Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Korisničkoime

#25101 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

palermo wrote:
Korisničkoime wrote: Volio bih vidjeti nekada:
----------------Begović-----------------
Mujdža--Bičakčić--Spahić--Zukanović
----------------Kolašinac----------------
Hajrović---------------------------Lulić
-----------------Pjanić------------------
----------Džeko---------Ibišević-------
Optimalo bi bilo imati i brzog lijevog beka umjesto Zukanovića ili dobrog def.veznog pa Kolašinca staviti na beka ali ga za sada nema a sumnjam da će se od nekuda stvoriti.
Bojim se da bi u ovoj formaciji suviše toga palo na leđa Pjanića. I iako to na papiru izgleda ok, mislim da bi to bila sasvim druga igra, nama netipična, i u našem slučaju , mislim i neproduktivna. Medunjanin mora imati mjesto u ovoj ekipi....umjesto Ibiševića ili Hajrovića....
Ne znam ali mislim da Pjaniću na leđa ne može više pasti nego sada što pada, u formaciji u kojoj nema skoro nikoga ko bi ga osiguravao u def.dijelu i ko bi mogao da trči za njega. Ne znam ali nisam mišljenja da je Medunjanin tolika klasa igrača koji u nekoj ekipi mora imati mjesto, to je na primjer prije bio Misimović koji je sa znanjem i lucidnošću bio toliko ispred drugih da je morao bez pogovora biti u prvih 11 ili sada Džeko koji je čak i kada se čini da se vuče naše glavno napadačko oružje.
Igra sa jednim klasičnim napadačom bez dva dobra krilna napadača je uzaludna barem u našem slučaju i to se pokazalo u prošlim kvalifikacijama. Medunjani nije krilni napadač tako da bi Džeko ponovo bio sam protiv kompletne odbrane nadalje meni bi se svidjela ideja da se riješimo lažnog krila koji nije neka genijalna taktička zamisao ili inovacija nego puka nužda na koju je Sušić nedostatkom igrača na desnoj strani prinuđen. Zamisli igrača jačeg od Weissa a na takve bi mogli veoma lako naletiti ako aBd odemo na SP kako furaju kroz našu otvorenu desnu stranu.
palermo

#25102 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

Korisničkoime wrote: Ne znam ali mislim da Pjaniću na leđa ne može više pasti nego sada što pada, u formaciji u kojoj nema skoro nikoga ko bi ga osiguravao u def.dijelu i ko bi mogao da trči za njega. Ne znam ali nisam mišljenja da je Medunjanin tolika klasa igrača koji u nekoj ekipi mora imati mjesto, to je na primjer prije bio Misimović koji je sa znanjem i lucidnošću bio toliko ispred drugih da je morao bez pogovora biti u prvih 11 ili sada Džeko koji je čak i kada se čini da se vuče naše glavno napadačko oružje.
Igra sa jednim klasičnim napadačom bez dva dobra krilna napadača je uzaludna barem u našem slučaju i to se pokazalo u prošlim kvalifikacijama. Medunjani nije krilni napadač tako da bi Džeko ponovo bio sam protiv kompletne odbrane nadalje meni bi se svidjela ideja da se riješimo lažnog krila koji nije neka genijalna taktička zamisao ili inovacija nego puka nužda na koju je Sušić nedostatkom igrača na desnoj strani prinuđen. Zamisli igrača jačeg od Weissa a na takve bi mogli veoma lako naletiti ako aBd odemo na SP kako furaju kroz našu otvorenu desnu stranu.
Sve je to ok što kažeš, ali ti u ekipi koju si postavio jednostavno nemaš dovoljno veznih igrača.....da je recimo umjesto Kolašinca tu Zlatan Bajramović,rekao ih peke, ali nije....a Kolašinac je barem ono što sam ja vidio samo razbijač....opet kažem, nema niko donijeti loptu do Pjanića, zato je Medunjanin tu neophodan.....kao što smo već konstatovali više puta, pitu praviš i prilagođavaš je brašnu kojeg imaš
cvrčak_na_hedonizmu

#25103 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

......pri čemu isprobaš "brašno koje imaš"kada praviš "pitu" pa pokušaš sa Salihovićem na poziciji zadnjeg veznog igrača, pozoveš Cocalića, probaš i njega i tako dalje, a onda kažeš, e jebiga, vidite da ne može bolje. Nije kvantna fizika, ili ipak jeste ?
antifascism

#25104 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by antifascism »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:......pri čemu isprobaš "brašno koje imaš"kada praviš "pitu" pa pokušaš sa Salihovićem na poziciji zadnjeg veznog igrača, pozoveš Cocalića, probaš i njega i tako dalje, a onda kažeš, e jebiga, vidite da ne može bolje. Nije kvantna fizika, ili ipak jeste ?
:thumbup:
jeza u ledja

#25105 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Ali mi jesmo igrali sa defanzivnim veznim - to je bio Medunjanin.
Na papiru je bilo tako.

