Prpa.ba wrote:Nije sramotno, opcepoznato je da je SDA radikalno krilo HDZ-a. Zasto bi se hrvatska stranka bavila Bosnjacima i njihovim dobrom?
SDA-All about
-
oakville
#25101 Re: SDA-All about
-
jefff
#25102 Re: SDA-All about
Fino su preseljavali narode prije 20. godina pa što da ne rade slično i danas. Narod im je dao mandat.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#25103 Re: SDA-All about
i ja im dajem mandat da me presele u Skandinaviju jerbo sam se zajebal, pa pružah otpor u prvom talasu 
ps
Dragan Čirilica ima moj glas 2018-te
ps
Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar smatra kako prijedlog SDA o uređenju Grada Mostara dijeli grad na Neretvi te kao takav nije prihvatljiv za mostarski HDZ BiH.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#25104 Re: SDA-All about
Prva Hanuma u Bosnjaka inace prava vodilja SDA kadrova, nastavlja po svome... SDA na svim nivoJima u QurCu je snagaSebija nastavlja sa planom: Sarajke ne mogu dobiti uputnicu za Opću bolnicu, već samo za Jezero
01.04.2016 19:28
sebija(5)
Plan gašenja Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ samo je privremeno zaustavljen nakon što je ideja bivše direktorice, a sadašnje UKCS-a Sebije Izetbegović osujećena od strane građana, struke i medija u januaru 2016. godine, piše bh. novinska agencija Patria.
No, da direktorica Izetbegović nije odustala od uništavanja Opće bolnice pokazalo se i po najavi prelaska više od osam ljekara na UKCS.
Tako će za doktorom Nedžadom Nakašem na UKCS otići i doktor Goran Stojkanović (bio u UO UKCS-a koji je Izetbegović izabrao za direktoricu) i njegova supruga Admira Stojkanović koja je bila glavna sestra operacionog bloka, jako bitnog za rad bolnice.
Također, na UKCS prelaze dr. Hajrudin Spahović, urolog, dr. Haso Sefo i dr. Edin Hajdarpašić neurohirurzi (prešli sa UKCS-a u Opću bolnicu i tada je formirano Odjeljenje za neurohirugiju), dr. Edin Gadžo, anesteziolog, dr. Eneim Nahed, anesteziolog i dr. Jasna Muhović Bejtić, oftalmolog.
Zatim je direktorica smislila plan kako će dodatno opteretiti Opću bolnicu, iako odlično zna koliki su kapaciteti, te je samovoljno donijela odluku/naredbu o zatvaranju KUM-a na UKCS-u dva dana u sedmici ponedjeljkom i petkom počevši od 4. aprila.
Kolegij Opće bolnice na čijem je čelu v.d. direktora Opće bolnice Sead Bašić odgovorio je doktorici Izetbegović da njihov Urgentni odjel nije kapacitiran za 200 pacijenata koliko ih u prosjeku dnevno prođe kroz KUM. No, to za nju ne znači ništa, kao ni činjenica da ona ne može sama donijeti takvu naredbu, već se mora usaglasiti sa direktorima svih zdravstvenih ustanova u KS, a konačnu saglasnost daje Ministarstvo zdravstva.
Prema informacijama kojima raspolaže Patria, brojne pacijentice koje su željele obaviti pregled ili porod u Općoj bolnici nisu dobile uputnicu za ovu bolnicu već isključivo za Ginekološko-akušersku kliniku (Jezero).
Iako smo tokom dana pozivali u nekoliko navrata Midhata Kurtovića, direktora Zavoda za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva KS kako bi nam pojasnio razloge zašto doktori ignorišu Opću bolnicu, do kraja radnog dana nismo uspjeli s njim razgovarati.
Inače, pacijentice imaju pravo odabrati bolnicu u kojoj žele obaviti ginekološki pregled ili se poroditi, pa se postavlja pitanje da li je i ovo dio osmišljenog plana uništavanja Opće bolnice.
