sfere.
Ne znam cemu se on nadao uopste. Da kazu, i jedni i drugi, od sutra postujemo pravo i zakone, kao i moralna nacela
SDA-HDZ, mafijasko-kartelska-familijarno-feudalna grupacija. Biti protiv njih, i njihovog rezona talova, pljacke, pozicioniranja kadrova, je najveci moguci cin patriotizma. Jer ova zemlja sa njima na celu moze samo u PM., nikako u EU.
Vjerovatno naredni potezi DF zavise od poteza grupacije SDA-HDZ. Ovi ce pokusati okupiti bilo kakvu vecinu, talovi, trgoviba....kupovina, na sve nacine. Otprilike ko prosli mandat u KS.
Pretpostavke su da ce, dugorocnije, DF ipak krenuti u neki pokusaj okrupljavanja lijevoga centra. Na drzavnom nivou ostati uz vecinu, prosto kontra Dodika, i radi pokusaja priblizavanja drzave EU. Kantonalni nivoi su mi enigma. Jer tek se tu prave vece i drasticnije spletke i trgovine nego i na federalnom nivou. Trebali bi javno progovoriti i o njima. Za kantone cemo jos vidjeti sta ce biti. Mada vjerujem da ce u vecini puci koalicija, prije ili kasnije.
Kako god, odHebati mafijase i njihove talove. I krenuti u borbu drugim putem, i sredstvima, protiv njih.
Nastavak slijedi....
Niz gresaka su uradili ovi iz DF, niz losih procjena.....al hajd da vidimo sta ce se desavati dalje.
Ne znam cemu se on nadao uopste. Da kazu, i jedni i drugi, od sutra postujemo pravo i zakone, kao i moralna nacela
SDA-HDZ, mafijasko-kartelska-familijarno-feudalna grupacija. Biti protiv njih, i njihovog rezona talova, pljacke, pozicioniranja kadrova, je najveci moguci cin patriotizma. Jer ova zemlja sa njima na celu moze samo u PM., nikako u EU.
Vjerovatno naredni potezi DF zavise od poteza grupacije SDA-HDZ. Ovi ce pokusati okupiti bilo kakvu vecinu, talovi, trgoviba....kupovina, na sve nacine. Otprilike ko prosli mandat u KS.
Pretpostavke su da ce, dugorocnije, DF ipak krenuti u neki pokusaj okrupljavanja lijevoga centra. Na drzavnom nivou ostati uz vecinu, prosto kontra Dodika, i radi pokusaja priblizavanja drzave EU. Kantonalni nivoi su mi enigma. Jer tek se tu prave vece i drasticnije spletke i trgovine nego i na federalnom nivou. Trebali bi javno progovoriti i o njima. Za kantone cemo jos vidjeti sta ce biti. Mada vjerujem da ce u vecini puci koalicija, prije ili kasnije.
Kako god, odHebati mafijase i njihove talove. I krenuti u borbu drugim putem, i sredstvima, protiv njih.
Nastavak slijedi....
Niz gresaka su uradili ovi iz DF, niz losih procjena.....al hajd da vidimo sta ce se desavati dalje.
- skupljac_zeljeza
- fosna2014
#25134 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mislim da je sad jasnije ovima sto se pitaju ili napadaju DF koji je razlog njihovog izlaska iz vlasti. Vjerovatno bi i oni postupili kao SDA poznata piljarsko-jebemisezaostalima politika.skupljac_zeljeza wrote:
Mnogo mi je jasnije i bravo DF.
-
HM 2011
#25135 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
na videu sam dosao do morqlno politickog plusa i nisam mogao vise slusati...
covjek vise nije ni smijesan....
pocev od odluke vlade fbih radi koje je df napustio koaliciju- kaze mi smo imenovali sve kadrove sda hdz i sdp - niti jedan nije df.... po konkursu na osnovu rezultata intervjua komisije ispred ministarstva.... i usput kaze - odluka vlade je protivzakonita te dodaje da je EP HZHB vlasnistvo svih nas.....