U stvarnosti, Medunjanin je igrao pleja, Pjanic i Misimovic ofanzivne veznjake, a Bicakcic i Spahic u stvari def vezne. Tako su nasi postavljeni kada ovi imaju kontre, zar ne?
Inace, reci da ne igramo igru koja odgovara Slovacima je jedno, a kako to uraditi u stvarnosti kada je cijeli protivnicki tim iza lopte je nesto sasvim drugo. Ja nesto ne vidim kako bi nam pomoglo da Slovacima prepustimo loptu kada nam pod a) treba gol i pod b) nama odbrana generalno nije bolja strana. Drugim rijecima, s obzirom na razliku u kvaliteti izmedju naseg napada i nase odbrane, mislim da imamo vise sansi da damo gol nego da ga primimo, AKO imamo posjed lopte. Ma mislim uopste nije diskutabilno ni u kakvoj opciji da mi nemamo posjed lopte protiv Slovaka. U takvoj situaciji, veca sansa je da Zahirovic izgubi loptu nego da zaustavi napad.

Ne znam, to sa neigranjem kako protivniku odgovara je kazem lako reci, ali kako to napraviti kad si navikao drzati loptu, sporo graditi napad, a protivnik navikao obratno? Mislim kako to postici, navuci protivnika da napada? Koliko smo puta gledali Barcelonu ili City pa prime smijesne golove na kontre , a ne mogu meda u napadu. I opet niko nista ne mijenja, jer kako ces kad se provinik tako postavlja?
Hocu reci u ovim situacijama slabiji protivnik je taj koji svojom postavkom odredjuje postavku ovih drugih, a ne obrnuto. Slovaci su ti koji su nametnuli bunker.
jeza u ledja

#25106 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

antifascism wrote:
jeza u ledja wrote:Vidim da se poteze prica o Seadu Susicu, opet. Susiceva agencija se zove "Germania Sportagentur". Ona od pobrojanih zastupa samo Zahirovica i Anela Hadzica, koji nikad nije zaigrao za nas.
Koliko vidim nigdje Vrsajevica, a ni Harisa Bukve kojeg je neko spomenuo.
http://www.germania-sportagentur.com/players/

Na osnovu cega se tvrdi da Vrsajevic ili kao sto neko spomenu Bukva imaju veze sa Seadom Susicem?
Saradnja Germanije sa Hajdukom.
Zasto onda Vrso nije igrac Germanije?
palermo

#25107 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:......pri čemu isprobaš "brašno koje imaš"kada praviš "pitu" pa pokušaš sa Salihovićem na poziciji zadnjeg veznog igrača, pozoveš Cocalića, probaš i njega i tako dalje, a onda kažeš, e jebiga, vidite da ne može bolje. Nije kvantna fizika, ili ipak jeste ?
Jeste, jer ti utakmice pored isprobavanja služe i da uigravaš sastav.....nije to baš tako jednostavno, moraš imati svoju viziju, a unutar te vizije se uvijek nešto može modificirati, ali ne brate na način na koji ti predlažeš.....u tebe bi se uvijek probalo :D .....

apropo, Salihović ne može biti zadnji vezni,eventualno može biti drugi zadnji vezni onaj koji iznosi loptu,ali to Medunjanin od njega bolje radi.....a Cocalića se ja sjećam samo kroz maglu,on nije trkač, je li tako ? više onako tip Kolašinca ili Jahića kad je u nas igrao onih par utakmica kao zadnji vezni...
jeza u ledja

#25108 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

palermo wrote: Sve je to ok što kažeš, ali ti u ekipi koju si postavio jednostavno nemaš dovoljno veznih igrača.....da je recimo umjesto Kolašinca tu Zlatan Bajramović,rekao ih peke, ali nije....a Kolašinac je barem ono što sam ja vidio samo razbijač....opet kažem, nema niko donijeti loptu do Pjanića, zato je Medunjanin tu neophodan.....kao što smo već konstatovali više puta, pitu praviš i prilagođavaš je brašnu kojeg imaš
Kolasinac-Pjanic-Misimovic-Dzeko

Na krilima Hajrovic i Lulic.