-
smjesko071
#25105 Re: SDA-All about
sa N1
Vojislav Šešelj kojeg je Haški tribunal prošle sedmice oslobodio optužbi za zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona ili običaja ratovanja u intervjuu za N1 najavio je dolazak u Sarajevo. On je poručio da mu niko ne može zabraniti dolazak u Bosnu i Hercegovinu.
Planirate li posjetiti Bosnu i Hercegovinu?
- Ja ću doći u Republiku Srpsku odmah poslije izbora u Srbiji. Imam namjeru da u skorije vrijeme obiđem cijelu Republiku Srpsku. Imam namjeru da se uključim u kampanju za lokalne izbore u Republici Srpskoj. Ali u najskorije vrijeme planiram da dođem u Sarajevo da se prošetam centrom grada, ulicom Vase Miskina - od stare crkve pa do Marijin Dvora, da obiđem Prvu gimnaziju gdje sam učio školu, da obiđem Pravni fakultet gdje sam studirao, Fakultet političkih nauka gdje sam radio, osnovnu školu na Grbavici koju sam završio. Dakle, cijeli jedan dan ja planiram da šetam po Sarajevu i meni niko ne može da zabrani ulazak ni u Republiku Srpsku ni u Federaciju Bosne i Hercegovine.
Šešelj je 100% ozbiljan kada ovo govori. Obzirom da sda ima instrumente da mu zabrani ulazak u BiH, biće zanimljivo hoće li to uraditi?
Vojislav Šešelj kojeg je Haški tribunal prošle sedmice oslobodio optužbi za zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona ili običaja ratovanja u intervjuu za N1 najavio je dolazak u Sarajevo. On je poručio da mu niko ne može zabraniti dolazak u Bosnu i Hercegovinu.
- Ja ću doći u Republiku Srpsku odmah poslije izbora u Srbiji. Imam namjeru da u skorije vrijeme obiđem cijelu Republiku Srpsku. Imam namjeru da se uključim u kampanju za lokalne izbore u Republici Srpskoj. Ali u najskorije vrijeme planiram da dođem u Sarajevo da se prošetam centrom grada, ulicom Vase Miskina - od stare crkve pa do Marijin Dvora, da obiđem Prvu gimnaziju gdje sam učio školu, da obiđem Pravni fakultet gdje sam studirao, Fakultet političkih nauka gdje sam radio, osnovnu školu na Grbavici koju sam završio. Dakle, cijeli jedan dan ja planiram da šetam po Sarajevu i meni niko ne može da zabrani ulazak ni u Republiku Srpsku ni u Federaciju Bosne i Hercegovine.
Šešelj je 100% ozbiljan kada ovo govori. Obzirom da sda ima instrumente da mu zabrani ulazak u BiH, biće zanimljivo hoće li to uraditi?
-
Drinski
#25106 Re: SDA-All about
da. slazem se. SDA to moze uraditi. A sa druge strane, moze ga i deportovati u RH.smjesko071 wrote:sa N1
-
smjesko071
#25107 Re: SDA-All about
mene prije svega interesuje hoce li imati muda da mu zabrane ulaz u BiH.Drinski wrote:da. slazem se. SDA to moze uraditi. A sa druge strane, moze ga i deportovati u RH.smjesko071 wrote:sa N1
ako mu ne zabrane,onda smo mi stvarno jedna šaka jada
-
Drinski
#25108 Re: SDA-All about
Pa od njih se sve moze ocekivati. kad se dijele pare i mjesta, sve se moze, kad treba nesto uraditi, nista se ne moze, nije do njih.smjesko071 wrote: mene prije svega interesuje hoce li imati muda da mu zabrane ulaz u BiH.