1. Ako su predlozeni za imenovanje najbolji ali iz drugih stranki - po osnovu rezultata razgovora sa istima obavljenog od strane clanova komisije - kakve prepreke postoje da ih imenuje vlada a ne jedan ministar - nikakve....
2. teza o protivzakonitosti odluke Vlade FBiH se bazira na jednoj rijeci a to je - u nadleznosti resornog ministarstva - dok su tokom trajanja tog zakona imenovanja vrsena na osnovu odluke Vlade FBiH koja sada mjenja nacin imenovanja - tako da nema protivzakonitog postupanja...
3. EP HZHB, Udio u Eronetu i slicno kao i sve ostalo u BiH nije podlozno rezultatima izbora jer to su mjesta za Hrvate a neka druga mjesta su za Bosnjake a neka treca za Srbe.... Kako u Ustavu tako i na terenu - promjena toga nije moguca u sadasnjoj konstelaciji odnosa niti to iko moze promjeniti u korist Bosnjaka u skladu sa njihovim brojnim stanjem u Federaciji ali i u BiH - niti je komsicu cilj da to promjeni - nego samo da zakuha sto je vise moguce....
takodje je implicirao da vlada krade tresnje a DF bi kao trebao da cuva strazu za par tresnji.... obzirom na prikazani stav misljenja sam da je svaki glas za istu stranku slabljenje BiH - i vodi BiH i Bosnjake u jos gori polozaj...
Nakon pregledanog videa i dalje stojim pri stavu da smo duzni podrzati samo jednu stranku , na svim nivoima a to je SDA...
pocev od odluke vlade fbih radi koje je df napustio koaliciju- kaze mi smo imenovali sve kadrove sda hdz i sdp - niti jedan nije df.... po konkursu na osnovu rezultata intervjua komisije ispred ministarstva.... i usput kaze - odluka vlade je protivzakonita te dodaje da je EP HZHB vlasnistvo svih nas.....
1. Ako su predlozeni za imenovanje najbolji ali iz drugih stranki - po osnovu rezultata razgovora sa istima obavljenog od strane clanova komisije - kakve prepreke postoje da ih imenuje vlada a ne jedan ministar - nikakve....
2. teza o protivzakonitosti odluke Vlade FBiH se bazira na jednoj rijeci a to je - u nadleznosti resornog ministarstva - dok su tokom trajanja tog zakona imenovanja vrsena na osnovu odluke Vlade FBiH koja sada mjenja nacin imenovanja - tako da nema protivzakonitog postupanja...
3. EP HZHB, Udio u Eronetu i slicno kao i sve ostalo u BiH nije podlozno rezultatima izbora jer to su mjesta za Hrvate a neka druga mjesta su za Bosnjake a neka treca za Srbe.... Kako u Ustavu tako i na terenu - promjena toga nije moguca u sadasnjoj konstelaciji odnosa niti to iko moze promjeniti u korist Bosnjaka u skladu sa njihovim brojnim stanjem u Federaciji ali i u BiH - niti je komsicu cilj da to promjeni - nego samo da zakuha sto je vise moguce....
takodje je implicirao da vlada krade tresnje a DF bi kao trebao da cuva strazu za par tresnji.... obzirom na prikazani stav misljenja sam da je svaki glas za istu stranku slabljenje BiH - i vodi BiH i Bosnjake u jos gori polozaj...
Nakon pregledanog videa i dalje stojim pri stavu da smo duzni podrzati samo jednu stranku , na svim nivoima a to je SDA...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#25136 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kakve vratolomije u pokusaju spina, i kakve kontradiktornosti. Covjece, prekucao si sam sebe. 
- nemampojma0
#25137 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jarane, hajd popusti malo.Naporan si i previse..svo ovo tvoje naprđivanje je kontraefektivno. Kad ti nalogodavcci to vide nece ti nista platit. Ovdje su malo pametniji ljudi, kojima se ne moze misljenje mijenjati tim tvojim floskulama i papagajisanjima.HM 2011 wrote:na videu sam dosao do morqlno politickog plusa i nisam mogao vise slusati...