Za ganjanje rezultata vadis Misimovica i ubacujes Ibisevica. Da vidis kako ce to da ORE. :D
Idemedosumom

#25109 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Idemedosumom »

Korisničkoime wrote: Volio bih vidjeti nekada:
----------------Begović-----------------
Mujdža--Bičakčić--Spahić--Zukanović
----------------Kolašinac----------------
Hajrović---------------------------Lulić
-----------------Pjanić------------------
----------Džeko---------Ibišević-------
Ova postava sto je korisnickoime naveo i meni izgleda jako interesantna. Istina, mnogo manje igraca bi bilo na sredini (sto uopste ne mora bit losa stvar). Pjanic bi bio glavni kreativac, dok bi mu leđa cuvao Kolasinac.

Mujdža bi bio donekle rasterecen s Hajrovicem na desnom krilu. Nemojte zaboravit da je Izet lijevak, te bi se kao takav sigurno izvlacio prema sredini, prepustao Mujdži utrcavanje po desnom boku.

A mogao bi se i Ibisevic izbacit a Medo uz Kolasinca ubacit... Ali meni bolje izgleda ova prva varijanta, trebalo bi ovo testirati :thumbup:
palermo

#25110 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:
palermo wrote: Sve je to ok što kažeš, ali ti u ekipi koju si postavio jednostavno nemaš dovoljno veznih igrača.....da je recimo umjesto Kolašinca tu Zlatan Bajramović,rekao ih peke, ali nije....a Kolašinac je barem ono što sam ja vidio samo razbijač....opet kažem, nema niko donijeti loptu do Pjanića, zato je Medunjanin tu neophodan.....kao što smo već konstatovali više puta, pitu praviš i prilagođavaš je brašnu kojeg imaš

Za ganjanje rezultata vadis Misimovica i ubacujes Ibisevica. Da vidis kako ce to da ORE. :D
Samo bih ja ipak umjesto Misimovića stavio Medunjanina (u tvojoj formaciji na Pjanićevo mjesto, a Pjanića na Misimovićevo).....Hajrović ili Ibišević zavisno od protivnika...
jeza u ledja

#25111 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Ma Pjanic moze ko Pirlo brate. Daj mu Misimovica ispred i to je to.
Ako je ovaj debeo, onda Pjanica na Misimovicevo mjesto a Medu na centralnog.

Sa dva krila.

Ali tesko jebiga stavit na klupu Vedu kad frajer zuji ko muva.
Ne znam, nek prodju ove naredne dvije, pa nek se uigravaju sa Kolasincem i Hajrovicem dje mogu i sta mogu.
jeza u ledja

#25112 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:
jeza u ledja wrote:

Samo bih ja ipak umjesto Misimovića stavio Medunjanina (u tvojoj formaciji na Pjanićevo mjesto, a Pjanića na Misimovićevo).....Hajrović ili Ibišević zavisno od protivnika...
Haha, eto isto napisah. :thumbup: :D
Lakat Jebić

#25113 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Lakat Jebić »

jeza u ledja wrote:

ovo je dobra postava, s tim da ako misimovic ne moze, ide medunjanin

edit: ne vidjeh da ste vas dvojica vec uvrsili varijacije :D
cvrčak_na_hedonizmu

#25114 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

palermo wrote:
Jeste, jer ti utakmice pored isprobavanja služe i da uigravaš sastav.....nije to baš tako jednostavno, moraš imati svoju viziju, a unutar te vizije se uvijek nešto može modificirati, ali ne brate na način na koji ti predlažeš.....u tebe bi se uvijek probalo :D .....

apropo, Salihović ne može biti zadnji vezni,eventualno može biti drugi zadnji vezni onaj koji iznosi loptu,ali to Medunjanin od njega bolje radi.....a Cocalića se ja sjećam samo kroz maglu,on nije trkač, je li tako ? više onako tip Kolašinca ili Jahića kad je u nas igrao onih par utakmica kao zadnji vezni...
Čemu onda služe silne prijateljske utakmice ? Za startere na uobičajenim pozicijama valjda znaš koliko mogu i koliko ne mogu, prijateljske su idealne za varijante. Meni je logičnije da je Sušić pokušavao sa Spahićem na poziciji zadnjeg veznog igrača nego sa Medunjaninom ili Pjanićem ( ovo zadnje je nekoliko, neuspješno, pokušao,Pjanić - Francuska, Medunjanin - 2xSlovačka )

Ako može Medunjanin, može i Sejo. Sejo isto tako "zna lopte" ( iako baš i nije u formi u zadnje vrijeme ) dok je defanzivno Gatuso, a Bolt u trkačkom smislu za Medunjanina. Mnogo logičnija opcija, po meni.

