Ne znam ali mislim da Pjaniću na leđa ne može više pasti nego sada što pada, u formaciji u kojoj nema skoro nikoga ko bi ga osiguravao u def.dijelu i ko bi mogao da trči za njega. Ne znam ali nisam mišljenja da je Medunjanin tolika klasa igrača koji u nekoj ekipi mora imati mjesto, to je na primjer prije bio Misimović koji je sa znanjem i lucidnošću bio toliko ispred drugih da je morao bez pogovora biti u prvih 11 ili sada Džeko koji je čak i kada se čini da se vuče naše glavno napadačko oružje.palermo wrote:Bojim se da bi u ovoj formaciji suviše toga palo na leđa Pjanića. I iako to na papiru izgleda ok, mislim da bi to bila sasvim druga igra, nama netipična, i u našem slučaju , mislim i neproduktivna. Medunjanin mora imati mjesto u ovoj ekipi....umjesto Ibiševića ili Hajrovića....Korisničkoime wrote: Volio bih vidjeti nekada:
----------------Begović-----------------
Mujdža--Bičakčić--Spahić--Zukanović
----------------Kolašinac----------------
Hajrović---------------------------Lulić
-----------------Pjanić------------------
----------Džeko---------Ibišević-------
Optimalo bi bilo imati i brzog lijevog beka umjesto Zukanovića ili dobrog def.veznog pa Kolašinca staviti na beka ali ga za sada nema a sumnjam da će se od nekuda stvoriti.
Igra sa jednim klasičnim napadačom bez dva dobra krilna napadača je uzaludna barem u našem slučaju i to se pokazalo u prošlim kvalifikacijama. Medunjani nije krilni napadač tako da bi Džeko ponovo bio sam protiv kompletne odbrane nadalje meni bi se svidjela ideja da se riješimo lažnog krila koji nije neka genijalna taktička zamisao ili inovacija nego puka nužda na koju je Sušić nedostatkom igrača na desnoj strani prinuđen. Zamisli igrača jačeg od Weissa a na takve bi mogli veoma lako naletiti ako aBd odemo na SP kako furaju kroz našu otvorenu desnu stranu.