Idi objasni Salki, Sadiku, Senadu i Šemsi u cemu je snaga i sta je vazno. Il jos bolje, Rasima Omerovica poduci tome, pa ce ti Kuko poslat dva kamiona ćumura.A ako ih sve uspijes pridobiti, mozda te i Susjed upozna sa svojom "rajom", pa da i ti budes neko i nesto.
- GeeTnT
#25138 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koliko ovde mogu vidjeti, replike HM-u izgledaju kao na emisiji u kojoj Mirnes pokusava Tunji da objasni politicke aspekte...
HM dominira i vrlo vjerovatno da ce jos duuugo biti "mesi"'.....
- nemampojma0
#25139 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naravno, za navijace t(v)og nivoa i tog kluba on je mesi.GeeTnT wrote:Koliko ovde mogu vidjeti, replike HM-u izgledaju kao na emisiji u kojoj Mirnes pokusava Tunji da objasni politicke aspekte...![]()
- GeeTnT
#25140 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
nemampojma0 wrote:Naravno, za navijace t(v)og nivoa i tog kluba on je mesi.GeeTnT wrote:Koliko ovde mogu vidjeti, replike HM-u izgledaju kao na emisiji u kojoj Mirnes pokusava Tunji da objasni politicke aspekte...![]()
- GoldenSpoon
#25141 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SDA podrumaši u panici
Kontali su povaliti DF slično kao i svaku drugu partiju sa kojom su pravili koaliciju (SBiH, SDP) al' ovog puta nece moci
Sav jad i bijeda, nerad podrumaša i njihov dugogodišnji kriminal isplivava na površinu, a tu nema ni j od jedinstva, opšte rasulo, 4 zastupnika van svake kontrole
Sada samo kupiti grickalice i čekati razvoj situacije, Cosa Nostra puca po šavovima
Sav jad i bijeda, nerad podrumaša i njihov dugogodišnji kriminal isplivava na površinu, a tu nema ni j od jedinstva, opšte rasulo, 4 zastupnika van svake kontrole
Sada samo kupiti grickalice i čekati razvoj situacije, Cosa Nostra puca po šavovima
- Orange Revolution
#25142 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
HM.jel te to Saff plaća,kakav bolan SDA jesi ti normalan ili vidiš li dobro.apsolutna podrška predsjedniku Komšiću.nemampojma0 wrote:Jarane, hajd popusti malo.Naporan si i previse..svo ovo tvoje naprđivanje je kontraefektivno. Kad ti nalogodavcci to vide nece ti nista platit. Ovdje su malo pametniji ljudi, kojima se ne moze misljenje mijenjati tim tvojim floskulama i papagajisanjima.HM 2011 wrote:na videu sam dosao do morqlno politickog plusa i nisam mogao vise slusati...
Idi objasni Salki, Sadiku, Senadu i Šemsi u cemu je snaga i sta je vazno. Il jos bolje, Rasima Omerovica poduci tome, pa ce ti Kuko poslat dva kamiona ćumura.A ako ih sve uspijes pridobiti, mozda te i Susjed upozna sa svojom "rajom", pa da i ti budes neko i nesto.
-
Innovation
#25143 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Postby GoldenSpoon » 18/04/2015 12:21
DF samo i samo igra na kartu jeftinog populizma a mi ko biva sada treba da navijamo kontra HDZ i sl. ko veli jes ih Reuf zaj3bo
Neka oni pocnu raditi jer mi od njihovih sranja, ljubomore kako Emir napisa i igrarija nemamo nista
GoldenSpoon wrote:Kako odjednom DF ne valjaNema boljeg pokazatelja kako su uzdrmali kriminalno-mafijasku organizaciju SDA.
Bravo DF, bravo Zeljko, iskreno nisam ovo ocekivala ali svaka cast.
- mirzadelibasic
#25144 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U ovom gostovanju je Kosmo ostao nedorečen. Trebao je makar reći ko kahvenise na crpki. 
HM imaš li ti tu informaciju ?
HM imaš li ti tu informaciju ?