Cocalić zna lopte, a defanzivac, a trkač + igra ligu Europe + profesor za Zahirovića koji je skupio tridesetak nastupa za reprezentaciju. Kada sam pisao, a nisam jedini, da Zukanovića treba zvati u reprezentaciju, bila je priča, ta ti znaš, ispade da je lik haman nezamjenjiv jal na beku, jal na štoperu. Isto tvrdim za Cocalića. Al jebiga, trebalo je dati masu prilika Mravcu, Svraki, Sesaru, Vrančiću, Zahirović, Ibričiću, Vršajeviću, Alispahiću, Zecu, Stojanu "Rivaldu" Vranješu, šta će nam Cocalić pored takvih "majstora" :oops:
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 20/09/2013 00:29, edited 1 time in total.
antifascism

#25115 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by antifascism »

jeza u ledja wrote:
antifascism wrote:
jeza u ledja wrote:Vidim da se poteze prica o Seadu Susicu, opet. Susiceva agencija se zove "Germania Sportagentur". Ona od pobrojanih zastupa samo Zahirovica i Anela Hadzica, koji nikad nije zaigrao za nas.
Koliko vidim nigdje Vrsajevica, a ni Harisa Bukve kojeg je neko spomenuo.
http://www.germania-sportagentur.com/players/

Na osnovu cega se tvrdi da Vrsajevic ili kao sto neko spomenu Bukva imaju veze sa Seadom Susicem?
Saradnja Germanije sa Hajdukom.
Na transfermarktu nepise ime menadzera, sto je cudno. Mozda su namjerno skinuli informaciju sa interneta?
jeza u ledja

#25116 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

antifascism wrote:
jeza u ledja wrote:
antifascism wrote: Saradnja Germanije sa Hajdukom.
Na transfermarktu nepise ime menadzera, sto je cudno. Mozda su namjerno skinuli informaciju sa interneta?
stavio sam ti direktan link za agenciju. na njemu nema vrse.
Korisničkoime