ako mu ne zabrane,onda smo mi stvarno jedna šaka jada
- SkyLimit
#25109 Re: SDA-All about
Obratite paznju sta pise ovdje na stranici 56
http://www.gracanickiglasnik.ba/wp-cont ... g12-11.pdf
Radi se o tome kako je brigada Armije BiH bila uslovljavana od SDA da mora nositi u imenu "muslimanska" ako zeli dobiti logisticku podrsku. I ovo nije prvi put da cujem nesto takvo, bilo je vise brigada koje su ucjenjivane na isti nacin. Bas bih volio vidjeti objasnjenje iz SDA na ovo.
http://www.gracanickiglasnik.ba/wp-cont ... g12-11.pdf
Radi se o tome kako je brigada Armije BiH bila uslovljavana od SDA da mora nositi u imenu "muslimanska" ako zeli dobiti logisticku podrsku. I ovo nije prvi put da cujem nesto takvo, bilo je vise brigada koje su ucjenjivane na isti nacin. Bas bih volio vidjeti objasnjenje iz SDA na ovo.
- iPod
-
Paul F.
#25111 Re: SDA-All about
Novinari traže senzacije. Pogledajte naslov videa koji je MojaTV postavila.
https://www.youtube.com/watch?v=jSg0N5tnybI#t=119.6795
Kao da je Bakir reko da je Vučić mogao biti novi Willy Brandt. To je voditelj rekao a ne Bakir a Bakir naravno nije htio ulaziti u detalje te gluposti jer postoje važnije stvari. Za one koji ne znaju, Willy Brandt je nijemac koji je napustio njemačku i uzo norveško državljanstvo prije onog rata. Nakon rata se je vratio u Njemačku pa radio na pomirenju. To je naravno neuporedivo sa Vučićem koji je snajpero po Sarajevu.
I sad po naslovu ispada da Bakir njih dvojicu stavlja u istu ravan.
https://www.youtube.com/watch?v=jSg0N5tnybI#t=119.6795
Kao da je Bakir reko da je Vučić mogao biti novi Willy Brandt. To je voditelj rekao a ne Bakir a Bakir naravno nije htio ulaziti u detalje te gluposti jer postoje važnije stvari. Za one koji ne znaju, Willy Brandt je nijemac koji je napustio njemačku i uzo norveško državljanstvo prije onog rata. Nakon rata se je vratio u Njemačku pa radio na pomirenju. To je naravno neuporedivo sa Vučićem koji je snajpero po Sarajevu.
I sad po naslovu ispada da Bakir njih dvojicu stavlja u istu ravan.
-
The BEN10
#25112 Re: SDA-All about

Prema ovome, ostaje još 17.7% glasova. Na grafiku uopšte nema DF-a i SBiH...
http://www.avaz.ba/clanak/229024/prediz ... to-glasova
A sam tekst je odron...
Izborna je godina. Stranački redovi/safovi se konstituiraju, a unutarpartijska pozicioniranja finiširaju. Iako niti jedna politička stranka u BiH još uvijek nije javno saopćila većinu svojih favorita i kandidata za načelničke i vijećničke pozicije, daleko od očiju potencijalnih glasača, u onim mračnim kancelarijama političkih šefova, već mjesecima traju intenzivne pripreme i lobiranja za pozicije sa kojih će se do 2020. godine upravljati takozvanim lokalnim politikama u općinama i gradovima širom naše zemlje.
-
VjecitiStudent
#25113 Re: SDA-All about
Tekst je brutalno istinit, a grafiku je izgleda pravio poznati likovni umjetnik, u pauzi između doručka i šetnje krugom.
Glasanje u zatvorima ove će godine biti medijski odlično praćeno.
Glasanje u zatvorima ove će godine biti medijski odlično praćeno.
-
jefff
#25115 Re: SDA-All about
IPAK SEKA?! Načelnica Visokog u nemilosti SDA zbog Sebije Izetbegović!
05.04.2016. u 21:38
MARKER
Prilikom prošlogodišnje posjete predsjednika Turske načelnici Amri Babić je ponuđeno da samo supruge predsjednika Emina Erdogan i Sebija Izetbegović prisustvuju otvaranju novosagrađenog objekta, što je ona odbila! Od tada je u nemilosti SDA?!