- GoldenSpoon
#25145 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Innovation wrote:Postby GoldenSpoon » 18/04/2015 12:21
DF samo i samo igra na kartu jeftinog populizma a mi ko biva sada treba da navijamo kontra HDZ i sl. ko veli jes ih Reuf zaj3bo
Neka oni pocnu raditi jer mi od njihovih sranja, ljubomore kako Emir napisa i igrarija nemamo nistaGoldenSpoon wrote:Kako odjednom DF ne valjaNema boljeg pokazatelja kako su uzdrmali kriminalno-mafijasku organizaciju SDA.
Bravo DF, bravo Zeljko, iskreno nisam ovo ocekivala ali svaka cast.
Vidim radi se punom parom, borba za svaki post, sad mi je barem lakse zaspati kada znam da si opravdano zaradila dnevnicu
Cosa Nostra puca po šavovima bas ko ona prava 80ih godina
-
HM 2011
#25146 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zar Vama nije primjer i dovoljna informacija - uzeo sam telefon i nazvao zenu koja ispunjava sve uslove i rekao joj - neces biti primljena - nema sanse.....
i to u skladu sa konkursnom procedurom za ciju zakonitost se zalaze...
onako javno u skladu sa strogim regulama....
i to u skladu sa konkursnom procedurom za ciju zakonitost se zalaze...
onako javno u skladu sa strogim regulama....
- dustaban
#25147 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovaj covjek, Zeljko, bas nema intelektualnog kapaciteta ni da vodi kucni savjet kamoli stranku.
Nisam ni ja mogao dogledati onaj video. Hadzifejzovicu je jedini cilj da dovuce u studio nekoga ko trenutno nesta zakuhava i da voli prichati. Komsic je poznata mahalusha i idealan popunjavac programa.
Sta je rekao? Bogme nista. Dojebo se nekakve sulude teze kako je on, ko biva, dobio mandat od naroda da popravi SDA i HDZ!
Svi znamo kako te dvije stranke rade i kako gledaju na kadrovsku politiku u drzavnim firmama. Ali narod je i za njih glasao i oni bogme imaju mandat da skinu stare i postave nove direktore. Sta je tu sporno?
Sporno je biva sto im ne valja nacin, Komsic ce njima objasniti kako da SDA odabere bolje SDA-ovce i HDZ bolje HDZ-ovce od onih koje su oni namjerili metnuti!
Ma daj ba, djeco draga vratite se u vrtice...
Nisam ni ja mogao dogledati onaj video. Hadzifejzovicu je jedini cilj da dovuce u studio nekoga ko trenutno nesta zakuhava i da voli prichati. Komsic je poznata mahalusha i idealan popunjavac programa.
Sta je rekao? Bogme nista. Dojebo se nekakve sulude teze kako je on, ko biva, dobio mandat od naroda da popravi SDA i HDZ!
Svi znamo kako te dvije stranke rade i kako gledaju na kadrovsku politiku u drzavnim firmama. Ali narod je i za njih glasao i oni bogme imaju mandat da skinu stare i postave nove direktore. Sta je tu sporno?
Sporno je biva sto im ne valja nacin, Komsic ce njima objasniti kako da SDA odabere bolje SDA-ovce i HDZ bolje HDZ-ovce od onih koje su oni namjerili metnuti!
Ma daj ba, djeco draga vratite se u vrtice...
- madner
#25148 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Softly objasnio, kriv je onaj sto se buni. 
- Skijaš
#25149 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Gdje to piše u Ustavu ? Zašto Hrvat ne može biti na čelu Elektroprivrede BiH ? Ili Srbin ?HM 2011 wrote:EP HZHB, Udio u Eronetu i slicno kao i sve ostalo u BiH nije podlozno rezultatima izbora jer to su mjesta za Hrvate a neka druga mjesta su za Bosnjake a neka treca za Srbe.... Kako u Ustavu tako i na terenu -
- drug_profi
#25150 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jeste treba i HDZ-u i SDA objasniti da se kandidati za nadzorne odnore biraju po zakonu i konkursom a ne po podobnosti. Upravo je tu bitna razlika izmedju dva kandidata SDA. I na kraju od toga zavisi rezultat poslovanja.