Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#25126 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

lokalni_razdjevicar wrote:hoće li neko biti ljubazan pa da mi kaže kako da opet uspostavim digitalni signal na d3 resiveru na kojem se tv nije koristio pola godine? resetovo sam na sve moguce nacine i nece
Jutro lokalni_razdjevicar,
javite nam se u inbox sa tačnim korisničkim podacima, potrudićemo se da Vam pomognemo.
zecov

#25127 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zecov »

Telemach wrote:
lokalni_razdjevicar wrote:hoće li neko biti ljubazan pa da mi kaže kako da opet uspostavim digitalni signal na d3 resiveru na kojem se tv nije koristio pola godine? resetovo sam na sve moguce nacine i nece
Jutro lokalni_razdjevicar,
javite nam se u inbox sa tačnim korisničkim podacima, potrudićemo se da Vam pomognemo.
pa niste mu morali nck spomenuti :lol: :lol:
Telemach

#25128 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

pepeljara wrote:Svaka cast Telemachu na podrsci.

Neda covjek otici sa telefona dok ne rijesi, na kraju ocijeni podrsku :thumbup:
Znaci nema sa linije dok se ne pomogne, nema prebacivanja :) :thumbup:
Jutro pepeljara,
još nešto vezano za problem koji ste imali s uslugom, predlažemo da isključite opciju pop-up messages u postavkama CI modula.
agent_zero

#25129 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

pepeljara wrote:Meni su izdali nalog.
RT mi zakljucan iako trebam imat

Ostali koji imaju cam, jel im rt ok ?
Jel RT sad u start i osnovnom 3d paketu?
Telemach

#25130 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

agent_zero wrote:
pepeljara wrote:Meni su izdali nalog.
RT mi zakljucan iako trebam imat

Ostali koji imaju cam, jel im rt ok ?
Jel RT sad u start i osnovnom 3d paketu?
U Osnovnom paketu.
crnivrag

#25131 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

@Telemach

Da li možete provjeriti zbog čega ovog mjeseca još uvijek nisu isporučeni elektronski računi, iako je dugovanje za prethodni mjesec prikazano na saldu?

Do sada su elektronski računi bili isporučivani do 5 ili 6 u mjesecu.
Telemach

#25132 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag wrote:@Telemach

Da li možete provjeriti zbog čega ovog mjeseca još uvijek nisu isporučeni elektronski računi, iako je dugovanje za prethodni mjesec prikazano na saldu?

Jutro :evil: ,
provjerićemo s kolegama, javimo Vam se brzo :)
Alkos

#25133 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Alkos »

Ni ja nisam dobio e-račun, a baš mi se žuri da platim. Poslije 10-og obično mi nestane para :mrgreen:
Telemach

#25134 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Telemach wrote:
crnivrag wrote:@Telemach

Jutro :evil: ,
provjerićemo s kolegama, javimo Vam se brzo :)
Račune ćete dobiti danas, najkasnije sutra.
crnivrag

#25135 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote: Račune ćete dobiti danas, najkasnije sutra.
Hvala na brzom odgovoru :)
Banksy

#25136 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Banksy »

Još jednom im se, retroaktivno, sjetim familije za ukidanje RAITV-e i uvođenje nekog TF seljakluka i još jednom familije za ukidanje BNTV-e za ove nove ''parove'', stoka seljačka, šta je naredno ....

edit: što nas nisu porobili puškom, porobiće papanlukom
don vito

#25137 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by don vito »

Banksy wrote:Još jednom im se, retroaktivno, sjetim familije za ukidanje RAITV-e i uvođenje nekog TF seljakluka i još jednom familije za ukidanje BNTV-e za ove nove ''parove'', stoka seljačka, šta je naredno ....