Kada je maja prošle godine u sklopu zvanične posjete Sarajevu turski predsjednik R. T. Erdogan prisustvovao otvorenju renoviranog Isa-begovog hamama, te Careve Džamije, desilo se nekoliko protokolarnih propusta. Navodno je predsjednik Erdogan bio ljut jer je doček nije bio na očekivanom nivou. Nekoliko mladomuslimanskih familija je jednostavno opkolilo i zloupotrijebilo Erdoganove simpatije koje je iskazivao prema njima, zbog čega protokol i doček nije bio na nivou jednog državnika.
Pored toga bilo je planirano da predsjednik Erdogan sa suprugom Eminom istoga dana otvori novosagrađeni objekat u Visokom kojeg je financirala Turska.
Međutim, nekoliko dana prije Erdoganovog dolaska načelnici Amri Babić je ponuđeno da samo supruge predsjednika Erdogana i Izetbegovića, Emina i Sebija prisustvuju otvaranju novosagrađenog objekta. Načelnica Babić je ovu ponudu odbila smatrajući da taj događaj za Visoko ima veću važnost i težinu.
Mnogi smatraju da je od tada Amra Babić u nemilosti i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.
(The Bosnia Times)
- GeeTnT
#25116 Re: SDA-All about
...trebali su jos malo sacekat sa ovom objavom....do izbora ima jos mnogo..zaboravit ce se..
- biske
#25117 Re: SDA-All about
sad se liste formiraju.GeeTnT wrote:...trebali su jos malo sacekat sa ovom objavom....do izbora ima jos mnogo..zaboravit ce se..
-
jefff
#25118 Re: SDA-All about
Stručnjak za guzovima ga stiskat.BAKIRE, SMIJENI GA! Genjac je najveća politička štetočina trenutno u SDA-u!
07.04.2016. u 03:13
MARKER
Svoj sadašnji položaj kad je u pitanju Izborni Zakon, kojim su Bošnjaci dovedeni u vrlo nezavidan položaj, SDA treba “zahvaliti” svom “ekspertu za sve” dr Halidu Genjcu
Svoj sadašnji položaj kad je u pitanju Izborni Zakon, kojim su Bošnjaci dovedeni u vrlo nezavidan položaj, SDA treba “zahvaliti” svom “ekspertu za sve” dr Halidu Genjcu. Jer on je od 1996. do 2016. godine bio član svih komisija formiranih za izmjene Izbornog Zakona.
Upravo je Genjac najavljivao velike izmjene Izbornog Zakona, pred svake izbore, a nikad nije doneseno niti jedno pozitivno i kvalitetno rješenje.
Naprotiv, nema tog pravnog eksperta koji bi mogao dati prolaznu ocjenu radu tih komisija, a mnogi bi se složili s ocjenom, pa i sama Izborna komisija da se “Bošnjaci danas ništa ne pitaju” kad je ova problematika u pitanju!
Zatim je Genjac radio na famoznom “obrascu P2” , pa na Zakonu o prebivalištu... Opet glavni krivac za donošenje tih vrlo loših zakona je Genjac!
E, sad, kad se vode medijski međustranački ratovi, gdje su dežurni krivci navodni SDA-ovi “tajkuni” i “krimosi”, poput Amira Zukića, pa i Asima Sarajlića itd., Genjac kao SDA-ov provjereni i iskusni kadar ostaje u njihovoj zavjetrini. Iako njegovo bogatstvo koje je pribavio baš preko tajkuna, nije ništa manje od njihovog.
Ovakav povlašten položaj jedan obični provincijski pozer zadobio je zahvaljujući svojim političko-tazbinskim vezama sa Hilmom Neimarlijom, Husejnom Živaljem i Hasnom Čengićem. A oni su neprikosnoveni (religijsko-nacionalno-ekonomski) trio iznad autoriteta samog Bakira Izetbegovića, kao lidera SDA, pa i reisul-uleme Husejna Kavazovića! Tu je Genjčeva sva “snaga Bosne”!