#25117 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

palermo wrote:
Korisničkoime wrote: Ne znam ali mislim da Pjaniću na leđa ne može više pasti nego sada što pada, u formaciji u kojoj nema skoro nikoga ko bi ga osiguravao u def.dijelu i ko bi mogao da trči za njega. Ne znam ali nisam mišljenja da je Medunjanin tolika klasa igrača koji u nekoj ekipi mora imati mjesto, to je na primjer prije bio Misimović koji je sa znanjem i lucidnošću bio toliko ispred drugih da je morao bez pogovora biti u prvih 11 ili sada Džeko koji je čak i kada se čini da se vuče naše glavno napadačko oružje.
Sve je to ok što kažeš, ali ti u ekipi koju si postavio jednostavno nemaš dovoljno veznih igrača.....da je recimo umjesto Kolašinca tu Zlatan Bajramović,rekao ih peke, ali nije....a Kolašinac je barem ono što sam ja vidio samo razbijač....opet kažem, nema niko donijeti loptu do Pjanića, zato je Medunjanin tu neophodan.....kao što smo već konstatovali više puta, pitu praviš i prilagođavaš je brašnu kojeg imaš
Mislim da nisi u pravu pogotovo sa tvrdnjom da Pjaniću neko treba donijeti loptu. Kolašinac nije Zahirović da ne može odigrati sigurno dodavanje na više od 5 metara drugo lopta barem u utakmicama koje sam ja gledao ne ide uvijek def.vezni prema ofanz.veznom i to nije uvijek moranje postoje još 2 druga igrača sredine plus bekovi koji se mogu i koji se ubacuju i u igru naprijed sasvim dovoljno potencijala da neko "donese" loptu Pjaniću. Zatim i sam Pjanić nije statičan igrač čak što više koliko sam ja primjetio ne voli biti previše vezan za jedno mjesto. Zamisao njega kako stoji u mjestu i čeka da lopta dođe njemu nije realna.
Druga je stvar što smo mi navikli da gledamo LP sa ekipama koje imaju tu mogućnost da sebi kupe igrače kakvi im odgovaraju pa da igraju sa 65424354 vezna igrača. Vidimo kako igra Barca i kako je drugi pokušavaju kopirati i odmah je za nas to jedino ispravna igra koju mi moramo igrati pa kako god. Mislim da si upravo ti taj koji se ne prilagođavaš "brašnu" kakvog imamo jer gledajući vrhunske klupske ekipe po ligama 5 i LP misliš da se MORA igrati sa 57456 vezna igrača i da je to jedini ispravan način. Znači bez obzira da li mi imali potencijal za takvu igru mi je moramo nazor igrati makar značilo potop.
Ne, ne mora se tako igrati da bi se bilo uspješno i ne to ne znači da mi nemamo dobre igrače ako ne možemo da igramo tika taka do besvijesti. Realno veoma malo ekipa igra na taj način i još manje njih to čini uspješno.
Evo ti i primjer iz klubskog fudbala doduše već je proteklo dosta vremena ali ipak Werder iz Bremena je postao prvak i oborio veliki Bayern u istoj formaciji "dijamant" pri čemu je ofen.vezni bio Diego a def.vezni Frings. Frings sigurno nije imao tehnike ni blizu kao Medunjanin a kamoli da je bio neki čarobnjak sa loptom međutim donošenje lopte Diegu nikada nije bio problem. Ni Josue u Wolfsburgu nije bio čarobnjak pa opet nije bilo problema da se lopta donese do Misimovića koji je mnogo više statičan igrač od Diega ili Pjanića. Nisam za bilo kakva poređenja repke i klubova ali ovo samo da pojasnim svoje stajalište da se može i bez 69846545 čarobnjaka u sredini terena igrati moderan i uspješan fudbal.
Podsjeti me na van Gaala i njegov hebeni 4-3-3 koji se MORA igrati lik dođe u klub i sve razbuca samo kako bi igrao tu formaciju po bilo koju cijenu. Malo me ovo podsjeća na tu situacije tika taka po bilo koju cijenu pa i manje efikasnosti u napadu pa i otvorene desne strane.
Podsjećam napa sadašnja formacija je proistekla iz nužde ne postojanja adekvatnog desnog krila koje smo sada sa Hajrovićem možda dobili.
Dead Man Walking

#25118 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

jeza u ledja wrote:
stavio sam ti direktan link za agenciju. na njemu nema vrse.
Nema Vrse, ali je pola Hajduka povezano s ovom agencijom. Ocito je da ima neka zavrzlama. Bio Seadov ili ne, mislim da se svi slazemo da Vrsko nije za repku.

Medjutim, meni je zanimljivo da je ova agencija izgleda zasutpnik Tomislavu Tomicu iz Zelje, pa eto, ko zna... :D
Baltazar_khan

#25119 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Baltazar_khan »

antifascism wrote:
:thumbup:
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Code: Select all

http://sportsport.ba/ino_fudbal/cocaliceva-greska-kumovala-porazu-maccabija/114067
KPNCTNJAH

#25120 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by KPNCTNJAH »

:lol:

Odlican, treba provjeriti da li ovaj golman ima neke veze s nama, bio bi odlicna zamjena za Asmira.
Last edited by KPNCTNJAH on 20/09/2013 01:28, edited 1 time in total.
Dead Man Walking

#25121 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Sala nije, covjek pogrijesio jednom. Odmah raskid ugovora i kraj karijere, kakav je to fudbaler koji nekad gresku napravi. :-)
ganjeta

#25122 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

Treba se ugledati na najbolje, pomogućnosti kapitena, on to radi sa stilom, par krucijalnih greški, asistencija i taj stil :wink: .
KPNCTNJAH

#25123 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by KPNCTNJAH »

Trebalo bi ga zvati protiv Litvanije, pa da napravi samo jednu ovakvu gresku. Samo me zanima da li bi vise psovali njemu ili Papetu sto ga je zvao :-? Fali nam novi Stojan Vranjes :mrgreen:

Kakvi giganti
Last edited by KPNCTNJAH on 20/09/2013 01:41, edited 1 time in total.
KPNCTNJAH

#25124 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by KPNCTNJAH »

dupli
Dead Man Walking

#25125 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Jesi mozda gledao Spahica u utorak? Jel i on u rangu Vrancica i Vranjesa?
Locked