Kad vec spominjes puske: Niko te puskom ne tjera da koristis usluge Telemacha. Znaci, umjesto pateticnih "patriotskih" komentara o porobljavanju, jednostavno otkazes Telemach i predjes na "patriotski" SDA Telekom gdje sigurno nema papanluka. I rijesen problem. Mada mi je neshvatljivo da ovakav "patriota" koji u prici o Telemachu koristi izraz "porobljavanje" koristi usluge tog istog Telemacha.
Banksy

#25138 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Banksy »

don vito wrote:
Banksy wrote:Još jednom im se, retroaktivno, sjetim familije za ukidanje RAITV-e i uvođenje nekog TF seljakluka i još jednom familije za ukidanje BNTV-e za ove nove ''parove'', stoka seljačka, šta je naredno ....

Kad vec spominjes puske: Niko te puskom ne tjera da koristis usluge Telemacha. Znaci, umjesto pateticnih "patriotskih" komentara o porobljavanju, jednostavno otkazes Telemach i predjes na "patriotski" SDA Telekom gdje sigurno nema papanluka. I rijesen problem. Mada mi je neshvatljivo da ovakav "patriota" koji u prici o Telemachu koristi izraz "porobljavanje" koristi usluge tog istog Telemacha.
Šta tebe zaboli čije usluge ja koristim i zašto? Ovo što Telemach radi je nametanje i promocija papanluka, a ti to uvijaj u celofan koliko želiš.
O meni, slobodno otvori temu.
don vito

#25139 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by don vito »

Banksy wrote: Šta tebe zaboli čije usluge ja koristim i zašto? Ovo što Telemach radi je nametanje i promocija papanluka, a ti to uvijaj u celofan koliko želiš.
Nametanje necega je kad nemas izbora, kad si prisiljen koristiti nesto sto ne zelis. Tamo gdje postoji usluga Telemacha, postoji i usluga jos najmanje jednog operatera, obavezno BHT-a. Znaci, niko ti ne moze nametnuti Telamach nego uvijek imas mogucnost da otkazes Telemach i predjes na BHT. Drugo, Telemach svojim korisnicima daje risiver za digitalnu TV ili analogni signal koji ide direktno na TV. U oba slucaja postoji spravica koja se zove daljinski upravljac. Putem daljinskog upravljaca mozes birati kanale, tj izbjegavati kanale koji ti se ne svidjaju, cak ih i izbrisati iz liste ako te strah da neces slucajno nabasati na nesto sto ne zelis gledati. Vjerovatno ti je sve ovo poznato, ali ne skodi malo "patriotskog" ubleharenja o "porobljavanju", "umotavanju u celofan" itd itd
kakaljin

#25140 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

don vito wrote:
Banksy wrote: Šta tebe zaboli čije usluge ja koristim i zašto? Ovo što Telemach radi je nametanje i promocija papanluka, a ti to uvijaj u celofan koliko želiš.
Nametanje necega je kad nemas izbora, kad si prisiljen koristiti nesto sto ne zelis. Tamo gdje postoji usluga Telemacha, postoji i usluga jos najmanje jednog operatera, obavezno BHT-a. Znaci, niko ti ne moze nametnuti Telamach nego uvijek imas mogucnost da otkazes Telemach i predjes na BHT. Drugo, Telemach svojim korisnicima daje risiver za digitalnu TV ili analogni signal koji ide direktno na TV. U oba slucaja postoji spravica koja se zove daljinski upravljac. Putem daljinskog upravljaca mozes birati kanale, tj izbjegavati kanale koji ti se ne svidjaju, cak ih i izbrisati iz liste ako te strah da neces slucajno nabasati na nesto sto ne zelis gledati. Vjerovatno ti je sve ovo poznato, ali ne skodi malo "patriotskog" ubleharenja o "porobljavanju", "umotavanju u celofan" itd itd
Pa kako kada se spominju kanali na BHT-u se ne spominje postojanje daljinskog upravljaca, vec se prica o kanalima.

Telemach jos nije odgovorio gdje su ti zahtjevi korisnika sto su trazili da se uvedu parovi 1 i 2, a ovdje na forumu se ne zna broj zahtjeva korisnika za odredjenim kanalima pa se ti kanali ne uvode.