(The Bosnia Times, N. L. )
-
Novak20
#25119 Re: SDA-All about
Ekonomsko-promotivni skup: Raspjevane meraklije, Hule i zvaničnici SDA s Bošnjacima u Yiverdonu
Jbg. možemo da pljujemo koliko hoćemo ali SDA-ovci su vrijedni i rade na tome da jame franke pred izbore. Nije važno kako i od koga. Nisu ni pekasti kad je lova u pitanju. Obratiti pažnju na riječi PODPRIJESEDNIKOM RS i MAGIDSTROM.....

Jbg. možemo da pljujemo koliko hoćemo ali SDA-ovci su vrijedni i rade na tome da jame franke pred izbore. Nije važno kako i od koga. Nisu ni pekasti kad je lova u pitanju. Obratiti pažnju na riječi PODPRIJESEDNIKOM RS i MAGIDSTROM.....

- Better Man
#25120 Re: SDA-All about
Genjac je propali ginekolog, koji živi na državnim jaslama više od 20 godina. Čovjek ima stan u Sarajevu u Ulici Alekse Šantića i umjesto da bude kandidat iz Sarajevske izborne jedinice, on bude iz Travničke gdje ima fiktivno prijavljen CIPS, jer ne živi više tamo i tako bude izabran. Kad bi bio kandidat iz Sarajeva, gdje stvarno živi nikad ne bi bio izabran. I ko zna kakve sve naknade prima na osnovu fiktivne CIPS prijavnice. Obični šupljikator, koji nema pojma o životu osim kako izvući materijalnu korist za sebe.jefff wrote:Stručnjak za guzovima ga stiskat.BAKIRE, SMIJENI GA! Genjac je najveća politička štetočina trenutno u SDA-u!
07.04.2016. u 03:13
MARKER
Svoj sadašnji položaj kad je u pitanju Izborni Zakon, kojim su Bošnjaci dovedeni u vrlo nezavidan položaj, SDA treba “zahvaliti” svom “ekspertu za sve” dr Halidu Genjcu
Svoj sadašnji položaj kad je u pitanju Izborni Zakon, kojim su Bošnjaci dovedeni u vrlo nezavidan položaj, SDA treba “zahvaliti” svom “ekspertu za sve” dr Halidu Genjcu. Jer on je od 1996. do 2016. godine bio član svih komisija formiranih za izmjene Izbornog Zakona.
Upravo je Genjac najavljivao velike izmjene Izbornog Zakona, pred svake izbore, a nikad nije doneseno niti jedno pozitivno i kvalitetno rješenje.
Naprotiv, nema tog pravnog eksperta koji bi mogao dati prolaznu ocjenu radu tih komisija, a mnogi bi se složili s ocjenom, pa i sama Izborna komisija da se “Bošnjaci danas ništa ne pitaju” kad je ova problematika u pitanju!
Zatim je Genjac radio na famoznom “obrascu P2” , pa na Zakonu o prebivalištu... Opet glavni krivac za donošenje tih vrlo loših zakona je Genjac!
E, sad, kad se vode medijski međustranački ratovi, gdje su dežurni krivci navodni SDA-ovi “tajkuni” i “krimosi”, poput Amira Zukića, pa i Asima Sarajlića itd., Genjac kao SDA-ov provjereni i iskusni kadar ostaje u njihovoj zavjetrini. Iako njegovo bogatstvo koje je pribavio baš preko tajkuna, nije ništa manje od njihovog.
Ovakav povlašten položaj jedan obični provincijski pozer zadobio je zahvaljujući svojim političko-tazbinskim vezama sa Hilmom Neimarlijom, Husejnom Živaljem i Hasnom Čengićem. A oni su neprikosnoveni (religijsko-nacionalno-ekonomski) trio iznad autoriteta samog Bakira Izetbegovića, kao lidera SDA, pa i reisul-uleme Husejna Kavazovića! Tu je Genjčeva sva “snaga Bosne”!