Ovdje je najveci problem uvodjenje kanala koje korisnici uopste ne spominju, a o kanalima koje korisnici godinama traze ni rijeci o njima.
don vito

#25141 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by don vito »

kakaljin wrote:
don vito wrote:
Pa kako kada se spominju kanali na BHT-u se ne spominje postojanje daljinskog upravljaca, vec se prica o kanalima.

Telemach jos nije odgovorio gdje su ti zahtjevi korisnika sto su trazili da se uvedu parovi 1 i 2, a ovdje na forumu se ne zna broj zahtjeva korisnika za odredjenim kanalima pa se ti kanali ne uvode.

Ovdje je najveci problem uvodjenje kanala koje korisnici uopste ne spominju, a o kanalima koje korisnici godinama traze ni rijeci o njima.
Mozda si me pomijesao s nekim ali ja ne pametujem o programskoj listi BHT-a, njihova stvar koje ce kanale uvrstiti, bez obzira na to sto su oni, za razliku od Telemacha, u mnogim dijelovima zemlje jedini dostupni operater. Drugim rijecima, mnogi su osudjeni na BHT, dok na Telemach nije niko i uvijek moze promijeniti operatera ako mu Telemach ne odgovara.
Bas zato Telemach nije duzan bilo kome podnose racune o zahtjevima korisnika. Kad prave listu kanala vode racuna o tome da budu zadovoljeni zahtjevi najveceg broja korisnika - od onih najmanje obrazovanih do doktora nauka, od ljubitelja turbo-folka do ljubitelja sporta, od najsiromasnijih do najbogatijih - i sve to razvrstati u razne pakete prema svacijim interesima i dubini novcanika. Zato ne mozes za 50 KM osnovnog trio paketa dobiti 25 filmskih, 30 dokumentarnih, 10 HD sportskih kanala ali ces dobiti sasvim pristojnu uslugu, puno bolju nego sto nudi konkurencija za isti novac. A ako zelis vise, mozes doplatiti za neki bolji trio ili TV paket. Ja sam digitalnu D3 GO televiziju prepustio ukucanima, a sebe osudio na analognu TV uz dodatak 20-ak digitalnih kanala (koje daju dzaba) i sasvim mi odgovara sto na analogiji imam filmski AXN umjesto bijeljinske televizije. Sad sam ja zadovoljan, neki drugi nije, prosli put mi se nije svidjelo kad su Fox Crime izbacili sa analogije. tesko je svima ugoditi.
wasabi

#25142 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by wasabi »

svaka vam cast malo malo pa nema konekcije :twisted: , pogotovo nedeljom. Nastavi li se ovako fino odjaviti sve pa :izet: nekog drugog.
Amko89

#25143 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Amko89 »

Moja nana ima BH Telecom (Brcko), mislim da ostali svi imaju m:tel, jer puno manje kosta. Sad skoro svi idu na BHB, jer manje kosta i 5x je bolje/brze od m:tel-a, ako hoces ful paket, koji meni ali netreba. Trenutno placa 10 maraka sto ima bh liniju, 7 KM (neznam za sta) i za svaki minut sto zove ekstra placa. Meni je samo cil da se rijesimo BH Telecoma.

Tako da imam dva pitanja...
1. Telemach u Brckom moguce?
2. Kako mi moze BH Telecom traziti 115 KM za odjavu?
crnivrag

#25144 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Amko89 wrote:Moja nana ima BH Telecom (Brcko), mislim da ostali svi imaju m:tel, jer puno manje kosta. Sad skoro svi idu na BHB, jer manje kosta i 5x je bolje/brze od m:tel-a, ako hoces ful paket, koji meni ali netreba. Trenutno placa 10 maraka sto ima bh liniju, 7 KM (neznam za sta) i za svaki minut sto zove ekstra placa. Meni je samo cil da se rijesimo BH Telecoma.