(The Bosnia Times, N. L. )
- vee-jay
#25121 Re: SDA-All about
Ovo sam sada procitao
Da li je ovo istina?
Novalićeva Vlada višemilionsku imovinu Agrokomerca svela na svega 2,2 miliona KM.
Kako stvari sada stoje, Razvojna banka FBiH prvo će kupiti a onda Agrokomerc prodati najvjerovatnije hrvatskom Zvečevu.
Da li je ovo istina?
-
saale
#25122 Re: SDA-All about
hallo ba nemoze se imovina ni kapital umanjiti,,ovim se samo kupile obavezevee-jay wrote:Ovo sam sada procitao
Novalićeva Vlada višemilionsku imovinu Agrokomerca svela na svega 2,2 miliona KM.
Kako stvari sada stoje, Razvojna banka FBiH prvo će kupiti a onda Agrokomerc prodati najvjerovatnije hrvatskom Zvečevu.
Da li je ovo istina?
Federacija je i bila vlasnik Agrokomerca
imas interviju Novalica i procitaj kopletan clanak
prestanite iznositi poluistine!
- jazzer
#25124 Re: SDA-All about
Halid Kenjac? Taj covjek je budzete ove zemlje kostao sigurno vise od 1 mio KM.
Sto na plate, doprinose, putne troskove, regrese i ostalo..to ono sto se zna.
Vjecito u vlasti, gadljiv za gledati kada pokusava objasniti neku situaciju, zakon ili bilo sta drugo..
Da sada Kenjac umre, po cemu bi ga se gradjani BH sjecali? Po nekom ''kenjcevom zakonu'' koji
je donio dobrobit ovoj zemlji makar u nekom segmentu? A na vlasti i oko nje je vec 20 godina.
Osim kao vjecitog parlamentarca, tipicnog predstavnika ublehaske ''SDA skole''
ja se ne mogu sjetiti nicega zbog cega bi nam nedostajao.
A kako stvari stoje, drzavnu sisu ne planira napustiti dok na nogama moze hodati.
p.s.znam da se preziva Genjac al' Kenjac mi nekako ljepse zvuci
Sto na plate, doprinose, putne troskove, regrese i ostalo..to ono sto se zna.
Vjecito u vlasti, gadljiv za gledati kada pokusava objasniti neku situaciju, zakon ili bilo sta drugo..
Da sada Kenjac umre, po cemu bi ga se gradjani BH sjecali? Po nekom ''kenjcevom zakonu'' koji
je donio dobrobit ovoj zemlji makar u nekom segmentu? A na vlasti i oko nje je vec 20 godina.
Osim kao vjecitog parlamentarca, tipicnog predstavnika ublehaske ''SDA skole''
ja se ne mogu sjetiti nicega zbog cega bi nam nedostajao.
A kako stvari stoje, drzavnu sisu ne planira napustiti dok na nogama moze hodati.
p.s.znam da se preziva Genjac al' Kenjac mi nekako ljepse zvuci
- asurbanipal
#25125 Re: SDA-All about
KUPIT ĆE BUDNJO NOVO... Glavnom imamu u Sarajevu Feridu Dautoviću ukradeno auto
Sinoć su lopovi ukrali auto Feridu Dautoviću, glavnom imamu Sarajevskog medžlisa, saznaje The Bosnia Times. Auto je bilo parkirano ispred kuće na Alifakovcu. Dautović više jedne decenije obnaša funkciju glavnog imama najbogatijeg medžlisa u BiH. On sam slovi kao jedan od najbogatijih imama jer posjeduje kuću, nekoliko stanova koje iznajmljuje i apartmana na Bjelašnici. Navodno je i auto koje mu je ukradeno dobio na poklon od sarajevskog tajkuna Alije Budnje.
http://thebosniatimes.ba/clanak/3736