Telemach je preuzeo BHB, a pošto ova kompanija nudi svoje usluge na području Brčkog, vjerovatno će u tom gradu uskoro biti dostupne usluge Telemacha.
Telemach

#25145 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

wasabi wrote:svaka vam cast malo malo pa nema konekcije :twisted: , pogotovo nedeljom. Nastavi li se ovako fino odjaviti sve pa :izet: nekog drugog.
Zdravo wasabi,
molimo Vas javite nam se u inbox, provjerićemo sve što je potrebno u najkraćem roku.
Telemach

#25146 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Amko89 wrote:Moja nana ima BH Telecom (Brcko), mislim da ostali svi imaju m:tel, jer puno manje kosta. Sad skoro svi idu na BHB, jer manje kosta i 5x je bolje/brze od m:tel-a, ako hoces ful paket, koji meni ali netreba. Trenutno placa 10 maraka sto ima bh liniju, 7 KM (neznam za sta) i za svaki minut sto zove ekstra placa. Meni je samo cil da se rijesimo BH Telecoma.

Zdravo Amko89,
u narednom periodu ćemo biti u prilici da svim postojećim i potencijalnim korisnicima kompanije BHB na području Brčkog ponudimo naše usluge.
Na drugo pitanje nismo u prilici da odgovorimo jer nismo upoznati s ponudom i uslovima poslovanja navedene kompanije.
Na ovo pitanje Vam možda odgovori naš prijatelj na temi, mirza_15. :)
dembele

#25147 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Na Facebook Telemach BiH raja takodje djeli nase "odusevljenje" nakon ubacivanja Parova. A popratni tekst napisan povodom ubacivanja novih kanala baca covjeka u dilemu da li autora teksta nagraditi jednosatnim masazerskim tretmanom bejzbol palicom ili dvogodisnjim boravakom u idilicnom ambijentu KPZ Zenica :hmpf:

O kakvom se nadahnjujucem i inspirativnom stivu radi, uvjerite se sami:

[EKSKLUZIVNO NA TELEMACHU] Sve ono što ranije niste mogli vidjeti, a željeli ste, sada je dostupno samo za Vas na dva nova kanala – Happy Parovi 1 I Happy Parovi 2! Pratite svakodnevne šokantne situacije u kući, ne propustite razvoj zanimljivih situacija i bodrite svoje favorite.
Smjestite se i očekujte zanimljiva dešavanja u reality show-u Parovi! Pozicije kanala su 55 i 133.
smile emotikon

http://bit.ly/novi_kanali
sencobih

#25148 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

dembele wrote:Na Facebook Telemach BiH raja takodje djeli nase "odusevljenje" nakon ubacivanja Parova. A popratni tekst napisan povodom ubacivanja novih kanala baca covjeka u dilemu da li autora teksta nagraditi jednosatnim masazerskim tretmanom bejzbol palicom ili dvogodisnjim boravakom u idilicnom ambijentu KPZ Zenica :hmpf:

[EKSKLUZIVNO NA TELEMACHU] Sve ono što ranije niste mogli vidjeti, a željeli ste, sada je dostupno samo za Vas na dva nova kanala – Happy Parovi 1 I Happy Parovi 2! Pratite svakodnevne šokantne situacije u kući, ne propustite razvoj zanimljivih situacija i bodrite svoje favorite.
Smjestite se i očekujte zanimljiva dešavanja u reality show-u Parovi! Pozicije kanala su 55 i 133.
smile emotikon

ne mogu se prestati smijati :lol: :lol: :lol:
Maharadza

#25149 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

sencobih wrote:
dembele wrote:Na Facebook Telemach BiH raja takodje djeli nase "odusevljenje" nakon ubacivanja Parova. A popratni tekst napisan povodom ubacivanja novih kanala baca covjeka u dilemu da li autora teksta nagraditi jednosatnim masazerskim tretmanom bejzbol palicom ili dvogodisnjim boravakom u idilicnom ambijentu KPZ Zenica :hmpf:

smile emotikon

ne mogu se prestati smijati :lol: :lol: :lol:
Najgore je što smo mi kojima je ovo smiješno (meni iskreno više žalosno) manjina dok većina upravo takve kanale i gleda; grand, pink, parovi i ostali šund! :run:
Mustang1

#25150 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

A neko je gledao BN ? :D
Locked